Löne- och personaladministratörer jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Löne- och personaladministratörer i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

Systemförvaltare HR-/lönesystem

Löneadministratör
Läs mer Sep 30
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.Beskrivning
På arbetsgivaravdelningen på kommunledningskontoret arbetar systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, löneadministratörer, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef.

Vårt uppdrag är att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet inom hela koncernen Karlstads kommun. Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden genom att utveckla kommunledningskontorets centrala HR-funktion.

Arbetsuppgifter
Vi söker en ny systemförvaltare med inriktning mot löneområdet. Du får en konsultativ roll där du stöttar och supporterar verksamhetens användning av HR-systemet Heroma. Som systemförvaltare arbetar du med support, utbildning, förvaltning och utveckling, vilket innebär att en viktig uppgift är att ha förståelse för systemets logiska uppbyggnad. Du medverkar också vid problemlösning samt vid tester inför driftsättning av nya funktioner.

I arbetsuppgifterna ingår också att

- kommunicera förändring och vara engagerad i din roll som stöd till användarna
- genomföra tester avseende nya versioner
- kommunicera och samverka inom koncernen Karlstads kommun kring förändringar och nya modulers funktionalitet samt föreslå lösningar och förbättringar
- delta i utredningar avseende nya tillämpningar inom området
- medverka i användarforum, intressegrupperingar och utvecklingsprojekt
- ha kontakt med leverantör angående supportärenden, uppgraderingar och utvecklingsfrågor

För att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom löneområdet och systemet arbetar du för närvarande också med löneadministration som en del av tjänsten. Du arbetar också med utbildning inom löneadministration.

Rollen som systemförvaltare ger dig möjlighet att använda din djupa kunskap inom ditt specialistområde, samtidigt som du arbetar med en helhetsbild och många kontaktytor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har godkänd gymnasieexamen och det är meriterande om du därtill har akademisk utbildning inom HR, systemvetenskap eller ekonomi. Kanske har du tidigare arbetat med systemförvaltning eller så har du erfarenhet av löneadministration under några års tid och är nu nyfiken på att ta steget mot systemförvaltning. Det är meriterande om du dessutom har:

- arbetat med HR-systemet Heroma
- erfarenhet från offentlig förvaltning
- kunskap om LAS
- kunskap och förståelse om schemaläggning och bemanning, då du kommer att samarbeta med systemförvaltare med ansvar för dessa frågor

Du gillar att skapa förståelse för processer och systemets uppbyggnad. I ditt arbete är du en problemlösare som har förmåga att se effekter av förändringar på många olika plan och nivåer. Inom ditt expertområde har du en helhetssyn samtidigt som du håller koll på detaljerna, och du trivs med att analysera komplexa problem. När du arbetar tar du självständiga initiativ och har förmåga att planera och prioritera arbetet. Som systemförvaltare ingår du i flera grupper och har många kontaktytor, vilket ställer krav på dig att arbeta väl tillsammans med andra. Du talar och förklarar på ett tydligt sätt på svenska, både i enskilda möten och i små och stora grupper.

Som medarbetare delar du självklart kommunens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vad erbjuder Karlstad kommun?
Som anställd i Karlstads kommun finns en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel, eller för att löneväxla till pension.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Förutom friskvårdsbidrag erbjuder också Karlstads kommun alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp. 

Inom Karlstad kommun har du möjlighet till distansarbete under del av din tjänst. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Ansök nu

Lönekonsult till Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Sep 16
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Regionledningskontoret arbetar med övergripande och långsiktiga lednings- och utvecklingsfrågor inom alla Region Värmlands ansvarsområden. Här finns också funktioner för stöd och service. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, som nationella och regionala myndigheter, andra regioner, kommuner och olika intresseorganisationer.Om verksamheten
Löneenheten ingår i HR-avdelningen, som är en del inom Regionledningskontoret.

Löneenheten finns idag på på tre orter och har totalt 30 medarbetare som arbetar i team på respektive ort Arvika, Torsby och Karlstad. Löneteamet i Karlstad är placerade i Regionens hus.

Arbetsbeskrivning
I rollen som lönekonsult har du just nu en fantastisk möjlighet att tillsammans med oss inom HR lön vidareutveckla arbetssätt och skapa effektiva processer. Det är en självklarhet att vi delar med oss av vår kunskap, att vi månar om varandra och hjälps åt i leveransen till kund och inte minst har kul tillsammans.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att ge stöd och god service till våra chefer och medarbetare. Du administrerar löneprocessen, arbetar för att säkerställa att lagar, lönestyrande avtal samt riktlinjer tillämpas och följs. I arbetet ingår att ge support till chefer och administratörer via telefon eller i ärendehanteringssystemet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för lönefrågor och har en YH-utbildning inom lön eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har god datorvana, ett intresse för siffror, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och är en god pedagog. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av lönearbete i HR-lönesystemet Heroma och har kännedom om det kollektivavtal som gäller inom offentlig sektor.

Vi ser att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt samt talar välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard.

Låter det intressant? Urval och intervjuer görs löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-8315000. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Sep 9
Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara, en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår värdegrund utgår från vårt idéprogram som är vår ideologiska kompass i vardagen.

På ABFs förbundsexpedition värderar vi öppenhet, gott bemötande och mångfald. Hos oss råder god stämning och ett prestigelöst arbetssätt och vi strävar efter att alla medarbetare ska ha utvecklande, stimulerande arbetsuppgifter som ger möjlighet till omväxling och variation.

Förbundsexpeditionen består av sex stycken avdelningar:
-Ekonomiavdelningen
-Redovisningsavdelningen
-Organisations- och kommunikationsavdelningen
-Verksamhetsavdelningen
-IT-avdelningen
-HR-avdelningen

Denna tjänst är placerad på redovisningsavdelningen på förbundsexpeditionen i Karlstad. Redovisningsavdelningen har till uppgift att ge service till ABFs avdelningar och distrikt i landet inom ekonomi, lön, personaladministration samt verksamhetsadministration. Avdelningen består av 30 medarbetare vilka är indelade funktionsteam. Varje team leds i det dagliga arbetet av en teamledare och redovisningschefen har helhetsansvar över avdelningen.

Som löneadministratör hos oss på ABF kommer du att bli en del av en organisation som till stor del har ett digitalt arbetssätt och som ser utveckling av rutiner och processer som en självklarhet. Du kommer arbeta i en proaktiv avdelning i ABF-organisationen med ansvarstagande och hjälpsamma kollegor. Avdelningen präglas av god gemenskap där alla är en viktig pusselbit i helheten.


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som löneadministratör kommer du ingå i ett team med ekonomer och verksamhetsadministratörer som leds av en teamledare. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att du utifrån olika typer av löneunderlag och filinläsningar hanterar hela löneprocessen åt våra avdelningar runt om i landet. Du kommer också att sköta efterrapportering i form av bland annat underlag till ekonomi, semesterlöneskulder, statistik och pensionsrapporteringar samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter för en löneadministratör. Vi ser det som en självklarhet att det i alla våra roller också ingår att stötta chefer och medarbetare inom teamet samt organisationen i sin helhet.

Som medarbetare på vår redovisningsavdelning kommer du ha en stor mängd interna och externa kontakter då vi hanterar flera olika kollektivavtal och sköter lönehantering till flera olika föreningar.


KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss tror vi att du är en person som värdesätter samarbete och kollegialt stöd. Vi tror att du har en positiv grundsyn och att du trivs med att ta ansvar för ditt arbete och besitter en hög grad av självledarskap. Du är en person som sätter laget framför jaget och strävar efter att arbeta på en arbetsplats vars värderingar du delar.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt men för att lyckas i rollen behöver du viss erfarenhet från arbete med lön. Kanske har du några års arbetslivserfarenhet från delar eller hela löneprocessen och vill bredda dina kunskaper i en ny organisation alternativt har du en nyligen avslutad YH-utbildning med inriktning lön och tillhörande praktik. När det gäller dina personliga egenskaper är det centralt att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra vårt arbete och tror att du vill vara en del i det.

Att du har en analytisk förmåga, en positiv inställning samt är strukturerad, noggrann, flexibel, effektiv och värderar samarbete kommer tillsammans med din prestigelöshet ha stor betydelse för att du ska trivas i denna tjänst.

Har du dessutom erfarenhet från löne- och personalsystemet Agda ser vi det som meriterade. För denna tjänst är det viktigt att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift.


ÖVRIGT
Vår verksamhet bedrivs i fräscha lokaler i både centrala Stockholm och Karlstad. Tjänsten har reglerad arbetstid med en genomsnittlig veckoarbetstid om 39 timmar och har kollektivavtal med Akademikerförbunden och Handels. Vi har ett friskvårdsbidrag om 3 400 kronor per år samt en friskvårdstimme per vecka. Vi har rikskupongkort och avtalad tjänstepension.

Hos oss är det viktigt att du får möjlighet att skapa balans mellan ditt arbete och privatliv och vi förutsätter ett ansvarstagande självledarskap och ger dig i gengäld stor frihet. Det kommer att finnas viss möjlighet till hybridarbete.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om sex månader.

Tjänsten är förlagd till Gräsdalsgatan 9 i Karlstad.

Ansök nu

Driven administratör till Värmland

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jun 20
Vill du alltid bli lite, lite bättre? Får du energi av omväxling och snabbt tempo i en vänlig miljö? Hos oss får du frihet under ansvar att överträffa kundernas förväntningar genom din kunskap, ditt driv och ditt intresse. Nu söker vi en serviceinriktad administratör till våra avdelningar Värmland ventilation och Karlstad Processrör

Om jobbet

Vi söker dig som administratör med förmågan att skapa ordning och reda, som trivs i en samordnande roll och som har kunskap om löner och installationsbranschen. Arbetet omfattar i stora drag ekonomi- och löneadministration med följande huvudsysslor:


• Bemöta kunder via telefon på ett serviceinriktat sätt
• Sköta fakturering och vissa inköp
• Registrera löner och nya kunder
• Löpande kund- och leverantörsreskontra
• Personaladministration (utbildningar etc.)
• Dagligen ansvara för verksamheten genom att rapportera avvikelse och följa upp ärenden i samråd med avdelningschef.

Som administratör hos oss har du en viktig nyckelroll. Du kommer vara ett stöd i ekonomifrågor till både avdelningschef, projektledare och serviceledare där du kommer arbeta med ekonomiuppföljning samt ansvara för bevakning av kundfakturor. I din roll har du stor variation i din vardag och du har mycket kontakt med våra medarbetare, kunder och administratörer på övriga Bravida kontor. I denna tjänst kommer du arbeta både i Karlstad och Kristinehamn.

Avdelning Värmland ventilation erbjuder alla typer av installations- och servicetjänster inom ventilation och vi är specialister på lösningar för stora logistikanläggningar vilket utförs runt om i Sverige. Avdelningen har också en egen projekterings- och  konstruktionsverksamhet. På avdelningen finns idag 20 medarbetare bestående av montörer , servicetekniker och tjänstemän.

Avdelning Karlstads Processrör utför rörmontage med inriktning på rörsvetsning och har uppdrag runt om i Sverige. Vi utför installationer inom process och energisektor där våra största kunder finns inom papper- och cellulosaindustrin. Vår avdelning består av totalt 34 medarbetare, både svetsare, montörer och tjänstemän.

Vem är du?

Vi söker dig som har ekonomisk utbildning och tidigare erfarenhet av ekonomi-, personal- och löneadministration. Du kommer att arbeta i flera IT-system och hantera administrativa uppgifter, varför god kunskap inom Excel och officepaketen är ett krav. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av Installationsavtalet och ekonomisystemet Agresso.

För att trivas i rollen tror vi att du är van att självständigt planera och strukturera ditt arbete inom givna tidsramar och deadlines. Du har ett naturligt behov av ordning, är noggrann samt strävar efter att hela tiden effektivisera och förbättra dig och ditt arbete. B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Bravida är en stor arbetsgivare - faktiskt störst inom vår bransch i Norden. Det gör att vi kan erbjuda mycket till dig som medarbetare. I flera år i rad har vi blivit rankade till en av Sveriges bästa arbetsgivare! Som administratör hos oss får du vara del av ett växande företag med en spännande framtid där du har möjlighet att påverka. Din utveckling är viktig för oss och vi sätter tillsammans upp en plan för din fortsatta karriär på Bravida där vi bl.a. tillhandahåller utbildningar genom Bravidaskolan. När du växer – växer vi!

Intresserad?

Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 8 augusti. Du skickar in ditt CV och personliga brev genom att klicka på knappen Ansök nedan.

Vi undanber oss kontakt med rekryteringsföretag i denna rekryteringsprocess.

Ansök nu

HR-administratör till ett meriterande uppdrag hos Konsumentverket!

HR-assistent
Läs mer Jun 29
Vi söker nu efter dig som vill ta dig an ett kortare uppdrag hos Konsumentverket där du under 4 månader kommer stötta upp i personal- och löneadministrativa ärenden. Är du prestigelös, kommunikativ och gärna vill få chansen att arbeta hos en statlig myndighet? Då kan detta vara din perfekta möjlighet! Ansök redan idag, vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Konsumentverket ligger centralt beläget i Karlstad (CCC-huset) och har fina och moderna lokaler. Du kommer att jobba med drivna och professionella medarbetare och du får givetvis handledning och introduktion i arbetsuppgifterna. Du kommer att sitta tillsammans med dina kollegor i ett öppet kontor och med ett tryggt och trevligt arbetsklimat. Du förväntas arbeta med hög servicekänsla, flexibilitet och lösningsfokus och du får arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra.

Du kommer in i ett fint arbetsteam med engagerade och kompetenta kollegor som består av en HR-chef, två HR-partners och en löneadministratör. Du blir en viktig nyckelspelare som hjälper till och avlastar de andra i teamet. Du kommer att hantera personal- och löneadministrativa ärenden som kan innefatta allt från internkontroll av löneunderlag och kvitton till att skriva anställningsbevis och arbeta med rekryteringsadministration.

Du erbjuds


* Ett meriterande uppdrag på en statlig myndighet som bedriver en viktig och meningsfull verksamhet
* En möjlighet att lära mer om HR-arbete på en statlig arbetsplats
* En alldeles lagom stor arbetsplats med en prestigelös och personlig atmosfär


Uppdraget är ett konsultuppdrag som sträcker sig i 4 månader där du blir anställd som konsult via oss på Academic Work. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Personaladministration som bland annat kan innefatta administration i samband med rekrytering och kurser
- Löneadministration i form av internkontroll av löneunderlag där du ansvarar för att kontrollera att underlagen och kvitton är korrekta och överensstämmer med registreringar i lönesystemet
- Övriga administrativa arbetsuppgifter som till exempel protokollföring, diarieföring och arkivering

VI SÖKER DIG SOM
- Har en avslutad gymnasieutbildning och gärna arbetat med personal- och/eller löneadministration, alternativt annan erfarenhet som vi bedömer som önskvärd
- Kan kommunicera obehindrat på svenska, i såväl tal som skrift
- Har ett bra siffersinne

Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet.

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Serviceinriktad
* Strukturerad


Övrig information


* Start: Preliminärt 8 augusti
* Omfattning: Heltid
* Placering: Karlstad


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. De är lokaliserade i Karlstad och är cirka 190 medarbetare som tillsammans bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller.

Ansök nu

Personaladministratör till Karlstad

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Maj 9
Arbetsbeskrivning
Är du en strukturerad, kommunikativ och erfaren personaladministratör på jakt efter nya utmaningar?
Nu söker vi dig som drivs av att jobba med personalfrågor och kan bidra med dina kunskaper till vår attraktiva kund i Karlstad. Låter det lockande med ett ansvarsfullt och varierande arbete där du får jobba både självständigt och i samarbete med andra? Då kommer du att trivas i detta uppdrag. Välkommen med din ansökan redan idag!


I detta uppdrag är du anställd som konsult hos oss på Randstad. Uppdraget förväntas starta omgående och sträcker sig 5 månader framåt med möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid och arbetstiderna måndag-fredag kontorstider.


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.Ansvarsområden
I denna tjänst kan följande arbetsuppgifter förekomma:


Löpande personaladministration
Handläggning av anställningsärenden
Arbete med regler och rutiner kring anställningar och arbetsmiljöfrågor
 Arbete med rehabiliteringsfrågor
Rekrytering och kartläggning av behovet av kompetensförsörjning
Utvecklingssamtal, lönesamtal och kompetensutveckling
Delta i arbete med att omplacera och avveckla personal
Utformning av rutiner och anvisningar för exempelvis löneuträkning med hänsyn till lagar och avtal.
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll har du följande: 


Högskoleutbildning exempelvis personalvetarprogrammet eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem (5) års arbetslivserfarenhet som personaladministratör. 
 Goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
 Kunskaper om HR-system (exempelvis Personec, Primula m.fl.)
 God kännedom om lagar och förordningar på området
 Kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skriftFör oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.


För information: Pernilla Jansson, Konsultchef, pernilla.jansson@randstad.se

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.

Ansök nu

Global Mobility Specialist till Valmet AB

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 20
Is global mobility close to your heart and a can-do attitude your personal trademark? We are looking for you as a global mobility expert to join Valmet´s Global Mobility team in Sweden.

About the position
As part of Valmet´s Global mobility team, you will support our global capital businesses with cross-border projects and assignments for internal and external site resources. You will be responsible for instructing our global project business with e.g. immigration, international income taxation and social security issues connected to cross-border assignments.

In this role you ensure that assignments are completed in compliance with rules and regulations and that projects are instructed according to home and host country legislation. Your tasks will include working with Valmet´s local HR teams, the taxation team and our finance professionals. This exciting role also offers you an opportunity of developing global mobility processes and practices in Sweden.

You will report to the head of our Global Mobility function and work closely together with our HR Business Partners and the global HR functions as well as stakeholders in other teams. You can be located in one of Valmet’s in Stockholm, Gothenburg, Karlstad or Sundsvall.

Your profile
You have good understanding of immigration regulations, social security requirements and international individual income tax and you know how to instruct and support project management and assignees in this field. At Valmet global projects are our bread and butter which means that you will have a unique opportunity to work in the core of Valmet´s business.

To succeed in this role, you
• have a good understanding of Global Mobility related processes, preferably regarding short term/project assignments and international individual income taxation
• are interested in subcontractor mobility management or even better, have experience in the field
• know how to engage your stakeholders and get results in a virtual, matrixed environment
• have a customer oriented and proactive mindset combined with analytical thinking
• are able to work with details and tight schedules
• communicate and present in a precise and inspiring manner in English and in Swedish.
• have the needed basics in place: a university degree in personnel administration or equivalent paired with commitment and a can-do attitude.

We offer you a global working environment where HR plays an instrumental role in supporting the business, and a true opportunity to influence how things are done. Valmet HR is known for its forward looking and development-oriented mindset, a somewhat crazy sense of humor and fantastic teamwork.

If you are a highly-motivated global mobility expert and have a track record of gaining results by working seamlessly together with your team, please apply immediately. Applications will be handled upon receipt and potential candidates contacted already during the application period.


Please apply by registering your CV here on our website. Click on the "Ansök" button to the right. It is our recommendation that you register as much information as possible and that you attach a complete CV-document. Please check that your correct e-mail address is registered.

Poolia is a registered staffing agency, meaning that we comply with the requirements set by Kompetensföretagen - the Swedish Association of Staffing Agencies.

Ansök nu

HR- och lönespecialist

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 19
Om företaget
Sten & Vägarbeten AB och NIWA Entreprenad ingår i SVEA H Bygg- och fastighetskoncernen. Vi är ett väletablerat koncernbolag med erfarenhet av bygg- och anläggningsbranschen sedan cirka 50 år tillbaka i Värmland och stora delar av Mellansverige. Vi är mellan 70 till 100 anställda som jobbar i större entreprenader inom olika bygg- och markanläggningsprojekt, så som grundläggning, utemiljöer, idrottsarenor, industrifastigheter och mycket annat. Våra kunder består bland annat av Trafikverket, kommuner, Landsting, byggföretag, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.
För mer information, se våra hemsidor:
www.sten-vag.se
www.niwa.se
www.sveah.se

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en HR-specialist med ansvar över lönehanteringen för hela SVEA H-koncernen. I din roll som HR-specialist är du ett professionellt stöd till hela verksamheten. På ett pedagogiskt sätt vägleder du och stödjer personalen inom alla förekommande HR frågor, och är den person personalen ska vända sig till för att få hjälp och vägledning kring personalfrågor.
Du har ett omväxlande och spännande uppdrag där arbetsuppgifterna kan variera från dag till dag, vilket betyder att det är viktigt att du kan prioritera dina dagliga arbetsuppgifter.
I din befattning åtar du dig ett nära samarbete med ekonomiavdelningen och ska kunna vara behjälplig med in- och utbetalningar, fakturahantering och liknande ekonomiadministration. Vi ser en ömsesidig förståelse för varandras arbeten, och ska vid tillfällen kunna hjälpa varandra när behovet finns.
Vi är idag helt digitaliserade och jobbar i vårt personal & lönesystem Flex HRM full ut.
Arbetsuppgifter
- Stötta chefer med personal- och organisationsfrågor.
- Utforma och leda rekryteringsprocessen.
- Ansvara för introduktion av nyanställd personal och ge dem förutsättningar att kunna utföra sitt arbete.
- Vara delaktig vid personalfrågor, personalutveckling och personaladministrativt utredningsarbete inför fackliga förhandlingar och avtalsfrågor.
- Ansvara för löneprocessen, förberedelse och genomförande, samt säkerställa kvalitén i processen.
- Administrera och hantera lönesystem, samt personaldata.
- Se till att arbetsmiljön på Sten & vägarbeten samt NIWA entreprenad är uppdaterade enligt standarden ISO45001 som vi är certifierade till.
- Vara behjälplig vid resurssamordningen av personal.
- Försäkringsärenden samt försäkringsfrågor.


Kvalifikationer
- Relevant högskoleutbildning inom HR-området.
- Erfarenhet av en bred, kvalificerad HR-roll.
- Kunskap inom arbetsrätt och avtal.
- Erfarenhet av arbete med fackliga parter.
- Erfarenhet av lönehantering.
- Erfarenhet av Flex HRM, samt bokföring är meriterande men inget krav.
Personliga egenskaper
- Du är strukturerad, noggrann och analytisk.
- Du har lätt för att kommunicera med andra och har en god pedagogisk förmåga.
- Du har hög integritet och förmåga att hantera svåra och personliga frågor.
- Drivande och lösningsorienterad, med en god förmåga att se helheten.
Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning sker när vi funnit en den vi söker.
Mer Info
Kontaktperson: Erik Edlund
E-mail: erik.edlund@sten-vag.se
Telefon: 070-234 79 22
Provanställning: 3 månader
Lön Enligt överenskommelse
Område: Karlstad
Yrkesroll: HR/Personal, Lön
Sista ansökningsdag: Löpande

Ansök nu

HR-administratör, Region Värmland

HR-assistent
Läs mer Apr 13
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Vill du jobba i team med andra kompetenta och trevliga HR-kollegor? Trivs du på en hälsofrämjande arbetsplats som värnar om god arbetsmiljö och hållbart Arbetsliv.

Då är det dig vi söker! Nu har du chansen att få jobba som HR-administratör på Hälso- och sjukvårdens HR-Enhet i Region Värmland. Tjänsten är ett semestervikariat på 10 veckor med möjlighet till förlängning.

Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i en miljö där utveckling, människor och dialog står i fokus. Du kommer att ha möjlighet att jobba i ett team med stort engagemang, utvecklingsmöjligheter och en vänlig företagskultur. För att trivas hos oss bör du ha förmåga att ta egna initiativ, vara samarbetsvillig, målfokuserad och kommunikativ.

Arbetsuppgifter
I rollen som HR-administratör arbetar du tillsammans med dina HR-kollegor för att skapa goda förutsättningar för hälso- och sjukvårdens chefer och verksamheter. Du arbetar självständigt och i team med arbetsuppgifter som består av bland annat bemanningsadministration, uppföljning och kvalitetssäkring i bemanningsfrågor, fakturakontroll och tidsrapportering i personalsystem. Du kommer i arbetet att ha kontakt med många olika verksamheter inom hälso- och sjukvården.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter. Du har en administrativ utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget, samt goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel. Dina personliga egenskaper värderas högt och vi söker dig som är service- och resultatinriktad, flexibel, noggrann, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete i personaladministrativa system.

Tjänsten är ett semestervikariat under veckorna 23 - 33, med möjlighet till förlängning.

Vill du vara en del i vårt HR team? Då ser vi framemot din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR-administratör till Rekryteringsenheten, Region Värmland

HR-assistent
Läs mer Apr 12
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Regionledningskontoret arbetar med övergripande och långsiktiga lednings- och utvecklingsfrågor inom alla Region Värmlands ansvarsområden. Här finns också funktioner för stöd och service. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, som nationella och regionala myndigheter, andra regioner, kommuner och olika intresseorganisationer.Om verksamheten
I rekryterings- och administrativa enheten HR arbetar idag tio medarbetare.

Vårt uppdrag är att ge rekryteringsstöd till alla verksamheter inom Region Värmland administrera alla platsannonser samt att se till att den regiongemensamma HR-administrationen hanteras på ett enhetligt sätt.

Vi arbetar med att se till att rekryteringsprocessen och de administrativa processer vi arbetar i utvecklas på ett välfungerande sätt, i ett nära samarbete med verksamheterna. Det är ett omväxlande, utvecklande och roligt uppdrag.

Vi som arbetar i enheten är HR-konsulter, HR-strateg och HR-administratörer, vi har en god teamkänsla och hjälper varandra med att lyckas med våra uppdrag. Nu söker vi en ny kollega som vill arbeta med oss i rollen som HR-administratör.

Anställningen är ett vikariat på cirka ett år.

Vill du vara en del i vårt team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Arbetsbeskrivning
De huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med annonsering av platsannonser där du är en viktig del av att kvalitetssäkra våra annonser. Andra arbetsuppgifter är att administrativt stötta i rekryteringsprocesser, utveckling och administration av rekryteringsverktyget. Övriga arbetsuppgifter är till exempel utlämnade av offentliga handlingar eller andra administrativa uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR.

Du har en god förmåga att formulera dig väl i text, eftersom annonsskrivning är en stor del av dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och flexibel. 

Din förmåga att arbeta strukturerat är god, samtidigt som du kan prioritera och anpassa dig efter förändrade förutsättningar, du trivs med att samarbeta med andra.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med HR-administration eller kommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av HR-arbete och rekryteringsprocessens delar och är van av att hantera fler ärenden parallellt. Det är bra om du har du erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Mar 7
Länsförsäkringar

Som HR-administratör hos Länsförsäkring Värmland arbetar du brett med HR-relaterade frågor. Vår HR-avdelning består idag av en HR-chef och nu utökar vi och söker dig som vill bli vår nya HR-administratör.

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
* Hantera löpande administration i våra HR-system
* Kompetensutveckling och utbildningsadministration
* Rekrytering och onboarding
* Vara kontaktperson gentemot leverantörer avseende lön och förmåner
* Stötta medarbetare och chefer inom HR-områden
* Driva utveckling, effektivisering och kvalitetsarbete kopplat till arbetsprocesser och rutiner


Vem är du?
Du är en självgående person med hög integritet och en stark drivkraft. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är förtroendeingivande, och positiv samt har en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang i din omgivning. Du är effektiv, noggrann och kan se helheter och nya infallsvinklar.
Du har lätt att arbeta i olika system och känner dig bekväm med Microsoft Office.
För att kunna prestera väl i denna roll har du en högskoleexamen inom HR. Du har också kanske hunnit arbeta ett antal år inom HR med liknande arbetsuppgifter. Har du tidigare erfarenhet av utbildningsadministration är det meriterande.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig goda karriärmöjligheter, löpande kompetensutveckling, en aktiv satsning på god hälsa samt en trygg och trivsam arbetsmiljö. För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas, både inom yrket och som människa.

Om oss
Länsförsäkringar Värmland är ett kundägt bolag som erbjuder försäkring, bank och fastighetsförmedling i Värmland. Vi finns här för att göra våra 100 000 kunders vardag enklare och tryggare, med bekväma banktjänster, nära rådgivning och bra försäkringsskydd. Men också genom att engagera oss i samhället där vi och våra kunder lever och verkar. Hos oss jobbar 135 medarbetare på våra kontor i Arvika, Karlstad och Sunne.

Mer information
Tjänsten är en heltidstjänst som inleds med provanställning under sex månader med placering i Karlstad. Tillträde enligt överenskommelse.
Har du frågor är du välkommen att kontakta:
* HR-chef, Caroline Rosengren, 054-775 15 61 eller Caroline.Rosengren@LFvarmland.se
* Facklig representant (Forena) Joakim Skyman, 054-775 15 69 eller Joakim.Skyman@LFvarmland.se


Sista ansökningsdag: 2022-03-29

Ansök nu

Löneansvarig

Löneadministratör
Läs mer Feb 14
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood Sverige. Moelven Wood divisionen är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.
Moelven Wood AB söker Löneansvarig. Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande team med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Woods ekonomiavdelning behöver nu förstärka teamet med en Löneansvarig, till vårt kontor i Skåre.
Arbetsuppgifter. Tjänsten innebär löneansvar för flera bolag inom Woods division. Som löneansvarig ansvarar du för alla delar i vår lön/personalhantering, både för tjänstemän och kollektivanställd personal. Du kommer vara en viktig resurs för våra ledare och anställda i frågor som rör lön, anställning, och förmåner samt kollektivavtal.
Dina främsta arbetsuppgifter är:
Hantering/administration av lön och reseräkningar
Hantering/administration av pension- och försäkringsavtal
Hantering/administration av tjänstebilar genom LeasePlan
Interna och externa månads/års-rapporter kopplade till lön och personal
Att vara expert på lönerelaterade frågor
Bokslutsuppgifter/redovisningsuppgifter relaterade till lön/personal.
Lönebudgetering
Statistik och underlag för det som rör hälsa, miljö och säkerhet
Du kommer även, till viss del, att arbeta med förekommande HR-administration.
Övriga arbetsuppgifter inom bolaget kan tillkomma
Kvalifikationer. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av löneadministration, samt viss erfarenhet av redovisning.
Erfarenhet av systemet Hogia är meriterande men inte ett krav
Personliga egenskaper. Du är flexibel, positiv och tycker om att arbeta administrativt. Du arbetar strukturerat, är noggrann och eftersträvar hög kvalitet. Har du dessutom lätt för att kommunicera och gillar förbättringsarbete så är det dig vi söker. I rollen som löneansvarig arbetar du ganska självständigt och har förmåga att prioritera. Vi söker dig som är gymnasieekonom och/eller utbildad löneadministratör. Du har minst fem års yrkeserfarenhet av löneadministration, gärna från ett företag med både kollektivanställda och tjänstemän. Du trivs i en föränderlig miljö och du trivs med att utveckla processer och rutiner. Du behöver ha god erfarenhet av redovisning då tjänsten innehåller både bokslut- och budgetarbete.
Det är meriterande erfarenhet från bygg- eller industriverksamhet. Din datavana bör vara god liksom dina kunskaper i Office och gärna i något ekonomi/ personalsystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av Hogia Lön i någon tidigare befattning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet, och bygga vidare på den härliga positiva kultur som vi har i bolaget.
Vi erbjuder. Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag. Det är du, tillsammans med dina kollegor som får allt att fungera och som tar oss vidare mot en fortsatt spännande framgångsresa.
Placeringorten är på Moelven Woods huvudkontor i Skåre i Karlstad. Körkort är ett krav då det ingår att resa i tjänsten och besöka andra interna bolag som du arbetar med.
Låter det intressant? Då vi löpande kommer att kalla på intervjuer så är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27:e februari 2022. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Ekonomichef Karin Johnson, tfn 010-122 50 67 eller Daniel Seger, HR-ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Lönekonsult med kunskap inom Hogia - Bli en del av vårt a+Team!

Löneadministratör
Läs mer Jan 27
Är du lönekonsulten som brinner för att lönen ska blir rätt och är lösningsorienterad? Gillar du att jobba i team där man tillsammans ansvarar för ett bra resultat och ett gott arbetsklimat. Har du erfarenhet av att jobba i Hogia? Då tror vi att vi har en tjänst som skulle passa dig perfekt!
På Accountor har vi tagit steget till att vara en av Sveriges mest digitaliserade byråer vilket ger oss och kunderna en säkrare leverans. Att arbeta som lönekonsult på Accountor innebär ett självständigt, varierat och flexibelt arbete. Det finns stora möjligheter att bredda kunskaperna inom området lön och rollen passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession.


Exempel på arbetsuppgifter:
Tillsammans med teamet arbeta med alla delar av kundernas lönebearbetning.
Tolkning och tillämpning av kollektivavtal, policys och/eller gällande lagar.
Ge hög service löpande till våra kunder och kollegor.
Samverka inom organisationen för att uppnå bästa kundupplevelse.


Kvalité och leverans är viktigt och så även din trivsel och möjlighet att jobba flexibelt. Våra medarbetare beskriver ofta Accountor som en vänlig, flexibel och hjälpsam arbetsplats och teamet som du kommer att tillhöra har likt övriga en familjär stämning och trevlig atmosfär. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet och där samarbetet mellan dig och din Team Manager präglas av tillit och respekt.
Vi stöttar varandra, delar med oss av vår kunskap och har ett prestigelöst arbetsklimat där ingen fråga är för dum att ställas. Därutöver vet vi att det är viktigt att ha kul på jobbet för att kunna leverera det bästa till våra kunder.


Din utveckling och välmående är viktig. Därför erbjuder vi dig även:
Att kostnadsfritt bli auktoriserad lönekonsult hos Srf för att stärka din position på marknaden.
Månadsvisa samtal med din chef för att stötta dig i din utveckling och välmående.
Flexibla arbetstider.
Löpande kompetensutveckling i form vår egen moderna digital utbildningsportal, Eduhouse a+.Vem är du?
För att trivas i rollen bör du vara noggrann, kommunikativ och serviceinriktad. Du gillar att omges med kollegor, dela med dig av din kunskap och erfarenhet samt bidrar med positiv energi. Du är social, är bra på att hantera flera projekt löpande och gillar att arbeta mot deadlines. Dessutom är du ansvarsfull och har rutinen att granska ditt arbete så att allt blir rätt. Vi tror också att du lockas av att driva saker såväl självständigt som i team och har förmågan att se lösningar på kluriga situationer.

Kvalifikationer:
YH eller KY-utbildning med inriktning lön och/eller arbetslivserfarenhet inom lön.
Erfarenhet av att arbeta självständigt med hela löneprocessen och att tolka kollektivavtal.
Du har ett systemintresse och förmågan att ta till dig nya system.
Erfarenhet av Hogia Lön Plus och/eller Flex HRM.
Tidigare erfarenhet av att jobba som konsult ses som mycket meriterande.Om Accountor
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan
Låter det intressant? Så kul! Vi ser verkligen fram emot din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor är du välkommen att kontakta Jessica Petersson, Talent Acquisition Specialist, jessica.petersson@accountor.se

Mer nyfiken?
Du kan även läsa mer om hur det är att jobba hos oss på vår webbsida eller lär känna oss via Linkedin, Facebook och Instagram!

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Feb 4
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.Beskrivning
På arbetsgivaravdelningen på kommunledningskontoret arbetar löneadministratörer, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef.

Vårt uppdrag är att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet både på kommunledningskontoret och i koncernen Karlstads kommun.?Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden genom att utveckla kommunledningskontorets centrala HR-funktion.

Heroma är vårt nuvarande HR-system men vi är mitt i en upphandling av ett nytt system. Vi söker nu en löneadministratör med särskilt uppdrag att stödja förvaltningar och bolag under upphandling och införande av det kommande HR-systemet. Koncernens löneadministratörer stödjer i upphandlingen och införandet och du avlastar dem under tiden. Tillsammans möjliggör vi en bra process och en god arbetsmiljö under projektet.

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut, säkerställa och kvalitetssäkra att rätt lön betalas ut till rätt person i rätt tid. Delta i arbetet kring scheman, skriva tjänstgörings- och arbetsgivarintyg och att arkivera personalakter är andra exempel på arbetsuppgifter.

Arbetet innebär att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor samt även ha kontakter med externa myndigheter. Viss information och utbildning om rutiner och regler förekommer också, såväl skriftligt som muntligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har slutförd gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomisk inriktning, utbildning inom löneadministration eller påbyggnadsutbildning inom området.

Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med löner. Om du inte arbetat med löner så har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som kräver ordning, struktur och förmåga att hantera system. Du är van att arbeta med service efter kundernas behov. Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet av löneadministration inom offentlig sektor, kanske till och med i HR-systemet Heroma.

Arbetet kräver att du både kan ta initiativ och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt, samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans med kollegor. Som löneadministratör hos oss har du ett serviceinriktat förhållningssätt och du anstränger dig för att hitta lösningar. Du har förmåga att arbeta med många detaljer samtidigt och har en stor noggrannhet, för att säkerställa att dina ärenden blir korrekt hanterade. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR Partner

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jan 5
Vill du vara med och bygga laget som bygger framtidens samhälle i Värmland? Här är din möjlighet att bli en del av Peab som är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag. Just nu behöver vi förstärka vårt team inom HR.

Vår nuvarande kollega Magnus går i pension varpå vi söker en jordnära och personlig kollega till HR funktionen. Teamet på 12 personer stödjer linjen i ett geografiskt område från Sälen till Kalmar. Den här tjänsten fokuserar på Värmland och två arbetschefsgrupper med cirka 250 anställda.

Vår kärnverksamhet arbetar med många spännande projekt såsom badhus, skolor, byggnation av bostäder inkluderat anläggning. Peab viktigaste resurs är medarbetaren så ditt uppdrag och arbete är en nyckelposition för att verksamheten ska lyckas.

Rollen är väldigt bred och innehåller alla delar kring inom HR med särskild tyngd på bemanningsplanering av våra yrkesarbetare. Vi har även en omfattande och löpande kompetensutveckling för våra medarbetare. När våra medarbetare växer så växer Peab vilket gör HR arbetet oerhört stimulerande. Förutom de närmsta HR kollegorna finns många nätverk och stödfunktioner till din hjälp. Utöver det lokala arbetet finns det möjlighet att ingå och jobba i utvecklingsprojekt inom HR området så vi lyckas i vårt mål att vara den bästa arbetsplatsen.

HR funktionen är högst delaktig och involverad i den operativa verksamheten. För att lyckas i jobbet har du förmåga att självständigt och proaktivt driva HR arbetet i nära samarbete med våra chefer. Du tar initiativ med en hög servicegrad och du klarar hantera snabba förändringar i det operativa arbetet. Vår bransch har enorm brist på kompetens vilket ställer krav på dig att hitta skickliga människor. Du har jobbat inom HR under några år, kanske som konsultchef inom bemanningsbranschen. Du har grundläggande kunskaper inom HR såsom beteendevetenskap, arbetsrätt, kollektivavtal och rekrytering.

Du rapporterar till HR chef som också är placerad i Karlstad. Dagligen jobbar du nära våra två arbetschefer och deras platsledningar runt om i länet. Tjänsten kräver körkort samt tillgång till bil.

För frågor om tjänsten kontakta HR chef Lars Erik Magnusson 072-533 76 45. Vi arbetar med löpande rekrytering. Önskad start är i mars.

Ansök nu

Löneansvarig

Löneadministratör
Läs mer Dec 21
Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 34 produktionsbolag fördelat på 42 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 400 anställda och en årsomsättning på 11,7 miljarder NOK.
Moelven Wood AB är ett helägt dotterbolag till Moelven Industrier ASA och ingår i den Skandinaviska organisationen Moelven Wood Sverige. Moelven Wood divisionen är producent och distributör av bygg – och inredningsmaterial för bygghandel och industri. Moelven Wood i Sverige omsätter ca 1,6 mdr SEK varav ca 1,3 mdr i den svenska marknaden. Vi har en stark tillväxt och en mycket god position som ledande leverantör av träbaserat bygg – och inredningsmaterial.
Moelven Wood AB söker Löneansvarig. Vill du vara en del av ett framgångsrikt spännande team med stark tillväxt och samtidigt skapa en hållbar framtid i trä? Moelven Woods ekonomiavdelning behöver nu förstärka teamet med en Löneansvarig, till vårt kontor i Skåre.
Arbetsuppgifter. Tjänsten innebär löneansvar för flera bolag inom Woods division. Som löneansvarig ansvarar du för alla delar i vår lön/personalhantering, både för tjänstemän och kollektivanställd personal. Du kommer vara en viktig resurs för våra ledare och anställda i frågor som rör lön, anställning, och förmåner samt kollektivavtal.
Dina främsta arbetsuppgifter är:
Hantering/administration av lön och reseräkningar
Hantering/administration av pension- och försäkringsavtal
Hantering/administration av tjänstebilar genom LeasePlan
Interna och externa månads/års-rapporter kopplade till lön och personal
Att vara expert på lönerelaterade frågor
Bokslutsuppgifter/redovisningsuppgifter relaterade till lön/personal.
Lönebudgetering
Statistik och underlag för det som rör hälsa, miljö och säkerhet
Du kommer även, till viss del, att arbeta med förekommande HR-administration.
Övriga arbetsuppgifter inom bolaget kan tillkomma
Kvalifikationer. Vi ser gärna att du har minst 5 års erfarenhet av löneadministration, samt viss erfarenhet av redovisning.
Erfarenhet av systemet Hogia är meriterande men inte ett krav
Personliga egenskaper. Du är flexibel, positiv och tycker om att arbeta administrativt. Du arbetar strukturerat, är noggrann och eftersträvar hög kvalitet. Har du dessutom lätt för att kommunicera och gillar förbättringsarbete så är det dig vi söker. I rollen som löneansvarig arbetar du ganska självständigt och har förmåga att prioritera. Vi söker dig som är gymnasieekonom och/eller utbildad löneadministratör. Du har minst fem års yrkeserfarenhet av löneadministration, gärna från ett företag med både kollektivanställda och tjänstemän. Du trivs i en föränderlig miljö och du trivs med att utveckla processer och rutiner. Du behöver ha god erfarenhet av redovisning då tjänsten innehåller både bokslut- och budgetarbete.
Det är meriterande erfarenhet från bygg- eller industriverksamhet. Din datavana bör vara god liksom dina kunskaper i Office och gärna i något ekonomi/ personalsystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av Hogia Lön i någon tidigare befattning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet, och bygga vidare på den härliga positiva kultur som vi har i bolaget.
Vi erbjuder. Moelven Wood ser positivt på mångfald och erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett av Skandinaviens största trämekaniska bolag. Det är du, tillsammans med dina kollegor som får allt att fungera och som tar oss vidare mot en fortsatt spännande framgångsresa.
Placeringorten är på Moelven Woods huvudkontor i Skåre i Karlstad. Körkort är ett krav då det ingår att resa i tjänsten och besöka andra interna bolag som du arbetar med.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9 januari 2022. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta Ekonomichef Karin Johnson, tfn 010-122 50 67 eller Daniel Seger, HR-ansvarig Moelven Wood, tfn 010-122 50 61.
Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi använder i dag och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Lönekonsult

Löneadministratör
Läs mer Dec 10
I en värld där vi går mot alltmer automatiserade och digitala processer ser vi att det finns ett stort behov av Nya Ekonomikompetens moderna arbetssätt. Där fler och fler företag väljer oss som sin viktiga löneavdelning.
Vi söker Dig som gillar kvalificerat lönearbete, regelverk och kollektivavtal. Och att kombinera dina kunskaper med aktiv rådgivning inom området. Det är en förutsättning att du även har förståelse för redovisningsprocesserna i en organisation. Du har en universitets-/högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Påläst och trygg
Din roll blir att tillsammans med kollegor drifta och utveckla olika kunders löneprocesser. Du är påläst och har en bra grundtrygghet i dig själv. Baserat på självständigt ansvar är du samtidigt en teamplayer som gillar att diskutera och lära ut inom ditt arbetsområde.
Process och metod
Vårt sätt att arbeta med våra kunder utvecklas kontinuerligt. Vi vill gärna att även du är med och bidrar till den här utvecklingen. Du stimuleras av förändring och ständigt förbättringsarbete. Och vill ha en arbetsplats som du tycker det är kul att vara på.
Några viktiga egenskaper
Är du vår kandidat har du åtminstone några av följande egenskaper i bagaget:
Erfarenhet av kvalitetsinriktade löneprocesser.
God förståelse för redovisning och bokföring, avstämningar och vikten av rättvisande bild i ekonomin även när det gäller lönerelaterade delar.
Förmåga att skapa bra relationer både internt såväl som externt.
Lätt för att sätta dig in i system och digitala hjälpmedel samt intresse för molnbaserade lösningar kombinerat med mobila applikationer.

Tillsammans gör vi Nya Ekonomikompetens till det bästa valet av ekonomiavdelning för kunderna. Baserat på Resultat, Nytänkande, Kvalitet och Lösningar. Allt kryddat med glädje och respekt för varandra.
Vi tycker att det är jättekul om du även gillar att ta en after work någon gång, nätverka och umgås med andra. Kanske hänga i en fjällstuga eller annan typ av kick-off.
Din ansökan
Sök tjänsten genom att ha med följande:
Ansökan skall vara digitalt skickad till mailadressen nedan
Kort beskrivning av dig själv - max 1/2 A4-sida
Komplett CV inkl. personuppgifter
Ev. uppsägningstid i din nuvarande tjänst
Gärna foto på dig själv

Tjänsten är heltid och stationerad i Karlstad.
Varmt välkommen med din ansökan senast fredag 31/12 (självklart hanterar vi alla ansökningar helt konfidentiellt). Vi planerar dock att gå igenom ansökningar allt eftersom de kommer in och anställer så snart vi hittar rätt person. Så sök gärna så snart du kan.
Ansökan skall mailas till info@nyaek.se med ’Ekonomikonsult’ i rubriken.
Hoppas vi ses! :)
Nya Ekonomikompetens etablerades 2017. Under 2021 har vi vuxit med ca. 35% jämfört med 2020. Företaget är en systemoberoende ekonomileverantör med affärsinriktade, duktiga och kommunikativa människor. Som, baserat på ekonomi, redovisning, lönetjänster & controlling, hjälper kunderna att öka sina möjligheter till tillväxt med lönsamhet. Vi får mycket höga betyg i vår Nöjd Medarbetarundersökning som vi genomför varje månad. Arbetsplatsen är fantastiska & fräscha Karlstad Business Center.

Ansök nu

Konsultchefsassistent till Professionals Nord Karlstad

HR-assistent
Läs mer Dec 1
Inledning:
Är du student och vill utvecklas i en tjänst som ger meriterande erfarenheter inför framtiden? Vill du vara en del av ett gäng som värdesätter gemenskap där vi firar våra framgångar tillsammans? Gillar du dessutom att ta eget ansvar och leverera resultat? Ta chansen att vara med på vår resa och bli del av vårt kontor i Karlstad! Vi sitter i nyrenoverade lokaler i centrala Karlstad och söker just nu vår nästa stjärna med start i januari 2022.

Information om tjänsten
I rollen som konsultchefsassistent arbetar du ungefär två dagar i veckan utöver dina studier. Schema läggs veckovis och baseras på arbetsbelastning nästkommande vecka, samt de möjligheter som finns utifrån ditt studieschema. Du går in som konsultchefsassistent i Karlstadteamet där du ges möjligheten till en snabb karriär likt kollegor på andra kontor. Felicia på kontoret i Linköping har precis gått från assistent till konsultchef och beskriver rollen som konsultchefsassistent så här:

"Det bästa med att arbeta som assistent tycker jag är att man hela tiden får lära sig nya saker och utvecklas. Att man får chans att växa in i att ta mer ansvar gör att man utvecklas både kunskapsmässigt och som person i rollen. Sen tycker jag även att kollegorna och gemenskapen är en väldigt stor bonus!"

Under sommaren 2022 kommer du att vikariera som konsultchef, då våra heltidsanställda går på semester. Du kommer då att arbeta tillsammans med övriga assistentteamet runt om i Sverige för att sköta den dagliga verksamheten. På vårt kontor i Karlstad arbetar i dagsläget vår VD Per, försäljningschef Benny, leveranschef Rebecca, kundansvariga Jesper, Emma och Klara samt konsultchef Leo, där vi tillsammans har lång erfarenhet från branschen och ser nu fram emot att utöka teamet ytterligare! Övriga assistentteam finns i dagsläget på plats i Norrland, Stockholm, Linköping, Örebro och Göteborg!

Arbetsuppgifter
Som konsultchefsassistent kommer du att stötta konsultcheferna i deras arbete. Du kommer få vara involverad i hela rekryteringsprocesserna från kravprofiler, till annonser, urval av ansökningar till att göra referenstagningar. Du kommer att följa en utbildningsplan för att lära dig alla uppgifter. När du känner dig trygg i uppgifterna kommer du få möjligheten att hålla egna intervjuer och målet är att du ska kunna vikariera för konsultcheferna när de är på semester under jul/sommar. När du är klar med dina studier finns det goda möjligheter att fortsätta avancera in i en heltidstjänst på bolaget precis som många av våra tidigare assistentstjärnor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:

• Gå igenom urval
• Genomföra telefonintervjuer
• Stödja konsultchef kring avtalsskrivningar och intervjuer
• Besvara frågor från kandidater via mail och telefon
• Stötta vid tidrapportering

Vi söker dig som:

• Gärna studerar inom HR/Beteendevetenskap alt. läser en likvärdig utbildning och har minst ett år kvar av dina studier. 
• Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet där du har haft kundkontakt och fått använda din förmåga att ta initiativ och eget ansvar. 
• Du har goda kunskaper i Officepaketet och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. 

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du bör vara noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du har förmågan att ta ansvar och följer upp det du åtagit dig. Det är viktigt att du trivs i nära samarbeten då du kommer arbeta tätt med Karlstadteamet och samarbetet sträcker sig även med övriga kollegor runt om i landet. För att lyckas i rollen är du orädd och vågar testa dig fram. Vi tror även att du har en arbetsglädje, är utåtriktad och peppad på att vara med på en fantastisk resa.

Som person kan du även identifiera dig i våra värdeord:
FRAMGÅNG: Du utmanar dig själv och dina kollegor att hela tiden utvecklas, du jobbar hårt men smart!
SNÄLL: Du kommer tillhöra Nordens bästa arbetsplats och är med och bidrar till den familjära stämningen på PN
LYCKA: Du tycker att du har världens roligaste jobb och sprider energi i vardagen

START: Januari 2022
OMFATTNING: Deltid, ca 2 dagar/veckan
STAD: Karlstad
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Rebecca Bly, 070-8110809

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Stanza söker lönekonsult

Löneadministratör
Läs mer Nov 26
Årets Tillväxtbyrå 2019 och 2020 samt DI Gasell 2021!
Stanza växer och nu söker vi dig som vill jobba som Lönekonsult hos oss.
Lönekonsult hos Stanza innebär att du självständig eller tillsammans med övriga lönekonsulter tar ansvar för kundernas lönehantering åt befintliga och nya kunder.
I din roll kommer du ha möjlighet att utforma, utveckla och förädla. Beroende på dig, din bakgrund och din ambition finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget. Stanza är ett företag i ständig förändring och stark tillväxt och numer är vi en del av Ludvig & Co.
Vi söker en kollega som kan arbeta självständigt och har erfarenhet inom löneadministration. Du får gärna ha jobbat som konsult men det är inget krav. Har du även erfarenhet inom redovisning är detta meriterande.
Det viktiga för oss är att du kan se helheten och har förståelse för de frågeställningar våra kunder har.
Våra kunder finns i olika branscher och storleken på företagen varierar.
Vi vill att du även kan starta i gång nya kunder och vara rådgivande i små och stora frågor. Har du dessutom erfarenhet av att vara företages förlängda HR avdelning är det ytterligare ett plus.
Du som söker tjänsten hos Stanza behöver vara flexibel och lyhörd. Du behöver ha förmågan att kommunicera med våra kunder i både tal och skrift. Din personlighet är viktig för oss och vi kan lova dig en sund och trygg arbetsplats med närhet till skratt varje dag.
Placeringsorten är Karlstad, Hagfors eller Årjäng beroende på vart du bor. Tjänstgöringsgraden är upp till heltid.
Din ansökan skickar du till kontakt@stanza.se.
Vi kommer att läsa och bearbeta de ansökningar som kommer in löpande.
Sista ansökningsdagen är den 17/12 2021.
Vid frågor kring tjänsten kontakta Björn Svanegård via e-post bjorn@stanza.se eller telefon 010 – 456 55 62.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HR-administratör

HR-assistent
Läs mer Nov 23
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Som HR-administratör är du en viktig medlem i HR-teamet, som ingår i det gemensamma Verksamhetsstödet. Verksamhetsstöd innefattar även Ekonomi, Kommunikation, Arkiv & registratur samt Intern service och leds av den administrativa chefen. Länsstyrelsen befinner sig i en spännande utvecklingsfas inom flera områden, bland annat pågår ett arbete med framtidens arbetsplats och möjlighet till mer flexibla arbetsformer.

HR-teamet består av fyra engagerade medarbetare med uppgift att ge råd och stöd till organisationens olika verksamheter. Snart går en av våra kollegor över i nästa fas som pensionär. Nu ser vi fram emot att välkomna en ny kollega och det kanske är just du!

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelserna har samlat sin löneadministration i en samordnad löneservice (SLS) som finns i Kronobergs län. I rollen som HR-administratör är du Länsstyrelsen Värmlands kontaktperson gentemot SLS och du arbetar med löpande arbete kopplat till vår lönecykel såsom bevakningslistor, signal och fellistor, tidredovisning, anställningsadministration samt annan förekommande administration inom HR-funktionen. I arbetet ingår även externa kontakter. Att fungera som ett administrativt stöd till övriga HR-medarbetare i rekryteringsprocesser är också ett av dina viktiga arbetsområden.

Under en arbetsdag är du ett stöd gentemot organisationens medarbetare och chefer, såväl över digitala plattformar som över telefon och fysiska möten. Som medarbetare i HR-funktionen deltar du med din specifika kompetens i vårt gemensamma utvecklingsarbete och kan även arbeta med egna utvecklingsområden.
Från och med januari 2022 erbjuder Länsstyrelsen Värmland våra medarbetare att efter överenskommelse med chef arbeta på distans om verksamheten och arbetsuppgifterna tillåter det.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasieutbildning samt flera års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom offentlig verksamhet. Eftergymnasial utbildning inom arbetsfältet, t ex KY-utbildning/motsvarande är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med statliga kollektivavtal och löneprocesser.

Du är van användare av digitala lönehanterings-, rekryterings- och/eller andra HRM-system. Du arbetar självklart med program inom MS Office. Du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift.

För att trivas och lyckas i rollen är du van och bekväm med den konsultativa rollen. Du är strukturerad och kan planera och prioritera i arbetsvardagen. Du har förmågan att bygga och behålla goda relationer och förtroendefullt samarbete. I HR-teamet samarbetar, utvecklar och identifierar vi behov tillsammans, men behöver samtidigt mycket god individuell förmåga att vara självgående. Yrkesmässig integritet är en förutsättning för vårt arbete.

Svenskt medborgarskap är ett krav då anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Anställningen innebär placering i myndighetens kris-och krigsorganisation.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.

Ansök nu

Löneadministratör/HR-generalist

Löneadministratör
Läs mer Nov 8
NWT Gruppen söker

Löneadministratör/HR-generalist
NWT koncernen omfattar bolagen NWT Gruppen, NWT Media, NWT Direkt samt Cityfastigheter där vi rapporterar löner för ca 1000 personer per månad.

Vi arbetar i lönesystemet Agda samt ett försystem för våra medarbetare som arbetar inom NWT Direkt.

Du erbjuds här:
Du arbetar operativt med hela löneprocessen för ett antal bolag och anställda. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner och ersättningar i personal- och lönesystemet Agda. I dina arbetsuppgifter ingår hela löneprocessen såsom anställningsavtal, löne- och semesterberäkningar, kontroller, intyg, samt semester- och årsskifteshantering.

Du administrerar företagets pensions- och försäkringsuppgifter och förmedlar uppgifter till berörda företag och myndigheter. Internt fungerar du även som konsultativt stöd inom löneadministration, dvs kan informera i sakfrågor, regelverk, rutiner och tillämpning av löne- och tidssystem.

Du är även stöd i HR-relaterade arbetsuppgifter till HR-chefen.

Du är:
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter en utpräglad samarbetsförmåga med en hjälpsam och prestigelös inställning som bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är noggrann med ett strukturerat arbetssätt och är van att hantera deadlines i stundtals högt tempo.
Du tar stort eget ansvar, driver ditt arbete framåt och trivs med att ta en aktiv roll inom ditt område. Vi tror att du gillar att utvecklas och har lätt för att se mönster och samband för att kunna analysera problem och göra rationella bedömningar. Självklart hanterar du information och frågeställningar inom lön med hög integritet och gott omdöme.

Du har:
Vi söker dig med en relevant utbildning och/eller flera års erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration och HR-arbete. Du skall ha erfarenhet av att ha arbetat med personal- och lönesystem och det är meriterande att ha arbetat med hela löneprocessen i lönesystemet Agda. God vana av att tolka olika kollektivavtal och att hålla dig uppdaterad inom löneområdet är en förutsättning. Vi förutsätter även en god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet.

Intresserad?
Har du frågor kan du kontakta HR Chef Karin Carlsson, telefon 054-19 96 80, karin.carlsson@nwt.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning anställning med placering i Karlstad. Vi tillämpar provanställning.

Vi ser fram emot din ansökan senast 28 november 2021, vi kommer att hålla urval löpande.

Ansök nu

Lön- och ekonomiadministratör till Lecab

Löneadministratör
Läs mer Okt 29
Lecab är ett värmländskt familjeföretag med höga ambitioner! Vi kan stoltsera med stora och supermoderna anläggningar för både personbilar och lastbilar. Vi har även ett fastighetsbolag där vi äger och förvaltar industri och affärslokaler samt kontorshotell och studentbostäder. Lecabkoncernen består av totalt 17 bolag med 280 medarbetare och omsätter sammanlagt 1,5 Mdkr. Läs mer om oss på lecab.se.

Söker du nya utmaningar i rollen som Lön- och ekonomiadministratör? Vill du jobba i ett spännande bolag i framkant? Då kan detta vara rollen för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som Lön- och ekonomiadministratör kommer du vara ett viktigt stöd till medarbetare och chefer vid lönefrågor. Du arbetar i ett team med hela löneprocessen för Lecabkoncernen, både tjänstemän och arbetare. Vårt lönesystem är Agda PS. Rollen kommer även innebära ett nära samarbete med bolaget och koncernens ekonomiavdelning där du hanterar vanligt förekommande administrativa och ekonomiska frågor.

Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden:
- Hantera hela löneprocessen - allt ifrån beredning till utbetalning
- Årsrutiner och semesterberäkning
- Reseräkningar, förmåner och traktamenten
- Support och stöd till chefer och medarbetare kring lön, avtal och arbetsrätt
- Rapportering gällande pension och andra försäkringar
- Myndighetskontakter, statistik, intyg etc

Tjänsten kommer innebära både rutinmässiga arbetsuppgifter men även ett ständigt förbättringsarbete gällande systemanvändning och nya arbetssätt.

Kvalifikationer
För att passa i rollen har du ekonomisk utbildning eller motsvarande kunskaper tillsammans med några års erfarenhet av löneadministration, hantering av kollektivavtal och ekonomiarbete. Du har god förståelse för hela löneprocessen och är van vid att arbeta självständigt med eget ansvar. Stort plus om du har arbetat i Agda PS tidigare.

Vem är du?
I rollen läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi och ett sinne för siffror. Du är analytisk och noggrann och har ett öga för detaljer. Du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter och trivs i att arbeta in en prestigelös miljö i högt tempo. Vi ser gärna att du är en driven, engagerad och positiv person. Du motiveras av att hjälpa andra och skapar goda relationer med de kontakter du har i arbetet. Vidare stöttar du gärna andra kollegor och värderar ett gott samarbete. Vi ser gärna att du har god vana av att arbeta med system och applikationer.

Vad får du?
Du får en betydelsefull roll i en framåtlutad koncern. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Tjänsten är en heltidstjänst på Lecabkoncernens huvudkontor på Våxnäs i Karlstad.
Sista ansökningsdag är 21 /11.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lön- och ekonomiadministratör till Lecab

Löneadministratör
Läs mer Okt 29
Lecab är ett värmländskt familjeföretag med höga ambitioner! Vi kan stoltsera med stora och supermoderna anläggningar för både personbilar och lastbilar. Vi har även ett fastighetsbolag där vi äger och förvaltar industri och affärslokaler samt kontorshotell och studentbostäder. Lecabkoncernen består av totalt 17 bolag med 280 medarbetare och omsätter sammanlagt 1,5 Mdkr. Läs mer om oss på lecab.se.

Söker du nya utmaningar i rollen som Lön- och ekonomiadministratör? Vill du jobba i ett spännande bolag i framkant? Då kan detta vara rollen för dig!

Arbetsuppgifter
I rollen som Lön- och ekonomiadministratör kommer du vara ett viktigt stöd till medarbetare och chefer vid lönefrågor. Du arbetar i ett team med hela löneprocessen för Lecabkoncernen, både tjänstemän och arbetare. Vårt lönesystem är Agda PS. Rollen kommer även innebära ett nära samarbete med bolaget och koncernens ekonomiavdelning där du hanterar vanligt förekommande administrativa och ekonomiska frågor.

Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden:
- Hantera hela löneprocessen - allt ifrån beredning till utbetalning
- Årsrutiner och semesterberäkning
- Reseräkningar, förmåner och traktamenten
- Support och stöd till chefer och medarbetare kring lön, avtal och arbetsrätt
- Rapportering gällande pension och andra försäkringar
- Myndighetskontakter, statistik, intyg etc

Tjänsten kommer innebära både rutinmässiga arbetsuppgifter men även ett ständigt förbättringsarbete gällande systemanvändning och nya arbetssätt.

Kvalifikationer
För att passa i rollen har du ekonomisk utbildning eller motsvarande kunskaper tillsammans med några års erfarenhet av löneadministration, hantering av kollektivavtal och ekonomiarbete. Du har god förståelse för hela löneprocessen och är van vid att arbeta självständigt med eget ansvar. Stort plus om du har arbetat i Agda PS tidigare.

Vem är du?
I rollen läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett intresse för ekonomi och ett sinne för siffror. Du är analytisk och noggrann och har ett öga för detaljer. Du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter och trivs i att arbeta in en prestigelös miljö i högt tempo. Vi ser gärna att du är en driven, engagerad och positiv person. Du motiveras av att hjälpa andra och skapar goda relationer med de kontakter du har i arbetet. Vidare stöttar du gärna andra kollegor och värderar ett gott samarbete. Vi ser gärna att du har god vana av att arbeta med system och applikationer.

Vad får du?
Du får en betydelsefull roll i en framåtlutad koncern. Det råder en familjär stämning hos oss och vi månar om att alla ska känna arbetsglädje och trivsel.

Tjänsten är en heltidstjänst på Lecabkoncernens huvudkontor på Våxnäs i Karlstad.
Sista ansökningsdag är 21 /11.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Nov 2
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Beskrivning
Vi söker nu en löneadministratör till personalenheten.

Vi använder oss för tillfället av verksamhetssystemet Heroma. Vårt kontor finns vid torget på Kungsgatan mitt i centrala Karlstad.

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut, vara del i arbetet kring scheman, skriva tjänstgörings och arbetsgivarintyg och att arkivera personalakter.

Arbetet innebär att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor samt även ha kontakter med externa myndigheter. Viss information och utbildning om rutiner och regler förekommer också, såväl skriftligt som muntligt.

Kvalifikationer
Slutförd gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomisk inriktning, samt erfarenhet av löneadministration eller påbyggnadsutbildning är krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av löneadministration inom offentlig sektor.

Arbetet kräver att man både kan arbeta självständigt och tillsammans med kollegor, att man är noggrann, strukturerad och klarar av att arbeta under tidspress vissa perioder. Vi kommer lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Administratör till WECL

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 29
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vi söker en prestigelös och flexibel person som vill vara med hos ett företag i expansiv fas! Du får arbeta med varierande arbetsuppgifter i en bred och ansvarsfylld tjänst. Låter det som något för dig? Då kan tjänsten som Administratör hos WECL vara rätt för just dig!

TJÄNSTEBESKRIVNING OCH ERBJUDANDE

Tjänsten som administratör passar dig som är öppen, flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta brett hos WECL där ditt ansvarsområde styrs mycket utifrån vad som krävs för att företaget ska utvecklas och alltid ligga i framkant. Du arbetar en del i projektform och driver igenom förändringar och förbättringar. Vidare sköter du beställningar, rapportering och tar fram marknadsmaterial. Tjänsten kommer att utformas mycket efter dina tidigare erfarenheter och ambitioner.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• Sköta beställningar & rapportering
• Arbeta med projekt
• Sköta hemsida, andra kanaler och marknadsmaterial
• Enklare ekonomiuppgifter så som exempelvis bokföring, fakturering och lönehantering

PERSONPROFIL

Vi tror att du som söker är en nyfiken, driven och ambitiös person. Du trivs att vara flexibel i ditt arbete och att hugga in där det behövs. Då arbetsuppgifterna är varierande och av olika karaktär, är det viktigt att du är prestigelös. Du vill komma till en bred roll där du får ta ett stort ansvar.

För att lyckas i rollen krävs följande erfarenheter:

• Administrativ erfarenhet från tidigare
• Gärna ekonomibakgrund från studier eller arbete

Vi ser att du som söker är en person som är engagerad och mån om att vilja prestera på ditt jobb. I din roll är det mycket att hålla reda på varav arbetet kräver att du är en handlingskraftig person som kan hålla en god struktur i ditt arbete och kan prioritera det som är viktigast för stunden så alla deadlines uppfylls.

ÖVRIGT

Start: Omgående/enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Karlstad

PerformIQ – rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Camilla Aurell på 073-353 75 41 eller camilla.aurell@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

OM WECL

WECL är ett team av specialister och utbildade ingenjörer. Tillsammans har de över 70 års erfarenhet inom läcktätningsindustrin. De erbjuder kompletta lösningar inom flertalet olika industriområden. Läcktätning under drift, mobil bearbetning, 3D-scanning, reverse engineering och produktutveckling. Med placering runt om i Sverige och jour dygnet runt.
WECL är marknadsledande inom läcktätningsindustrin i Sverige, men målet är att ständigt utveckla arbetet. Det viktigaste för WECL är att erbjuda kunder den senaste tekniken och fullständig dokumentation av arbetet.


Sökord: admin, ass, administratör, ekonomiassistent, fakturering, bokföring, order, säljsupport, backoffice, service

Ansök nu

HR & Payroll Coordinator till Andritz

Löneadministratör
Läs mer Okt 25
Är du en vass administratör med goda kunskaper inom lön? Söker du en ny utmaning och lockas av en bred och varierad roll som innefattar lönekoordinering och ett nära samarbete med kollegor både inom HR och ekonomi? Trivs du som bäst när du får vara en del av en global organisation, men samtidigt tillhöra ett mindre team inom HR? För Andritz räkning söker vi just nu en HR & Payroll Coordinator.

Får du ofta höra att du har en förmåga förklara komplexa problem på ett väldigt enkelt sätt? Kommer du tillrätta i en roll som kombinerar administration med internservice? Blir du ofta beskriven som kommunikativ och engagerad? Då kan du vara den vi letar efter!

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR & Payroll Coordinator kommer du fungera som länken mellan extern löneleverantör och chefer och medarbetare internt. Det är ditt ansvar att säkerställa att löneleverantören har rätt underlag och information för att kunna betala ut lön i rätt tid. Du kommer även fungera som första kontakt till chefer och medarbetare i frågor kopplat till lön och övriga ersättningar. Vidare kommer rollen innefatta:

• Rapportering och kontakt med myndigheter
• Hantera drivmedelsförmåner och körjournaler
• Kontering av fakturor för kostnader kopplat till medarbetare, exempelvis pensioner och försäkringar
• Förse ekonomi med lönerelaterade underlag inför bokslut
• HR administration – exempelvis ta fram nyckeltal och statistik, upprätta anställningsavtal, och hantera uppdateringar i personalsystem samt interkommunikation primärt via intranät

Rollen kommer vara bred och varierad och innebära många kontaktytor, såväl internt som externt.

Vem är du?

Personen vi söker till denna roll har sedan tidigare erfarenhet av löneadministration – kanske har du lång erfarenhet av löneadministration och lockas av att ta dig an en koordinerande roll som också innefattar HR-administration? Alternativt har du bara arbetat ett par år inom löneområdet och ser detta som ett rätt steg i din karriär. Vi tror att du i grunden har en eftergymnasial utbildning inom löneområdet och du kommer med grundläggande kunskap i arbetsrätt och med en vana att tolka kollektivavtal.

Viktigast för oss är dina personliga egenskaper! För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du verkligen brinner för service, det är helt enkelt en motivationsfaktor för dig att få ge internt stöd inom ditt expertisområde. Du är van vid koordinerande roller och har en förmåga att behålla strukturen i ditt arbete, även när det kräver att hantera flera parallella arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare har du enkelt för att uttrycka dig och är pedagogiskt lagd.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare My Andersson på my.andersson@jurek.se. Urval och intervjuer hanteras löpande varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Rollen är placerad på något av Andritz lokala kontor i Sverige, vilka är belägna i Stockholm (Solna), Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Växjö, Norrköping och Sundsvall.

Om Andritz

Every day, ANDRITZ continues to deliver successful innovative solutions to our customers globally. Why are we so successful? Because we are passionate and love what we do! We are at the forefront of future engineering technologies, with solutions that ensure the success of our clients in key industries that are shaping the future of the world we live in.

https://www.andritz.com/careers-en

Ansök nu

HR & Payroll Coordinator till Andritz

Löneadministratör
Läs mer Sep 23
Är du en vass administratör med goda kunskaper inom lön? Söker du en ny utmaning och lockas av en bred och varierad roll som innefattar lönekoordinering och ett nära samarbete med kollegor både inom HR och ekonomi? Trivs du som bäst när du får vara en del av en global organisation, men samtidigt tillhöra ett mindre team inom HR? För Andritz räkning söker vi just nu en HR & Payroll Coordinator.

Får du ofta höra att du har en förmåga förklara komplexa problem på ett väldigt enkelt sätt? Kommer du tillrätta i en roll som kombinerar administration med internservice? Blir du ofta beskriven som kommunikativ och engagerad? Då kan du vara den vi letar efter!

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR & Payroll Coordinator kommer du fungera som länken mellan extern löneleverantör och chefer och medarbetare internt. Det är ditt ansvar att säkerställa att löneleverantören har rätt underlag och information för att kunna betala ut lön i rätt tid. Du kommer även fungera som första kontakt till chefer och medarbetare i frågor kopplat till lön och övriga ersättningar. Vidare kommer rollen innefatta:

• Rapportering och kontakt med myndigheter
• Hantera drivmedelsförmåner och körjournaler
• Kontering av fakturor för kostnader kopplat till medarbetare, exempelvis pensioner och försäkringar
• Förse ekonomi med lönerelaterade underlag inför bokslut
• HR administration – exempelvis ta fram nyckeltal och statistik, upprätta anställningsavtal, och hantera uppdateringar i personalsystem samt interkommunikation primärt via intranät

Rollen kommer vara bred och varierad och innebära många kontaktytor, såväl internt som externt.

Vem är du?

Personen vi söker till denna roll har sedan tidigare erfarenhet av löneadministration – kanske har du lång erfarenhet av löneadministration och lockas av att ta dig an en koordinerande roll som också innefattar HR-administration? Alternativt har du bara arbetat ett par år inom löneområdet och ser detta som ett rätt steg i din karriär. Vi tror att du i grunden har en eftergymnasial utbildning inom löneområdet och du kommer med grundläggande kunskap i arbetsrätt och med en vana att tolka kollektivavtal.

Viktigast för oss är dina personliga egenskaper! För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du verkligen brinner för service, det är helt enkelt en motivationsfaktor för dig att få ge internt stöd inom ditt expertisområde. Du är van vid koordinerande roller och har en förmåga att behålla strukturen i ditt arbete, även när det kräver att hantera flera parallella arbetsuppgifter och ansvarsområden. Vidare har du enkelt för att uttrycka dig och är pedagogiskt lagd.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering hanteras av Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare My Andersson på my.andersson@jurek.se. Urval och intervjuer hanteras löpande varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Rollen är placerad på något av Andritz lokala kontor i Sverige, vilka är belägna i Stockholm (Solna), Iggesund, Örnsköldsvik, Karlstad, Växjö, Norrköping och Sundsvall.

Om Andritz

Every day, ANDRITZ continues to deliver successful innovative solutions to our customers globally. Why are we so successful? Because we are passionate and love what we do! We are at the forefront of future engineering technologies, with solutions that ensure the success of our clients in key industries that are shaping the future of the world we live in.

https://www.andritz.com/careers-en

Ansök nu

Karlstads universitet söker HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 21
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och 1 300 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten. Läs mer om att arbeta på Karlstads universitet på https://www.kau.se/jobba-hos-oss
Har du förmåga att alltid ge det lilla extra i möten med andra människor samtidigt som du är en fena på högklassigt administrativt arbete? Då kanske du är vår nya kollega!

På HR-avdelningen är vi 19 medarbetare som arbetar både operativt och strategiskt med HR-frågor.

Prioriterade uppgifter för oss är att stödja chefer i deras personal- och arbetsmiljöansvar. Avdelningen ansvarar också för viktiga HR-processer samt för löneutbetalningar och rekryteringsadministration. Med utveckling och kvalitet i fokus skapar HR-avdelningen förutsättningar för att Karlstads universitet ska vara en hållbar och attraktiv arbetsplats.

Vad erbjuder vi dig?
Som HR-administratör vid Karlstads universitet kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att hantera allmänt förekommande administration inom ramen för HR-avdelningens uppdrag. 

I första hand kommer du arbeta med administrativt arbete kopplat till rekryteringsprocessen. Därutöver ingår uppgifter som arkivering, hantering av personakter, bokningar, beställningar och inventering. Administration i anslutning till universitetets introduktionsutbildning och andra interna personalutbildningsinsatser som HR-avdelningen genomför kommer vara en del av ditt arbete hos oss. Ytterligare administrativa uppgifter utifrån behov kan tillkomma, till exempel att skriva protokoll vid möten, arbete med HR-avdelningens material på webben och att digitalisera material/ blanketter.

Du kommer till en avdelning med kollegor som drivis av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och en öppenhet för nya sätt att arbeta. Arbetsmiljön präglas av en stark laganda vilket innebär att vi stöttar, coachar och utmanar varandra för att nå uppsatta mål.

Vem är du?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och gärna en kompletterande eftergymnasialutbildning som är relevant för rollen. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Har du även kunskap om regler som gäller för administration,  personuppgiftshantering, diarieföring samt offentlighet och sekretess inom statlig förvaltning är det meriterande. Du måste ha god administrativ förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och tar lätt till dig nya system. Det är betydelsefullt att du är lyhörd och skapar goda relationer med din omgivning, samtidigt som rollen ställer krav på noggrannhet, struktur och flexibilitet. För att trivas i rollen är service något som du prioriterar och trivs med. Stor vikt fäst vid personliga egenskaper.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på omfattning 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde november 2021 eller enligt överenskommelse

Ansökan
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden. Ange två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande chef.

Ansökan ska innehålla:

- CV
- Personligt brev
- Dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningens innehåll.
- kopior på betyg, intyg och examensbevis

Sista ansökningsdag: 2021-10-12                           

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.

HR Excellence in Research
Karlstads universitet mottog i september 2020 utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som har en stimulerande arbetsmiljö och goda villkor för forskare och kontinuerligt arbetar för att utveckla dessa. Utmärkelsen visar lärosätets engagemang för rättvis och transparent rekrytering samt gynnsam professionell utveckling för forskare. Läs mer på https://www.kau.se/jobba-hos-oss/karlstads-universitet-som-arbetsgivare/human-resources-strategi-forskare-hrs4r

Ansök nu

Löneassistent

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Sep 10
Om företaget
Seleri är en familjeägd lönebyrå på Hammarö. Vi startade för sju år sedan och arbetar utifrån värdeordet Kvalité. Våra kunder är företag runt om i Sverige i olika storlekar och branscher. Vi ser vår personal som vår största tillgång och vår högsta prioritet är att du ska trivas och utvecklas på jobbet. Hos oss kommer du få möjlighet att jobba i en bred roll tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor där ni arbetar som ett team för att betala ut rätt lön i rätt tid.
Om tjänsten
I rollen som löneassistent kommer du arbeta teambaserat och nära dina kollegor för att tillsammans se till att processen kring löneadministrationen fungerar så smidigt som möjligt i alla led, vilket skapar en hög kvalité till våra kunder. Rollen innehåller även mycket varierande uppgifter kring övrig administration inom företaget.
Du kommer arbeta med att hantera löneunderlag från våra kunder, framställa rapporter och underlag från vårt system, hantera mail och telefonsamtal, ta fram underlag till avtalsskrivning samt underhålla våra interna system. Det finns stora möjligheter att själv vara med och påverka tjänstens innehåll då den är ny på företaget.
Tjänstens omfattning är 90-100%.
Om dig
För att trivas som löneassistent hos Seleri ser vi framför allt att du har god administrativ förmåga och lätt för att hantera siffror, vilket är avgörande för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Det är viktigt att du är noggrann, kommunikativ och självgående i arbetet, där du har en förmåga att se helheten samtidigt som du är uppmärksam på detaljerna. Du är initiativtagande och trygg i att ta ansvar över uppgifter, där du även är hjälpsam och brinner för att ge den bästa servicen. Det är också viktigt att du är flexibel, idérik och lösningsorienterad. Du trivs att arbeta i en dynamisk miljö, nära dina kollegor och vill aktivt vara med vårt företag på den tillväxtresa vi gör.
Du är även strukturerad, metodiskt och prioriterar hög kvalité, vilket är något som du både tycker om och vill jobba i. Lägg där även till att du är lättlärd, nyfiken och gillar utveckling.
Vi erbjuder våra kunder en digital löneadministration och arbetar i lönesystemet Agda PS. Vi kommer framöver utveckla vårt digitala arbete, främst med vår kommunikation. Detta ser vi att det går att kombinera med denna tjänst, så har du erfarenhet av extern kommunikation är det ett plus.
För oss är din inställning och dina personliga egenskaper viktigast och vi kommer lägga stor vikt på att hitta den person som kommer trivas bäst hos oss.
Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Ansök nu

Lönekonsult med erfarenhet av Hogia - Bli en del av vårt a+Team!

Löneadministratör
Läs mer Aug 3
Är du lönekonsulten som gillar ditt jobb, brinner för att lönen ska blir rätt och är lösningsorienterad? Gillar du att jobba i ett team där man tillsammans ansvarar för ett bra resultat och ett gott arbetsklimat. Har du erfarenhet av att jobba i Hogia? Då tror vi att vi har en tjänst som skulle passa dig perfekt!
På Accountor har vi tagit steget till att vara en av Sveriges mest digitaliserade byråer vilket ger oss och kunderna en säkrare leverans. Att arbeta som lönekonsult på Accountor innebär ett självständigt, varierat och flexibelt arbete. Det finns stora möjligheter att bredda kunskaperna inom området lön och rollen passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession.
Exempel på arbetsuppgifter:
Tillsammans med teamet arbeta med alla delar av kundernas lönebearbetning.
Tolkning och tillämpning av kollektivavtal, policys och/eller gällande lagar.
Ge hög service löpande till våra kunder och kollegor.
Samverka inom organisationen för att uppnå bästa kundupplevelse.Kvalité och leverans är viktigt och så även din trivsel och möjlighet att jobba flexibelt. Våra medarbetare beskriver ofta Accountor som en vänlig, flexibel och hjälpsam arbetsplats och teamet som du kommer att tillhöra har likt övriga en familjär stämning och trevlig atmosfär. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet och där samarbetet mellan dig och din Team Manager präglas av tillit och respekt.
Vi stöttar varandra, delar med oss av vår kunskap och har ett prestigelöst arbetsklimat där ingen fråga är för dum att ställas. Därutöver vet vi att det är viktigt att ha kul på jobbet för att kunna leverera det bästa till våra kunder.


Din utveckling och välmående är viktig. Därför erbjuder vi dig även:
Att kostnadsfritt bli auktoriserad lönekonsult hos Srf för att stärka din position på marknaden.
Månadsvisa samtal med din chef för att stötta dig i din utveckling och välmående.
Flexibla arbetstider.
Löpande kompetensutveckling i form vår egen moderna digital utbildningsportal, Eduhouse a+.Vem är du?
För att trivas i rollen bör du vara noggrann, kommunikativ och serviceinriktad. Du gillar att omges med kollegor, dela med dig av din kunskap och erfarenhet samt bidrar med positiv energi. Du är social, är bra på att hantera flera projekt löpande och gillar att arbeta mot deadlines. Dessutom är du ansvarsfull och har rutinen att granska ditt arbete så att allt blir rätt. Vi tror också att du lockas av att driva saker såväl självständigt som i team och har förmågan att se lösningar på kluriga situationer.

Kvalifikationer:
YH eller KY-utbildning med inriktning lön och/eller arbetslivserfarenhet inom lön.
Erfarenhet av att arbeta självständigt med hela löneprocessen och att tolka kollektivavtal.
Du har ett systemintresse och förmågan att ta till dig nya system.
Erfarenhet av Hogia Lön Plus och/eller Flex HRM.
Tidigare erfarenhet av att jobba som konsult ses som mycket meriterande.Om Accountor
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.


Ansökan
Låter det här intressant? Så kul! Vi ser verkligen fram emot att få din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor så är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson; jessica.petersson@accountor.se
Välkommen med din ansökan! Det kan dock dröja lite med återkoppling till dig, då det är semestertider. Vi tackar för din förståelse!


Mer nyfiken?
Läs om hur Jennis vardag som lönekonsult ser ut hos oss på våran webbsida eller lära känna oss via Linkedin, Facebook och Instagram!
Caring is sharing - Dela gärna annonsen om du känner någon som du tror skulle vara nyfiken på oss.

Ansök nu

Löneadministratör till ABF i Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Jun 30
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Arbetsuppgifter
ABFs förbundsexpedition i Karlstad har som uppgift att ge service till ABF-avdelningarna i ekonomi, lön, personaladministration samt verksamhetsuppföljning. I rollen som löneadministratör kommer du ingå i ett team med ekonomer och verksamhetsadministratörer som leds av en teamledare. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att utifrån olika typer av löneunderlag och filinläsningar hantera hela löneprocessen åt våra ABF-avdelningar. Du kommer att sköta efterrapportering såsom underlag till ekonomi, semesterlöneskulder, statistik och pensionsrapporteringar samt övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter för en löneadministratör. I rollen ingår också att stötta chefer och medarbetare inom organisationen samt teamet i sin helhet.

ABF arbetar med flera kollektivavtal och löner till flera olika föreningar vilket ger en stor mängd interna och externa kontakter.
Egenskaper
Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss, och det är centralt att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra vårt arbete och tror att du vill vara en del i det. Analytisk inriktning, positiv inställning samt din förmåga till struktur, noggrannhet, flexibilitet, effektivitet och samarbete tillsammans med din prestigelöshet är avgörande för ett bra resultat.
Utbildning och erfarenhet
Vi på ABF värderar dina personliga egenskaper högt men för att lyckas i rollen behöver du viss erfarenhet från arbete med lön samt goda kunskaper i office 365. Kanske har du några års arbetslivserfarenhet från delar eller hela löneprocessen och vill bredda dina kunskaper i en ny organisation? Du skulle även kunna ha en nyligen avslutad YH-utbildning med inriktning lön och tillhörande praktik. Eller så har du en bakgrund där du arbetat till viss del med lön – och vill fortsätta utvecklas mer specialiserat.

Har du dessutom erfarenhet från löne- och personalsystemet Agda ser vi det som meriterade. För denna tjänst är det viktigt att du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift samt delar arbetarrörelsens värderingar. Vi strävar efter en ökad mångfald på arbetsplatsen.
Om verksamheten
Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna (SAP), Landsorganisationen (LO) och Konsumentkooperationen (KF). Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. ABF består av 59 medlemsorganisationer, 53 organisationer med samarbetsavtal och är uppbyggt som en federation med en förbundsexpedition på nationellt plan och 51 lokalavdelningar samt 22 distrikt runtom i hela landet.
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar ABF med Jurek. Med anledning av sommarsemester kommer de första telefonintervjuerna i rekryteringsprocessen att ske från vecka 33 men du är välkommen med din ansökan redan idag via www.jurek.se Om du har frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angeliqa Haapanen på angeliqa.haapanen@jurek.se

Sista ansökningsdag: 20 augusti 2021

Tillträdesdag: enligt överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: heltid

Lön: enligt kollektivavtal mellan FREMIA och Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden.

Facklig representant: Lena Brandt lena.brandt@abf.se 08-6135119

Placeringsort: Gräsdalsgatan 9, Karlstad

Sökord: Löneadministratör, Lönekonsult, Payroll, Payroll Administrator, Lön, Lönespecialist, Lönehantering, Payroll service, Payroll Assistant, Payroll Specialist, HR Payroll Administrator, Salary Specialist, Agda.

Ansök nu

Lönekonsult med kunskap inom Hogia - Bli en del av vårt a+Team!

Löneadministratör
Läs mer Apr 23
Är du lönekonsulten som gillar ditt jobb, brinner för att lönen ska blir rätt och är lösningsorienterad? Gillar du att jobba i ett team där man tillsammans ansvarar för ett bra resultat och ett gott arbetsklimat. Har du erfarenhet av att jobba i Hogia? Då tror vi att vi har en tjänst som skulle passa dig perfekt!
På Accountor har vi tagit steget till att vara en av Sveriges mest digitaliserade byråer vilket ger oss och kunderna en säkrare leverans. Att arbeta som lönekonsult på Accountor innebär ett självständigt, varierat och flexibelt arbete. Det finns stora möjligheter att bredda kunskaperna inom området lön och rollen passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession.
Exempel på arbetsuppgifter:
Tillsammans med teamet arbeta med alla delar av kundernas lönebearbetning.
Tolkning och tillämpning av kollektivavtal, policys och/eller gällande lagar.
Ge hög service löpande till våra kunder och kollegor.
Samverka inom organisationen för att uppnå bästa kundupplevelse.Kvalité och leverans är viktigt och så även din trivsel och möjlighet att jobba flexibelt. Våra medarbetare beskriver ofta Accountor som en vänlig, flexibel och hjälpsam arbetsplats och teamet som du kommer att tillhöra har likt övriga en familjär stämning och trevlig atmosfär. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet och där samarbetet mellan dig och din Team Manager präglas av tillit och respekt.
Vi stöttar varandra, delar med oss av vår kunskap och har ett prestigelöst arbetsklimat där ingen fråga är för dum att ställas. Därutöver vet vi att det är viktigt att ha kul på jobbet för att kunna leverera det bästa till våra kunder.
Din utveckling och välmående är viktig. Därför erbjuder vi dig även:
Att kostnadsfritt bli auktoriserad lönekonsult hos Srf för att stärka din position på marknaden.
Månadsvisa samtal med din chef för att stötta dig i din utveckling och välmående.
Flexibla arbetstider.
Löpande kompetensutveckling i form vår egen moderna digital utbildningsportal, Eduhouse a+.Vem är du?
För att trivas i rollen bör du vara noggrann, kommunikativ och serviceinriktad. Du gillar att omges med kollegor, dela med dig av din kunskap och erfarenhet samt bidrar med positiv energi. Du är social, är bra på att hantera flera projekt löpande och gillar att arbeta mot deadlines. Dessutom är du ansvarsfull och har rutinen att granska ditt arbete så att allt blir rätt. Vi tror också att du lockas av att driva saker såväl självständigt som i team och har förmågan att se lösningar på kluriga situationer.
Kvalifikationer:
YH eller KY-utbildning med inriktning lön och/eller arbetslivserfarenhet inom lön.
Erfarenhet av att arbeta självständigt med hela löneprocessen och att tolka kollektivavtal.
Du har ett systemintresse och förmågan att ta till dig nya system.
Erfarenhet av Hogia Lön Plus och/eller Flex HRM.
Tidigare erfarenhet av att jobba som konsult ses som mycket meriterande.Om Accountor
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Ansökan
Låter det här intressant? Så kul! Vi ser verkligen fram emot att få din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor så är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson; jessica.petersson@accountor.se
Sista ansökningsdagen är 16 maj!

Ansök nu

Starta karriären som konsultchefsassistent!

HR-assistent
Läs mer Apr 7
Är du student och vill utvecklas i en tjänst som ger meriterande erfarenheter inför framtiden? Gillar du att ta eget ansvar och leverera resultat? Vi är ett företag med unga entreprenörer som brinner för vårt arbete och vår vision – Rekrytering i världsklass!

Ta chansen att vara med på vår resa och bli del av vårt nyöppnade kontor i Karlstad!


Information om tjänsten
I tjänsten som konsultchefsassistent arbetar du minst två dagar i veckan utöver dina studier. Schema läggs veckovis i samråd med din närmsta chef och baseras på arbetsbelastning nästkommande vecka, samt möjlighet utifrån ditt studieschema.

Under sommaren kan det finnas möjlighet till heltid och att vikariera som konsultchef, då våra heltidsanställda går på semester. Du kommer då att arbeta tillsammans med assistentteamet för att sköta den dagliga verksamheten.

På kontoret i Karlstad arbetar i dagsläget konsultchef Rebecka tillsammans med Jesper och Frida som är kundansvariga. De ser nu fram emot att utöka sitt team och välkomna en ny kollega!


Arbetsuppgifter
Som konsultchefsassistent hjälper du leveransteamet med administrativa uppgifter. Du kommer få vara med i hela rekryteringsprocesserna från urval av ansökningar till att göra referenstagningar och följa en utbildningsplan för att lära dig alla uppgifter. Senare när du känner dig trygg i uppgifterna kommer du få möjligheten att hålla egna intervjuer och målet är att du ska kunna vikariera för konsultcheferna när de är på semester under jul och sommar.

I början av varje månad ansvarar du tillsammans med övriga assistenter för tidrapporteringen. Det innefattar att attestera konsulternas tider samt administrera kring löne- och fakturaunderlaget som skickas vidare till vår ekonomiavdelning.

Arbetsuppgifter:
• Urval
• Telefonintervjuer
• Administration kring avtalsskrivningar och intervjuer
• Besvara frågor från kandidater via mail och telefon
• Tidrapportering

När du är klar med dina studier finns det goda möjligheter att fortsätta avancera in i en heltidstjänst på bolaget.


Vi söker dig som
Är studerande med 1–2 år kvar av dina studier. Vi ser att du kan arbeta minst två dagar i veckan samt heltid under sommaren. Det är meriterande om du har erfarenhet av administration och service sedan tidigare, men inget krav.

Dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du bör vara noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du tar ansvar och följer upp det du åtagit dig. Det är viktigt att du trivs i nära samarbeten då du kommer arbeta nära kollegorna. Vi tror även att du har en arbetsglädje, är utåtriktad, peppad och sprider bra energi då vi värderar att ha roligt på jobbet.

Skicka in din ansökan idag om du vill arbeta på ett företag med hög energinivå och gemenskap!

START: Omgående
OMFATTNING: Deltid
STAD: Karlstad
URVAL: Sker löpande
Kontakt: Josefine Häggström, josefine.haggstrom@professionalsnord.se

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se


Om oss
Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – Att skapa och bibehålla arbetstillfällen! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör
Läs mer Feb 10
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Teknik- och fastighetsförvaltningens cirka 550 medarbetare bygger och sköter Karlstad. Med ansvaret för en trygg och vacker miljö sköter vi kommunens dricksvatten, gator, parker, lekplatser, skogsmark och den interna servicen som städ, tryckeri, fordon och konferens. Vi utvecklar infrastrukturen, bygger nya skolor och har hand om kommunens naturområden och fastigheter.Du kommer att tillhöra HR-enheten vars uppdrag är att stötta medarbetare och chefer inom löne- och personalfrågor.

HR-enheten tillhör staben som jobbar mot Parkab samt tre förvaltningar i kommunen: miljöförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen och teknik- och fastighetsförvaltningen. Vi sitter i aktivitetsbaserade lokaler i Inre hamn.

HR-enheten består av sju medarbetare varav en snart ska vara föräldraledig, därför söker vi nu dig som vill vikariera som löneadministratör hos oss!

 

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga uppgift att arbeta med löneadministration i personalsystemet Heroma. Du kommer bland annat att göra löneregistreringar, registrera nyanställningar, planera och registrera scheman och mer därtill. Lönearbetet innebär att jobba mot deadlines och en stor del består av kontakter med chefer och medarbetare där du är ett stöd i olika lönefrågor.Kvalifikationer
Du har lägst gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomiska inriktning. Du ska också ha läst en påbyggnadsutbildning till lönespecialist eller liknande, alternativt att du har några års arbetslivserfarenhet av lönearbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av lönearbete inom offentlig sektor och personalsystemet Heroma.

För att trivas som löneadministratör behöver du tycka om att att ge service till andra och ha många kontakter. Vidare förväntar vi oss att du är noggrann, känner dig bekväm med ett digitalt arbetssätt, har en förmåga att själv planera ditt arbete och att du trivs i att jobba både självständigt och i team.   

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Sommarjobb Administratör till feriejobb, Enheten för unga vuxna

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jan 18
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor.

Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.Arbetsuppgifter
Karlstads kommun erbjuder feriearbete till våra ungdomar som går i ettan eller tvåan på gymnasiet.

Arbetsmarknads och socialförvaltningen sköter det administrativa arbetet. Det innebär bl a matchning av ungdomar mot sökt plats, informationsträffar med arbetsplatser, kontakter med ungdomar inför feriearbetesperioden och besöka ungdomarna på arbetsplatsen samt löneutbetalningar.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, administration, personal

Personliga egenskaper

Du är strukturerad och gillar ett varierat arbetstempo med höga toppar och lugnare perioder. Du gillar att vara spindeln i nätet och svara på frågor från arbetsplatser, föräldrar och ungdomar.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Löneadministratör, sommarvikariat

Löneadministratör
Läs mer Feb 6
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!


Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.Beskrivning
Arbetsgivaravdelningen, där tjänsten är placerad, söker nu en löneadministratör som sommarvikarie.

Arbetsgivaravdelningen har i dag 12 medarbetare, vilket dels arbetar med systemförvaltning av koncernens gemensamma personalsystem Heroma, samt med löneadministrativt stöd åt vissa av koncernens bolag och förvaltningar.

Arbetsuppgifter
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration i lönesystemet Heroma. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avsluta samt skriva tjänstgörings- och arbetsgivarintyg.

Arbetet innebär också att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor. Du kommer att ha många kontakter både internt och externt. Viss information om regler och rutiner förekommer också, såväl skriftligt som muntligt inför grupp.

Kvalifikationer
Du har lägst gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomisk inriktning. Du ska också ha läst en påbyggnadsutbildning till lönespecialist eller liknande eller ha några års yrkeserfarenhet av lönearbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av lönearbete inom offentlig sektor och personalsystemet Heroma.

För att trivas som löneadministratör behöver du tycka om att arbeta med att ge service till andra och ha många kontakter. Vidare behöver du vara noggrann, gilla att arbeta mot deadlines och vara bekväm i att arbeta självständigt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

HR-assistent för kunds räkning

HR-assistent
Läs mer Feb 18
Om tjänsten
För kunds räkning söker vi nu en HR-assistent som vill ta rollen som spindeln i nätet och bli en viktig stödfunktion för kundens HR-generalister. Tjänsten innebär bland annat att vara delaktig i utvecklingen av befintliga, samt implementeringen av nya, HR-system där du kommer att stötta projektledaren och samverka mellan HR- och IT-avdelningen. Du kommer även att jobba mycket med presentationsmaterial och kommunikation kopplat till rekrytering.

Det finns stora möjligheter till att växa i rollen och det är ditt engagemang och vilja att ta ansvar som sätter ramarna för tjänsten.

Tjänsten är med placering i Karlstad och startar som en uthyrning från oss på Testhuset.

Om dig
Du är en modig och målmedveten person! Du är inte rädd för att kavla upp ärmarna och ta tag i arbetsuppgifter som ligger utanför din comfort-zone. Ditt strukturerade arbetssätt gör att du kan hantera flera projekt samtidigt utan att tappa arbetsuppgifter längs vägen mot målet. Med andra ord är du en klippa till kollega och en riktigt bra koordinator eftersom du har koll på läget och inte räds nya utmaningar. Självklart har du inga problem att samarbeta och du har en god kommunikationsförmåga, både i text och tal. Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom HR, grundläggande IT-kunskaper och goda kunskaper i Officepaketet. Vi ser även att du har erfarenhet av att driva ditt eget arbete självständigt framåt, gärna i projektform.

Om processen
Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofie Gustavsson på 070 291 78 83 eller Bengt Libäck på 070 594 72 77.

Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är 28 februari.

Vi använder oss av tester i rekryteringsprocessen. Har du de erfarenheter och kunskaper vi efterfrågar i kravprofilen för tjänsten kommer du att få göra ett kapacitetstest och en personprofilanalys för att se så att du har de egenskaper och den problemlösningsförmågan som krävs för tjänsten. Är det en match även där kommer du att bli kallad till intervju.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Löneadministratör till ABF i Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Dec 2
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

ABFs förbundsexpedition i Karlstad har som uppgift att ge service till ABF-avdelningarna i ekonomi, lön, personaladministration samt verksamhetsuppföljning. ABFs förbundsexpedition är uppdelad på två kontor, Karlstad och Stockholm.

Arbetsuppgifter
I rollen som Löneadministratör kommer du ingå i ett team tillsammans med ekonomer och verksamhetsadministratörer och kommer att ledas av en teamledare. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att utifrån olika typer av löneunderlag och filinläsningar hantera hela löneprocessen åt våra ABF-avdelningar. Du kommer även att sköta efterrapportering såsom underlag till ekonomi, semesterlöneskulder, statistik och pensionsrapporteringar samt i övrigt vanligt förekommande arbetsuppgifter för en löneadministratör. I rollen ingår också att stötta chefer och medarbetare inom organisationen, samt Teamet i sin helhet.

ABF arbetar med flera kollektivavtal och löner till flera olika föreningar vilket ger en stor mängd interna och externa kontakter.

Egenskaper
Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss, och det är centralt att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra vårt arbete och tror att du vill vara en del i det. Analytisk inriktning, positiv inställning samt din förmåga till struktur, noggrannhet, flexibilitet, effektivitet och samarbete tillsammans med din prestigelöshet är avgörande för ett bra resultat.

Utbildning och erfarenhet
Du bör ha några års dokumenterad erfarenhet från arbete med lön och meriterande är erfarenhet från löne- och personalsystemet Agda. Vi ser gärna att du har en utbildning som lönespecialist. Inom ABF kommer du att ha ett flertal kontaktytor, varför din sociala kompetens är viktig. Du behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen.

Om verksamheten
Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna (SAP), Landsorganisationen (LO) och Konsumentkooperationen (KF). Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. ABF består av 59 medlemsorganisationer, 53 organisationer med samarbetsavtal och är uppbyggt som en federation med en förbundsexpedition på nationellt plan och 51 lokalavdelningar samt 22 distrikt runtom i hela landet.

Du erbjuds
Vi samarbetar med Jurek Rekrytering & Bemanning i denna rekrytering. För ytterligare information om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Victoria Tjernström, victoria.tjernstrom@jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag: rekryteringsprocessen sker fortlöpande

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: heltid

Lön: enligt kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden.

Facklig representant: Lena Brandt lena.brandt@abf.se 08-6135119

Placeringsort: Gräsdalsgatan 9, Karlstad

Ansök nu

Lönekonsult till EY, Karlstad

Löneadministratör
Läs mer Okt 7
Är du serviceinriktad, driven och tycker om att arbeta i en utvecklande och föränderlig miljö med mycket kundkontakt? Då är tjänsten som lönekonsult på EY något för dig. Som kundorienterad lönekonsult får du ett mycket omväxlande arbete med många kontakter och möjlighet att bygga upp ett stort kontaktnät. Tillträde enligt överenskommelse.Möjligheten
Du kommer att arbeta med utmanande och utvecklande uppdrag med spridning på branscher och arbetsuppgifter. EY är ett värderingsstyrt företag där laganda, respekt och integritet är viktiga ledord. Vid sidan av våra medarbetares engagemang och kompetens är det våra gemensamma värderingar som skapar vår framgång på marknaden.Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ingår i ett specialistteam inriktat på lönehantering där du ansvarar för hela löneprocessen gentemot ett antal kunder. Du kommer bland annat att arbeta med uppstart och implementering av nya kunder, bearbetning av löneunderlag, avstämningar, reseräkningar och förmåner samt rapportering av månads-/årsvis lönestatistik. Det ingår även att tolka kollektivavtal och hantera pensioner. Dessutom får du möjligheten att vara en del i det fortsatta utvecklingsarbetet av vårt expansiva löneteam.För att lyckas behöver du
Vara serviceinriktad och ha ett professionellt förhållningssätt
Ha en god analytisk förmåga
Uppskatta ett omväxlande och självständigt arbete som kräver engagemang och ansvarstagande
Vara resultatinriktad
Vara utåtriktad och tycka om att arbeta i team
Visa initiativkraft och kreativitet kombinerat med ett affärsmässigt tänkandeKvalifikationer för tjänsten
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning lön från yrkeshögskola eller högskola/universitet
Du som söker bör ha god förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift


Vad vi söker
Vi söker dig som vill ha ett omväxlande, självständigt arbete som kräver engagemang, ansvarstagande och som ger dig stora möjligheter att styra din egen utveckling. Du har en hög känsla för service, trivs med högt tempo och som person är du social och tycker om att arbeta nära kunden. Vidare är du noggrann och strukturerad. Du är en lagspelare med positiv attityd och energi som inte drar dig för att kavla upp ärmarna och bidra.


Vi är intresserade av personer som är naturligt nyfikna och redo att samarbeta med andra och bygga relationer, såväl med kollegor som med kunder. För att passa hos oss på EY ser vi att du har en stark målorientering med ambition att utvecklas och du tycker om att ge professionell service. I gengäld kan du förvänta dig stöd och coachning av erfarna kollegor, samt den professionella utbildning som du behöver för att växa i din karriär.
Vad EY erbjuder dig
Som lönekonsult hos EY får du arbeta med utmanande och varierande uppdrag och du får möjlighet att styra din egen utveckling. Från dag ett kommer du att få spännande och stimulerande arbetsuppgifter över olika kunder och branscher. Dessutom kommer du att ingå i en miljö som betonar hög kvalitet och kunskapsutbyte. Sist men inte minst, vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö i centrala Karlstad.

Kontinuerligt lärande: Du utvecklar tankesätt och färdigheter som hjälper dig att navigera in i framtiden.
Framgång så som du definierar den: Vi ger dig verktygen och flexibiliteten, så att du kan göra skillnad på ditt sätt.
Transformativt ledarskap: Vi ger dig insikter, coachning och självförtroende för att bli den ledare som världen behöver.
Inkluderande kultur: Du kommer att accepteras för den du är och få möjlighet att använda din röst för att hjälpa andra att hitta sin.


Läs gärna mer om vad EY kan erbjuda dig på ey.com/sv_se/careers, i sociala medier och på karriarbloggen.ey.com.

Om ovan stämmer in på dig, ser vi gärna att du skickar in din ansökan till oss.

The Exceptional EY experience. It’s yours to build.

Ansök nu.

Sök senast den 15 november 2020. Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV, betyg från universitet och/eller annan utbildning samt ev. intyg från tidigare arbetsgivare. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Wiktorsson på 072 184 23 89 eller Helena.wiktorsson@se.ey.com. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Emma Unger emma.unger@se.ey.com.

Ansök nu

Lön- och personaladministratör

Löneadministratör
Läs mer Okt 15
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår administration av löner och ersättningar i personal- och lönesystemet Agda för samtliga, c:a 400 medarbetare i Helmiakoncernen.

I dina arbetsuppgifter ingår hela löneprocessen såsom löne- och semesterberäkningar, kontroller, utredningar, intyg, reseräkningar samt semester- och årsskifteshantering. Du administrerar företagets pensions- och försäkringsuppgifter och rapporterar dessa till berörda företag och myndigheter. Du ska kunna ge konsultativt stöd inom löneadministrationens verksamhetsområde och informera i sakfrågor, regelverk, rutiner och tillämpningen av löne- och tidsystemet. Du kommer också att vara involverad i övriga personalrelaterade arbetsuppgifter.Kvalifikationer
Du skall ha mångårig erfarenhet av att ha arbetat med personal- och lönesystem och då företrädesvis systemet Agda, där du har arbetat med hela löneprocessen. Det är en också merit om du arbetat med och har intresse av övriga typer av personalfrågor. Du ska ha kunskaper inom ekonomi och redovisning. Du ska ha mycket god förmåga att samarbeta och du har god servicekänsla samt hög integritet. En god social förmåga värderas högt. Du är en person som utmanas och stimuleras av utveckling och förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och är noggrann med förmåga att se till helheten. Du ska vara kvalitetsmedveten, strukturerad och kunna arbeta självständigt, samt ha god datorvana med goda kunskaper i Office-paketet.

 

Urval kommer att ske löpande och anställning kan därför ske innan annonsens eventuella slutdatum. Vänta därför inte för länge med att söka jobbet.

 

 

Helmia ägs och drivs av familjen Walfridson. Koncernen har sitt säte i Sunne och är idag ett av de större bolagen i Värmland som fortfarande har kvar sitt huvudkontor i länet.

Helmia har cirka 400 medarbetare och omsätter över 1,8 miljarder kronor. All verksamhet bedrivs i Värmland på följande orter: Sunne, Torsby, Arvika, Karlstad, Karlskoga och Filipstad.

I koncernen ingår fem helägda dotterbolag, Helmia Bil, Helmia Lastbilar, Helmia Fastigheter, ICA Toria och Helmia Motorsport. Dotterbolagen ägs och drivs av familjen Walfridson genom moderbolaget Helmia och Helmiastiftelsen.

Av den totala omsättningen utgörs 90 procent av fordonsrelaterad verksamhet.

Helmia står för Helmer Margit Ingeborg Aktiebolag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HR-administratör, rekryterings- och HR-administrativa enheten

HR-assistent
Läs mer Sep 16
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Nu formar vi en ny organisation för HR som ska möta Region Värmlands kompetensbehov.

HR-avdelningen är en del av regionens verksamhetsstöd, organiserad inom regionledningskontoret. Avdelningen har ett normgivande uppdrag och ett konsultativt arbetssätt gentemot verksamheterna som vi stöttar. Rekryterings- och HR-administrativa enheten är en ny enhet från den 1 oktober med ca 10 medarbetare. Enheten inrättas för att stärka stödet till chefer vid rekryteringar och säkerställa att den regiongemensamma HR-administrationen hanteras på ett enhetligt sätt.

I enhetens uppdrag ingår bland annat:


Ansvar för en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess i regionen

Övergripande rekryteringsinsatser av sommarvikarier

Utlandsrekrytering

Samordning av internt och externt stöd vid chefsrekryteringar

Rekryteringsannonsering

Utveckla processen att hantera vikarier

Administration av personalhandlingarHR-administratör, rekryterings- och HR-administrativa enheten


Arbetsuppgifter

Är du en person som trivs i en administrerande roll där du får vara stöd till Regionens verksamheter i HR-arbetet och främst rekrytering? Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att administrativt stötta i rekryteringsprocessen, såsom kontroller i offentliga register, LAS-listor, annonsering, administration av rekryteringsverktyget och urvalsarbete med rekrytering. Övriga arbetsuppgifter är till exempel utlämnade av offentliga handlingar, uttag av personalstatistik, arbete med personalhandlingar.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, gärna inom HR. Eftergymnasial utbildning med HR-inriktning är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i Officepaketet. Den personliga lämpligheten värderas högt och vi söker dig som är service- och resultatinriktad, noggrann, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

 

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://www.regionvarmland.se/berattelser

Fackliga företrädare nås via växeln 010-831 50 00

Ansök nu

HR-administratör, Hälso- och sjukvård HR verksamhetsstöd

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jun 9
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


HR-administratör, Hälso- och sjukvård HR verksamhetsstöd

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som trivs i en administrerande roll och kan ge god service till hälso- och sjukvårdens verksamheter. Arbetet består av bl.a. bemanningsadministration, uppföljning och kvalitetssäkring i bemanningsfrågor. Du kommer i arbetet att ha kontakt med många olika verksamheter inom hälso- och sjukvården. Du kommer arbeta tillsammans med en HR-administratör i det dagliga arbetet och ingår i en större grupp med HR-administratörer och HR-konsulter som arbetar inom hälso- och sjukvården.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, gärna inom HR. Du har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget, samt goda kunskaper i Officepaketet. Den personlig lämpligheten värderas högt och vi söker dig som är service- och resultatinriktad, noggrann, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

Visstidsanställning 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Facklig företrädare Vision nås via växeln 010-831 50 00

Ansök nu

HR-administratör, Hälso- och sjukvård HR verksamhetsstöd

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jun 9
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


HR-administratör, Hälso- och sjukvård HR verksamhetsstöd

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som trivs i en administrerande roll och kan ge god service till hälso- och sjukvårdens verksamheter. Arbetet består av bl.a. bemanningsadministration, uppföljning och kvalitetssäkring i bemanningsfrågor. Du kommer i arbetet att ha kontakt med många olika verksamheter inom hälso- och sjukvården. Du kommer arbeta tillsammans med en HR-administratör i det dagliga arbetet och ingår i en större grupp med HR-administratörer och HR-konsulter som arbetar inom hälso- och sjukvården.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter, gärna inom HR. Du har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget, samt goda kunskaper i Officepaketet. Den personlig lämpligheten värderas högt och vi söker dig som är service- och resultatinriktad, noggrann, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga.

Visstidsanställning 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning.

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Facklig företrädare Vision nås via växeln 010-831 50 00

Ansök nu

Löneadministratör, sommarvikariat

Löneadministratör
Läs mer Feb 3
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Kommunledningskontoret arbetar med ledning, styrning och uppföljning av kommunens verksamheter. Vi arbetar också med att driva på utvecklingen och tillväxten i Karlstad i samarbete med näringslivet och andra aktörer. Bland våra 200 medarbetare finns många olika kompetenser och verksamhetsområden, till exempel ekonomi- och verksamhetsstyrning, juridik, upphandling, ledar- och medarbetarutveckling, kommunikation och IT-verksamhet.

Verksamhetsstöd, där tjänsten är placerad, är en grupp inom Arbetsgivaravdelningen som nu söker en löneadministratör. Verksamhetsstöd har idag åtta medarbetare, vilka arbetar med systemförvaltning av koncernens gemensamma personalsystem Heroma, samt med löneadministrativt stöd åt vissa av koncernens bolag och förvaltningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration i lönesystemet Heroma. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut samt att skriva tjänstgörings- och arbetsgivarintyg.

Arbetet innebär också att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor. Du kommer att ha många kontakter både internt och externt. Viss information om regler och rutiner förekommer också, såväl skriftligt som muntligt inför grupp.


KVALIFIKATIONER
Du har lägst gymnasieutbildning, gärna med administrativ eller ekonomisk inriktning. Du ska också ha läst en påbyggnadsutbildning till lönespecialist eller liknande eller ha några års yrkeserfarenhet av lönearbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av lönearbete inom offentlig sektor och personalsystemet Heroma.

För att trivas som löneadministratör behöver du tycka om att arbeta med att ge service till andra och ha många kontakter. Vidare behöver du vara noggrann, gilla att arbeta mot deadlines och vara bekväm i att arbeta självständigt.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Löneadministratör till barn- och ungdomsförvaltningen

Löneadministratör
Läs mer Jan 24
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.ARBETSUPPGIFTER
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är löneadministration i personalsystemet Heroma. Utfärdande av arbetsgivarintyg, tjänstgöringsintyg och anställningsavtal är en del av arbetet. Löneadministratören ger stöd till chefer och medarbetare i frågor kring lön. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt. En viktig del är också att utbilda chefer och medarbetare.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en utbildning till lönespecialist eller liknande eller ha yrkeserfarenhet av lönearbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Heroma.
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som noggrannhet, kommunikationsförmåga och flexibilitet. Du måste kunna arbeta självständigt samtidigt som du har förmåga till samarbete. Arbetet är periodvis tidsbundet och kräver stresstålighet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Administratör, Regionfastigheter, drift- och förvaltarenheten

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jan 22
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Administratör, Regionfastigheter, drift- och förvaltarenheten

Drift- och förvaltarenheten sköter driften och förvaltar Region Värmlands lokalbestånd och arbetar i lokaler över hela Värmland.

Nu söker vi en administratör.Arbetet innebär att du främst är ett administrativt stöd till drift- och förvaltarchefen, men även till övriga medarbetare. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att ta fram statistik, bistå med underlag inför månad/kvartals/årsuppföljningar, upphandlingar tjänster och material och annan rapportering, samt sköta administration kring enheternas verksamhet.

Vill du vara med oss och utveckla vårt arbete vidare? 

Vi söker dig som har adekvat utbildning, gärna högskoleutbildning eller motsvarande. Du har god datavana, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är initiativrik, självständig, har god samarbetsförmåga och arbetar på ett strukturerat sätt. Som person är du serviceinriktad, lyhörd och har ett problemlösande förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansök nu

Lingocruit is hiring business administrator/interviewer in Karlstad

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Dec 20
Lingocruit is an international recruitment agency that recruits native speakers to companies across Europe. We assist our clients in their hiring processes of candidates to large tech companies such as Facebook, Wish, Google, Paypal, Microsoft, Netflix, Canon, Playstation among others.
Our team consists of a passionate multilingual group with international work experience. Our working days are varied and unpredictable but always requires structured routines and an organized approach. As a member of our team, we expect you to have a passion to create value for others, have great interpersonal and communication skills and a hands-on type of personality.
You don't have to know everything before hand, we will provide you with a thorough introduction plan. We do however, expect you to be curious about other people, willing to learn and grow with us as well as be flexible and creative in your daily tasks.


Personal requirements
Have a high working capacity
Business and goal-oriented
Independent and creative
Digital native
Willing to travel within the job if necessary
Organized and likes administrative tasksBackground
At least 2-3 years of work experience
Fluent English in speech and writing
Appropriate academic degree (e.g. communication, business)Desirable qualifications
Interview experience
Administrative experience
Multilingual skills, in addition to Swedish and English; German, Dutch, Finnish, Danish  
You have lived abroadWe offer
A fun workplace with lovely colleagues
Creative, flexible and independent tasks
Great development opportunities in an up-scaling and promising company in beautiful Karlstad
Social activitiesSend us your CV in English and we will start reviewing and contact candidates week 3, 2020. 
This role will start as a part time job, with the possibility to increase to a full-time position.

Ansök nu

Enheten för unga vuxna, insats söker sommarvikarie som ferieadministratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Dec 20
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen arbetar med att ge stöd och hjälp inom individ- och familjeomsorg och till personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi arbetar också för att motverka arbetslöshet och ansvarar för frågor som rör tobak och alkohol – såväl förebyggande arbete som tillstånd och tillsyn. Socialsekreterare, behandlingsassistenter och boendestödjare hör till de stora yrkesgrupperna hos oss.ARBETSUPPGIFTER
Karlstads kommun erbjuder feriearbete till våra ungdomar som går i ettan eller tvåan på gymnasiet. Arbetsmarknads och socialförvaltningen sköter det administrativa arbetet. Det innebär bl a matchning av ungdomar mot sökt plats, informationsträffar med arbetsplatser, kontakter med ungdomar inför feriearbetsperioden och besöka ungdomarna på arbetsplatsen samt löneutbetalningar.

KVALIFIKATIONER
Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, administration, personal
Personliga egenskaper:
Du är strukturerad och gillar ett varierat arbetstempo med höga toppar och lugnare perioder.
Du gillar att vara spindeln i nätet och svara på frågor från arbetsplatser, föräldrar och ungdomar.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Lönekonsult - Välkommen till vårt a+team!

Löneadministratör
Läs mer Dec 18
Vi växer och söker dig som vill vara med från start i ett nytt team som kommer arbeta med framtidens lönesystem. Du blir en del av ett härligt gäng, där man blandar skratt och hög kvalité för att leverera det bästa till våra kunder.

Lönesystemet vi kommer arbeta med ligger i framkant av digitaliseringen av löneprocesser. Att arbeta i teamet ger dig möjligheten att utveckla och påverka hur vi jobbar samt vara med från början av den här spännande resan!
 
Varför jobba som lönekonsult hos oss? 
Förutom att det är väldigt roligt, så ger det dig också möjligheten att arbeta självständigt, varierat och flexibelt. Vi erbjuder en fin utvecklingskurva vilket passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession. Accountor erbjuder utbildningsmöjligheter via Accountor Training och ett härligt arbetsklimat där man stöttar varandra och hjälps åt. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet. 
 
Därutöver erbjuder vi bland annat:
- Att kostnadsfritt bli auktoriserad SRF lönekonsult för att stärka din position på marknaden.
- Månadsvisa samtal för att stötta dig i din utveckling och välmående.
- Möjlighet till vidareutveckling, inom t.ex. implementation eller genom att nischa dig mot olika kundsegment.
 
Hur ser din arbetsdag ut?
Du kommer arbeta med delar av hela löneprocessen för flera bolag samt arbeta med att analysera och kontrollera löner som du producerar för teamets kunder.  
Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning inom lön samt arbetat med lön ca ett år. Du har erfarenhet och förståelse för hela löneprocessen samt har ett stort systemintresse. Du trivs i en social roll och är bra på att hantera flera projekt löpande. Du är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och gillar att arbeta mot deadlines och har rutinen att granska och kontrollera att allt blir rätt. Då tjänsten inkluderar många kontakter behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift.

Om Accountor                                                                                                         
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Welcome to Accountor – We make a+team

Ansökan
Låter det här intressant? Så kul! Vi ser verkligen fram emot att få din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår rekryterare Sanna:  sanna.laas@accountor.se

Välkommen med din ansökan!

Mer nyfiken?

Läs om hur Jennis vardag som lönekonsult ser ut hos oss och vad hon uppskattar mest med Accountor (https://www.accountor.com/sv/sweden/karriärberättelse/lönekonsult-karriär-accountor-bra-foretag) 

Du kan även lära känna oss via Linkedin, Facebook och Instagram!

Caring is sharing - Dela gärna annonsen om du känner någon som du tror skulle vara nyfiken på oss. 

 


Lönekonsult till Karlstad

Ansök nu

Lönekonsult - Välkommen till vårt a+team!

Löneadministratör
Läs mer Nov 26
Vi växer och söker dig som vill vara med från start i ett nytt team som kommer arbeta med framtidens lönesystem. Du blir en del av ett härligt gäng, där man blandar skratt och hög kvalité för att leverera det bästa till våra kunder.

Lönesystemet vi kommer arbeta med ligger i framkant av digitaliseringen av löneprocesser. Att arbeta i teamet ger dig möjligheten att utveckla och påverka hur vi jobbar samt vara med från början av den här spännande resan!
 
Varför jobba som lönekonsult hos oss? 
Förutom att det är väldigt roligt, så ger det dig också möjligheten att arbeta självständigt, varierat och flexibelt. Vi erbjuder en fin utvecklingskurva vilket passar dig som uppskattar problemlösning och vill utvecklas i din profession. Accountor erbjuder utbildningsmöjligheter via Accountor Training och ett härligt arbetsklimat där man stöttar varandra och hjälps åt. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet. 
 
Därutöver erbjuder vi bland annat:
- Att kostnadsfritt bli auktoriserad SRF lönekonsult för att stärka din position på marknaden.
- Månadsvisa samtal för att stötta dig i din utveckling och välmående.
- Möjlighet till vidareutveckling, inom t.ex. implementation eller genom att nischa dig mot olika kundsegment.
 
Hur ser din arbetsdag ut?
Du kommer arbeta med delar av hela löneprocessen för flera bolag samt arbeta med att analysera och kontrollera löner som du producerar för teamets kunder.
  Läs mer om Jenni som jobbar som lönekonsult hos oss idag!
 
Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning inom lön samt arbetat med lön ca ett år. Du har erfarenhet och förståelse för hela löneprocessen samt har ett stort systemintresse. Du trivs i en social roll och är bra på att hantera flera projekt löpande. Du är noggrann, ansvarsfull, strukturerad och gillar att arbeta mot deadlines och har rutinen att granska och kontrollera att allt blir rätt. Då tjänsten inkluderar många kontakter behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift.

Om Accountor                                                                                                         
Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror – vi engagerar oss i människor, bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Welcome to Accountor – We make a+team

Ansökan
Låter det här intressant? Så kul! Vi ser verkligen fram emot att få din ansökan. Vi intervjuar löpande så skicka gärna in ditt CV och personliga brev redan idag. Vid frågor är du välkommen att kontakta vår rekryterare Sanna:  sanna.laas@accountor.se

Välkommen med din ansökan!

Mer nyfiken?

Läs om hur Jennis vardag som lönekonsult ser ut hos oss och vad hon uppskattar mest med Accountor.

Du kan även läsa mer om hur det är att jobba hos oss här eller lär känna oss via Linkedin, Facebook och Instagram!

Caring is sharing - Dela gärna annonsen om du känner någon som du tror skulle vara nyfiken på oss. 

 


Lönekonsult till Karlstad

Ansök nu