Löne- och personaladministratörer jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Löne- och personaladministratörer i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

Rekryteringsassistent till Academic Work i Karlstad

HR-assistent
Läs mer Mar 21
Vill du arbeta på ett företag som ständigt följer trenderna på marknaden och vågar testa nya affärsmodeller? Rollen Staffing & Recruitment Assistant kan bli starten på din lysande karriär hos oss!

OM TJÄNSTEN
I rollen som Rekryteringsassistent (Staffing & Recruitment Assistant) kommer du ha en viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryteringskonsulter i deras dagliga arbete. Rollen innebär ett flexibelt extrajobb som under hela studietiden ger dig inkomst, meriterande erfarenheter och en massa nya kontakter. Även om mycket arbete sker självständigt är du tillsammans med teamet engagerad i era gemensamma mål, resultat och affärsområdets fortsatta utveckling och tillväxt.

Din chef och din utveckling

Din teamledare är Madeleine och hon arbetar som Consultant Manager. Vi har valt att ha operativa chefer för att du ska få bästa stöd i din roll. Vi har ett dedikerat utvecklingsprogram där du i din roll som Staffing & Recruitment Assistant har en tydlig utvecklingsplan för att utveckla dina förmågor och vässa dina kompetenser. Vårt utbildningsprogram heter Training Program och programmet följs upp löpande av din chef.

ARBETSUPPGIFTER
- Rekryteringsprocessen: Arbeta med allt från annonsering fram till att en kandidat får ett jobberbjudande och anställning hos oss. Tänk vad häftigt att få följa en persons resa från CV till det nya drömjobbet!
- Administration: Hjälpa till med bland annat lönehantering och arbetsgivarintyg.
- Training program: En strukturerad plan där du tar dig an mer och mer avancerade arbetsuppgifter, vilket gör att du successivt skaffar dig mer kunskap.

VI SÖKER DIG SOM
- Studerar en eftergymnasial utbildning inom Human Resources, Beteendevetenskap, Ekonomi, Marknadsföring, Teknik eller IT och tar examen tidigast i december 2024.
- Har tidigare erfarenhet från arbeten inom service och kundkontakt där du fått använda din förmåga att ta egna initiativ och eget ansvar.
- Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift och behärskar engelska väl i tal och skrift, eftersom du kommer att föra dialog, tillgodogöra dig utbildningar etc. på båda språken.
- Tycker om att jobba i team, har en god samarbetsförmåga och drivs av att ta dig an nya utmaningar.

Vi söker dig som har följande kompetenser:


* Strukturerad
* Ansvarstagande
* Flexibel
* Orädd
* Självgående


INFORMATION OM FÖRETAGET
Vår kultur #weareacademicwork

Vår kultur & våra värderingar

Vår mission – We make people grow

Instagram@academicwork

Facebook

We reward ambition. Det betyder att i din roll som Staffing & Recruitment Assistant kommer du att utvecklas genom vårt utbildningsprogram Training Program. Dina karriärvägar hos oss styr du själv och vi ger dig förutsättningarna.

Övrig information

Start: Omgående.

Omfattning: Deltid, ca 16 timmar i veckan (samt heltid under jul- och sommarledigheter).

Placering: Karlstad, Sommargatan 110.

Rekryteringsansvarig: Felicia Gullstén, Talent Acquisition Coordinator.

Sök tjänsten genom att klicka på skicka ansökan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil. Efter att du skickat in din ansökan och kommit vidare i processen är det första steget i vår process att utföra två tester, ett personlighetstest (MAP) och ett problemlösningstest (Matrigma), vilka skickas till dig via mejl.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på felicia.gullsten@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om Academic Work

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart. För fjärde året i rad vann vi 2020 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen!

Ansök nu

Lönekonsult till Accountor i Karlskoga / Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Mar 20
Vill du jobba i en spännande och stimulerande miljö där teamwork står i fokus? Vi är ett gäng på 15 glada och lösningsorienterade kollegor som nu söker efter nästa lönekonsult till vårt team. Vad sägs, vill du vara med på vår resa och ta vår verksamhet till nästa nivå?
På Accountor ser vi hela tiden till att ligga i framkant. Vi vill faktiskt påstå att vi är en Sveriges mest moderna fullservicebyråer inom lön och ekonomi. Som lönekonsult hos oss kommer du alltid jobba utifrån den mest moderna tekniken, där digitalisering och utveckling är A och O. Samtidigt är vi noga att aldrig glömma det som gör oss bäst; det mänskliga. En grundförutsättning till ett bra arbete börjar därför med att känna att man har kul och trivs med sina kollegor. Du kommer tillhöra ett team där vi stöttar varandra, delar med oss av vår kunskap och har ett prestigelöst arbetsklimat där det inte finns några dumma frågor.
Just nu söker vi dig som vill axla rollen som lönekonsult från vårt kontor i Karlskoga eller Karlstad, beroende på vart du bor. Det finns stora möjligheter att bredda kunskaperna inom området lön och rollen passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession.
Exempel på arbetsuppgifter:
Ansvara för löneberedning för olika kunder tillsammans med kollegor.
Arbeta parallellt med robotar i olika delar av löneprocessen.
Arbeta proaktivt för att säkerställa god leverans och kvalitet.
Arbeta med ständiga förbättringar tillsammans med kollegor.

Accountor är ett karriärföretag som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du utvecklas och trivs hos oss. Därför erbjuder vi:
Löpande kompetensutveckling.
SRF-auktorisation - auktorisationen är personlig och stärker ditt eget varumärke.
Flexibla arbetstider.
Hybrid arbetsplats, jobba hemifrån eller på kontoret.
Månadsvisa samtal med din chef för att stötta dig i din utveckling och välmående.

Vem är du?
Du är en strukturerad och noggrann person som gillar ordning och reda. Dessutom är du lyhörd och har förmågan att samarbeta med olika typer av människor.
Kvalifikationer:

YH eller KY-utbildning med inriktning lön och/eller arbetslivserfarenhet inom lön. Utöver detta ser vi gärna att du har några års erfarenhet av att arbeta självständigt med hela löneprocessen och att tolka kollektivavtal.
Har du tidigare erfarenhet av Hogia Lön Plus och Flex HRM ses det som mycket meriterande. Har du en bakgrund av att ha jobbat i en konsultroll eller kommer ifrån servicebranschen ses det som ett stort plus!
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Om Accountor
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 350 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Accountor tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
Vill du vara en del utav en Sveriges mest moderna fullservicebyråer du också, där du har chansen att växa och utvecklas? Så kul! Vi ser fram emot din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor är du välkommen att kontakta Daniel Lundström, rekryteringskoordinator, daniel.lundstrom@accountor.se

Ansök nu

HR-administratör till hälso- och sjukvårdens HR-enhet

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Mar 28
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver vårdcentraler över hela länet och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Vill du jobba i team med andra kompetenta och trevliga HR-kollegor? Trivs du på en hälsofrämjande arbetsplats som värnar om god arbetsmiljö och hållbart arbetsliv? Då är det dig vi söker! Nu har du chansen att få jobba som HR-administratör på hälso- och sjukvårdens HR-enhet i Region Värmland.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i en miljö där utveckling, människor och dialog står i fokus. Du kommer att få möjlighet att jobba i ett team med stort engagemang, utvecklingsmöjligheter och en vänlig företagskultur. För att trivas hos oss bör du ha förmåga att ta egna initiativ, vara samarbetsvillig, målfokuserad och kommunikativ.

Arbetsbeskrivning
I rollen som HR-administratör arbetar du tillsammans med dina HR-kollegor för att skapa goda förutsättningar för hälso- och sjukvårdens chefer och verksamheter. Du arbetar självständigt och i team med arbetsuppgifter som består av bland annat bemanningsadministration, uppföljning och kvalitetssäkring i bemanningsfrågor, fakturakontroll och tidsrapportering i personalsystem. Du kommer i arbetet att ha kontakt med många olika verksamheter inom hälso- och sjukvården samt externa leverantörer/aktörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har en administrativ utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget samt goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i personaladministrativa system.

Dina personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig som är strukturerad, service- och resultatinriktad, flexibel, noggrann, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR Koordinator

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Mar 7
Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Vill du vara med och bygga laget som bygger framtidens samhälle? Här är din möjlighet att bli en del av Peab som är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag. Vi inrättar nu en tjänst som HR koordinator till vårt team inom HR funktionen.

Vår kärnverksamhet arbetar med många spännande projekt såsom byggnation av bostäder, badhus, skolor utöver detta finns en större verksamhet inom byggservice. Till våra projekt har vi i nuläget drygt 200 yrkesarbetare, ca 160 medarbetare i Värmland och ytterligare ca 40 i Dalarna, som ambulerar på våra olika arbetsplatser. Ditt mycket viktiga uppdrag är att tillsammans med linjen planera och koordinera så att varje projekt har rätt bemanning i rätt tid. Utöver bemanningsplanering så genomför du även andra HR-uppgifter kopplat till våra yrkesarbetare så som bl.a. rekrytering, introduktion, rehabilitering och utbildningsadministration. Inom branschen jobbar vi med att ta emot praktikanter och lärlingar, detta kommer också bli en del av ditt arbete och du kommer därmed att delta i berörda gymnasieskolors programråd. I ditt arbete samverkar du löpande med våra fackliga förtroendevalda inom Byggnads.

För att lyckas i arbetet krävs god samarbets-, planerings- och kommunikationsförmåga då du behöver klara av att hantera många uppgifter samtidigt. Snabba förändringar och nya utmanande förutsättningar sker löpande vilket ställer krav på din lugna personlighet, lyhördhet och problemlösningsförmåga. Med fördel har du jobbat flera år exempelvis som konsultchef inom bemanningsbranschen och kunskaper från byggbranschen är särskilt meriterande. Du har helst någon form av kompetens inom HR området kopplat till beskrivna uppgifter. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper med fokus på våra värderingar Jordnära, Utvecklande, Personlig & Pålitlig.

Du är placerad i Karlstad tillsammans med en HR Partner och HR chef som du rapporterar till. Du arbetar dagligen nära våra plastledningar i de olika projekten. Du förväntas röra dig runt i Värmland och Dalarna på våra arbetsplatser, därav är körkort ett krav.

Du blir också en del i vårt HR Team på 8 kollegor som finns utspridda i Mellersta Sverige.

För frågor kring tjänsten vänligen kontakta HR chef Lars Erik Magnusson på 072-533 76 45 eller lars-erik.magnusson@peab.se

Tillsättning av tjänsten sker löpande.

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Mar 15
Beskrivning
På arbetsgivaravdelningen på kommunledningskontoret arbetar löneadministratörer, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef.

Vårt uppdrag är att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet både på kommunledningskontoret och i koncernen Karlstads kommun.?Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden genom att utveckla kommunledningskontorets centrala HR-funktion.

Vi har precis avslutat en upphandling av HR-system och det står klart att Heroma fortsatt kommer att leverera system till kommunkoncernen. Vi söker nu en löneadministratör med särskilt uppdrag att stödja förvaltningar och bolag under införande av HR-systemet. Tillsammans med våra övriga löneadministratörer, möjliggörs en bra process och en god arbetsmiljö under projektet.

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut, säkerställa och kvalitetssäkra att rätt lön betalas ut till rätt person i rätt tid. Delta i arbetet kring scheman, skriva tjänstgörings- och arbetsgivarintyg och att arkivera personalakter är andra exempel på arbetsuppgifter.

Arbetet innebär att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor samt även ha kontakter med externa myndigheter. Viss information och utbildning om rutiner och regler förekommer också, såväl skriftligt som muntligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studerat en YH-utbildning inom löneadministration eller fått motsvarande kunskap genom annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. 

Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med löner. Om du inte arbetat med löner så har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som kräver ordning, struktur och förmåga att hantera system. Du är van att arbeta med service efter kundernas behov. Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet av löneadministration inom offentlig sektor, kanske till och med i HR-systemet Heroma.

Arbetet kräver att du både kan ta initiativ och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt, samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans med kollegor. Som löneadministratör hos oss har du ett serviceinriktat förhållningssätt och du anstränger dig för att hitta lösningar. Du har förmåga att arbeta med många detaljer samtidigt och har en stor noggrannhet, för att säkerställa att dina ärenden blir korrekt hanterade. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Karlstads kommun

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

 


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


 


Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Ansök nu

Ekonomi- och löneadministratör till Vänerförvaltning

Löneadministratör
Läs mer Feb 28
EKONOMI- OCH LÖNEADMINISTRATÖR TILL VÄNERFÖRVALTNING
ARBETSUPPGIFTER
I rollen som ekonomi- och löneadministratör hos Vänerförvaltning kommer din primära arbetsuppgift vara att sköta lön- och arvodesadministration för bostadsrättsföreningarnas styrelse och anställda. Vidare kommer du att hantera hela leverantörsreskontran med; avstämningar, avvikelser och påminnelser samt ansvara för posthantering, fakturascanning, löpande bokföring och moms.

PERSONLIGA EGENSKAPER KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker har en för tjänsten relevant utbildning alternativt att du har uppnått likvärdiga kunskaper genom arbetserfarenhet. Viss erfarenhet av ekonomiarbete samt erfarenhet/kunskap i lönesystemet Hogia är meriterande. Vidare tror vi att du är noggrann, fokuserad samt har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda kontakter med såväl kunder som kollegor. Du är en lagspelare som trivs i ett mindre team och du har förmågan att göra rätt prioriteringar när du har mycket att göra.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som ekonomi- och löneadministratör är en direktrekrytering där du blir anställd av oss på Vänerförvaltning. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och vi hänvisar alla eventuella frågor kring tjänsten till dem.

ÖVRIG INFORMATION
Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR, sök tjänsten på www.eterni.se. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Ansök nu

Löneekonom

Löneadministratör
Läs mer Mar 13
Nya Ekonomikompetens består av ambitiösa, kommunikativa människor. Medarbetare som kombinerar modern teknik och effektiva processer med kundnära affärsrådgivning.
Nya Ekonomikompetens etablerades hösten 2017. Vi är ett tillväxtföretag som ökat omsättningen med mer än 25% både 2021 och 2022. Kundtillströmningen är god och vi behöver därför återigen bli fler medarbetare. Den här gången söker vi medarbetare till vårt kontor i Karlstad eller Örebro.
Vi söker dig
Vi söker dig som tycker det är viktigt att trivas på jobbet. Och som, parallellt med processerna kring löneberedning, även vill vara med och assistera våra kunder att bygga samma fina känsla av trivsel för deras medarbetare. Du ser det som naturligt att skapa en god relation både med dina kollegor såväl som med våra kunder. Ditt arbete är inriktat på partnerskap. Kvalitetsinriktat och förtroendeingivande med god förståelse för Löneprocesserna.
Dina teoretiska kunskaper bottnar i en eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten.
Arbetsuppgifter
Du kommer, tillsammans med kollegor, att arbeta med löneservice i kunduppdrag. Därmed får du även möjlighet att utveckla dig inom olika lönesystem. Våra lönetjänster bygger på kvalitet och leverans i rätt tid samtidigt som vi arbetar aktivt för att hela tiden har ett bra och nära samarbete med kunderna.
Arbetsuppgifterna är även stimulerande och varierande eftersom det handlar om olika kollektivavtal, systeminställningar, processutveckling, att hjälpa kunder bli mer digitala samt supportera kring olika frågeställningar inom utförandet.
Våra kunder är enmansföretag såväl som noterade koncerner.
Del av vårt team
På Nya Ekonomikompetens är du i högsta grad del av vårt team. Vi erbjuder stor frihet under ansvar, har högt i tak och trivs på jobbet. Vårt ’förmånspaket’ för alla medarbetare är omfattande. Det är samtidigt viktigt att du är självgående och även tar eget ansvar.
Vissa delar har Du med dig, andra delar utvecklar Du tillsammans med oss:
Erfarenhet från HR- och personaladministrativa processer
God övergripande förståelse för löneberedning av tjänstemanna- respektive kollektivlöner
Lätt att förstå och sätta dig in i digitala hjälpmedel
Bra på att kommunicera (främst felfri svenska) i tal och skrift

Tillsammans gör vi det roligt att gå till jobbet. Allt kryddat med glädje och respekt för varandra.
Kamratskap & aktiviteter
Vi tycker att det är jättekul om Du även gillar att ta en after work någon gång, nätverka och umgås. Kanske hänga i en fjällstuga eller annan typ av kick off. Glädje och gemenskap. Våra medarbetare gillar även fysisk träning och vi tränar tillsammans varje vecka (på arbetstid). Alla har årskort på gym.
Vi har ett Personalförmånspaket med ett antal olika förmåner för alla anställda på företaget. Självklart omfattas även denna tjänst av det paketet.
Klart du skall söka
Känner Du att vår beskrivning passar dig? Kontakta oss med följande:
Ansökan skall vara digital skickad till mailadressen nedan
Kort beskrivning av Dig själv (max 1/2 A4-sida)
CV (komplett)
Gärna foto på Dig själv
Bostadsort Karlstad/Örebro närområde. Körkort m tillgång till bil.

Tjänsten kan utgå från något av våra kontor i Karlstad eller Örebro. Vi går igenom urvalet löpande (självklart helt konfidentiellt) och annonseringen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Märk Din ansökan med "Löneekonom". Maila ansökan till info@nyaek.se. Senast måndag 27/3 2023.
Har du frågor om den här tjänsten är du välkommen att kontakta vår VD Rebecca Strand på telefon 073-669 77 70 eller vår HR-ansvariga Mariah Nauclér på telefon 070-828 29 70
Varmt välkommen med Din ansökan till oss!

Ansök nu

Ansvarig löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Feb 3
Välkommen att bli en del av ägardrivna företaget Wafab Bil. Wafab Bil har moderna fullserviceanläggningar i Karlstad, Kristinehamn och Sunne. Förutom Fiat transportbilar och Maxus säljer vi Sveriges tredje största bilmärke Kia i hela Värmland.

På vår fullserviceanläggning i Karlstad finner du:

• Nybilsförsäljning av Kia
• Nybilsförsäljning av Fiat Professional och Maxus i vårt separata Transportbilscenter
• Begagnatbilsförsäljning av olika märken
• Auktoriserad bilverkstad för Kia, Fiat, Fiat Professional, Maxus och Saab
• Reservdelsförsäljning av originaldelar samt ersättningsdelar till Kia, Fiat, Fiat Professional, Maxus och Saab

Wafab söker en person som är huvudansvarig för företagets löneadministration.
För att lyckas i rollen som löneadministratör ser vi att du är noggrann och att du har ett öga för detaljer. Du är en person som gillar att arbeta i ett högt tempo och du har förmågan att hålla en god struktur i ditt arbete samt förmågan att fatta egna beslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Lönehantering och avstämningar
• Skattedeklarationer

• Rapportera och anmäla till Försäkringskassan och AFA samt månatlig pensionsrapportering till Collectum och Alecta

• Digital kvittohantering för företagskort
• Bearbeta och sammanställa lön i Hogia Lön Plus

• Redovisa skatt och arbetsgivaravgifter till Skatteverket
• Administrera arbetsgivarintyg
• Dekarationsansvarig PRI

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med lönesystemet Hogia Lön.

Mer om tjänsten:

Tjänsten startar som en bemanning i 3–6 månader via Qtym med chans till förlängning. Det är en 100% tjänst med start omgående.

Placering: Karlstad

Låter det intressant? Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansök redan idag!

Vid frågor om tjänsten kontakta Affärsområdeschef Jan Hallenberg, 076-4953182, alternativt jan.hallenberg@qtym.se

Som konsult hos oss får du frihet, trygghet och utvecklande uppdrag i hela Sverige
Hos oss har du en engagerad och kompetent konsultchef som följer dig genom din karriär. Vi erbjuder uppdrag över hela Sverige inom många olika områden. Vårt mål är att förmedla kompetens som får både våra kunder och medarbetare att utvecklas och växa. Våra ledord är frihet, trygghet och utveckling.

Vi jobbar efter vår filosofi: ”Vi tror på individen och på individens vilja och förmåga att ta ansvar för ett bra arbete”. www.qtym.se

Ansök nu

HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Feb 6
Sapere Aude – våga vara vis – är vårt motto. Våra studenter och medarbetare utvecklar kunskap och kompetens som berikar individen och världen. Vår akademiska miljö präglas av nyfikenhet, mod och uthållighet, och grunden för vår verksamhet är jämställdhet, mångfald och ett demokratiskt synsätt. Vi finns i en aktiv, naturnära region och är en motor för hållbar utveckling i tät samverkan med det omgivande samhället.
 
Karlstads universitet har ca 1 400 medarbetare och 19 000 studenter fördelade på två inspirerande campusmiljöer i Karlstad och Arvika. Läs mer om oss på: https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Är god service, eget ansvar och utvecklingsfokus viktiga ingredienser för dig i arbetet? Är du dessutom en fena på högklassigt administrativt arbete? Då kanske du är vår nya kollega!

På HR-avdelningen finns 19 medarbetare som arbetar med HR-frågor på operativ och strategisk nivå.

Prioriterade uppgifter för oss är att stödja verksamhetens chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Avdelningen ansvarar även bland annat för verksamhetsövergripande HR-processer, löneutbetalningar och för rekryteringsadministration. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR-avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Läs gärna mer om HR-avdelningen: https://www.kau.se/om-universitetet/organisation/var-verksamhet/centrala-stodfunktioner/hr-avdelningen

Vad erbjuder vi dig?
I rollen som HR-administratör arbetar du huvudsakligen med allmänt förekommande administrativa uppgifter inom ramen för HR-avdelningens uppdrag samt med löneadministration.

Den administrativa delen innefattar bland annat administration kopplad till rekrytering och anställningar, samt administration i anslutning till interna utbildningsinsatser som HR-avdelningen ansvarar för och genomför. Du kommer även arbeta med uppgifter som arkivering, hantering av personakter, beställningar och inventering. Arbete med avdelningens webb och digitalt utvecklingsarbete ingår också. Ytterligare administrativa uppgifter tillkommer utifrån behov.

Löneadministration är mångfacetterat och innefattar arbete med hela lönehanteringsprocessen, exempelvis hantering av löneunderlag, avvikelseregistrering, semesterhantering, sjukregistrering och löneutbetalning. En viktig del är även att bistå chefer och medarbetare med information och support i praktiska lönefrågor, hantering av anställningsförmåner samt och lag- och avtalstillämpning.

Du kommer ingå i ett mindre team som arbetar med löne- och HR-administration, som tillsammans planerar, genomför och utvecklar arbetet och rutiner. För oss är det en självklarhet att du aktivt bidrar till utveckling och effektivisering. I ditt dagliga arbete har du även ett nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen.

Välkommen till en HR-avdelning som drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och öppenhet för nya sätt att arbeta. Vår arbetsmiljö präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål.

Vem är du?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och gärna en kompletterande eftergymnasial utbildning, som är relevant för rollen. Du har aktuell erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete.  Erfarenhet av löneadministration är meriterande. Likaså är kunskap om regelverk beträffande personuppgiftshantering, diarieföring, arbetsrätt samt offentlighet och sekretess inom statlig förvaltning meriterande.

Du måste ha en mycket god administrativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du har vidare mycket goda kunskaper i Officepaketet och är nyfiken på, samt tar lätt till dig, nya digitala system. Det är betydelsefullt att du är lyhörd, skapar goda relationer med din omgivning och att du är utvecklingsinriktad. Samtidigt ställer rollen krav på självständighet, initiativförmåga och förmåga att kunna hantera en stor bredd av arbetsuppgifter. Det är viktigt att administrativ service är något som du prioriterar och trivs utmärkt med.  Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning, omfattning 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

- CV
- Personligt brev med beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll
- Kopior på betyg, intyg och examensbevis
- Två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Sista ansökningsdag: 2023-02-27

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.

 

 

 

 

 

 

HR Excellence in Research
Karlstads universitet mottog i september 2020 utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som har en stimulerande arbetsmiljö och goda villkor för forskare och kontinuerligt arbetar för att utveckla dessa. Utmärkelsen visar lärosätets engagemang för rättvis och transparent rekrytering samt gynnsam professionell utveckling för forskare. Läs mer på https://www.kau.se/jobba-hos-oss/karlstads-universitet-som-arbetsgivare/human-resources-strategi-forskare-hrs4r

Ansök nu

People & Office Coordinator (Karlstad)

HR-assistent
Läs mer Jan 26
Varnish Software’s powerful caching technology helps the world’s biggest content providers deliver lightning-fast web and streaming experiences for huge audiences, without downtime or loss of performance.
Our solutions combine open-source flexibility with enterprise robustness to speed up media streaming services, accelerate websites and APIs, and enable global businesses to build custom CDNs, unlocking unbeatable content delivery performance and resilience. Our customers are able to scale easily to match peaks in demand, protect their critical infrastructure and keep costs predictable, enabling them to deliver great web experiences for all of their users, at all times.
Varnish Software is seeking a People & Office Coordinator for its office in Karlstad to support the R&D department. It’s a broad role where you will play an influential part in coordinating the efforts of R&D and be the link to both Marketing and Human Resources. In addition to supporting administrative tasks in R&D, you will assist Marketing with internal and external event planning and support coworkers with HR-related questions.
You will be based in our Karlstad office but will also travel to Oslo and Stockholm on a monthly basis.
In this role you will:
Administration of Karlstad and Oslo offices:
Manage all new and existing agreements related to the offices
Follow up with all new and existing service providers related to the office services
Ensure that the offices are functional and pleasant
Responsible for purchasing furniture, etc. when there are new hires at the offices
Assist in HR-related tasks if needed
Assist in recruiting and onboarding
Compliance with ISO-27001 administrative tasks
Manage planning and performing internal events at the offices and in the R&D department as well as assist the Marketing department with external events in the offices. You will also assist with travel planning when needed

The ideal candidate will have:
A structured mindset and superior organizing skills
A University degree in Human Resources or similar
Previous experience from service or administration work, for example; hotel, receptionist, front desk, customer service etc
Good written and oral communication skills in both Swedish and English
Excellent teamwork and collaboration skills
Strong problem-solving skill

What we offer:
A happy, creative, non-hierarchical work environment in which you are a valued member of our organization
An international environment with offices and colleagues all over the world
Generous vacation days
Nice office environments
Traveling to yearly company gatheringsAt Varnish Software, we take pride in our software and products, and we value innovation. We strive to hire team members who share these values. We offer an open, honest, and international culture in a laid-back and stimulating work environment. You will be working with some of the brightest and most talented people in the industry. We offer competitive salaries, full benefits, generous vacation time, and more.
Varnish Software is an equal-opportunity employer. All qualified applicants will receive consideration for employment without regard to race, color, religion, sex, sexual orientation, national origin, age, or disability.

Ansök nu

HR och löneadministratör till Byggbeslag

Löneadministratör
Läs mer Feb 1
Om tjänsten

Vi söker efter en HR och löneadministratör som i huvudsak kommer att arbeta tillsammans med och fungera som ett stöd till vår löneansvarig. Som HR och löneadministratör är det viktigt att arbeta professionellt och proaktivt för att minimera risken för fel samt vara väl insatt i kollektivavtalsfrågor. Utöver lön kommer även andra arbetsuppgifter kopplade till personal att tillkomma, och på sikt finns det möjlighet för dig att få ett stort ägandeskap i ditt arbete och utvecklas i din roll.

Du kommer att arbeta med ett härligt gäng som både hjälper varandra och medarbetare i verksamheten. Med hög kunskap om personal driver vi vårt arbete framåt vill att du ska få möjlighet att göra detsamma. Tjänsten är på 60% och placeringen är på vårt kontor i Karlstad. Totalt arbetar ca 300 anställda på Byggbeslag.

Om dig

Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning med inriktning mot personal, eller om du har motsvarade relevant arbetslivserfarenhet eller annan utbildning. Har du tidigare arbetat med lön och har erfarenhet från system som Agda och Expence ser vi det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser efter dig som är noggrann och självgående i ditt arbete. Du är en person som med stor entusiasm sätter dig in i nya arbetsuppgifter och trivs i en roll där du har en nyckelfunktion i verksamheten. Social och kommunikativ är ord som beskriver dig bra och du har drivet att lära dig och utvecklas inom områden som rör lön och personal.

Om oss

Byggbeslag levererar produkter, tjänster och smarta lösningar inom lås, säkerhet och inredning till fastigheter eller byggprojekt. Vår samlade kapacitet och kompetens ger så mycket mer än en bra anläggning - målet är att vår kunskap och erfarenhet även ska minska projektets totala kostnad inklusive miljöpåverkan och samtidigt öka tryggheten. Det vinner vi alla på.

Vår resa tog sin början i slutet av 50-talet då AB Byggbeslag startade i Karlstad med att sälja beslag till bygg- och fastighetsbranschen. Under åren som gått har både vårt erbjudande och vårt företag växt. Vi har kommit närmare våra kunder genom nyetableringar och förvärv och har idag en rikstäckande verksamhet.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs (https://www.dnv.com/se/services/certifierad-rekryterare-iso-10667-och-arbetspsykologiska-tester-56338) standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Janne Persson på telefon
070-2724071 eller Johanna Westberg på 072-3102972.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 8 februari.

Ansök nu

HR och löneadministratör till Byggbeslag

Löneadministratör
Läs mer Jan 24
Om tjänsten

Vi söker efter en Löne- och HR administratör som i huvudsak kommer att arbeta tillsammans med och fungera som ett stöd till vår löneansvarig. Som Löne- och HR administratör är det viktigt att arbeta professionellt och proaktivt för att minimera risken för fel samt vara väl insatt i kollektivavtalsfrågor. Utöver lön kommer även andra arbetsuppgifter kopplade till personal att tillkomma, och på sikt finns det möjlighet för dig att få ett stort ägandeskap i ditt arbete och utvecklas i din roll.

Du kommer att arbeta med ett härligt gäng som både hjälper varandra och medarbetare i verksamheten. Med hög kunskap om personal driver vi vårt arbete framåt vill att du ska få möjlighet att göra detsamma. Tjänsten är på 60% och placeringen är på vårt kontor i Karlstad.

Om dig

Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning med inriktning mot personal, eller om du har motsvarade relevant arbetslivserfarenhet eller annan utbildning. Har du tidigare arbetat med lön och har erfarenhet från system som Agda och Expence ser vi det som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser efter dig som är noggrann och självgående i ditt arbete. Du är en person som med stor entusiasm sätter dig in i nya arbetsuppgifter och trivs i en roll där du har en nyckelfunktion i verksamheten. Social och kommunikativ är ord som beskriver dig bra och du har drivet att lära dig och utvecklas inom områden som rör lön och personal.

Om oss

Byggbeslag levererar produkter, tjänster och smarta lösningar inom lås, säkerhet och inredning till fastigheter eller byggprojekt. Vår samlade kapacitet och kompetens ger så mycket mer än en bra anläggning - målet är att vår kunskap och erfarenhet även ska minska projektets totala kostnad inklusive miljöpåverkan och samtidigt öka tryggheten. Det vinner vi alla på.

Vår resa tog sin början i slutet av 50-talet då AB Byggbeslag startade i Karlstad med att sälja beslag till bygg- och fastighetsbranschen. Under åren som gått har både vårt erbjudande och vårt företag växt. Vi har kommit närmare våra kunder genom nyetableringar och förvärv och har idag en rikstäckande verksamhet.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs (https://www.dnv.com/se/services/certifierad-rekryterare-iso-10667-och-arbetspsykologiska-tester-56338) standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Janne Persson på telefon
070-2724071 eller Johanna Westberg på 072-3102972.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 8 februari.

Ansök nu

HR-administratör till Rekryterings- och administrativa enheten HR

HR-assistent
Läs mer Dec 23
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Regionledningskontoret arbetar med övergripande och långsiktiga lednings- och utvecklingsfrågor inom alla Region Värmlands ansvarsområden. Här finns också funktioner för stöd och service. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, som nationella och regionala myndigheter, andra regioner, kommuner och olika intresseorganisationer.Om oss
Rekryterings- och administrativa enhetens uppdrag är att ge rekryteringsstöd till alla verksamheter inom Region Värmland, administrera alla rekryteringsannonser samt se till att den regiongemensamma HR-administrationen hanteras på ett enhetligt sätt.

Vi arbetar med att se till att rekryteringsprocessen och de administrativa processer vi arbetar i utvecklas på ett välfungerande sätt, i ett nära samarbete med verksamheterna. Det är ett omväxlande, utvecklande och roligt uppdrag.

Vi som arbetar på enheten idag är tio medarbetare bestående av HR-konsulter, HR-strateg och HR-administratörer. Vi har en god teamkänsla och hjälper varandra med att lyckas med våra uppdrag. Nu söker vi en ny kollega som vill arbeta med oss i rollen som HR- administratör.

Anställningen är ett vikariat fram till 31 augusti 2023.

Vill du vara en del i vårt team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Arbetsbeskrivning
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att arbeta med annonsering av rekryteringsannonser då vi ansvarar för att kvalitetssäkra Region Värmlands annonser. Vi har ansvar för att samordna sommarrekryteringen inom Hälso- och sjukvården så även det kommer att vara en stor del av arbetet. Som HR-administratör arbetar du med alla delar i den rekryteringsprocessen samt är ett stöd vid rekryteringsannonseringen.

Övriga arbetsuppgifter är att administrativt stötta i andra rekryteringsprocesser, administration av rekryteringsverktyget, utlämnade av offentliga handlingar eller andra administrativa uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR. Du har en god förmåga att formulera dig väl i text då annonsskrivning är en stor del av dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och flexibel. Din förmåga att arbeta strukturerat är god samtidigt som du kan prioritera och anpassa dig efter förändrade förutsättningar och du trivs med att samarbeta med andra.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med HR-administration eller kommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av HR-arbete, rekryteringsprocessens delar och är van vid att hantera fler ärenden parallellt. Det är en fördel om du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering.

Intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR-handläggare

HR-assistent
Läs mer Dec 14
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.


Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Om anställningen
HR-enheten på MSB växer och vi behöver rekrytera in en ny kollega.

Vill du arbeta i en stödjande roll med tyngdpunkt i administrativa uppgifter, så kanske det är dig vi söker.

Medarbetarskapet och ledarskapet på MSB ska utgå från tillit, medmänsklighet och viljan att arbeta tillsammans. Vi utgår från att vi gör vårt bästa och vill varandra väl. Att agera i linje med MSB:s medarbetar- och ledarkriterier innebär att medverka till ökad trygghet och ett hållbart arbetsliv.

Arbetsuppgifter
Som HR-handläggare kommer du framförallt att arbeta med administrativa uppgifter som exempelvis utbildningsadministration, arbete kopplat till praktik- och sommarjobbsansökningar och LAS-administration samt andra uppgifter som stödjer enhetens gemensamma arbete. Du kommer också att arbeta med rekryteringar, vilket kan innebära allt från stöd i olika delmoment i rekryteringsprocessen till att självständigt genomföra rekryteringar tillsammans med chef. 

Din kompetensprofil:
Du har:

- Relevant akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Erfarenhet av och intresse för administrativt arbete.
- God systemförståelse och erfarenhet av att arbeta i system.
- God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som medarbetare och ledare på MSB förväntas att du är uppdragsorienterad, utvecklingsinriktad, dialoginriktad, har god självkännedom och är ett föredöme.

Som person är du självgående, du driver på och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har också en mycket god samarbetsförmåga och har ett serviceinriktat förhållningssätt. I rollen krävs att du är strukturerad och kan vara både effektiv och noggrann, men också att du har en god kommunikativ förmåga. Vi kommer fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. 

Om enheten
Anställningen är placerad på avdelningen för verksamhetsstöd vid HR-enheten. Enhetens uppgift är att styra, utveckla, förvalta och följa upp myndighetens arbetsgivarpolitik samt frågor inom HR-området. I uppgiften ingår att utveckla den lokala kollektivavtalsregleringen och att utveckla och hålla samman myndighetens lönebildning. I detta ingår att utveckla processer och metoder för kompetensförsörjning även för krigsplacering, medarbetar- och chefsutveckling, arbetsmiljö och likabehandling. I uppgiften ingår att ge stöd till chefer inom HR.
https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande 6 månaders provanställning

Ort: Karlstad

Resor i anställningen förekommer.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.
https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-formaner-nar-du-jobbar-pa-msb/

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta HR-chef Cathrin Dalmo. Fackliga företrädare är Niklas Bergqvist (Saco-S), Anna Anelius (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 8 januari 2023, märkt med referensnummer 2022/156.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Administratör till Nya Centralsjukhuset - Karlstad

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Dec 1
I september 2021 tecknade Region Värmland och Skanska Sverige AB ett strategiskt parteringavtal som innebär ett gemensamt åtagande avseende planering, projektering och genomförande av projekt Nya CSK, Etapp 1.

Under våren/sommaren 2022 upphandlades konsulter och Entreprenörer och sedan augusti pågår projektering och planering för de fem olika delprojekten som skall utföras inom sjukhusområdet.

Projektorganisationen kommer nu fortsätta växa succesivt och produktionsstart för första delprojektet är planerat till början av 2024. Vi ser fram emot att bygga detta sjukhus och söker en administratör som vill vara med i ett av branschens mest spännande och viktigaste projekt!

Trivs du med många bollar i luften och har erfarenhet från en koordinerande roll som innebär mycket kontakter? Då kan det vara dig vi söker!

Vad innebär jobbet som administratör på Nya Centralsjukhuset?

Som administratör hos oss verkar du dagligen tillsammans med kollegor och chefer ute på vårt projektkontor vid sjukhuset, som kommer att vara din arbetsplats. Du kommer att vara vår administrativa klippa och ha en mycket varierande vardag.

I jobbet ingår till exempel att

-
Supportera chefer inom enheten med planering, bokningar, informationsmöten samt kontorsadministration

-
Utföra grundläggande ekonomiuppgifter

-
Avlasta projektets medlemmar med administrativa uppgifter såsom beställningar av material, Id06-kort, utbildningsplanering

-
Samordna allmän dokumentation av exempelvis rapporter och protokoll

-
Stötta arbetet med temaveckor, medarbetarmätningar, aktiviteter/möten och vara ansiktet utåt


Den vi söker

Vi söker dig som är nyfiken, serviceinriktad och har en fallenhet för att driva och prioritera ditt arbete. För att bli framgångsrik i rollen är det naturligt för dig att hantera många uppgifter parallellt och du tycker om att få saker att hända. Vidare är du är en naturlig samordnande kommunikatör med god datorvana och har en förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska och svenska.

Vi tror att du har gymnasieutbildning inom ekonomi och har minst fem års erfarenhet av en samordnande roll.

Stor vikt kommer läggas vid din personlighet!

Vi ser fram emot din ansökan snarast då vi rekryterar löpande!

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan senast 11 december. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

För ytterligare information om detta spännande projekt, besök Nya CSK - Region Värmland (regionvarmland.se)
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Projektchef Mathias Andersson på 010-4487207.

Välkommen till oss på Skanska!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Ansök nu

Administratör

Löneadministratör
Läs mer Okt 31
Är du en administratör som brinner du för struktur, ordning och reda? Då har vi jobbet för dig! På Bravida främjar vi utveckling och du som medarbetare har en mycket viktig roll i vår tillväxtresa. Nu söker Bravida Karlstad en serviceinriktad administratör till vår avdelning Karlstad Processrör.

Om jobbet

Som administratör hos oss har du en viktig nyckelroll. Du kommer att vara ett stöd i ekonomifrågor till både avdelningschef, projektledare och serviceledare där du kommer arbeta med ekonomiuppföljning samt ansvara för bevakning av kundfakturor. Arbetet omfattar i stora drag ekonomi- och löneadministration med följande huvudsysslor:


• Bemöta kunder via telefon på ett serviceinriktat sätt
• Sköta fakturering och vissa inköp
• Registrera löner och nya kunder
• Löpande kund- och leverantörsreskontra
• Personaladministration (utbildningar etc.)
• Dagligen ansvara för verksamheten genom att rapportera avvikelse och följa upp ärenden i samråd med avdelningschef.

I din roll har du stor variation i din vardag och du har mycket kontakt med våra medarbetare, kunder och administratörer på övriga Bravida kontor.

Ditt nya team

Hos Karlstads Processrör är vi 29st medarbetare, både svetsare, montörer och tjänstemän. Vi utför både rörmontage med inriktning på rörsvetsning sant installationer inom process och energisektor där våra största kunder finns inom papper- och cellulosaindustrin.

Vi söker dig som


• Har ekonomisk utbildning
• Tidigare erfarenhet av ekonomi-, personal- och löneadministration
• God kunskap inom Excel och Officepaketet.
• Innehar B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av installationsavtalet och ekonomisystemet Agresso.

Som person är du serviceinriktad, noggrann och ordningsam. Du är driven, engagerad och är van att självständigt planera och strukturera ditt arbete inom givna tidsramar och deadlines. Du ser det som en självklarhet att leverera god kvalité och är duktig på att se helheten, kan leda dig själv och har förmågan att arbeta effektivt.

Bravida som arbetsgivare

Bravida är en stor arbetsgivare – faktiskt störst inom vår bransch i Norden. Det gör att vi kan erbjuda mycket till dig som medarbetare. I flera år i rad har vi blivit rankade till en av Sveriges bästa arbetsgivare! Bravida eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.  Vi arbetar som ett team och vi tycker om att skapa stora resultat, tillsammans.

Förutom förmåner som exempelvis friskvårdsbidrag, hälsoundersökning och förmånliga försäkringar erbjuder Bravida dig ett självständigt och stimulerande arbete i en organisation där kompetens, utveckling och trivsel värderas högt. Vi på Bravida är vana att leverera högsta kvalitét till nöjda kunder och värnar om arbetsglädje likväl som en bra arbetsmiljö.

Läs gärna mer om Vårt erbjudande och hur du kan utvecklas hos oss. När du växer, växer vi! 

Hur söker jag jobbet?

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 30 november 2022. Du skickar in ditt CV och personliga brev genom att klicka på knappen Ansök nedan.

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag i denna rekryteringsprocess

Ansök nu

Administratör till Nya Centralsjukhuset - Karlstad

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 4
I september 2021 tecknade Region Värmland och Skanska Sverige AB ett strategiskt parteringavtal som innebär ett gemensamt åtagande avseende planering, projektering och genomförande av projekt Nya CSK, Etapp 1.

Under våren/sommaren 2022 upphandlades konsulter och Entreprenörer och sedan augusti pågår projektering och planering för de fem olika delprojekten som skall utföras inom sjukhusområdet.

Projektorganisationen kommer nu fortsätta växa succesivt och produktionsstart för första delprojektet är planerat till början av 2024. Vi ser fram emot att bygga detta sjukhus och söker en administratör som vill vara med i ett av branschens mest spännande och viktigaste projekt!

Trivs du med många bollar i luften och har erfarenhet från en koordinerande roll som innebär mycket kontakter? Då kan det vara dig vi söker!

Vad innebär jobbet som administratör på Nya Centralsjukhuset?

Som administratör hos oss verkar du dagligen tillsammans med kollegor och chefer ute på vårt projektkontor vid sjukhuset, som kommer att vara din arbetsplats. Du kommer att vara vår administrativa klippa och ha en mycket varierande vardag.

I jobbet ingår till exempel att

-
Supportera chefer inom enheten med planering, bokningar, informationsmöten samt kontorsadministration

-
Utföra grundläggande ekonomiuppgifter

-
Avlasta projektets medlemmar med administrativa uppgifter såsom beställningar av material, Id06-kort, utbildningsplanering

-
Samordna allmän dokumentation av exempelvis rapporter och protokoll

-
Stötta arbetet med temaveckor, medarbetarmätningar, aktiviteter/möten och vara ansiktet utåt


Den vi söker

Vi söker dig som är nyfiken, serviceinriktad och har en fallenhet för att driva och prioritera ditt arbete. För att bli framgångsrik i rollen är det naturligt för dig att hantera många uppgifter parallellt och du tycker om att få saker att hända. Vidare är du är en naturlig samordnande kommunikatör med god datorvana och har en förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska och svenska.

Vi tror att du har gymnasieutbildning inom ekonomi och har minst fem års erfarenhet av en samordnande roll.

Stor vikt kommer läggas vid din personlighet!

Vi ser fram emot din ansökan snarast då vi rekryterar löpande!

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan senast den 27 november. Vi arbetar med löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

För ytterligare information om detta spännande projekt, besök Nya CSK - Region Värmland (regionvarmland.se)
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Projektchef Mathias Andersson på 010-4487207.

Välkommen till oss på Skanska!

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare en ständig kompetensutveckling och tillhandahåller en rad internutbildningar, befattningsspecifika program och internationella utvecklingsmöjligheter. För oss är hälsa och säkerhet extra viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd på Skanska.

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Ansök nu

Lönekonsult till Accountor i Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Okt 5
Är du utbildad inom lön och gillar att ständigt utvecklas och lära dig nytt? Trivs du att jobba i team där man tillsammans ansvarar för ett bra resultat och ett gott arbetsklimat? Har du erfarenhet av att jobba i Hogia? Då har vi en tjänst som skulle passa dig perfekt!
På Accountor har vi tagit steget till att vara en av Sveriges mest digitaliserade byråer vilket ger oss och kunderna en säkrare leverans. Att arbeta som lönekonsult på Accountor innebär ett självständigt, varierat och flexibelt arbete. Det finns stora möjligheter att bredda kunskaperna inom området lön och rollen passar dig som uppskattar att arbeta med lönekörning för olika kunder och vill utvecklas i din profession. Just nu söker vi dig som vill axla rollen som lönekonsult, antingen från vårt kontor i Karlskoga eller Karlstad.
Exempel på arbetsuppgifter:
Ansvara för löneberedning för olika kunder tillsammans med kollegor.
Arbeta parallellt med robotar i olika delar av löneprocessen.
Arbeta proaktivt för att säkerställa god leverans och kvalitet.
Arbeta med ständiga förbättringar tillsammans med kollegor.


Vi är måna om att alla ska trivas och tillämpar hybridkontoret som arbetsmodell.
Våra medarbetare beskriver ofta Accountor som en vänlig, flexibel och hjälpsam arbetsplats och teamet som du kommer att tillhöra har likt övriga en familjär stämning och trevlig atmosfär. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet och där samarbetet mellan dig och din Team Manager präglas av tillit och respekt.
Vi stöttar varandra, delar med oss av vår kunskap och har ett prestigelöst arbetsklimat där ingen fråga är för dum att ställas. Därutöver vet vi att det är viktigt att ha kul på jobbet för att kunna leverera det bästa till våra kunder. Vi är stolta över vår leveranskvalité och vågar påstå att vi är i topp i branschen när det gäller utveckling av RPA och ett standardiserat arbetssätt.
Accountor är ett karriärföretag och erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du utvecklas och trivs hos oss. Därför erbjuder vi:
Löpande kompetensutveckling.
SRF-auktorisation - auktorisationen är personlig och stärker ditt eget varumärke.
Flexibla arbetstider.
Hybrid arbetsplats
Månadsvisa samtal med din chef för att stötta dig i din utveckling och välmående.

Vem är du?
Vi tror att du är en strukturerad och noggrann person som gillar ordning och reda och att du är trygg i dig själv. Dessutom är du lyhörd och har förmågan att samarbeta med olika typer av människor. Kanske har du tidigare erfarenhet av något serviceyrke.
Kvalifikationer:
YH eller KY-utbildning med inriktning lön och/eller arbetslivserfarenhet inom lön.
Erfarenhet av att arbeta självständigt med hela löneprocessen och att tolka kollektivavtal.
Erfarenhet av Hogia Lön Plus och Flex HRM.
Tidigare erfarenhet av att jobba som konsult eller inom service ses som mycket meriterande.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Om Accountor
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Ansökan
Låter det intressant? Så kul! Vi ser fram emot din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor är du välkommen att kontakta Daniel Lundström, rekryteringskoordinator, daniel.lundstrom@accountor.se
Välkommen med din ansökan!
Mer nyfiken?
Läs om hur Jennis vardag som lönekonsult ser ut hos oss och vad hon uppskattar mest med Accountor.
Du kan även läsa mer om hur det är att jobba hos oss här eller lär känna oss via Linkedin, Facebook och Instagram!

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Okt 11
Vi på HR-enheten utvecklar och samordnar arbetsgivar- och medarbetarfrågorna inom myndigheten och ger verksamheten stöd inom samtliga HR-processer.

Om jobbet
Du arbetar med personaladministrativa frågor samt med internkontroll av löneunderlag innan lönekörning (Statens servicecenter ansvarar för beräkning och utbetalning av våra löner). Du deltar också i arbetet med övriga processer inom HR och ger stöd till chefer och medarbetare i olika frågor. 

Din profil
Du har gymnasiekompetens samt erfarenhet från personal- och löneadministrativt arbete. Det är meriterande om du har vana från att arbeta i digitala HR-system. Du har lätt för siffror och du uttrycker dig klart och enkelt i tal och skrift.Du är ansvarstagande och har ett professionellt förhållningssätt. Du behöver vara effektiv och strukturerad. Din samarbetsförmåga är mycket god liksom din kommunikationsförmåga. Du är serviceorienterad och lösningsfokuserad i ditt stöd till chefer och medarbetare. Du har intresse av och förmåga att utveckla det HR-administrativa arbetet och du stimuleras av att söka nya vägar som förenklar arbetet. Självklart bemöter du andra med prestigelöshet, respekt och omtanke. Vi strävar efter en arbetsplats där medarbetarnas olikheter berikar verksamheten.

Anställningen
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse. Din arbetsplats är i Karlstad.
Vi erbjuder möjlighet att sluta överenskommelse om distansarbete på del av tid.
Aktuellt arbetstidsavtal: förtroendearbetstid.

Vill du få mer information?
Mer information om anställningen får du av HR-chef Maria Sundgren.
Fackliga representanter är Maria Lindstedt för OFR vid Konsumentverket och Anna Gunnarsson för Saco–S-föreningen vid Konsumentverket. Du når samtliga genom att ringa vår växel på telefonnummer 0771-42 33 00.

Så här ansöker du
Det är viktigt att du i din ansökan anger dnr. HR 2022/24.

Senast den31 oktober 2022 vill vi ha din ansökan.

Ansök nu

Ekonom/Administratör

Löneadministratör
Läs mer Okt 7
Om företaget
Wikan Personal söker nu en Ekonom/administratör för kunds räkning i Karlstad.

Dina arbetsuppgifter
Som ekonom/administratör kommer du att vara ansvarig för det dagliga löpande arbetet som t.ex Inköp, dokumentation, affärssystem, prislistor, administration kring personal i projekten samt kundfakturering och kravhantering. Du kommer jobba aktivt i deras egna system och vara en viktig länk i vidareutveckling av detta system så IT vana och IT intresse är ett måste. Du kommer även ha en viktig roll som bollplank och administrativt stöd för personal och VD.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Vi ser gärna att du som söker har utbildning och/eller några års erfarenhet inom för tjänsten relevant område. Vi ser att du har erfarenhet av ledarskap i någon form.
Goda kunskaper i Excel samt övriga Office-paketet är ett krav. Meriterande om du tidigare arbetat i ett större affärssystem. Du kan svenska och engelska i tal och skrift.

Du trivs mycket bra med att arbeta på kontor med operativt ekonomiarbete och orders. Du gillar att arbeta i högt tempo och är flexibel som person. Du bör kunna arbeta ur ett helhetsperspektiv och du har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du är stresstålig, noggrann och prestigelös.

Information och kontakt
Tjänsten är 100 % av en heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning via Wikan Personal. Tillsättning omgående.
Känner du att du är rätt person så sök omgående då vi har löpande uttagning. För mer information kontakta konsultchef Gabriel Hammarsten 054-400 31 12

Wikan Personal är ett auktoriserat och etablerat bemannings- och rekryteringsföretag. Med lokal förankring vill vi förse företag och organisationer med kompetent och välmotiverad personal, som tillfälligt eller permanent tillgodoser deras behov. Wikan har 15 kontor i Sverige, omsätter ca 500 Msek och har omkring 1000 anställda. Läs mer på www.wikan.se

Om Wikan Personal
Wikan Personal är din personliga och lokala arbetsgivare i bemanningsbranschen. Vårt breda kontaktnät hjälper dig som har rätt inställning och kompetens, till arbete. Vi verkar i flera olika branscher, vilket öppnar många dörrar för dig i jakten på nästa jobb. Vi lägger fokus på vår personal, deras välmående och utveckling. Vi kan personal.

Wikan Personal söker nu en Ekonom/administratör för kunds räkning i Karlstad.

Ansök nu

Systemförvaltare HR-/lönesystem

Löneadministratör
Läs mer Sep 30
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.Beskrivning
På arbetsgivaravdelningen på kommunledningskontoret arbetar systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, löneadministratörer, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef.

Vårt uppdrag är att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet inom hela koncernen Karlstads kommun. Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden genom att utveckla kommunledningskontorets centrala HR-funktion.

Arbetsuppgifter
Vi söker en ny systemförvaltare med inriktning mot löneområdet. Du får en konsultativ roll där du stöttar och supporterar verksamhetens användning av HR-systemet Heroma. Som systemförvaltare arbetar du med support, utbildning, förvaltning och utveckling, vilket innebär att en viktig uppgift är att ha förståelse för systemets logiska uppbyggnad. Du medverkar också vid problemlösning samt vid tester inför driftsättning av nya funktioner.

I arbetsuppgifterna ingår också att

- kommunicera förändring och vara engagerad i din roll som stöd till användarna
- genomföra tester avseende nya versioner
- kommunicera och samverka inom koncernen Karlstads kommun kring förändringar och nya modulers funktionalitet samt föreslå lösningar och förbättringar
- delta i utredningar avseende nya tillämpningar inom området
- medverka i användarforum, intressegrupperingar och utvecklingsprojekt
- ha kontakt med leverantör angående supportärenden, uppgraderingar och utvecklingsfrågor

För att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom löneområdet och systemet arbetar du för närvarande också med löneadministration som en del av tjänsten. Du arbetar också med utbildning inom löneadministration.

Rollen som systemförvaltare ger dig möjlighet att använda din djupa kunskap inom ditt specialistområde, samtidigt som du arbetar med en helhetsbild och många kontaktytor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänd gymnasieexamen och det är meriterande om du därtill har akademisk utbildning inom HR, systemvetenskap eller ekonomi. Kanske har du tidigare arbetat med systemförvaltning eller så har du erfarenhet av löneadministration under några års tid och är nu nyfiken på att ta steget mot systemförvaltning. Det är meriterande om du dessutom har:

- arbetat med HR-systemet Heroma
- erfarenhet från offentlig förvaltning
- kunskap om LAS
- kunskap och förståelse om schemaläggning och bemanning, då du kommer att samarbeta med systemförvaltare med ansvar för dessa frågor

Du gillar att skapa förståelse för processer och systemets uppbyggnad. I ditt arbete är du en problemlösare som har förmåga att se effekter av förändringar på många olika plan och nivåer. Inom ditt expertområde har du en helhetssyn samtidigt som du håller koll på detaljerna, och du trivs med att analysera komplexa problem. När du arbetar tar du självständiga initiativ och har förmåga att planera och prioritera arbetet. Som systemförvaltare ingår du i flera grupper och har många kontaktytor, vilket ställer krav på dig att arbeta väl tillsammans med andra. Du talar och förklarar på ett tydligt sätt på svenska, både i enskilda möten och i små och stora grupper.

Som medarbetare delar du självklart kommunens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad erbjuder Karlstad kommun?
Som anställd i Karlstads kommun finns en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel, eller för att löneväxla till pension.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Förutom friskvårdsbidrag erbjuder också Karlstads kommun alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp. 

Inom Karlstad kommun har du möjlighet till distansarbete under del av din tjänst. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Ansök nu

HR-administratör till Hälso- och sjukvårdens HR-Enhet

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Okt 10
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Vill du jobba i team med andra kompetenta och trevliga HR-kollegor? Trivs du på en hälsofrämjande arbetsplats som värnar om god arbetsmiljö och hållbart Arbetsliv.

Då är det dig vi söker! Nu har du chansen att få jobba som HR-administratör på Hälso- och sjukvårdens HR-Enhet i Region Värmland. Tjänsten är ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i en miljö där utveckling, människor och dialog står i fokus. Du kommer att ha möjlighet att jobba i ett team med stort engagemang, utvecklingsmöjligheter och en vänlig företagskultur. 

Arbetsbeskrivning
I rollen som HR-administratör arbetar du tillsammans med dina HR-kollegor för att skapa goda förutsättningar för hälso- och sjukvårdens chefer och verksamheter. Du arbetar självständigt och i team med arbetsuppgifter som består av bland annat bemanningsadministration, uppföljning och kvalitetssäkring i bemanningsfrågor, fakturakontroll och tidsrapportering i personalsystem. Du kommer i arbetet att ha kontakt med många olika verksamheter inom hälso- och sjukvården samt externa leverantörer/aktörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har en administrativ utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget, samt goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.

Dina personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig som är service- och resultatinriktad, flexibel, noggrann och ansvarstagande. För att trivas hos oss har du en god förmåga att samarbeta och kommunicera samt ta egna initiativ.

Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-8315000. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Ansök nu

Lönekonsult till Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Sep 16
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Regionledningskontoret arbetar med övergripande och långsiktiga lednings- och utvecklingsfrågor inom alla Region Värmlands ansvarsområden. Här finns också funktioner för stöd och service. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, som nationella och regionala myndigheter, andra regioner, kommuner och olika intresseorganisationer.Om verksamheten
Löneenheten ingår i HR-avdelningen, som är en del inom Regionledningskontoret.

Löneenheten finns idag på på tre orter och har totalt 30 medarbetare som arbetar i team på respektive ort Arvika, Torsby och Karlstad. Löneteamet i Karlstad är placerade i Regionens hus.

Arbetsbeskrivning
I rollen som lönekonsult har du just nu en fantastisk möjlighet att tillsammans med oss inom HR lön vidareutveckla arbetssätt och skapa effektiva processer. Det är en självklarhet att vi delar med oss av vår kunskap, att vi månar om varandra och hjälps åt i leveransen till kund och inte minst har kul tillsammans.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att ge stöd och god service till våra chefer och medarbetare. Du administrerar löneprocessen, arbetar för att säkerställa att lagar, lönestyrande avtal samt riktlinjer tillämpas och följs. I arbetet ingår att ge support till chefer och administratörer via telefon eller i ärendehanteringssystemet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för lönefrågor och har en YH-utbildning inom lön eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har god datorvana, ett intresse för siffror, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är en god pedagog. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av lönearbete i HR-lönesystemet Heroma och har kännedom om det kollektivavtal som gäller inom offentlig sektor.

Vi ser att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt samt talar välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Låter det intressant? Urval och intervjuer görs löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-8315000. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Sep 9
Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara, en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår värdegrund utgår från vårt idéprogram som är vår ideologiska kompass i vardagen.

På ABFs förbundsexpedition värderar vi öppenhet, gott bemötande och mångfald. Hos oss råder god stämning och ett prestigelöst arbetssätt och vi strävar efter att alla medarbetare ska ha utvecklande, stimulerande arbetsuppgifter som ger möjlighet till omväxling och variation.

Förbundsexpeditionen består av sex stycken avdelningar:
-Ekonomiavdelningen
-Redovisningsavdelningen
-Organisations- och kommunikationsavdelningen
-Verksamhetsavdelningen
-IT-avdelningen
-HR-avdelningen

Denna tjänst är placerad på redovisningsavdelningen på förbundsexpeditionen i Karlstad. Redovisningsavdelningen har till uppgift att ge service till ABFs avdelningar och distrikt i landet inom ekonomi, lön, personaladministration samt verksamhetsadministration. Avdelningen består av 30 medarbetare vilka är indelade funktionsteam. Varje team leds i det dagliga arbetet av en teamledare och redovisningschefen har helhetsansvar över avdelningen.

Som löneadministratör hos oss på ABF kommer du att bli en del av en organisation som till stor del har ett digitalt arbetssätt och som ser utveckling av rutiner och processer som en självklarhet. Du kommer arbeta i en proaktiv avdelning i ABF-organisationen med ansvarstagande och hjälpsamma kollegor. Avdelningen präglas av god gemenskap där alla är en viktig pusselbit i helheten.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som löneadministratör kommer du ingå i ett team med ekonomer och verksamhetsadministratörer som leds av en teamledare. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att du utifrån olika typer av löneunderlag och filinläsningar hanterar hela löneprocessen åt våra avdelningar runt om i landet. Du kommer också att sköta efterrapportering i form av bland annat underlag till ekonomi, semesterlöneskulder, statistik och pensionsrapporteringar samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter för en löneadministratör. Vi ser det som en självklarhet att det i alla våra roller också ingår att stötta chefer och medarbetare inom teamet samt organisationen i sin helhet.

Som medarbetare på vår redovisningsavdelning kommer du ha en stor mängd interna och externa kontakter då vi hanterar flera olika kollektivavtal och sköter lönehantering till flera olika föreningar.


KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss tror vi att du är en person som värdesätter samarbete och kollegialt stöd. Vi tror att du har en positiv grundsyn och att du trivs med att ta ansvar för ditt arbete och besitter en hög grad av självledarskap. Du är en person som sätter laget framför jaget och strävar efter att arbeta på en arbetsplats vars värderingar du delar.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt men för att lyckas i rollen behöver du viss erfarenhet från arbete med lön. Kanske har du några års arbetslivserfarenhet från delar eller hela löneprocessen och vill bredda dina kunskaper i en ny organisation alternativt har du en nyligen avslutad YH-utbildning med inriktning lön och tillhörande praktik. När det gäller dina personliga egenskaper är det centralt att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra vårt arbete och tror att du vill vara en del i det.

Att du har en analytisk förmåga, en positiv inställning samt är strukturerad, noggrann, flexibel, effektiv och värderar samarbete kommer tillsammans med din prestigelöshet ha stor betydelse för att du ska trivas i denna tjänst.

Har du dessutom erfarenhet från löne- och personalsystemet Agda ser vi det som meriterade. För denna tjänst är det viktigt att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift.


ÖVRIGT
Vår verksamhet bedrivs i fräscha lokaler i både centrala Stockholm och Karlstad. Tjänsten har reglerad arbetstid med en genomsnittlig veckoarbetstid om 39 timmar och har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Handels. Vi har ett friskvårdsbidrag om 3 400 kronor per år samt en friskvårdstimme per vecka. Vi har rikskupongkort och avtalad tjänstepension.

Hos oss är det viktigt att du får möjlighet att skapa balans mellan ditt arbete och privatliv och vi förutsätter ett ansvarstagande självledarskap och ger dig i gengäld stor frihet. Det kommer att finnas viss möjlighet till hybridarbete.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om sex månader.

Tjänsten är förlagd till Gräsdalsgatan 9 i Karlstad.

Ansök nu

Driven administratör till Värmland

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jun 20
Vill du alltid bli lite, lite bättre? Får du energi av omväxling och snabbt tempo i en vänlig miljö? Hos oss får du frihet under ansvar att överträffa kundernas förväntningar genom din kunskap, ditt driv och ditt intresse. Nu söker vi en serviceinriktad administratör till våra avdelningar Värmland ventilation och Karlstad Processrör

Om jobbet

Vi söker dig som administratör med förmågan att skapa ordning och reda, som trivs i en samordnande roll och som har kunskap om löner och installationsbranschen. Arbetet omfattar i stora drag ekonomi- och löneadministration med följande huvudsysslor:


• Bemöta kunder via telefon på ett serviceinriktat sätt
• Sköta fakturering och vissa inköp
• Registrera löner och nya kunder
• Löpande kund- och leverantörsreskontra
• Personaladministration (utbildningar etc.)
• Dagligen ansvara för verksamheten genom att rapportera avvikelse och följa upp ärenden i samråd med avdelningschef.

Som administratör hos oss har du en viktig nyckelroll. Du kommer vara ett stöd i ekonomifrågor till både avdelningschef, projektledare och serviceledare där du kommer arbeta med ekonomiuppföljning samt ansvara för bevakning av kundfakturor. I din roll har du stor variation i din vardag och du har mycket kontakt med våra medarbetare, kunder och administratörer på övriga Bravida kontor. I denna tjänst kommer du arbeta både i Karlstad och Kristinehamn.

Avdelning Värmland ventilation erbjuder alla typer av installations- och servicetjänster inom ventilation och vi är specialister på lösningar för stora logistikanläggningar vilket utförs runt om i Sverige. Avdelningen har också en egen projekterings- och  konstruktionsverksamhet. På avdelningen finns idag 20 medarbetare bestående av montörer , servicetekniker och tjänstemän.

Avdelning Karlstads Processrör utför rörmontage med inriktning på rörsvetsning och har uppdrag runt om i Sverige. Vi utför installationer inom process och energisektor där våra största kunder finns inom papper- och cellulosaindustrin. Vår avdelning består av totalt 34 medarbetare, både svetsare, montörer och tjänstemän.

Vem är du?

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning och tidigare erfarenhet av ekonomi-, personal- och löneadministration. Du kommer att arbeta i flera IT-system och hantera administrativa uppgifter, varför god kunskap inom Excel och officepaketen är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av Installationsavtalet och ekonomisystemet Agresso.

För att trivas i rollen tror vi att du är van att självständigt planera och strukturera ditt arbete inom givna tidsramar och deadlines. Du har ett naturligt behov av ordning, är noggrann samt strävar efter att hela tiden effektivisera och förbättra dig och ditt arbete. B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Bravida är en stor arbetsgivare - faktiskt störst inom vår bransch i Norden. Det gör att vi kan erbjuda mycket till dig som medarbetare. I flera år i rad har vi blivit rankade till en av Sveriges bästa arbetsgivare! Som administratör hos oss får du vara del av ett växande företag med en spännande framtid där du har möjlighet att påverka. Din utveckling är viktig för oss och vi sätter tillsammans upp en plan för din fortsatta karriär på Bravida där vi bl.a. tillhandahåller utbildningar genom Bravidaskolan. När du växer – växer vi!

Intresserad?

Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 8 augusti. Du skickar in ditt CV och personliga brev genom att klicka på knappen Ansök nedan.

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag i denna rekryteringsprocess.

Ansök nu

HR-administratör till ett meriterande uppdrag hos Konsumentverket!

HR-assistent
Läs mer Jun 29
Vi söker nu efter dig som vill ta dig an ett kortare uppdrag hos Konsumentverket där du under 4 månader kommer stötta upp i personal- och löneadministrativa ärenden. Är du prestigelös, kommunikativ och gärna vill få chansen att arbeta hos en statlig myndighet? Då kan detta vara din perfekta möjlighet! Ansök redan idag, vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Konsumentverket ligger centralt beläget i Karlstad (CCC-huset) och har fina och moderna lokaler. Du kommer att jobba med drivna och professionella medarbetare och du får givetvis handledning och introduktion i arbetsuppgifterna. Du kommer att sitta tillsammans med dina kollegor i ett öppet kontor och med ett tryggt och trevligt arbetsklimat. Du förväntas arbeta med hög servicekänsla, flexibilitet och lösningsfokus och du får arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra.

Du kommer in i ett fint arbetsteam med engagerade och kompetenta kollegor som består av en HR-chef, två HR-partners och en löneadministratör. Du blir en viktig nyckelspelare som hjälper till och avlastar de andra i teamet. Du kommer att hantera personal- och löneadministrativa ärenden som kan innefatta allt från internkontroll av löneunderlag och kvitton till att skriva anställningsbevis och arbeta med rekryteringsadministration.

Du erbjuds


* Ett meriterande uppdrag på en statlig myndighet som bedriver en viktig och meningsfull verksamhet
* En möjlighet att lära mer om HR-arbete på en statlig arbetsplats
* En alldeles lagom stor arbetsplats med en prestigelös och personlig atmosfär


Uppdraget är ett konsultuppdrag som sträcker sig i 4 månader där du blir anställd som konsult via oss på Academic Work. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Personaladministration som bland annat kan innefatta administration i samband med rekrytering och kurser
- Löneadministration i form av internkontroll av löneunderlag där du ansvarar för att kontrollera att underlagen och kvitton är korrekta och överensstämmer med registreringar i lönesystemet
- Övriga administrativa arbetsuppgifter som till exempel protokollföring, diarieföring och arkivering

VI SÖKER DIG SOM
- Har en avslutad gymnasieutbildning och gärna arbetat med personal- och/eller löneadministration, alternativt annan erfarenhet som vi bedömer som önskvärd
- Kan kommunicera obehindrat på svenska, i såväl tal som skrift
- Har ett bra siffersinne

Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet.

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Serviceinriktad
* Strukturerad


Övrig information


* Start: Preliminärt 8 augusti
* Omfattning: Heltid
* Placering: Karlstad


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. De är lokaliserade i Karlstad och är cirka 190 medarbetare som tillsammans bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller.

Ansök nu

Personaladministratör till Karlstad

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Maj 9
Arbetsbeskrivning
Är du en strukturerad, kommunikativ och erfaren personaladministratör på jakt efter nya utmaningar?
Nu söker vi dig som drivs av att jobba med personalfrågor och kan bidra med dina kunskaper till vår attraktiva kund i Karlstad. Låter det lockande med ett ansvarsfullt och varierande arbete där du får jobba både självständigt och i samarbete med andra? Då kommer du att trivas i detta uppdrag. Välkommen med din ansökan redan idag!


I detta uppdrag är du anställd som konsult hos oss på Randstad. Uppdraget förväntas starta omgående och sträcker sig 5 månader framåt med möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid och arbetstiderna måndag-fredag kontorstider.


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.Ansvarsområden
I denna tjänst kan följande arbetsuppgifter förekomma:


Löpande personaladministration
Handläggning av anställningsärenden
Arbete med regler och rutiner kring anställningar och arbetsmiljöfrågor
 Arbete med rehabiliteringsfrågor
Rekrytering och kartläggning av behovet av kompetensförsörjning
Utvecklingssamtal, lönesamtal och kompetensutveckling
Delta i arbete med att omplacera och avveckla personal
Utformning av rutiner och anvisningar för exempelvis löneuträkning med hänsyn till lagar och avtal.
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll har du följande: 


Högskoleutbildning exempelvis personalvetarprogrammet eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem (5) års arbetslivserfarenhet som personaladministratör. 
 Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
 Kunskaper om HR-system (exempelvis Personec, Primula m.fl.)
 God kännedom om lagar och förordningar på området
 Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skriftFör oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Pernilla Jansson, Konsultchef, pernilla.jansson@randstad.se

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.

Ansök nu

Global Mobility Specialist till Valmet AB

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 20
Is global mobility close to your heart and a can-do attitude your personal trademark? We are looking for you as a global mobility expert to join Valmet´s Global Mobility team in Sweden.

About the position
As part of Valmet´s Global mobility team, you will support our global capital businesses with cross-border projects and assignments for internal and external site resources. You will be responsible for instructing our global project business with e.g. immigration, international income taxation and social security issues connected to cross-border assignments.

In this role you ensure that assignments are completed in compliance with rules and regulations and that projects are instructed according to home and host country legislation. Your tasks will include working with Valmet´s local HR teams, the taxation team and our finance professionals. This exciting role also offers you an opportunity of developing global mobility processes and practices in Sweden.

You will report to the head of our Global Mobility function and work closely together with our HR Business Partners and the global HR functions as well as stakeholders in other teams. You can be located in one of Valmet’s in Stockholm, Gothenburg, Karlstad or Sundsvall.

Your profile
You have good understanding of immigration regulations, social security requirements and international individual income tax and you know how to instruct and support project management and assignees in this field. At Valmet global projects are our bread and butter which means that you will have a unique opportunity to work in the core of Valmet´s business.

To succeed in this role, you
• have a good understanding of Global Mobility related processes, preferably regarding short term/project assignments and international individual income taxation
• are interested in subcontractor mobility management or even better, have experience in the field
• know how to engage your stakeholders and get results in a virtual, matrixed environment
• have a customer oriented and proactive mindset combined with analytical thinking
• are able to work with details and tight schedules
• communicate and present in a precise and inspiring manner in English and in Swedish.
• have the needed basics in place: a university degree in personnel administration or equivalent paired with commitment and a can-do attitude.

We offer you a global working environment where HR plays an instrumental role in supporting the business, and a true opportunity to influence how things are done. Valmet HR is known for its forward looking and development-oriented mindset, a somewhat crazy sense of humor and fantastic teamwork.

If you are a highly-motivated global mobility expert and have a track record of gaining results by working seamlessly together with your team, please apply immediately. Applications will be handled upon receipt and potential candidates contacted already during the application period.


Please apply by registering your CV here on our website. Click on the "Ansök" button to the right. It is our recommendation that you register as much information as possible and that you attach a complete CV-document. Please check that your correct e-mail address is registered.

Poolia is a registered staffing agency, meaning that we comply with the requirements set by Kompetensföretagen - the Swedish Association of Staffing Agencies.

Ansök nu

HR- och lönespecialist

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 19
Om företaget
Sten & Vägarbeten AB och NIWA Entreprenad ingår i SVEA H Bygg- och fastighetskoncernen. Vi är ett väletablerat koncernbolag med erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen sedan cirka 50 år tillbaka i Värmland och stora delar av Mellansverige. Vi är mellan 70 till 100 anställda som jobbar i större entreprenader inom olika bygg- och markanläggningsprojekt, så som grundläggning, utemiljöer, idrottsarenor, industrifastigheter och mycket annat. Våra kunder består bland annat av Trafikverket, kommuner, Landsting, byggföretag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.
För mer information, se våra hemsidor:
www.sten-vag.se
www.niwa.se
www.sveah.se

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en HR-specialist med ansvar över lönehanteringen för hela SVEA H-koncernen. I din roll som HR-specialist är du ett professionellt stöd till hela verksamheten. På ett pedagogiskt sätt vägleder du och stödjer personalen inom alla förekommande HR frågor, och är den person personalen ska vända sig till för att få hjälp och vägledning kring personalfrågor.
Du har ett omväxlande och spännande uppdrag där arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag, vilket betyder att det är viktigt att du kan prioritera dina dagliga arbetsuppgifter.
I din befattning åtar du dig ett nära samarbete med ekonomiavdelningen och ska kunna vara behjälplig med in- och utbetalningar, fakturahantering och liknande ekonomiadministration. Vi ser en ömsesidig förståelse för varandras arbeten, och ska vid tillfällen kunna hjälpa varandra när behovet finns.
Vi är idag helt digitaliserade och jobbar i vårt personal & lönesystem Flex HRM full ut.
Arbetsuppgifter
- Stötta chefer med personal- och organisationsfrågor.
- Utforma och leda rekryteringsprocessen.
- Ansvara för introduktion av nyanställd personal och ge dem förutsättningar att kunna utföra sitt arbete.
- Vara delaktig vid personalfrågor, personalutveckling och personaladministrativt utredningsarbete inför fackliga förhandlingar och avtalsfrågor.
- Ansvara för löneprocessen, förberedelse och genomförande, samt säkerställa kvalitén i processen.
- Administrera och hantera lönesystem, samt personaldata.
- Se till att arbetsmiljön på Sten & vägarbeten samt NIWA entreprenad är uppdaterade enligt standarden ISO45001 som vi är certifierade till.
- Vara behjälplig vid resurssamordningen av personal.
- Försäkringsärenden samt försäkringsfrågor.


Kvalifikationer
- Relevant högskoleutbildning inom HR-området.
- Erfarenhet av en bred, kvalificerad HR-roll.
- Kunskap inom arbetsrätt och avtal.
- Erfarenhet av arbete med fackliga parter.
- Erfarenhet av lönehantering.
- Erfarenhet av Flex HRM, samt bokföring är meriterande men inget krav.
Personliga egenskaper
- Du är strukturerad, noggrann och analytisk.
- Du har lätt för att kommunicera med andra och har en god pedagogisk förmåga.
- Du har hög integritet och förmåga att hantera svåra och personliga frågor.
- Drivande och lösningsorienterad, med en god förmåga att se helheten.
Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning sker när vi funnit en den vi söker.
Mer Info
Kontaktperson: Erik Edlund
E-mail: erik.edlund@sten-vag.se
Telefon: 070-234 79 22
Provanställning: 3 månader
Lön Enligt överenskommelse
Område: Karlstad
Yrkesroll: HR/Personal, Lön
Sista ansökningsdag: Löpande

Ansök nu

HR-administratör, Region Värmland

HR-assistent
Läs mer Apr 13
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Vill du jobba i team med andra kompetenta och trevliga HR-kollegor? Trivs du på en hälsofrämjande arbetsplats som värnar om god arbetsmiljö och hållbart Arbetsliv.

Då är det dig vi söker! Nu har du chansen att få jobba som HR-administratör på Hälso- och sjukvårdens HR-Enhet i Region Värmland. Tjänsten är ett semestervikariat på 10 veckor med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i en miljö där utveckling, människor och dialog står i fokus. Du kommer att ha möjlighet att jobba i ett team med stort engagemang, utvecklingsmöjligheter och en vänlig företagskultur. För att trivas hos oss bör du ha förmåga att ta egna initiativ, vara samarbetsvillig, målfokuserad och kommunikativ.

Arbetsuppgifter
I rollen som HR-administratör arbetar du tillsammans med dina HR-kollegor för att skapa goda förutsättningar för hälso- och sjukvårdens chefer och verksamheter. Du arbetar självständigt och i team med arbetsuppgifter som består av bland annat bemanningsadministration, uppföljning och kvalitetssäkring i bemanningsfrågor, fakturakontroll och tidsrapportering i personalsystem. Du kommer i arbetet att ha kontakt med många olika verksamheter inom hälso- och sjukvården.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har en administrativ utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget, samt goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel. Dina personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig som är service- och resultatinriktad, flexibel, noggrann, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i personaladministrativa system.

Tjänsten är ett semestervikariat under veckorna 23 - 33, med möjlighet till förlängning.

Vill du vara en del i vårt HR team? Då ser vi framemot din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR-administratör till Rekryteringsenheten, Region Värmland

HR-assistent
Läs mer Apr 12
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Regionledningskontoret arbetar med övergripande och långsiktiga lednings- och utvecklingsfrågor inom alla Region Värmlands ansvarsområden. Här finns också funktioner för stöd och service. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, som nationella och regionala myndigheter, andra regioner, kommuner och olika intresseorganisationer.Om verksamheten
I rekryterings- och administrativa enheten HR arbetar idag tio medarbetare.

Vårt uppdrag är att ge rekryteringsstöd till alla verksamheter inom Region Värmland administrera alla platsannonser samt att se till att den regiongemensamma HR-administrationen hanteras på ett enhetligt sätt.

Vi arbetar med att se till att rekryteringsprocessen och de administrativa processer vi arbetar i utvecklas på ett välfungerande sätt, i ett nära samarbete med verksamheterna. Det är ett omväxlande, utvecklande och roligt uppdrag.

Vi som arbetar i enheten är HR-konsulter, HR-strateg och HR-administratörer, vi har en god teamkänsla och hjälper varandra med att lyckas med våra uppdrag. Nu söker vi en ny kollega som vill arbeta med oss i rollen som HR-administratör.

Anställningen är ett vikariat på cirka ett år.

Vill du vara en del i vårt team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Arbetsbeskrivning
De huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med annonsering av platsannonser där du är en viktig del av att kvalitetssäkra våra annonser. Andra arbetsuppgifter är att administrativt stötta i rekryteringsprocesser, utveckling och administration av rekryteringsverktyget. Övriga arbetsuppgifter är till exempel utlämnade av offentliga handlingar eller andra administrativa uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR.

Du har en god förmåga att formulera dig väl i text, eftersom annonsskrivning är en stor del av dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och flexibel. 

Din förmåga att arbeta strukturerat är god, samtidigt som du kan prioritera och anpassa dig efter förändrade förutsättningar, du trivs med att samarbeta med andra.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med HR-administration eller kommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av HR-arbete och rekryteringsprocessens delar och är van av att hantera fler ärenden parallellt. Det är bra om du har du erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Mar 7
Länsförsäkringar

Som HR-administratör hos Länsförsäkring Värmland arbetar du brett med HR-relaterade frågor. Vår HR-avdelning består idag av en HR-chef och nu utökar vi och söker dig som vill bli vår nya HR-administratör.

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
* Hantera löpande administration i våra HR-system
* Kompetensutveckling och utbildningsadministration
* Rekrytering och onboarding
* Vara kontaktperson gentemot leverantörer avseende lön och förmåner
* Stötta medarbetare och chefer inom HR-områden
* Driva utveckling, effektivisering och kvalitetsarbete kopplat till arbetsprocesser och rutiner


Vem är du?
Du är en självgående person med hög integritet och en stark drivkraft. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är förtroendeingivande, och positiv samt har en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang i din omgivning. Du är effektiv, noggrann och kan se helheter och nya infallsvinklar.
Du har lätt att arbeta i olika system och känner dig bekväm med Microsoft Office.
För att kunna prestera väl i denna roll har du en högskoleexamen inom HR. Du har också kanske hunnit arbeta ett antal år inom HR med liknande arbetsuppgifter. Har du tidigare erfarenhet av utbildningsadministration är det meriterande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig goda karriärmöjligheter, löpande kompetensutveckling, en aktiv satsning på god hälsa samt en trygg och trivsam arbetsmiljö. För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas, både inom yrket och som människa.

Om oss
Länsförsäkringar Värmland är ett kundägt bolag som erbjuder försäkring, bank och fastighetsförmedling i Värmland. Vi finns här för att göra våra 100 000 kunders vardag enklare och tryggare, med bekväma banktjänster, nära rådgivning och bra försäkringsskydd. Men också genom att engagera oss i samhället där vi och våra kunder lever och verkar. Hos oss jobbar 135 medarbetare på våra kontor i Arvika, Karlstad och Sunne.

Mer information
Tjänsten är en heltidstjänst som inleds med provanställning under sex månader med placering i Karlstad. Tillträde enligt överenskommelse.
Har du frågor är du välkommen att kontakta:
* HR-chef, Caroline Rosengren, 054-775 15 61 eller Caroline.Rosengren@LFvarmland.se
* Facklig representant (Forena) Joakim Skyman, 054-775 15 69 eller Joakim.Skyman@LFvarmland.se


Sista ansökningsdag: 2022-03-29

Ansök nu

Löneansvarig

Löneadministratör
Läs mer Feb 14
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood Sverige. Moelven Wood divisionen är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.
Moelven Wood AB söker Löneansvarig. Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande team med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Woods ekonomiavdelning behöver nu förstärka teamet med en Löneansvarig, till vårt kontor i Skåre.
Arbetsuppgifter. Tjänsten innebär löneansvar för flera bolag inom Woods division. Som löneansvarig ansvarar du för alla delar i vår lön/personalhantering, både för tjänstemän och kollektivanställd personal. Du kommer vara en viktig resurs för våra ledare och anställda i frågor som rör lön, anställning, och förmåner samt kollektivavtal.
Dina främsta arbetsuppgifter är:
Hantering/administration av lön och reseräkningar
Hantering/administration av pension- och försäkringsavtal
Hantering/administration av tjänstebilar genom LeasePlan
Interna och externa månads/års-rapporter kopplade till lön och personal
Att vara expert på lönerelaterade frågor
Bokslutsuppgifter/redovisningsuppgifter relaterade till lön/personal.
Lönebudgetering
Statistik och underlag för det som rör hälsa, miljö och säkerhet
Du kommer även, till viss del, att arbeta med förekommande HR-administration.
Övriga arbetsuppgifter inom bolaget kan tillkomma
Kvalifikationer. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av löneadministration, samt viss erfarenhet av redovisning.
Erfarenhet av systemet Hogia är meriterande men inte ett krav
Personliga egenskaper. Du är flexibel, positiv och tycker om att arbeta administrativt. Du arbetar strukturerat, är noggrann och eftersträvar hög kvalitet. Har du dessutom lätt för att kommunicera och gillar förbättringsarbete så är det dig vi söker. I rollen som löneansvarig arbetar du ganska självständigt och har förmåga att prioritera. Vi söker dig som är gymnasieekonom och/eller utbildad löneadministratör. Du har minst fem års yrkeserfarenhet av löneadministration, gärna från ett företag med både kollektivanställda och tjänstemän. Du trivs i en föränderlig miljö och du trivs med att utveckla processer och rutiner. Du behöver ha god erfarenhet av redovisning då tjänsten innehåller både bokslut- och budgetarbete.
Det är meriterande erfarenhet från bygg- eller industriverksamhet. Din datavana bör vara god liksom dina kunskaper i Office och gärna i något ekonomi/ personalsystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av Hogia Lön i någon tidigare befattning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet, och bygga vidare på den härliga positiva kultur som vi har i bolaget.
Vi erbjuder. Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag. Det är du, tillsammans med dina kollegor som får allt att fungera och som tar oss vidare mot en fortsatt spännande framgångsresa.
Placeringorten är på Moelven Woods huvudkontor i Skåre i Karlstad. Körkort är ett krav då det ingår att resa i tjänsten och besöka andra interna bolag som du arbetar med.
Låter det intressant? Då vi löpande kommer att kalla på intervjuer så är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27:e februari 2022. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Ekonomichef Karin Johnson, tfn 010-122 50 67 eller Daniel Seger, HR-ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Lönekonsult med kunskap inom Hogia - Bli en del av vårt a+Team!

Löneadministratör
Läs mer Jan 27
Är du lönekonsulten som brinner för att lönen ska blir rätt och är lösningsorienterad? Gillar du att jobba i team där man tillsammans ansvarar för ett bra resultat och ett gott arbetsklimat. Har du erfarenhet av att jobba i Hogia? Då tror vi att vi har en tjänst som skulle passa dig perfekt!
På Accountor har vi tagit steget till att vara en av Sveriges mest digitaliserade byråer vilket ger oss och kunderna en säkrare leverans. Att arbeta som lönekonsult på Accountor innebär ett självständigt, varierat och flexibelt arbete. Det finns stora möjligheter att bredda kunskaperna inom området lön och rollen passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession.


Exempel på arbetsuppgifter:
Tillsammans med teamet arbeta med alla delar av kundernas lönebearbetning.
Tolkning och tillämpning av kollektivavtal, policys och/eller gällande lagar.
Ge hög service löpande till våra kunder och kollegor.
Samverka inom organisationen för att uppnå bästa kundupplevelse.


Kvalité och leverans är viktigt och så även din trivsel och möjlighet att jobba flexibelt. Våra medarbetare beskriver ofta Accountor som en vänlig, flexibel och hjälpsam arbetsplats och teamet som du kommer att tillhöra har likt övriga en familjär stämning och trevlig atmosfär. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet och där samarbetet mellan dig och din Team Manager präglas av tillit och respekt.
Vi stöttar varandra, delar med oss av vår kunskap och har ett prestigelöst arbetsklimat där ingen fråga är för dum att ställas. Därutöver vet vi att det är viktigt att ha kul på jobbet för att kunna leverera det bästa till våra kunder.


Din utveckling och välmående är viktig. Därför erbjuder vi dig även:
Att kostnadsfritt bli auktoriserad lönekonsult hos Srf för att stärka din position på marknaden.
Månadsvisa samtal med din chef för att stötta dig i din utveckling och välmående.
Flexibla arbetstider.
Löpande kompetensutveckling i form vår egen moderna digital utbildningsportal, Eduhouse a+.Vem är du?
För att trivas i rollen bör du vara noggrann, kommunikativ och serviceinriktad. Du gillar att omges med kollegor, dela med dig av din kunskap och erfarenhet samt bidrar med positiv energi. Du är social, är bra på att hantera flera projekt löpande och gillar att arbeta mot deadlines. Dessutom är du ansvarsfull och har rutinen att granska ditt arbete så att allt blir rätt. Vi tror också att du lockas av att driva saker såväl självständigt som i team och har förmågan att se lösningar på kluriga situationer.

Kvalifikationer:
YH eller KY-utbildning med inriktning lön och/eller arbetslivserfarenhet inom lön.
Erfarenhet av att arbeta självständigt med hela löneprocessen och att tolka kollektivavtal.
Du har ett systemintresse och förmågan att ta till dig nya system.
Erfarenhet av Hogia Lön Plus och/eller Flex HRM.
Tidigare erfarenhet av att jobba som konsult ses som mycket meriterande.Om Accountor
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
Låter det intressant? Så kul! Vi ser verkligen fram emot din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor är du välkommen att kontakta Jessica Petersson, Talent Acquisition Specialist, jessica.petersson@accountor.se

Mer nyfiken?
Du kan även läsa mer om hur det är att jobba hos oss på vår webbsida eller lär känna oss via Linkedin, Facebook och Instagram!

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Feb 4
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.Beskrivning
På arbetsgivaravdelningen på kommunledningskontoret arbetar löneadministratörer, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef.

Vårt uppdrag är att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet både på kommunledningskontoret och i koncernen Karlstads kommun.?Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden genom att utveckla kommunledningskontorets centrala HR-funktion.

Heroma är vårt nuvarande HR-system men vi är mitt i en upphandling av ett nytt system. Vi söker nu en löneadministratör med särskilt uppdrag att stödja förvaltningar och bolag under upphandling och införande av det kommande HR-systemet. Koncernens löneadministratörer stödjer i upphandlingen och införandet och du avlastar dem under tiden. Tillsammans möjliggör vi en bra process och en god arbetsmiljö under projektet.

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut, säkerställa och kvalitetssäkra att rätt lön betalas ut till rätt person i rätt tid. Delta i arbetet kring scheman, skriva tjänstgörings- och arbetsgivarintyg och att arkivera personalakter är andra exempel på arbetsuppgifter.

Arbetet innebär att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor samt även ha kontakter med externa myndigheter. Viss information och utbildning om rutiner och regler förekommer också, såväl skriftligt som muntligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomisk inriktning, utbildning inom löneadministration eller påbyggnadsutbildning inom området.

Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med löner. Om du inte arbetat med löner så har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som kräver ordning, struktur och förmåga att hantera system. Du är van att arbeta med service efter kundernas behov. Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet av löneadministration inom offentlig sektor, kanske till och med i HR-systemet Heroma.

Arbetet kräver att du både kan ta initiativ och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt, samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans med kollegor. Som löneadministratör hos oss har du ett serviceinriktat förhållningssätt och du anstränger dig för att hitta lösningar. Du har förmåga att arbeta med många detaljer samtidigt och har en stor noggrannhet, för att säkerställa att dina ärenden blir korrekt hanterade. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR Partner

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jan 5
Vill du vara med och bygga laget som bygger framtidens samhälle i Värmland? Här är din möjlighet att bli en del av Peab som är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag. Just nu behöver vi förstärka vårt team inom HR.

Vår nuvarande kollega Magnus går i pension varpå vi söker en jordnära och personlig kollega till HR funktionen. Teamet på 12 personer stödjer linjen i ett geografiskt område från Sälen till Kalmar. Den här tjänsten fokuserar på Värmland och två arbetschefsgrupper med cirka 250 anställda.

Vår kärnverksamhet arbetar med många spännande projekt såsom badhus, skolor, byggnation av bostäder inkluderat anläggning. Peab viktigaste resurs är medarbetaren så ditt uppdrag och arbete är en nyckelposition för att verksamheten ska lyckas.

Rollen är väldigt bred och innehåller alla delar kring inom HR med särskild tyngd på bemanningsplanering av våra yrkesarbetare. Vi har även en omfattande och löpande kompetensutveckling för våra medarbetare. När våra medarbetare växer så växer Peab vilket gör HR arbetet oerhört stimulerande. Förutom de närmsta HR kollegorna finns många nätverk och stödfunktioner till din hjälp. Utöver det lokala arbetet finns det möjlighet att ingå och jobba i utvecklingsprojekt inom HR området så vi lyckas i vårt mål att vara den bästa arbetsplatsen.

HR funktionen är högst delaktig och involverad i den operativa verksamheten. För att lyckas i jobbet har du förmåga att självständigt och proaktivt driva HR arbetet i nära samarbete med våra chefer. Du tar initiativ med en hög servicegrad och du klarar hantera snabba förändringar i det operativa arbetet. Vår bransch har enorm brist på kompetens vilket ställer krav på dig att hitta skickliga människor. Du har jobbat inom HR under några år, kanske som konsultchef inom bemanningsbranschen. Du har grundläggande kunskaper inom HR såsom beteendevetenskap, arbetsrätt, kollektivavtal och rekrytering.

Du rapporterar till HR chef som också är placerad i Karlstad. Dagligen jobbar du nära våra två arbetschefer och deras platsledningar runt om i länet. Tjänsten kräver körkort samt tillgång till bil.

För frågor om tjänsten kontakta HR chef Lars Erik Magnusson 072-533 76 45. Vi arbetar med löpande rekrytering. Önskad start är i mars.

Ansök nu

Löneansvarig

Löneadministratör
Läs mer Dec 21
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood Sverige. Moelven Wood divisionen är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.
Moelven Wood AB söker Löneansvarig. Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande team med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Woods ekonomiavdelning behöver nu förstärka teamet med en Löneansvarig, till vårt kontor i Skåre.
Arbetsuppgifter. Tjänsten innebär löneansvar för flera bolag inom Woods division. Som löneansvarig ansvarar du för alla delar i vår lön/personalhantering, både för tjänstemän och kollektivanställd personal. Du kommer vara en viktig resurs för våra ledare och anställda i frågor som rör lön, anställning, och förmåner samt kollektivavtal.
Dina främsta arbetsuppgifter är:
Hantering/administration av lön och reseräkningar
Hantering/administration av pension- och försäkringsavtal
Hantering/administration av tjänstebilar genom LeasePlan
Interna och externa månads/års-rapporter kopplade till lön och personal
Att vara expert på lönerelaterade frågor
Bokslutsuppgifter/redovisningsuppgifter relaterade till lön/personal.
Lönebudgetering
Statistik och underlag för det som rör hälsa, miljö och säkerhet
Du kommer även, till viss del, att arbeta med förekommande HR-administration.
Övriga arbetsuppgifter inom bolaget kan tillkomma
Kvalifikationer. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av löneadministration, samt viss erfarenhet av redovisning.
Erfarenhet av systemet Hogia är meriterande men inte ett krav
Personliga egenskaper. Du är flexibel, positiv och tycker om att arbeta administrativt. Du arbetar strukturerat, är noggrann och eftersträvar hög kvalitet. Har du dessutom lätt för att kommunicera och gillar förbättringsarbete så är det dig vi söker. I rollen som löneansvarig arbetar du ganska självständigt och har förmåga att prioritera. Vi söker dig som är gymnasieekonom och/eller utbildad löneadministratör. Du har minst fem års yrkeserfarenhet av löneadministration, gärna från ett företag med både kollektivanställda och tjänstemän. Du trivs i en föränderlig miljö och du trivs med att utveckla processer och rutiner. Du behöver ha god erfarenhet av redovisning då tjänsten innehåller både bokslut- och budgetarbete.
Det är meriterande erfarenhet från bygg- eller industriverksamhet. Din datavana bör vara god liksom dina kunskaper i Office och gärna i något ekonomi/ personalsystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av Hogia Lön i någon tidigare befattning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet, och bygga vidare på den härliga positiva kultur som vi har i bolaget.
Vi erbjuder. Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag. Det är du, tillsammans med dina kollegor som får allt att fungera och som tar oss vidare mot en fortsatt spännande framgångsresa.
Placeringorten är på Moelven Woods huvudkontor i Skåre i Karlstad. Körkort är ett krav då det ingår att resa i tjänsten och besöka andra interna bolag som du arbetar med.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9 januari 2022. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Ekonomichef Karin Johnson, tfn 010-122 50 67 eller Daniel Seger, HR-ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Lönekonsult

Löneadministratör
Läs mer Dec 10
I en värld där vi går mot alltmer automatiserade och digitala processer ser vi att det finns ett stort behov av Nya Ekonomikompetens moderna arbetssätt. Där fler och fler företag väljer oss som sin viktiga löneavdelning.
Vi söker Dig som gillar kvalificerat lönearbete, regelverk och kollektivavtal. Och att kombinera dina kunskaper med aktiv rådgivning inom området. Det är en förutsättning att du även har förståelse för redovisningsprocesserna i en organisation. Du har en universitets-/högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Påläst och trygg
Din roll blir att tillsammans med kollegor drifta och utveckla olika kunders löneprocesser. Du är påläst och har en bra grundtrygghet i dig själv. Baserat på självständigt ansvar är du samtidigt en teamplayer som gillar att diskutera och lära ut inom ditt arbetsområde.
Process och metod
Vårt sätt att arbeta med våra kunder utvecklas kontinuerligt. Vi vill gärna att även du är med och bidrar till den här utvecklingen. Du stimuleras av förändring och ständigt förbättringsarbete. Och vill ha en arbetsplats som du tycker det är kul att vara på.
Några viktiga egenskaper
Är du vår kandidat har du åtminstone några av följande egenskaper i bagaget:
Erfarenhet av kvalitetsinriktade löneprocesser.
God förståelse för redovisning och bokföring, avstämningar och vikten av rättvisande bild i ekonomin även när det gäller lönerelaterade delar.
Förmåga att skapa bra relationer både internt såväl som externt.
Lätt för att sätta dig in i system och digitala hjälpmedel samt intresse för molnbaserade lösningar kombinerat med mobila applikationer.

Tillsammans gör vi Nya Ekonomikompetens till det bästa valet av ekonomiavdelning för kunderna. Baserat på Resultat, Nytänkande, Kvalitet och Lösningar. Allt kryddat med glädje och respekt för varandra.
Vi tycker att det är jättekul om du även gillar att ta en after work någon gång, nätverka och umgås med andra. Kanske hänga i en fjällstuga eller annan typ av kick-off.
Din ansökan
Sök tjänsten genom att ha med följande:
Ansökan skall vara digitalt skickad till mailadressen nedan
Kort beskrivning av dig själv - max 1/2 A4-sida
Komplett CV inkl. personuppgifter
Ev. uppsägningstid i din nuvarande tjänst
Gärna foto på dig själv

Tjänsten är heltid och stationerad i Karlstad.
Varmt välkommen med din ansökan senast fredag 31/12 (självklart hanterar vi alla ansökningar helt konfidentiellt). Vi planerar dock att gå igenom ansökningar allt eftersom de kommer in och anställer så snart vi hittar rätt person. Så sök gärna så snart du kan.
Ansökan skall mailas till info@nyaek.se med ’Ekonomikonsult’ i rubriken.
Hoppas vi ses! :)
Nya Ekonomikompetens etablerades 2017. Under 2021 har vi vuxit med ca. 35% jämfört med 2020. Företaget är en systemoberoende ekonomileverantör med affärsinriktade, duktiga och kommunikativa människor. Som, baserat på ekonomi, redovisning, lönetjänster & controlling, hjälper kunderna att öka sina möjligheter till tillväxt med lönsamhet. Vi får mycket höga betyg i vår Nöjd Medarbetarundersökning som vi genomför varje månad. Arbetsplatsen är fantastiska & fräscha Karlstad Business Center.

Ansök nu

Konsultchefsassistent till Professionals Nord Karlstad

HR-assistent
Läs mer Dec 1
Inledning:
Är du student och vill utvecklas i en tjänst som ger meriterande erfarenheter inför framtiden? Vill du vara en del av ett gäng som värdesätter gemenskap där vi firar våra framgångar tillsammans? Gillar du dessutom att ta eget ansvar och leverera resultat? Ta chansen att vara med på vår resa och bli del av vårt kontor i Karlstad! Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Karlstad och söker just nu vår nästa stjärna med start i januari 2022.

Information om tjänsten
I rollen som konsultchefsassistent arbetar du ungefär två dagar i veckan utöver dina studier. Schema läggs veckovis och baseras på arbetsbelastning nästkommande vecka, samt de möjligheter som finns utifrån ditt studieschema. Du går in som konsultchefsassistent i Karlstadteamet där du ges möjligheten till en snabb karriär likt kollegor på andra kontor. Felicia på kontoret i Linköping har precis gått från assistent till konsultchef och beskriver rollen som konsultchefsassistent så här:

"Det bästa med att arbeta som assistent tycker jag är att man hela tiden får lära sig nya saker och utvecklas. Att man får chans att växa in i att ta mer ansvar gör att man utvecklas både kunskapsmässigt och som person i rollen. Sen tycker jag även att kollegorna och gemenskapen är en väldigt stor bonus!"

Under sommaren 2022 kommer du att vikariera som konsultchef, då våra heltidsanställda går på semester. Du kommer då att arbeta tillsammans med övriga assistentteamet runt om i Sverige för att sköta den dagliga verksamheten. På vårt kontor i Karlstad arbetar i dagsläget vår VD Per, försäljningschef Benny, leveranschef Rebecca, kundansvariga Jesper, Emma och Klara samt konsultchef Leo, där vi tillsammans har lång erfarenhet från branschen och ser nu fram emot att utöka teamet ytterligare! Övriga assistentteam finns i dagsläget på plats i Norrland, Stockholm, Linköping, Örebro och Göteborg!

Arbetsuppgifter
Som konsultchefsassistent kommer du att stötta konsultcheferna i deras arbete. Du kommer få vara involverad i hela rekryteringsprocesserna från kravprofiler, till annonser, urval av ansökningar till att göra referenstagningar. Du kommer att följa en utbildningsplan för att lära dig alla uppgifter. När du känner dig trygg i uppgifterna kommer du få möjligheten att hålla egna intervjuer och målet är att du ska kunna vikariera för konsultcheferna när de är på semester under jul/sommar. När du är klar med dina studier finns det goda möjligheter att fortsätta avancera in i en heltidstjänst på bolaget precis som många av våra tidigare assistentstjärnor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Gå igenom urval
• Genomföra telefonintervjuer
• Stödja konsultchef kring avtalsskrivningar och intervjuer
• Besvara frågor från kandidater via mail och telefon
• Stötta vid tidrapportering

Vi söker dig som:

• Gärna studerar inom HR/Beteendevetenskap alt. läser en likvärdig utbildning och har minst ett år kvar av dina studier. 
• Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet där du har haft kundkontakt och fått använda din förmåga att ta initiativ och eget ansvar. 
• Du har goda kunskaper i Officepaketet och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. 

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du bör vara noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du har förmågan att ta ansvar och följer upp det du åtagit dig. Det är viktigt att du trivs i nära samarbeten då du kommer arbeta tätt med Karlstadteamet och samarbetet sträcker sig även med övriga kollegor runt om i landet. För att lyckas i rollen är du orädd och vågar testa dig fram. Vi tror även att du har en arbetsglädje, är utåtriktad och peppad på att vara med på en fantastisk resa.

Som person kan du även identifiera dig i våra värdeord:
FRAMGÅNG: Du utmanar dig själv och dina kollegor att hela tiden utvecklas, du jobbar hårt men smart!
SNÄLL: Du kommer tillhöra Nordens bästa arbetsplats och är med och bidrar till den familjära stämningen på PN
LYCKA: Du tycker att du har världens roligaste jobb och sprider energi i vardagen

START: Januari 2022
OMFATTNING: Deltid, ca 2 dagar/veckan
STAD: Karlstad
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Stanza söker lönekonsult

Löneadministratör
Läs mer Nov 26
Årets Tillväxtbyrå 2019 och 2020 samt DI Gasell 2021!
Stanza växer och nu söker vi dig som vill jobba som Lönekonsult hos oss.
Lönekonsult hos Stanza innebär att du självständig eller tillsammans med övriga lönekonsulter tar ansvar för kundernas lönehantering åt befintliga och nya kunder.
I din roll kommer du ha möjlighet att utforma, utveckla och förädla. Beroende på dig, din bakgrund och din ambition finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget. Stanza är ett företag i ständig förändring och stark tillväxt och numer är vi en del av Ludvig & Co.
Vi söker en kollega som kan arbeta självständigt och har erfarenhet inom löneadministration. Du får gärna ha jobbat som konsult men det är inget krav. Har du även erfarenhet inom redovisning är detta meriterande.
Det viktiga för oss är att du kan se helheten och har förståelse för de frågeställningar våra kunder har.
Våra kunder finns i olika branscher och storleken på företagen varierar.
Vi vill att du även kan starta i gång nya kunder och vara rådgivande i små och stora frågor. Har du dessutom erfarenhet av att vara företages förlängda HR avdelning är det ytterligare ett plus.
Du som söker tjänsten hos Stanza behöver vara flexibel och lyhörd. Du behöver ha förmågan att kommunicera med våra kunder i både tal och skrift. Din personlighet är viktig för oss och vi kan lova dig en sund och trygg arbetsplats med närhet till skratt varje dag.
Placeringsorten är Karlstad, Hagfors eller Årjäng beroende på vart du bor. Tjänstgöringsgraden är upp till heltid.
Din ansökan skickar du till kontakt@stanza.se.
Vi kommer att läsa och bearbeta de ansökningar som kommer in löpande.
Sista ansökningsdagen är den 17/12 2021.
Vid frågor kring tjänsten kontakta Björn Svanegård via e-post bjorn@stanza.se eller telefon 010 – 456 55 62.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Nov 23
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Som HR-administratör är du en viktig medlem i HR-teamet, som ingår i det gemensamma Verksamhetsstödet. Verksamhetsstöd innefattar även Ekonomi, Kommunikation, Arkiv & registratur samt Intern service och leds av den administrativa chefen. Länsstyrelsen befinner sig i en spännande utvecklingsfas inom flera områden, bland annat pågår ett arbete med framtidens arbetsplats och möjlighet till mer flexibla arbetsformer.

HR-teamet består av fyra engagerade medarbetare med uppgift att ge råd och stöd till organisationens olika verksamheter. Snart går en av våra kollegor över i nästa fas som pensionär. Nu ser vi fram emot att välkomna en ny kollega och det kanske är just du!

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelserna har samlat sin löneadministration i en samordnad löneservice (SLS) som finns i Kronobergs län. I rollen som HR-administratör är du Länsstyrelsen Värmlands kontaktperson gentemot SLS och du arbetar med löpande arbete kopplat till vår lönecykel såsom bevakningslistor, signal och fellistor, tidredovisning, anställningsadministration samt annan förekommande administration inom HR-funktionen. I arbetet ingår även externa kontakter. Att fungera som ett administrativt stöd till övriga HR-medarbetare i rekryteringsprocesser är också ett av dina viktiga arbetsområden.

Under en arbetsdag är du ett stöd gentemot organisationens medarbetare och chefer, såväl över digitala plattformar som över telefon och fysiska möten. Som medarbetare i HR-funktionen deltar du med din specifika kompetens i vårt gemensamma utvecklingsarbete och kan även arbeta med egna utvecklingsområden.
Från och med januari 2022 erbjuder Länsstyrelsen Värmland våra medarbetare att efter överenskommelse med chef arbeta på distans om verksamheten och arbetsuppgifterna tillåter det.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasieutbildning samt flera års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet. Eftergymnasial utbildning inom arbetsfältet, t ex KY-utbildning/motsvarande är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med statliga kollektivavtal och löneprocesser.

Du är van användare av digitala lönehanterings-, rekryterings- och/eller andra HRM-system. Du arbetar självklart med program inom MS Office. Du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen är du van och bekväm med den konsultativa rollen. Du är strukturerad och kan planera och prioritera i arbetsvardagen. Du har förmågan att bygga och behålla goda relationer och förtroendefullt samarbete. I HR-teamet samarbetar, utvecklar och identifierar vi behov tillsammans, men behöver samtidigt mycket god individuell förmåga att vara självgående. Yrkesmässig integritet är en förutsättning för vårt arbete.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Anställningen innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.

Ansök nu

Löneadministratör/HR-generalist

Löneadministratör
Läs mer Nov 8
NWT Gruppen söker

Löneadministratör/HR-generalist
NWT koncernen omfattar bolagen NWT Gruppen, NWT Media, NWT Direkt samt Cityfastigheter där vi rapporterar löner för ca 1000 personer per månad.

Vi arbetar i lönesystemet Agda samt ett försystem för våra medarbetare som arbetar inom NWT Direkt.

Du erbjuds här:
Du arbetar operativt med hela löneprocessen för ett antal bolag och anställda. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner och ersättningar i personal- och lönesystemet Agda. I dina arbetsuppgifter ingår hela löneprocessen såsom anställningsavtal, löne- och semesterberäkningar, kontroller, intyg, samt semester- och årsskifteshantering.

Du administrerar företagets pensions- och försäkringsuppgifter och förmedlar uppgifter till berörda företag och myndigheter. Internt fungerar du även som konsultativt stöd inom löneadministration, dvs kan informera i sakfrågor, regelverk, rutiner och tillämpning av löne- och tidssystem.

Du är även stöd i HR-relaterade arbetsuppgifter till HR-chefen.

Du är:
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter en utpräglad samarbetsförmåga med en hjälpsam och prestigelös inställning som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är noggrann med ett strukturerat arbetssätt och är van att hantera deadlines i stundtals högt tempo.
Du tar stort eget ansvar, driver ditt arbete framåt och trivs med att ta en aktiv roll inom ditt område. Vi tror att du gillar att utvecklas och har lätt för att se mönster och samband för att kunna analysera problem och göra rationella bedömningar. Självklart hanterar du information och frågeställningar inom lön med hög integritet och gott omdöme.

Du har:
Vi söker dig med en relevant utbildning och/eller flera års erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration och HR-arbete. Du skall ha erfarenhet av att ha arbetat med personal- och lönesystem och det är meriterande att ha arbetat med hela löneprocessen i lönesystemet Agda. God vana av att tolka olika kollektivavtal och att hålla dig uppdaterad inom löneområdet är en förutsättning. Vi förutsätter även en god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet.

Intresserad?
Har du frågor kan du kontakta HR Chef Karin Carlsson, telefon 054-19 96 80, karin.carlsson@nwt.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning anställning med placering i Karlstad. Vi tillämpar provanställning.

Vi ser fram emot din ansökan senast 28 november 2021, vi kommer att hålla urval löpande.

Ansök nu

Lön- och ekonomiadministratör till Lecab

Löneadministratör
Läs mer Okt 29
Lecab är ett värmländskt familjeföretag med höga ambitioner! Vi kan stoltsera med stora och supermoderna anläggningar för både personbilar och lastbilar. Vi har även ett fastighetsbolag där vi äger och förvaltar industri och affärslokaler samt kontorshotell och studentbostäder. Lecabkoncernen består av totalt 17 bolag med 280 medarbetare och omsätter sammanlagt 1,5 Mdkr. Läs mer om oss på lecab.se.

Söker du nya utmaningar i rollen som Lön- och ekonomiadministratör? Vill du jobba i ett spännande bolag i framkant? Då kan detta vara rollen för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som Lön- och ekonomiadministratör kommer du vara ett viktigt stöd till medarbetare och chefer vid lönefrågor. Du arbetar i ett team med hela löneprocessen för Lecabkoncernen, både tjänstemän och arbetare. Vårt lönesystem är Agda PS. Rollen kommer även innebära ett nära samarbete med bolaget och koncernens ekonomiavdelning där du hanterar vanligt förekommande administrativa och ekonomiska frågor.

Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden:
- Hantera hela löneprocessen - allt ifrån beredning till utbetalning
- Årsrutiner och semesterberäkning
- Reseräkningar, förmåner och traktamenten
- Support och stöd till chefer och medarbetare kring lön, avtal och arbetsrätt
- Rapportering gällande pension och andra försäkringar
- Myndighetskontakter, statistik, intyg etc

Tjänsten kommer innebära både rutinmässiga arbetsuppgifter men även ett ständigt förbättringsarbete gällande systemanvändning och nya arbetssätt.

Kvalifikationer
För att passa i rollen har du ekonomisk utbildning eller motsvarande kunskaper tillsammans med några års erfarenhet av löneadministration, hantering av kollektivavtal och ekonomiarbete. Du har god förståelse för hela löneprocessen och är van vid att arbeta självständigt med eget ansvar. Stort plus om du har arbetat i Agda PS tidigare.

Vem är du?
I rollen läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi och ett sinne för siffror. Du är analytisk och noggrann och har ett öga för detaljer. Du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter och trivs i att arbeta in en prestigelös miljö i högt tempo. Vi ser gärna att du är en driven, engagerad och positiv person. Du motiveras av att hjälpa andra och skapar goda relationer med de kontakter du har i arbetet. Vidare stöttar du gärna andra kollegor och värderar ett gott samarbete. Vi ser gärna att du har god vana av att arbeta med system och applikationer.

Vad får du?
Du får en betydelsefull roll i en framåtlutad koncern. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Tjänsten är en heltidstjänst på Lecabkoncernens huvudkontor på Våxnäs i Karlstad.
Sista ansökningsdag är 21 /11.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lön- och ekonomiadministratör till Lecab

Löneadministratör
Läs mer Okt 29
Lecab är ett värmländskt familjeföretag med höga ambitioner! Vi kan stoltsera med stora och supermoderna anläggningar för både personbilar och lastbilar. Vi har även ett fastighetsbolag där vi äger och förvaltar industri och affärslokaler samt kontorshotell och studentbostäder. Lecabkoncernen består av totalt 17 bolag med 280 medarbetare och omsätter sammanlagt 1,5 Mdkr. Läs mer om oss på lecab.se.

Söker du nya utmaningar i rollen som Lön- och ekonomiadministratör? Vill du jobba i ett spännande bolag i framkant? Då kan detta vara rollen för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som Lön- och ekonomiadministratör kommer du vara ett viktigt stöd till medarbetare och chefer vid lönefrågor. Du arbetar i ett team med hela löneprocessen för Lecabkoncernen, både tjänstemän och arbetare. Vårt lönesystem är Agda PS. Rollen kommer även innebära ett nära samarbete med bolaget och koncernens ekonomiavdelning där du hanterar vanligt förekommande administrativa och ekonomiska frågor.

Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden:
- Hantera hela löneprocessen - allt ifrån beredning till utbetalning
- Årsrutiner och semesterberäkning
- Reseräkningar, förmåner och traktamenten
- Support och stöd till chefer och medarbetare kring lön, avtal och arbetsrätt
- Rapportering gällande pension och andra försäkringar
- Myndighetskontakter, statistik, intyg etc

Tjänsten kommer innebära både rutinmässiga arbetsuppgifter men även ett ständigt förbättringsarbete gällande systemanvändning och nya arbetssätt.

Kvalifikationer
För att passa i rollen har du ekonomisk utbildning eller motsvarande kunskaper tillsammans med några års erfarenhet av löneadministration, hantering av kollektivavtal och ekonomiarbete. Du har god förståelse för hela löneprocessen och är van vid att arbeta självständigt med eget ansvar. Stort plus om du har arbetat i Agda PS tidigare.

Vem är du?
I rollen läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi och ett sinne för siffror. Du är analytisk och noggrann och har ett öga för detaljer. Du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter och trivs i att arbeta in en prestigelös miljö i högt tempo. Vi ser gärna att du är en driven, engagerad och positiv person. Du motiveras av att hjälpa andra och skapar goda relationer med de kontakter du har i arbetet. Vidare stöttar du gärna andra kollegor och värderar ett gott samarbete. Vi ser gärna att du har god vana av att arbeta med system och applikationer.

Vad får du?
Du får en betydelsefull roll i en framåtlutad koncern. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Tjänsten är en heltidstjänst på Lecabkoncernens huvudkontor på Våxnäs i Karlstad.
Sista ansökningsdag är 21 /11.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Nov 2
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Vi söker nu en löneadministratör till personalenheten.

Vi använder oss för tillfället av verksamhetssystemet Heroma. Vårt kontor finns vid torget på Kungsgatan mitt i centrala Karlstad.

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut, vara del i arbetet kring scheman, skriva tjänstgörings och arbetsgivarintyg och att arkivera personalakter.

Arbetet innebär att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor samt även ha kontakter med externa myndigheter. Viss information och utbildning om rutiner och regler förekommer också, såväl skriftligt som muntligt.

Kvalifikationer
Slutförd gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomisk inriktning, samt erfarenhet av löneadministration eller påbyggnadsutbildning är krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av löneadministration inom offentlig sektor.

Arbetet kräver att man både kan arbeta självständigt och tillsammans med kollegor, att man är noggrann, strukturerad och klarar av att arbeta under tidspress vissa perioder. Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Administratör till WECL

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 29
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vi söker en prestigelös och flexibel person som vill vara med hos ett företag i expansiv fas! Du får arbeta med varierande arbetsuppgifter i en bred och ansvarsfylld tjänst. Låter det som något för dig? Då kan tjänsten som Administratör hos WECL vara rätt för just dig!

TJÄNSTEBESKRIVNING OCH ERBJUDANDE

Tjänsten som administratör passar dig som är öppen, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta brett hos WECL där ditt ansvarsområde styrs mycket utifrån vad som krävs för att företaget ska utvecklas och alltid ligga i framkant. Du arbetar en del i projektform och driver igenom förändringar och förbättringar. Vidare sköter du beställningar, rapportering och tar fram marknadsmaterial. Tjänsten kommer att utformas mycket efter dina tidigare erfarenheter och ambitioner.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• Sköta beställningar & rapportering
• Arbeta med projekt
• Sköta hemsida, andra kanaler och marknadsmaterial
• Enklare ekonomiuppgifter så som exempelvis bokföring, fakturering och lönehantering

PERSONPROFIL

Vi tror att du som söker är en nyfiken, driven och ambitiös person. Du trivs att vara flexibel i ditt arbete och att hugga in där det behövs. Då arbetsuppgifterna är varierande och av olika karaktär, är det viktigt att du är prestigelös. Du vill komma till en bred roll där du får ta ett stort ansvar.

För att lyckas i rollen krävs följande erfarenheter:

• Administrativ erfarenhet från tidigare
• Gärna ekonomibakgrund från studier eller arbete

Vi ser att du som söker är en person som är engagerad och mån om att vilja prestera på ditt jobb. I din roll är det mycket att hålla reda på varav arbetet kräver att du är en handlingskraftig person som kan hålla en god struktur i ditt arbete och kan prioritera det som är viktigast för stunden så alla deadlines uppfylls.

ÖVRIGT

Start: Omgående/enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Karlstad

PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Camilla Aurell på 073-353 75 41 eller camilla.aurell@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

OM WECL

WECL är ett team av specialister och utbildade ingenjörer. Tillsammans har de över 70 års erfarenhet inom läcktätningsindustrin. De erbjuder kompletta lösningar inom flertalet olika industriområden. Läcktätning under drift, mobil bearbetning, 3D-scanning, reverse engineering och produktutveckling. Med placering runt om i Sverige och jour dygnet runt.
WECL är marknadsledande inom läcktätningsindustrin i Sverige, men målet är att ständigt utveckla arbetet. Det viktigaste för WECL är att erbjuda kunder den senaste tekniken och fullständig dokumentation av arbetet.


Sökord: admin, ass, administratör, ekonomiassistent, fakturering, bokföring, order, säljsupport, backoffice, service

Ansök nu

HR & Payroll Coordinator till Andritz

Löneadministratör
Läs mer Okt 25
Är du en vass administratör med goda kunskaper inom lön? Söker du en ny utmaning och lockas av en bred och varierad roll som innefattar lönekoordinering och ett nära samarbete med kollegor både inom HR och ekonomi? Trivs du som bäst när du får vara en del av en global organisation, men samtidigt tillhöra ett mindre team inom HR? För Andritz räkning söker vi just nu en HR & Payroll Coordinator.

Får du ofta höra att du har en förmåga förklara komplexa problem på ett väldigt enkelt sätt? Kommer du tillrätta i en roll som kombinerar administration med internservice? Blir du ofta beskriven som kommunikativ och engagerad? Då kan du vara den vi letar efter!

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR & Payroll Coordinator kommer du fungera som länken mellan extern löneleverantör och chefer och medarbetare internt. Det är ditt ansvar att säkerställa att löneleverantören har rätt underlag och information för att kunna betala ut lön i rätt tid. Du kommer även fungera som första kontakt till chefer och medarbetare i frågor kopplat till lön och övriga ersättningar. Vidare kommer rollen innefatta:

• Rapportering och kontakt med myndigheter
• Hantera drivmedelsförmåner och körjournaler
• Kontering av fakturor för kostnader kopplat till medarbetare, exempelvis pensioner och försäkringar
• Förse ekonomi med lönerelaterade underlag inför bokslut
• HR administration – exempelvis ta fram nyckeltal och statistik, upprätta anställningsavtal, och hantera uppdateringar i personalsystem samt interkommunikation primärt via intranät

Rollen kommer vara bred och varierad och innebära många kontaktytor, såväl internt som externt.

Vem är du?

Personen vi söker till denna roll har sedan tidigare erfarenhet av löneadministration – kanske har du lång erfarenhet av löneadministration och lockas av att ta dig an en koordinerande roll som också innefattar HR-administration? Alternativt har du bara arbetat ett par år inom löneområdet och ser detta som ett rätt steg i din karriär. Vi tror att du i grunden har en eftergymnasial utbildning inom löneområdet och du kommer med grundläggande kunskap i arbetsrätt och med en vana att tolka kollektivavtal.

Viktigast för oss är dina personliga egenskaper! För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du verkligen brinner för service, det är helt enkelt en motivationsfaktor för dig att få ge internt stöd inom ditt expertisområde. Du är van vid koordinerande roller och har en förmåga att behålla strukturen i ditt arbete, även när det kräver att hantera flera parallella arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare har du enkelt för att uttrycka dig och är pedagogiskt lagd.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare My Andersson på my.andersson@jurek.se. Urval och intervjuer hanteras löpande varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Rollen är placerad på något av Andritz lokala kontor i Sverige, vilka är belägna i Stockholm (Solna), Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Växjö, Norrköping och Sundsvall.

Om Andritz

Every day, ANDRITZ continues to deliver successful innovative solutions to our customers globally. Why are we so successful? Because we are passionate and love what we do! We are at the forefront of future engineering technologies, with solutions that ensure the success of our clients in key industries that are shaping the future of the world we live in.

https://www.andritz.com/careers-en

Ansök nu

HR & Payroll Coordinator till Andritz

Löneadministratör
Läs mer Sep 23
Är du en vass administratör med goda kunskaper inom lön? Söker du en ny utmaning och lockas av en bred och varierad roll som innefattar lönekoordinering och ett nära samarbete med kollegor både inom HR och ekonomi? Trivs du som bäst när du får vara en del av en global organisation, men samtidigt tillhöra ett mindre team inom HR? För Andritz räkning söker vi just nu en HR & Payroll Coordinator.

Får du ofta höra att du har en förmåga förklara komplexa problem på ett väldigt enkelt sätt? Kommer du tillrätta i en roll som kombinerar administration med internservice? Blir du ofta beskriven som kommunikativ och engagerad? Då kan du vara den vi letar efter!

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR & Payroll Coordinator kommer du fungera som länken mellan extern löneleverantör och chefer och medarbetare internt. Det är ditt ansvar att säkerställa att löneleverantören har rätt underlag och information för att kunna betala ut lön i rätt tid. Du kommer även fungera som första kontakt till chefer och medarbetare i frågor kopplat till lön och övriga ersättningar. Vidare kommer rollen innefatta:

• Rapportering och kontakt med myndigheter
• Hantera drivmedelsförmåner och körjournaler
• Kontering av fakturor för kostnader kopplat till medarbetare, exempelvis pensioner och försäkringar
• Förse ekonomi med lönerelaterade underlag inför bokslut
• HR administration – exempelvis ta fram nyckeltal och statistik, upprätta anställningsavtal, och hantera uppdateringar i personalsystem samt interkommunikation primärt via intranät

Rollen kommer vara bred och varierad och innebära många kontaktytor, såväl internt som externt.

Vem är du?

Personen vi söker till denna roll har sedan tidigare erfarenhet av löneadministration – kanske har du lång erfarenhet av löneadministration och lockas av att ta dig an en koordinerande roll som också innefattar HR-administration? Alternativt har du bara arbetat ett par år inom löneområdet och ser detta som ett rätt steg i din karriär. Vi tror att du i grunden har en eftergymnasial utbildning inom löneområdet och du kommer med grundläggande kunskap i arbetsrätt och med en vana att tolka kollektivavtal.

Viktigast för oss är dina personliga egenskaper! För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du verkligen brinner för service, det är helt enkelt en motivationsfaktor för dig att få ge internt stöd inom ditt expertisområde. Du är van vid koordinerande roller och har en förmåga att behålla strukturen i ditt arbete, även när det kräver att hantera flera parallella arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare har du enkelt för att uttrycka dig och är pedagogiskt lagd.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare My Andersson på my.andersson@jurek.se. Urval och intervjuer hanteras löpande varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Rollen är placerad på något av Andritz lokala kontor i Sverige, vilka är belägna i Stockholm (Solna), Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Växjö, Norrköping och Sundsvall.

Om Andritz

Every day, ANDRITZ continues to deliver successful innovative solutions to our customers globally. Why are we so successful? Because we are passionate and love what we do! We are at the forefront of future engineering technologies, with solutions that ensure the success of our clients in key industries that are shaping the future of the world we live in.

https://www.andritz.com/careers-en

Ansök nu

Karlstads universitet söker HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 21
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Har du förmåga att alltid ge det lilla extra i möten med andra människor samtidigt som du är en fena på högklassigt administrativt arbete? Då kanske du är vår nya kollega!

På HR-avdelningen är vi 19 medarbetare som arbetar både operativt och strategiskt med HR-frågor.

Prioriterade uppgifter för oss är att stödja chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Avdelningen ansvarar också för viktiga HR-processer samt för löneutbetalningar och rekryteringsadministration. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR-avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Vad erbjuder vi dig?
Som HR-administratör vid Karlstads universitet kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att hantera allmänt förekommande administration inom ramen för HR-avdelningens uppdrag. 

I första hand kommer du arbeta med administrativt arbete kopplat till rekryteringsprocessen. Därutöver ingår uppgifter som arkivering, hantering av personakter, bokningar, beställningar och inventering. Administration i anslutning till universitetets introduktionsutbildning och andra interna personalutbildningsinsatser som HR-avdelningen genomför kommer vara en del av ditt arbete hos oss. Ytterligare administrativa uppgifter utifrån behov kan tillkomma, till exempel att skriva protokoll vid möten, arbete med HR-avdelningens material på webben och att digitalisera material/ blanketter.

Du kommer till en avdelning med kollegor som drivis av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och en öppenhet för nya sätt att arbeta. Arbetsmiljön präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål.

Vem är du?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och gärna en kompletterande eftergymnasialutbildning som är relevant för rollen. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du även kunskap om regler som gäller för administration,  personuppgiftshantering, diarieföring samt offentlighet och sekretess inom statlig förvaltning är det meriterande. Du måste ha god administrativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och tar lätt till dig nya system. Det är betydelsefullt att du är lyhörd och skapar goda relationer med din omgivning, samtidigt som rollen ställer krav på noggrannhet, struktur och flexibilitet. För att trivas i rollen är service något som du prioriterar och trivs med. Stor vikt fäst vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på omfattning 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde november 2021 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

- CV
- Personligt brev
- Dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
- kopior på betyg, intyg och examensbevis

Sista ansökningsdag: 2021-10-12                           

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.

HR Excellence in Research
Karlstads universitet mottog i september 2020 utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som har en stimulerande arbetsmiljö och goda villkor för forskare och kontinuerligt arbetar för att utveckla dessa. Utmärkelsen visar lärosätets engagemang för rättvis och transparent rekrytering samt gynnsam professionell utveckling för forskare. Läs mer på https://www.kau.se/jobba-hos-oss/karlstads-universitet-som-arbetsgivare/human-resources-strategi-forskare-hrs4r

Ansök nu

Löneassistent

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Sep 10
Om företaget
Seleri är en familjeägd lönebyrå på Hammarö. Vi startade för sju år sedan och arbetar utifrån värdeordet Kvalité. Våra kunder är företag runt om i Sverige i olika storlekar och branscher. Vi ser vår personal som vår största tillgång och vår högsta prioritet är att du ska trivas och utvecklas på jobbet. Hos oss kommer du få möjlighet att jobba i en bred roll tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor där ni arbetar som ett team för att betala ut rätt lön i rätt tid.
Om tjänsten
I rollen som löneassistent kommer du arbeta teambaserat och nära dina kollegor för att tillsammans se till att processen kring löneadministrationen fungerar så smidigt som möjligt i alla led, vilket skapar en hög kvalité till våra kunder. Rollen innehåller även mycket varierande uppgifter kring övrig administration inom företaget.
Du kommer arbeta med att hantera löneunderlag från våra kunder, framställa rapporter och underlag från vårt system, hantera mail och telefonsamtal, ta fram underlag till avtalsskrivning samt underhålla våra interna system. Det finns stora möjligheter att själv vara med och påverka tjänstens innehåll då den är ny på företaget.
Tjänstens omfattning är 90-100%.
Om dig
För att trivas som löneassistent hos Seleri ser vi framför allt att du har god administrativ förmåga och lätt för att hantera siffror, vilket är avgörande för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Det är viktigt att du är noggrann, kommunikativ och självgående i arbetet, där du har en förmåga att se helheten samtidigt som du är uppmärksam på detaljerna. Du är initiativtagande och trygg i att ta ansvar över uppgifter, där du även är hjälpsam och brinner för att ge den bästa servicen. Det är också viktigt att du är flexibel, idérik och lösningsorienterad. Du trivs att arbeta i en dynamisk miljö, nära dina kollegor och vill aktivt vara med vårt företag på den tillväxtresa vi gör.
Du är även strukturerad, metodiskt och prioriterar hög kvalité, vilket är något som du både tycker om och vill jobba i. Lägg där även till att du är lättlärd, nyfiken och gillar utveckling.
Vi erbjuder våra kunder en digital löneadministration och arbetar i lönesystemet Agda PS. Vi kommer framöver utveckla vårt digitala arbete, främst med vår kommunikation. Detta ser vi att det går att kombinera med denna tjänst, så har du erfarenhet av extern kommunikation är det ett plus.
För oss är din inställning och dina personliga egenskaper viktigast och vi kommer lägga stor vikt på att hitta den person som kommer trivas bäst hos oss.
Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Ansök nu