Arbetsförmedlingen jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb hos Arbetsförmedlingen i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Karlstad.

Leg. Psykolog till Arbetsförmedlingen i Värmland

Arbetspsykolog
Läs mer Apr 24
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?




Enhetens uppdrag
Arbetsförmedlingen i Värmland är en enhet med ca 180 medarbetare som är placerade i Karlstad, Arvika, Hagfors och Torsby.

Tillsammans erbjuder vi fördjupat stöd för arbetsgivare och arbetssökande, och är ett komplement till den service som erbjuds digitalt eller via personligt distansmöte. Vårt huvudsakliga uppdrag är att rusta, matcha och stödja arbetssökande på sin väg till arbete och/eller studier samt stötta arbetsgivarna i att hitta arbetskraft och på så sätt bidra till kompetensförsörjningen i Värmland. Vårt upptagningsområde består av 16 kommuner. Du kommer arbeta nära andra psykologer, arbetsterapeuter, socialkonsulent och arbetsförmedlare.

Vi erbjuder service lokalt och digitalt till länets arbetssökande och arbetsgivare. Utifrån kundens behov erbjuder vi som komplement även fördjupat stöd. I Arbetsförmedlingens uppdrag ingår att bedriva arbetslivsinriktad rehabilitering i form av vägledande, utredande, rehabiliterande eller arbetsförberedande insatser.

Beskrivning av tjänsten
Psykologens roll inom Arbetsförmedlingen utgör en aktiv del av den arbetsmarknadspolitiska bedömningen och bidrar till en träffsäker behovsanalys. I alla kontakter med kund har vi ett stödjande och vägledande förhållningssätt med fokus på myndighetens uppdrag. Som psykolog bidrar du till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina arbetsförutsättningar, samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom arbetspsykologisk utredning, utredande samtal samt genomgång av sökandes historik och befintliga underlag. I den arbetspsykologiska utredningen ingår att använda olika kognitiva-, personlighets-, och intressetest för att kartlägga individens förmågor och eventuella behov av anpassningar i förhållande till arbetsmarknadens krav och vissa studiesituationer. I uppdraget ingår att uttrycka sig i tal och skrift eftersom dokumentation är ett viktigt inslag i arbetsuppgifterna.

Arbetet förutsätter ett aktivt samarbete såväl internt som externt. Du kommer att arbeta i team. I uppdraget ingår också att bidra med professionsspecifik kunskap till arbetsförmedlare och övriga yrkesroller. Detta gör du genom konsultation, dokumentation och gemensamma samtal med arbetssökande.

kvalifikationer
- Socialstyrelsens psykolog-legitimation
- B-körkort

Övriga Meriter för tjänsten 
- Erfarenhet av psykologisk testning/utredning

Utöver ovanstående kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten.
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser.
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring.

Vårt erbjudande
Tjänsten som psykolog är på heltid, men kan anpassas utifrån arbetsförmåga. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Tjänsten kan innebära tjänstgöring på annat arbetsförmedlingskontor med resor i tjänsten under dagtid. Placeringsort är Karlstad.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

I denna tjänst erbjuder vi även möjlighet till att arbeta på distans upp till 49% på årsbasis.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-14. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Bifoga även betyg/intyg som styrker kraven för tjänsten, så som examensbevis för psykologutbildningen. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Arbetsförmedlare till Värmland

Arbetsförmedlare
Läs mer Feb 22
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?




Enhetens uppdrag
Arbetsförmedlingen Lokal Arbetsmarknad Värmland ansvarar för ett geografiskt område med 16 kommuner.

Vår enhet består av ca 150 medarbetare med placering i Torsby, Hagfors, Arvika och Karlstad. Vi är organiserade i tre kundleveransområden; Skriva in/vägleda och utbilda, Rusta och matcha samt Rehabilitering till arbete.

Vi söker nu en arbetsförmedlare till kundleveransområde Rusta och Matcha med placeringsort i någon av ovan nämnda kommuner.

Beskrivning av tjänsten
Du kommer att ge stöd till rekryterande arbetsgivare samt arbetssökande i hela Värmland. Tjänstens tyngdpunkt ligger på bedömning och beslut om praktik och lönestöd. Därtill är olika typer av uppföljningssamtal med arbetssökande en stor del av arbetsuppgifterna. Samtal med arbetsgivare och arbetssökande görs främst via telefon eller digitalt men även fysiska möten förekommer. Du kommer att samverka internt inom organisationen samt externt med våra fristående aktörer som utför en del av vårt uppdrag. Då Arbetsförmedlingens uppdrag och prioriteringar förändras över tid så kan även ovan dessa arbetsuppgifter göra det.  

Arbetet kännetecknas till stor del av hantering av information och dokumentation vilket ställer krav på att du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och att du kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Den miljö du arbetar i är kundintensiv och ställer höga krav på service, tydlighet och förmåga att strukturera och prioritera.

Arbetet kräver att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ utifrån givna ramar och regelverk. Att tolka och tillämpa regelverk samt informera om och följa upp på ett rättssäkert sätt är andra viktiga delar av arbetet.

Du ställer dig bakom och arbetar utifrån Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

Grundläggande krav för tjänsten
- Universitets-/högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system). Alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen och har goda kunskaper om vårt uppdrag samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare.
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år.
- Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift, samt hög läsförståelse.
- B-körkort

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen
- Erfarenhet av myndighetsutövning
- Erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor i tidigare anställning

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är på något av våra kontor i Värmland enligt överenskommelse. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet till visst arbete på distans utifrån verksamhetens behov.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-03-07. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Arbetsterapeut till Arbetsförmedlingen

Arbetsterapeut
Läs mer Jan 25
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?




Enhetens uppdrag 
Enheten Värmland består av ca 180 medarbetare.

Vi har kontor i Karlstad, Arvika, Torsby och Hagfors och arbetar med arbetssökande och arbetsgivare över hela länet.

Beskrivning av tjänsten
Arbetsterapeutens insatser på Arbetsförmedlingen genomförs huvudsakligen inom ramen för uppdraget med arbetslivsinriktad rehabilitering, vilket innebär att ta tillvara och utveckla den arbetssökandes resurser och kompetens. Syftet är att underlätta för den arbetssökande att finna, få, behålla eller återgå till en anställning.

I alla kontakter med kund, dvs arbetssökande och arbetsgivare, har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt vilket kräver en god kommunikativ förmåga. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och aktivitetsbaserade utredningar, där bedömning görs av arbetsförmåga, behov av anpassning av arbets-/studiesituation samt vid behov utprovning av arbetshjälpmedel. Rollen innebär även mycket samverkan med andra instanser så som kommun och region. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna. Du måste kunna arbeta självständigt men även ha en god samarbetsförmåga.

I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt, detta kommer att ställa nya och förändrade krav på dig i din roll. Arbetsterapeuter kommer i större omfattning att nyttja sin kompetens för att föra deltagarens process framåt. Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg.

Kvalifikationer
- Socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut
- B-körkort

Övriga meriter för tjänsten 
- Dokumenterad erfarenhet av arbete som arbetsterapeut
- Erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning vid bedömning av arbetsförmåga
- Erfarenhet och kunskap om bedömningsinstrumenten AWP/AWC, WEIS-S. DOA och MOHOST-S 
- Erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse med placeringsort Karlstad. Möjlighet till distansarbete i viss omfattning finns. Resor i tjänsten sker regelbundet.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-08.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se).

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Arbetsförmedlare till Värmland

Arbetsförmedlare
Läs mer Nov 16
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?




Enhetens uppdrag
Arbetsförmedlingen Värmland är en enhet med ca 150 medarbetare.

Våra placeringsorter är Karlstad, Arvika, Torsby och Hagfors och våra kunder är arbetssökande bosatta i hela länet. Vi söker nu ett antal arbetsförmedlare med placeringsort i någon av ovan nämnda kommuner.

Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu arbetsförmedlare med  SIUS-inriktning med placering i Karlstad, Hagfors och Arvika samt arbetsförmedlare till det Förstärkta samarbetet med Försäkringskassan med placering i någon av orterna Karlstad, Torsby, Hagfors eller Arvika.

Att arbeta som arbetsförmedlare med SIUS-inriktning "Särskilt introduktions- och uppföljningsstöd" innebär att du arbetar efter en metod som syftar till att integrera personer med funktionsnedsättning i arbetslivet och ge förutsättningar för den arbetssökande att finna, få och behålla ett arbete.

I rollen som arbetsförmedlare i det förstärkta samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan är du en nyckelspelare när det gäller att stödja personer med nedsatt arbetsförmåga att komma tillbaka till arbetslivet. I uppdraget samarbetar vi med Försäkringskassan kring personer i rehabiliteringskedjan.

I din roll som arbetsförmedlare (oavsett inriktning) och statstjänsteman arbetar du hela tiden utifrån uppdrag som snabbt kan förändras och utvecklas. Det är därför viktigt att du ser förändringar och nya förutsättningar som en möjlighet och vill ta en aktiv roll i verksamhetens utveckling. Du ställer dig bakom och arbetar utifrån Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Som person trivs du med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitala lösningar. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning om lägst 180hp/120p alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare.
- Minst två års arbetslivserfarenhet sammantaget arbete på minst 50 procent under sammanlagt två år
- Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift, samt hög läsförståelse
- Svenskt B-körkort

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet av myndighetsutövning
- Aktuell erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare, arbetsförmedlare inom SIUS-uppdraget och/eller beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är på något av våra kontor i Värmland.  Möjlighet till att jobba på distans till viss del finns.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-29. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Sektionschef till VO Lokal arbetsmarknad i Värmlands län

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 7
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?




Enhetens uppdrag
Arbetsförmedlingen i Värmlands län är organiserad i 9 sektioner som verkar över hela länet inom sin del av uppdraget och därmed har du som sektionschef medarbetare med placering på alla våra kontor; Karlstad, Arvika, Torsby och Hagfors.

Som sektionschef leder du operativt det dagliga arbetet tillsammans med medarbetarna på din sektion.

Vi söker nu en sektionschef till vår enhet i Värmland.

 

Sektionschefens uppdrag och ansvar
Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

 

Kvalifikationskrav                                                                          
- Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

- Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

- Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst 1 år

Samt:

- B-körkort

 

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet av samarbete och samverkan med kommuner, föreningar, näringsliv och andra myndigheter
- Goda kunskaper om arbetsmarknadsfrågor och det arbetsmarknadspolitiska uppdraget
- Erfarenhet av att leda i förändring, skapa strukturer och arbeta med delaktighet 

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring


Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

- Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
- Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
- Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

 

Sektionschefen har en viktig roll när det kommer till att inspirera och ge medarbetarna förutsättningar för att utvecklas och ta ansvar. Den sektionschef vi söker ska därför vara en god kommunikatör, trygg i sig själv och ha god självinsikt.

Vi ställer höga krav på ett ledarskap som inspirerar, stöttar och engagerar medarbetare till att utföra ett bra arbete i en positiv och hälsosam arbetsmiljö med fokus på utveckling och lärande, samarbete och arbetsglädje. Du ser vad som gagnar helheten i situationer med många intresseinriktningar och flera parallella uppdrag och projekt. 




Övrig information
Vi erbjuder en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, start enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid men kan anpassas efter arbetsförmåga. Placeringsort: Karlstad eller Hagfors.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökningsprocess
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-21. 

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Beslutshandläggare till Värmland

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 28
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?




Till våra enheter i Värmland söker vi nu ett antal beslutshandläggare.

Placeringsort är Karlstad.

Arbetsuppgifter
• Assistera arbetsförmedlare/team genom att fatta beslut om matchnings- och
karriärvägledningstjänster och sköta delar av kundärendet under och efter tiden kund är hos leverantör
• Ingå i en beslutsprocess för att fatta arbetsmarknadspolitiska beslut om matchningstjänster
• Kontakta kunder
• Förbereda beslut/föredragande
• Fatta beslut
• Dokumentera beslut och godkännande av utbildningsplan

Du ingår i en uppföljningsprocess genom att bistå i arbetet kring uppföljning av beslut enligt gällande rutiner och handläggarstöd. Du arbetar i flera systemstöd och har kontakt med kunder via olika kanaler, som mejl, telefon och chatt. För jobbet krävs det att du är en van användare av digitala kanaler och att du har goda kunskaper i och intresse för dokumenthantering.

Vem söker vi?
Du ska ha förmågan att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer. Du behöver också kunna hantera information, se hur delar hänger ihop och se din del i helheten. Vidare behöver du en god förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.
Du ska kunna lyssna aktivt på kundens behov, vara serviceinriktad samt ha god samarbetsförmåga. Du har intresse för arbetsmarknadsfrågor och håller dig uppdaterad med vad som händer på arbetsmarknaden, inom politiken och i omvärlden.

Kvalifikationer
• Godkänd gymnasieutbildning
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år alternativt högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system)
• Mycket goda kunskaper i MS Office
• Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt hög läsförståelse

Övriga meriter för tjänsten
• Arbetslivserfarenhet av administrativa arbetsuppgifter från offentlig sektor och förståelse av god
förvaltning
• Erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare och/eller beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med
Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:
• Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
• Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
• Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande
Anställningsformerna är tillsvidare på heltid, med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Karlstad

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.
Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-12.
Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår
rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (www.arbetsformedlingen.se)
Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om
processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Vaktmästare till VO Arbetssökande Värmland, Karlstad.

Kontorsvaktmästare
Läs mer Dec 8
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?




Vaktmästare till Arbetsförmedlingen VO arbetssökande Värmland, med placering i Karlstad.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär ett självständigt arbete med full fart där du enskilt och/eller tillsammans med andra utför uppgifter som ingår i den dagliga driften med bl.a. visst underhåll av lokaler och utrustning, posthantering, Inköp av förbrukningsmaterial. Viss hantering av hyrbilar, hantering av felanmälningar teknisk utrustning. I arbetet ingår också att utgöra administrativt stöd. Du samarbetar med all personal på vår enhet och extra med vårt administratörsteam.

Roll och ansvar kan innebära

Att genomföra och följa upp felanmälningar. Vara chefens förlängda arm i kontakter med hyresvärdar och enheten Lokalförsörjning, ex. beställning av möbleradministration av passersystem, in och utlämning av telefoner och datorer, visst arbete med lokalt IT-stöd med assistans från centralt placerad IT-kundstödjare och Servicedesk. Vara kontaktperson för hantverkare och hjälpa hantverkare till rätta i lokalerna. Posthantering och ansvara för skötsel av tjänstebilar och tjänstecyklar (service- och hantering av tankkort). Säkra god ordning och reda i våra lokaler, samt arbete med en god fysisk arbetsmiljö där säkerhetsperspektivet är en viktig del i arbetet. Tunga lyft förekommer. Kontinuerliga resor till närliggande kontor.

Vem du är
Du är serviceinriktad, noggrann, har lätt att samarbeta och tycker om att ha många kontakter. Du kan prioritera och planera ditt arbete självständigt, vilket innebär att ha flera processer igång samtidigt. Du har en förmåga att vara flexibel, vaktmästaren är en slags spindel-i-nätet-funktion.

 

Kvalifikationer

- Du har godkänd gymnasieutbildning
- Du har grundläggande datakunskaper inom MS Office.
- Du har viss kunskap i datateknik.
- B-körkort och van bilförare

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetet innebär att ge service till Arbetsförmedlingskontoren i Värmland. Placeringsort: Karlstad. Resor ingår i arbetet.

Anställningen är på heltid men kan anpassas efter arbetsförmåga. Anställningen är tillsvidareanställning. Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt Af-2021/0091 9339 senast den 22 december 2021. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett CV samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar in din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt. 

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Arbetsförmedlare till Värmland

Arbetsförmedlare
Läs mer Nov 1
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?




Till våra enheter i Värmland söker vi nu ett antal arbetsförmedlare.

Placeringsort är Karlstad.  

 

Beskrivning av tjänsten
I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med arbetssökande göra planeringar och överenskommelser för att gå vidare till arbete eller studier. Även beslutsfattande och administration är en stor del av arbetet, likväl att svara på frågor om det som rör arbetsmarknaden och att söka arbete.

Du är bra på att lyssna och prata med människor, ge god service och se möjligheter. Du kommer att tillämpa vårt regelverk vilket kräver att du snabbt kan ta till dig och förklara stora textmängder. Du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Du arbetar utifrån vår värdegrund och har ett respektfullt och positivt bemötande. Du jobbar effektivt i system och är bra på att fatta beslut. Arbetet är kundintensivt, dynamiskt och kräver hög grad av flexibilitet. Du behöver därför vara effektiv, produktiv och kunna leverera enligt uppsatta mål och processer.

I din roll som arbetsförmedlare och statstjänsteman arbetar du hela tiden utifrån uppdrag som snabbt kan förändras och utvecklas. Det är därför viktigt att du ser förändringar och nya förutsättningar som en möjlighet och vill ta en aktiv roll i verksamhetens utveckling. Den miljö du arbetar i är kundintensiv och ställer höga krav på service, tydlighet och förmåga att strukturera och prioritera. Arbetet kräver att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ utifrån givna ramar och regelverk. Att tolka och tillämpa regelverket samt informera om och följa upp på ett rättssäkert sätt är andra viktiga delar av arbetet. I arbetet ingår även att dokumentera och administrera i våra IT-system.

Du ställer dig bakom och arbetar utifrån Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Som person trivs du med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitala lösningar. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

 

Kvalifikationer
- Högskoleutbildning om lägst 180 hp/120 p alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare
- Minst två års sammanlagd arbetslivserfarenhet på minst 50 procent 
- Mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
- B-körkort

 

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare och/eller beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen
- Erfarenhet av myndighetsutövning

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande
Anställningsformerna är både tillsvidare på heltid, med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten och visstid tom 2022-12-31.

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Karlstad 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-15.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (www.arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Beslutshandläggare till Värmland

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 1
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?




Till våra enheter i Värmland söker vi nu ett antal beslutshandläggare.

Placeringsort är Karlstad.  

 

Arbetsuppgifter
- Assistera arbetsförmedlare/team genom att fatta beslut om matchnings- och karriärvägledningstjänster och sköta delar av kundärendet under och efter tiden kund är hos leverantör
- Ingå i en beslutsprocess för att fatta arbetsmarknadspolitiska beslut om matchningstjänster
- Kontakta kunder
- Förbereda beslut/föredragande
- Fatta beslut
- Dokumentera beslut och godkännande av utbildningsplan

Du ingår i en uppföljningsprocess genom att bistå i arbetet kring uppföljning av beslut enligt gällande rutiner och handläggarstöd. Du arbetar i flera systemstöd och har kontakt med kunder via olika kanaler, som mejl, telefon och chatt. För jobbet krävs det att du är en van användare av digitala kanaler och att du har goda kunskaper i och intresse för dokumenthantering. 

 

Kvalifikationer
- Godkänd gymnasieutbildning
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år alternativt högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system)
- Mycket goda kunskaper i MS Office
- Mycket goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt hög läsförståelse

 

Övriga meriter för tjänsten
- Arbetslivserfarenhet av administrativa arbetsuppgifter från offentlig sektor och förståelse av god förvaltning
- Erfarenhet från arbete som arbetsförmedlare och/eller beslutshandläggare på Arbetsförmedlingen

 

Färdigheter:

Du ska ha förmågan att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer.  Du behöver också kunna hantera information, se hur delar hänger ihop och se din del i helheten. Vidare behöver du en god förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.

Du ska kunna lyssna aktivt på kundens behov, vara serviceinriktad samt ha god samarbetsförmåga. Du har intresse för arbetsmarknadsfrågor och håller dig uppdaterad med vad som händer på arbetsmarknaden, inom politiken och i omvärlden.

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande
Anställningsformerna är både tillsvidare på heltid, med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten och visstid tom 2022-12-31.

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Karlstad 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-11-15.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (www.arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Beslutshandläggare till Karlstad

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 9
Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?




Precis som övriga samhället påverkas vårt arbete av pandemin och vi söker därför nya medarbetare för tillträde så snart som möjligt och som längst tom 31 juli 2021.

Detta för att vi på bästa sätt ska kunna möta arbetssökandes behov.

Till Karlstad söker vi nu ett antal beslutshandläggare. 

Arbetsuppgifter

Arbetsförmedlingen arbetar för att bidra till att arbetssökande snabbare kan matchas mot arbetsgivares behov av kompetens. Under hösten 2020 kommer vi att intensifiera arbetet med att öka antalet arbetssökande som får hjälp i sitt arbetssökande med matchningstjänster och där kommer du att ha en viktig roll.

Ditt ansvarsområde och arbetsuppgifter är att fatta beslut så att arbetssökande får ta del av matchningstjänster. Det innebär att du kommer att arbeta med arbetsmarknadspolitiska insatser och myndighetsutövning utifrån givna regelverk och riktlinjer. Du kommer assistera arbetsförmedlare i beslutsprocessen genom att

- Ha kontakt med arbetssökande
- Förbereda och fatta beslut
- Godkänna utbildningsplan
- Dokumentation
- Uppföljning 

Administration är en stor del av arbetet.

Du kommer att arbeta främst i olika digitala kanaler i de kontakter du har med arbetssökande och leverantörer av matchningstjänster. Du kommer att arbeta i flera olika systemstöd. Kundnöjdhet är alltid centralt och du arbetar för en hög effektivitet kring beslutsfattande.

Arbetet sker utifrån Arbetsförmedlingens värdegrund och du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra samt har förmåga att handla efter detta vid beslutsfattande.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:

- Godkänd gymnasieutbildning
- Minst 2 års arbetslivserfarenhet, sammantaget arbete minst på 50 procent under sammanlagt två år alternativt högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system)
- Mycket goda kunskaper i svenska, god förmåga att kommunicera i tal och skrift
- Vana av att arbeta i digitala kanaler
- Mycket goda kunskaper i MS Office

Färdigheter:

Du ska ha förmåga att arbeta utifrån givna regelverk och riktlinjer.

Du ska också ha god förmåga att hantera information, se hur delar hänger ihop och ser din del i helheten.

God förmåga att analysera, planera, prioritera och dokumentera rätt saker i ditt arbete.

Du ska kunna lyssna aktivt på kundens behov, vara serviceinriktad samt ha god samarbetsförmåga.  

Du har intresse för arbetsmarknadsfrågor, du håller dig uppdaterad med vad som händer på arbetsmarknaden, inom politiken och i omvärlden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning med tillträde snarast och som längst tom 31 juli 2021. Tjänsten är på heltid, men kan anpassas efter arbetsutbud.

Läs mer om Arbetsförmedlingen på https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss.

Ansökan

Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem, välkommen med din ansökan senast 2020-07-23. För att din ansökan skall vara komplett ska du bifoga ett CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet, ett personligt brev samt intyg som styrker att du uppfyller kvalifikationskraven. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt. Tester förekommer i den här rekryteringen.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Mirzal Celhasic, Arbetsförmedlingschef, 010-486 19 81

Björn Eriksson, Sektionschef, 010-486 26 94

Elin Åkerström, HR-partner, elin.akerstrom@arbetsformedlingen.se

Anna Käck Herlin, HR-partner, anna.kack-herlin@arbetsformedlingen.se

Ebba Hägglund, Rekryteringspartner, ebba.hagglund@arbetsformedlingen.se

Fackliga företrädare

Carola Persson, SEKO, 010-486 85 11

Johan Eklund, ST, 010-486 24 24  t.o.m v30

Mikael Sandberg, ST, 010-4869287 v. 31

Johan Westergren, Saco-S, 010-488 29 07

Lennart Thuresson, Saco-S, 010-487 58 07



Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Psykolog

Arbetspsykolog
Läs mer Maj 22
Vi söker dig som vill börja arbeta inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Du får ett arbete som är omväxlande och självständigt med fokus på att se möjligheter och kompetenser!

Vi arbetar med vägledande, utredande och arbetsförberedande insatser och vi finns över hela landet. I våra team finns psykologer, arbetsterapeuter och socionomer/socialkonsulenter där vi hjälps åt för att bidra till att arbetssökandes och arbetsgivares behov tillgodoses. Våra insatser sker i nära samarbete med arbetsförmedlare.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa.  Du får tillsammans med våra drygt 14 000 professionella medarbetare vara med och bidra till att öka sysselsättningen samt bidra i vårt förnyelsearbete mot en modernare myndighet.

AR-enheten Karlstad består av ca 30 personer inom yrkeskategorierna psykolog, socialkonsulent, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med rådgivning, vägledning och utredningsarbete i syfte att finna lämpligt arbete eller studier för arbetssökande.

Du kan bidra till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och arbetspsykologiska utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbets­uppgifterna.

Psykologers arbete består även av arbetspsykologiskt riktade insatser mot arbetsgivare, samt av att ha ett aktivt samarbete med arbetsförmedlare, specialister och externa samverkanspartners. Psykologer kan ha handledningsuppdrag för PTP-psykologer.

Kvalifikationer



Socialstyrelsens psykologlegitimation



B-körkort





Erfarenhet av arbete som psykolog


Det är meriterande om du har: 



erfarenhet från arbetslivsinriktad rehabilitering och/eller annan arbetspsykologisk verksamhet



intresse för arbetspsykologiska tester



erfarenhet av myndighetssamverkan



kunskaper om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav



kunskap i mångfaldsfrågor

 

Vi söker dig som är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Vi ser gärna att du trivs med att komma med förslag till utveckling av verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Du får grundutbildning och utbildning inom arbetspsykologi internt, friskvård, flexibel arbetstid, bra semestervillkor samt andra förmåner. Utifrån behov kan möjlighet ges till specialistutbildning. Läs gärna mer om vårt uppdrag på arbetsformedlingen.se

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Intervjuer planeras att genomföras den 5 juni.


Välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2018. Bifoga personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av arbetet, CV samt intyg som styrker legitimation.

Ansök nu

Psykolog

Arbetspsykolog
Läs mer Maj 11
Vi söker dig som vill börja arbeta inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Du får ett arbete som är omväxlande och självständigt med fokus på att se möjligheter och kompetenser!

Vi arbetar med vägledande, utredande och arbetsförberedande insatser och vi finns över hela landet. I våra team finns psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och socionomer/socialkonsulenter där vi hjälps åt för att bidra till att arbetssökandes och arbetsgivares behov tillgodoses. Våra insatser sker i nära samarbete med arbetsförmedlare.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa.  Du får tillsammans med våra drygt 14 000 professionella medarbetare vara med och bidra till att öka sysselsättningen samt bidra i vårt förnyelsearbete mot en modernare myndighet.

AR-enheten Karlstad består av ca 30 personer inom yrkeskategorierna psykolog, socialkonsulent, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med rådgivning, vägledning och utredningsarbete i syfte att finna lämpligt arbete eller studier för arbetssökande.

Du kan bidra till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och arbetspsykologiska utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbets­uppgifterna.

Psykologers arbete består även av arbetspsykologiskt riktade insatser mot arbetsgivare, samt av att ha ett aktivt samarbete med arbetsförmedlare, specialister och externa samverkanspartners. Psykologer kan ha handledningsuppdrag för PTP-psykologer.

Kvalifikationer



Socialstyrelsens psykologlegitimation



B-körkort





Erfarenhet av arbete som psykolog


Det är meriterande om du har: 



erfarenhet från arbetslivsinriktad rehabilitering och/eller annan arbetspsykologisk verksamhet



intresse för arbetspsykologiska tester



erfarenhet av myndighetssamverkan



kunskaper om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav



kunskap i mångfaldsfrågor

 

Vi söker dig som är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Vi ser gärna att du trivs med att komma med förslag till utveckling av verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Du får grundutbildning och utbildning inom arbetspsykologi internt, friskvård, flexibel arbetstid, bra semestervillkor samt andra förmåner. Utifrån behov kan möjlighet ges till specialistutbildning. Läs gärna mer om vårt uppdrag på arbetsformedlingen.se

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Intervjuer planeras att genomföras den 5 juni.


Välkommen med din ansökan senast den 27 maj 2018. Bifoga personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av arbetet, CV samt intyg som styrker legitimation.

Ansök nu

Psykolog

Arbetspsykolog
Läs mer Maj 15
Vi söker dig som vill börja arbeta inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Du får ett arbete som är omväxlande och självständigt med fokus på att se möjligheter och kompetenser!

Vi arbetar med vägledande, utredande och arbetsförberedande insatser och vi finns över hela landet. I våra team finns psykologer, arbetsterapeuter och socionomer/socialkonsulenter där vi hjälps åt för att bidra till att arbetssökandes och arbetsgivares behov tillgodoses. Våra insatser sker i nära samarbete med arbetsförmedlare.

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa.  Du får tillsammans med våra drygt 14 000 professionella medarbetare vara med och bidra till att öka sysselsättningen samt bidra i vårt förnyelsearbete mot en modernare myndighet.

AR-enheten Karlstad består av ca 30 personer inom yrkeskategorierna psykolog, socialkonsulent, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med rådgivning, vägledning och utredningsarbete i syfte att finna lämpligt arbete eller studier för arbetssökande.

Du kan bidra till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och arbetspsykologiska utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbets­uppgifterna.

Psykologers arbete består även av arbetspsykologiskt riktade insatser mot arbetsgivare, samt av att ha ett aktivt samarbete med arbetsförmedlare, specialister och externa samverkanspartners. Psykologer kan ha handledningsuppdrag för PTP-psykologer.

Kvalifikationer



Socialstyrelsens psykologlegitimation



B-körkort





Erfarenhet av arbete som psykolog


Det är meriterande om du har: 



erfarenhet från arbetslivsinriktad rehabilitering och/eller annan arbetspsykologisk verksamhet



intresse för arbetspsykologiska tester



erfarenhet av myndighetssamverkan



kunskaper om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav



kunskap i mångfaldsfrågor

 

Vi söker dig som är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Vi ser gärna att du trivs med att komma med förslag till utveckling av verksamheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Du får grundutbildning och utbildning inom arbetspsykologi internt, friskvård, flexibel arbetstid, bra semestervillkor samt andra förmåner. Utifrån behov kan möjlighet ges till specialistutbildning. Läs gärna mer om vårt uppdrag på arbetsformedlingen.se

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Intervjuer planeras att genomföras den 5 juni.


Välkommen med din ansökan senast den 27 maj 2018. Bifoga personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av arbetet, CV samt intyg som styrker legitimation.

Ansök nu