Säkerhetschef jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Säkerhetschef i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

Koordinator för säkerhet, miljö och hälsa PMO

Säkerhetschef
Läs mer Sep 18
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
AFRY har en inkluderande kultur med ledare som stöttar din utveckling och som vågar tänka stort. Ledare som är modiga, hängivna och gör det de tror på, och som stöttar dig i att göra detsamma. Vårt fokus på ledarskap ger goda förutsättningar att utvecklas och växa i din roll.
Hos AFRY får du utvecklas och samtidigt vara med och bidra till någonting meningsfullt. Du är med och gör skillnad genom att utveckla hållbara lösningar med ett långsiktigt perspektiv. Vi har ett stort fokus på hållbarhet – det är en central del i vår vision och affärsstrategi. Tillsammans skapar vi hållbara lösningar för framtida generationer.


Jobbeskrivning
EHS-samordnaren spelar en central roll för att säkerställa att miljö-, hälso- och säkerhetsföreskrifter och standarder följs. Denna roll ansvarar bland annat för att utveckla, implementera och underhålla program samt initiativ inom PMO som främjar en säker och miljömässigt ansvarsfull arbetsmiljö. EHS-koordinatorn samarbetar med tvärfunktionella team för att identifiera och mildra potentiella risker, driva på kontinuerliga förbättringar av EHS-praxis och säkerställa välbefinnandet för anställda och det omgivande samhället. Rollen innefattar även att utveckla och implementera omfattande policyer och procedurer för miljö, hälsa och säkerhet i enlighet med tillämpliga lagar, förordningar och branschpraxis.


Kravspecifikation
I alla våra rekryteringar läggs stort vikt vid dina personliga egenskaper och på AFRY lever vi efter våra värdeord:?”Brave – Devoted – Team players”?vilket även säger mycket om de medarbetare vi söker. Vi vill att du ser möjligheter, är nyfiken och har en vilja att tillsammans med oss vidareutveckla verksamheten.
För att lyckas bra i rollen ser vi att du:
• är öppen för resor inom arbetet
• har en ingenjörsexamen
• har minst 3 års arbetslivserfarenhet
• är strukturerad och kommunikativ
• är väl bekant med Officepaketet och digitala projektledningsverktyg
• har god kunskap i engelska i såväl tal som skrift


Ytterligare information
Vi erbjuder dig ett utvecklade arbete, tack vare vår bredd och storlek inom vår bransch kan vi erbjuda dig spännande projekt och uppdrag där du är med och gör skillnad. Vi erbjuder också en flexibel arbetsmiljö och stor frihet under ansvar då vi förstår att allas liv ser olika ut och vikten av att ha en god balans mellan jobb och fritid. På AFRY delar vi en stark kultur som präglas av att dela kunskap och kompetensutveckling i form av interna och externa utbildningar samt individuella utvecklingsplaner. Utöver detta erbjuder vi dig generöst årligt friskvårdbidrag, företagshälsovård, tjänstepension samt tillhörighet i vår fantastiska personalförening Club AFRY. Här anordnar vi roliga aktiviteter så som skidresor, handledda träningstillfällen, stuguthyrning, gästföreläsningar och mycket, mycket mer!
Sista ansökningsdagen är 2023-10-15, men kandidatutvärdering och tillsättning sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Kontaktuppgifter
Joachim Åhs
joachim.ahs@afry.com
At AFRY, we engineer change in everything we do. Change happens when brave ideas come together. When we collaborate, innovate technology, and embrace challenging points of view. That’s how we're making future. We are actively looking for qualified candidates to join our inclusive and diverse teams across the globe. Join us in accelerating the transition towards a sustainable future.

Ansök nu

Specialist inom OT-säkerhet

Säkerhetschef
Läs mer Apr 19
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning.
Vi är hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Tillsammans accelererar vi omställningen mot ett hållbart samhälle.
Inom vårt affärsområde Cyber Security arbetar vi för att tillsammans med våra kunder stärka totalförsvaret. Förutom OT- och produktsäkerhetsfrågor är vi också starka inom säkerhetstester, pentest, IT- och informationssäkerhet, förändringsarbete, riskanalys, krishantering, säkerhetsskydd, beredskap- och kontinuitetsplanering. Vi arbetar med cybersäkerhet ur ett brett perspektiv och på alla systemnivåer, alltid i syfte att skydda verksamhet och samhället från angrepp och störningar.


Jobbeskrivning
OT-säkerhet är annorlunda på AFRY! Industriell cybersäkerhet är ett av våra satsningsområden där vi har tung kompetens hos vår nuvarande personal idag - vi vill nu stärka upp med dig som har några års erfarenhet!
#industri #cybersäkerhet #OT-säkerhet # Operational #Technology
Cyberattacker drabbar allt oftare verksamheter inom industrin, och det är vårt uppdrag att hjälpa våra kunder att minska denna risk. Många kollegor i branschen är duktiga på OT-säkerhet men hur många kan göra en teamleverans där specialister inom alla former av säkerhet, robotteknik, industriell digitalisering, automationslösningar, mjukvaruutveckling och innovation samverkar med världsledande experter inom processindustri, energi, produktutveckling, tillverkning, transportinfrastruktur, försvar, fordonsutveckling, telekommunikation, medicinsk teknik och så vidare? Det gör en väldig skillnad för våra kunder och det gör jobbet extra mycket roligare för oss!
Våra uppdrag erbjuder mycket variation, både vad gäller kunder, innehåll och i omfattning. Exempel på arbetsområden kan du hitta i nedanstående punkter.
Genomföra riskanalyser samt mitigera riskanalyser
Analysera verksamheter och föreslå förbättringar
Deltaga i kunddialoger eller vara produktspecialist
Utföra säkerhetsgranskningar
Identifiera krav och skriva kravspecifikation
Definiera cybersäkerhetsarkitekturer i purdue modellen
Arbete inom samhällskritisk verksamhet och kritisk infrastruktur
Agera rådgivare åt kundens beslutsfattare
Utbilda kring säkerhet
Security GovernanceKravspecifikation
På AFRY tycker vi att det är viktigt att man får vara sig själv och att man får syssla med det som man tycker är allra roligast. Oavsett om du gillar att jobba med teknik, eller med människor, eller med verksamheter så är det jätteviktiga områden inom OT-säkerhet! Om du vill djupdyka i teknik hela dagarna så är du lika välkommen som om du helst av allt sprider din kunskap på andra sätt.
För att lyckas i rollen som konsult och OT-säkerhetsspecialist hos oss bör du ha goda kunskaper i både svenska och engelska, men framförallt tror vi att du känner igen dig i en eller kanske flera av nedanstående punkter:
Du har flera års erfarenhet från en producerande verksamhet.
Du har någon form av utbildning eller bakgrund inom OT-säkerhet, IT-säkerhet eller informationssäkerhet.
Ditt mindset är "Rätt säkerhet är alltid bättre än maximal säkerhet!"
Du är nyfiken och vill lära nytt.Vissa av våra uppdrag finns inom säkerhetsklassade områden, vilket innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning innan du börjar hos oss.
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2023-04-18


Ytterligare information
OM REKRYTERINGSPROCESSEN
Första avstämning via telefon (Rekryterare)
Intervju 1: Med rekryterande chef/rekryterare
Intervju 2: Med specialist inom ditt kunskapsområde
Referenstagning
Bakgrundskontroll/säkerhetsprövning
ErbjudandeKONTAKTPERSONER
Michael Blom, Sektionschef OT- & IT-security
michael.blom@afry.com


Rebecka Gravås, Talent Acquisition Partner
rebecka.gravas@afry.com
Placeringsort: beroende på var du bor blir placeringstillhörighet på något av våra fina lokalkontor i Sverige.
Lön: Enligt överenskommelse.
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Nyfiken på våra medarbetare? Mats Karlsson Landré, som du kanske hört tala på någon konferens eller liknande, arbetar som senior advisor och OT-expert hos oss. Besök gärna hans LinkedIn-profil om du blir nyfiken. Eller kika på vidoklippen nedan för att höra våra medarbetare berätta om hur det är att jobba på AFRY!
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Sektionschef till DEKRA

Säkerhetschef
Läs mer Mar 21
Vill du göra världen till en säkrare plats? Då har du hittat rätt! Vår vision är nämligen att genom innovativa tjänster skapa trygghet på vägen, i hemmet och på jobbet.

DEKRA Industrial AB verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. DEKRA finns på 30 orter i Sverige och är Europas ledande företag inom teknisk kontroll med 27 000 medarbetare i 50 länder. Vi erbjuder alla typer av tjänster inom konstruktions-, tillverknings- och tillståndskontroll. Vi har även utvecklat kompletta system för automatisk provning och kvalitetskontroll. På vår hemsida dekra-industrial.se finner du all information.

Om tjänsten
Som Sektionschef hos oss på DEKRA Industrial kommer att ansvara för två besiktningsteam som är specialiserade inom lyftanordningar, placerade i Karlstad och Örebro. Du kommer att vara placerad på DEKRAs Karlstadkontor.

I rollen som Sektionschef blir din främsta uppgift att främja sektionens redan framgångsrika arbete genom att vårda och fördjupa befintliga kundrelationer. Du vill också utöka kundportföljen med nya samarbeten i regionen.

Rollen innefattar även personal- och ekonomiskt ansvar. Du coachar och utvecklar dina medarbetare i linje med sektionens och organisationens mål och strategier. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

För DEKRA Industrial är det väldigt viktigt att man trivs och har roligt på jobbet!
Förutom att ha en trivsam arbetsmiljö i vardagen satsar vi även på utveckling av personalen genom olika typer av utbildnings- och teknikdagar.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du som söker kunskap inom området besiktning och kontroll av lyftanordningar. Alternativt kommer från kundsidan och arbetar idag med lyftanordningar som kräver besiktning såsom traverser, hissar, lyftkranar eller tunga fordon. Du kombinerar din arbetslivserfarenhet med en utbildning som gymnasieingenjör alternativt en högskoleutbildning inom maskinteknik eller liknande.

Vi tror att du som söker har en ledarroll idag alternativt rätt personlighet och ambitioner för att axla en ledarroll.

Din roll kommer att präglas av kontakten med andra människor, både externt och internt, varför vi värdesätter social förmåga och ledaregenskaper högt. Att kunna förmedla engagemang, driv och laganda och bibehålla fokus på lönsamhet och resultat är viktigt för oss.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Karlstad
B-körkort är ett krav i tjänsten

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon.

Ansök nu

Sektionschef Besiktning till DEKRA

Säkerhetschef
Läs mer Mar 18
Om kunden
Vill du göra världen till en säkrare plats? Då har du hittat rätt! Vår vision är nämligen att genom innovativa tjänster skapa trygghet på vägen, i hemmet och på jobbet.

DEKRA Industrial AB verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. DEKRA finns på 30 orter i Sverige och är Europas ledande företag inom teknisk kontroll med 27 000 medarbetare i 50 länder. Vi erbjuder alla typer av tjänster inom konstruktions-, tillverknings- och tillståndskontroll. Vi har även utvecklat kompletta system för automatisk provning och kvalitetskontroll. Det kan till exempel handla om avancerade system för periodisk provning av reaktortryckkärl i kärnkraftverk. På vår hemsida dekra-industrial.se finner du all information.

Om tjänsten
Som Sektionschef hos oss på DEKRA kommer du ingå i ett sektionsteam om tio personer som är jämt fördelade på kontoren i Karlstad och Örebro. Du kommer vara placerad i Karlstad där du även är kontorsansvarig och innehar samtidigt personalansvaret för Örebrokontoret.

I rollen som Sektionschef kommer du att ansvara för lyftbesiktningssektionen i Karlstad & Örebro där din främsta uppgift blir att främja sektionens fortsatta framgångsarbete. Du ansvarar för försäljning mot både befintliga och potentiella kunder vilket medför att du kommer att ha mycket kundkontakter. Våra Sektionschefer är oerhört viktiga för den externa kommunikationen och därför bör du som Sektionschef ständigt arbeta för att marknadsföra DEKRA på bästa sätt.

Förutom försäljning innefattar befattningen ansvar för sektionens personal, tillväxt, resultat, budget. Du coachar och utvecklar dina medarbetare i linje med sektionens och organisationens mål och strategier. Du kommer även att vara lönesättande chef för dina medarbetare i sektionen. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

För oss är det väldigt viktigt att man trivs och har roligt på jobbet!
Förutom att ha en trivsam arbetsmiljö i vardagen anordnar vi även konferenser två gånger om året samt olika typer av utbildningsdagar.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du som söker kunskap inom området besiktning och kontroll av lyftanordningar. Alternativt kommer från kundsidan och arbetar idag med lyftanordningar som kräver besiktning såsom traverser, hissar lyftkranar etc.

Du tror också att du har en ledarroll idag som innefattar personalansvar.

Din roll kommer att präglas av kontakten med andra människor, både externt och internt, varför vi värdesätter social förmåga och ledaregenskaper högt. Som person bör du vara drivande, kundfokuserad och resultatorienterad samt ha en god organisationsförmåga. Att kunna förmedla engagemang, driv och laganda är något vi värderar högt. Vi ser det som en självklarhet att du som söker tycker om att skapa nya kundkontakter - och göra affärer!

Utbildningskrav:
Du som söker stämmer överens på något av följande utbildningskrav:

- Gymnasieingenjör
- Genomfört tekniskt basår på högskola/universitet
- Högskoleingenjör inom maskinteknik eller liknandeÖvrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Karlstad
B-körkort är ett krav i tjänsten

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om oss
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon.

Ansök nu

Avarn Security söker en Platschef med säljansvar i Karlstad

Säkerhetschef
Läs mer Apr 19
Arbetstider: Heltid, tillsvidare (6 månaders provanställning)

Tjänsteställe: Våxnäsgatan, Karlstad

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi tror på:
Att vara dedikerad uppgiften att skapa trygghet för våra kunder. Att utmana oss själva att hitta rätt lösning och utvecklas. Att vara handlingskraftiga, pålitliga och ta ansvar för kvalitet och helhet. Att vara genomtänkta i beslut och handling. Att ha omtanke om människor, samhälle och miljö. Att visa respekt, vara vänliga och ärliga. Att söka förståelse för andras situation och vara villiga att hjälpa. Att genom god laganda och arbete tillsammans med kunder och kollegor nå gemensamma mål. 

Det leder till:
Nöjda kunder som har stort förtroende för oss. Förmåga att förnya oss utifrån våra kunders behov och leva upp till ställda krav. Goda förutsättningar för engagerade och passionerade medarbetare. Långsiktiga relationer som lägger grunden för trygga kunder och medarbetare, lönsamhet och hållbar tillväxt. God personalpolitik och helhetsperspektiv i vårt arbete. Öppenhet och en organisation med goda utvecklingsmöjligheter för medarbetare. Förmåga att nyttja rätt kompetens för att skapa effektiva och prisvärda helhetslösningar.

Egenskaper vi söker:
Vi söker en säljare som förstår vikten av att arbeta enligt ovan och har de förmågor som krävs för att omsätta våra värderingar till verklighet. Det innebär stor fokus på försäljning samt även kunna hantera ansvar i driften. Vi ser att du har god kommunikationsförmåga och ett värdegrundsbaserat ledarskap.

Tidigare erfarenheter:
Du har tidigare vana att som ansvarig leda en större verksamhet med personal- och resultatansvar. Tidigare branscherfarenhet eller erfarenhet från säkerhetsklassade uppdrag är meriterande. Du är också delaktig i nyförsäljning, merförsäljning och nya upphandlingar tillsammans med vår säljorganisation.  

Självklart delar du våra värderingar ansvar, omtanke och samarbete.

Arbetsuppgifter: 
- Leda och utveckla verksamheten enligt Avarn Security AB:s vision, affärsidé, policys och mål samt enligt affärs-/budgetplan
- Nykundsförsäljning runt Karlstad med omnejd
- Aktivt följa och engagera sig i verksamhetens processer och i ständiga förbättringar
- Leda och fördela systematiskt arbetsmiljöarbete enligt bestämd uppgiftsfördelning
- Samverka med fackliga organisationer

Avarn Security arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Vi vill ha din ansökan med CV senast 2022-06-15

 

Intervjuer kommer ske löpande.

Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Tester kommer att tillämpas i anställningsprocessen. Sök tjänsten via hemsidan - ej via mejl. 

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”.

Ansök nu

Säkerhetsansvarig

Säkerhetschef
Läs mer Mar 9
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Karlstad Airport är Värmlands största flygplats och ägs av Karlstads kommun och Region Värmland. Här arbetar idag 27 medarbetare. Vårt mål är att erbjuda regionen väl anpassad passagerartrafik, såväl för företagen som för privatpersoner, med ett gott utbud av reguljär- och chartertrafik. Karlstad Airport utsedd till beredskapsflygplats av regeringen, vilket betyder att vi dygnet runt, alla dagar på året håller beredskap för att kunna öppna flygplatsen för samhällsnyttig trafik. Svensk luftambulans har sin tekniska bas hos oss. Vill du vara med på vår resa och förverkliga vår vision mot ”ett bättre liv i Solstaden”?Beskrivning
Vi erbjuder en spännande och dynamisk arbetsmiljö där säkerheten alltid är vår högsta prioritet tätt följd av utmärkt service.

Du kommer vara en del av ett team där vi varje dag samarbetar och hjälper varandra för att lyckas med vårt uppdrag. I rollen som säkerhetsansvarig tillika säkerhetsskyddschef kommer du proaktiv att utföra utbildningar för säkerhetspersonal samt flygplatspersonal, för att aktualisera behöriga kompetenser och förnyande av certifikat inom området för luftfartsskydd och säkerhetsskydd. Du kommer att granska säkerhetsprövningar, genomföra samtal och följa upp vår säkerhetsklassade personals kompetenser och arbetssätt. Arbetet omfattar ansvar för att skapa rutiner för det lokala säkerhetsprogrammet, upprätta program för egenkontroller och tillse att de genomförs enligt programmet. Arbetet kommer att innebära varierande arbetstider. Du kommer rapportera till vd och vara en del av den operativa ledningsgruppen.

 
Kvalifikationer
Vi söker dig, gärna med tidigare yrkeserfarenhet från säkerhetsrelaterat arbete som kommer att ta dig an uppdraget som säkerhetsansvarig med fullt engagemang och seriositet. Arbetet har en betydande roll i att uppnå våra mål och efterleva de krav som ställs av Transportstyrelsen. Det innebär att du kommer arbeta både strategiskt och operativt med flygplatsens säkerhetsarbete. 

Personliga egenskaper:

För att lyckas i rollen har du god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är stabil som person och bra på att skapa och upprätthålla goda relationer med både interna och externa samarbetspartners. Du har en helhetssyn och en förmåga att organisera och driva på ditt arbete mot uppsatta mål.

Kvalifikationer som krävs rollen:

Du ska ha relevant akademisk utbildning eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, god datorvana samt körkortklass B.

Det är meriterande om du har:

Erfarenhet av säkerhetsarbete, krisberedskap och informationssäkerhet, samt att ha genomfört risk- och sårbarhetsanalyser inom dessa områden. Vi ser det också som meriterande om du har samarbetat med andra myndigheter kring säkerhetsfrågor tidigare.

Tjänsten som erbjuds är:


Tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass, vilket medför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Krav på svenskt medborgarskap. 
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Säkerhetschef tillika Säkerhetsskyddschef

Säkerhetschef
Läs mer Aug 13
Säkerhetschef tillika Säkerhetsskyddschef till Myndigheten för psykologiskt försvar
Allmänt
Myndigheten för psykologiskt försvar inrättas den 1 januari 2022. Myndigheten ska dels leda arbetet med att samordna och utveckla myndigheters och andra aktörers verksamhet inom Sveriges psykologiska försvar, dels lämna stöd till sådan verksamhet. Myndigheten ska också bidra direkt till att stärka befolkningens motståndskraft när det gäller det psykologiska försvaret. Myndigheten förväntas inledningsvis bemannas med ca 35 – 45 anställda och kommer att vara lokaliserad i Karlstad och Solna.
Om arbetet
Du ska som säkerhetsskyddschef bygga upp och utveckla myndighetens säkerhetsskyddsarbete och ansvara för att kraven i säkerhetsskyddslagen, säkerhetsskyddsförordningen och tillhörande föreskrifter uppfylls. I arbetsuppgifterna kommer även att ingå omvärldsbevakning, framtagande av säkerhetsskyddsanalyser och risk- och sårbarhetsanalyser, framtagande av interna riktlinjer för säkerhetsskydd, att upprätta kontinuitetsplaner, planera och genomföra utbildningar för anställda, bereda beslut om inplacering i säkerhetsklass, medverka i säkerhetsprövningar och i säkerhetsskyddade upphandlingar.
Vidare kommer du att ansvara för att driva myndighetens informationssäkerhetsarbete i enlighet med lagstiftning och MSB:s föreskrifter samt för systematiskt brandskyddsarbete. Som säkerhetsskyddschef är du direkt underställd och rapporterar till generaldirektören.
Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning – exempelvis inom säkerhet, säkerhetsskydd, juridik eller statsvetenskap – eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har också:
• flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd inom offentlig förvaltning,
• mycket goda kunskaper om lagstiftning, roller, ansvar och praxis inom säkerhetsskyddsområdet,
• god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid statlig myndighet och om du har kunskap om samhällets krisberedskap, totalförsvar och psykologiskt försvar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av informationssäkerhetsarbete och av att genomföra utbildningar i säkerhets/säkerhetsskyddsfrågor.
Dina egenskaper
Du är en ansvarstagande och omdömesgill person som trivs med att bidra i utveckling och förändring. Du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer, du är initiativtagande men ser också helheter och sammanhang. Som person är du trygg och prestigelös, vilket bland annat innebär att du kan stå upp för dina beslut även när de ifrågasätts, samtidigt som du kan ompröva dem när det så behövs. Du agerar professionellt och etiskt med tydlig utgångspunkt i den statliga värdegrunden och med en grundläggande säkerhetsmedvetenhet. Du är en god kommunikatör och har ett gott omdöme i agerande, uttalanden och beslut.
Övrigt:
Tjänstgöringsort är Karlstad men resor till kontoret i Solna kommer att förekomma.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap.
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och provanställning kan komma att tillämpas.
Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta särskilde utredaren Magnus Hjort på telefon 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Tillträde den 1 januari 2022.
Välkommen med din ansökan till ju.psykologisktforsvar@regeringskansliet.se senast den 7 september 2021.

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Apr 23
Är du en ledare med ett genuint intresse för säkerhetsfrågor?

Vi på Plikt- och prövningsverket söker nu en chef som ska leda enheten för säkerhet. Enheten ingår i avdelningen för verksamhetsstöd och består idag av åtta personer. Tillsammans ansvarar enheten för myndighetens säkerhet och säkerhetsskydd vilket omfattar informationssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet. Enheten ansvarar även för myndighetens IT-säkerhet och brandskydd.

Anställningen är placerad i Karlstad, men du kommer att ha medarbetare på andra orter så resor ingår i arbetsuppgifterna.

Dina arbetsuppgifter
Som säkerhetschef har du personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du rapporterar direkt till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du samordnar, förvaltar, utvecklar och följer upp verksamheterna inom enheten. Arbetet är av både strategisk och operativ karaktär där du förväntas att delta i delar av det dagliga arbetet till exempel genomföra säkerhetsprövningsintervjuer.

Du kommer att ansvara för:


• Myndighetens säkerhet och säkerhetsskydd
• Myndighetens IT-säkerhet och brandskyddsarbete
• Myndighetens beredskapsplanering
• Leda och utveckla arbetet inom enhetens verksamhetsområde utifrån myndighetens arbetsordning och verksamhetsplanering

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del i vårt säkerhetsarbete.

Dina kvalifikationer
Anställningen kräver att du har:


• Universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande
• Några års erfarenhet som chef med ansvar för verksamhet, personal och budget
• Flerårig erfarenhet av systematiskt säkerhets- och säkerhetsskyddsarbete
• Kunskap om relevanta standarder inom informationssäkerhet
• Kunskap om beredskapsplanering i fred, kris och krig
• Kunskap i brandskydd

 Det är meriterande om du har:


• Dokumenterad ledarskapsutbildning
• Erfarenhet av offentlig förvaltning
• Erfarenhet att av leda och genomföra säkerhetsskyddsanalyser och/eller riskanalyser inom informationssäkerhet

Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och vi söker dig som är trygg och stabil. Du har en god samarbetsförmåga där du kan relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt ledarskap kan du skapa delaktighet och engagemang där du motiverar, leder och får medarbetare att nå gemensamma mål. Vi ser därför att det är viktigt att du på ett tydligt sätt arbetar mot mål och har fokus på resultat. Du kan se och förstå helheten samt har ett strukturerat arbetssätt.

Om oss
Plikt- och prövningsverket är en expertmyndighet inom totalförsvarsområdet. Myndighetens huvuduppgifter är att mönstra och skriva in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt samt att bemanna krigsorganisationen. Åt andra myndigheter genomförs prövningar för urval för yrken och utbildningar med särskilda krav som handlar om trygghet och säkerhet i det svenska samhället.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Avdelningschef Annika Fahlvik eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Björn Staaff för Saco-S och Anders Thelin för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 30.

Sista ansökningsdag är den 12 maj

Ansök nu

Säkerhets- och beredskapschef, kansliavdelningen

Säkerhetschef
Läs mer Dec 16
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Säkerhets- och beredskapschef, kansliavdelningen

Nu söker vi en säkerhets- och beredskapschef för att leda det regionövergripande arbetet med säkerhet och krisberedskap. Säkerhets- och beredskapsuppdraget är organiserat inom kansliavdelningen, som är en avdelning i regionledningskontoret. I kansliavdelningens uppdrag ingår att vara strategiskt och operativt stöd till Region Värmlands politiska ledning samt tjänstemannaledning/-organisation. I kansliavdelningens uppdrag ligger bl a att ha ett regionövergripande uppdrag att leda, samordna och utveckla arbetet inom säkerhet och krisberedskap.Säkerhetsarbetet inom Region Värmland innehåller två huvudsakliga områden; krisberedskap och allmänsäkerhet. Krisberedskap omfattar katastrofmedicin, kontinuitetsplanering, civilt försvar, risk- och sårbarhetsanalyser samt funktionsansvar för regionens Tjänsteman i Beredskap (TiB). Arbetet inom allmänsäkerhet omfattar brand-, skal- och tillträdesskydd samt personskydd. Säkerhets- och beredskapsenheten ansvarar även för Region Värmlands försäkringar. På enheten finns en Trygghetscentral som och ansvarar för larm och övervakning vid Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). I Trygghetscentralen administreras även Region Värmlands e-tjänstekort samt passagebehörigheter. Arbetet på Trygghetscentralen leds av en biträdande enhetschef och på sikt ska fler platser än CSK omfattas i larm- och övervakningsuppdraget.Säkerhets- och beredskapschefen biträder regionledning och verksamhet med såväl normerande underlag som rådgivning. I uppdraget ingår att företräda Region Värmland i kontakter med organisationer och myndigheter. I syfte att bredda och fördjupa kunskapen inom organisationen genomförs också utbildningsaktiviteter där säkerhets- och beredskapschefen har både en strategisk och operativ roll. Säkerhets- och beredskapschefen har personalansvar för medarbetarna på enheten samt ett funktions- och samordningsansvar för säkerhetssamordnare inom regionen. Biträdande enhetschef har personalansvar för medarbetarna på Trygghetscentralen.

Vi söker dig som har akademisk examen gärna inom risk- och krishantering, beredskaps- och säkerhetsarbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska därutöver ha flerårig erfarenhet på ledningsnivå av kvalificerat arbete inom krisberedskap och/eller säkerhetsområdet, där ett eller flera områden ingår som beskrivits ovan.Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.Du är prestigelös och agerar lika självklart på strategisk som på operativ nivå. Du ska ha erfarenhet av ledarskap och ha förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation.Du är bekväm i att både arbeta självständigt och tillsammans med andra och kan avgöra när de olika arbetssätten lämpar sig bäst.Du delar uppfattningen att uppdraget ska genomföras professionellt och med integritet.Du får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du är en trygg person, bra på att bygga relationer och skapa förtroenden i och utanför organisationen. Du delar med dig av dina kunskaper och stödjer andra för att uppnå gemensamma mål.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Körkort krävs. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och förutsätter en godkänd säkerhetsprövning innan tillsättning kan ske.Välkommen med ansökan!

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Aug 23
Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Karlstads Energi AB brinner för att göra Karlstad ljusare, varmare och renare. Vi levererar el och värme till mer än 45 000 kunder. På Karlstads Energi ansvarar vi också för renhållningen i kommunen. Bland våra 160 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel underhåll och drift, projektledning och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka niohundra miljoner kronor varje år.

Karlstads El- och Stadsnät AB förvaltar, driftsäkrar och bygger ut Karlstads kommuns elnät och fibernät. Bolaget har ca 70 medarbetare och omsätter cirka 250 mnkr per år. Båda bolagen är helägda av Karlstads kommun.

Vi söker nu dig som har ett stort intresse av säkerhetsfrågor och vill bli vår nya Säkerhetschef. Organisatoriskt blir du direkt underställd VD för Karlstads Energi AB. Hos oss får du arbeta i en framtidsbransch där vi ser framför oss en stark utveckling i vårt befintliga och tillkommande produkt- och tjänsteutbud.

ARBETSUPPGIFTER
Ökade krav och ett allt större fokus på säkerhet medför att Karlstads Energi AB nu rekryterar en Säkerhetschef. Rollen är en heltidstjänst som fördelas mellan bolaget och systerbolaget Karlstads El- och Stadsnät AB. Detta innebär att du i din vardag kommer att arbeta med säkerhet i båda bolagen.
Du kommer att leda och utveckla säkerhetsarbetet inom bolagen med respektive VD som uppdragsgivare och nyckelpersoner ur respektive verksamhet som stöd. Några av dina viktigaste arbetsuppgifter blir att hantera:
• Säkerhetsskydd
• Informationssäkerhet
• Risk- och sårbarhetsanalyser
• Fysiskt skydd
• Personalsäkerhet
• Försäkringsfrågor
• Interna säkerhetsutbildningar och övningar
• Krisledning
• Cilvilförsvars- och beredskapsfrågor
Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att ske innan anställning.


KVALIFIKATIONER
• Högskoleutbildning eller motsvarande.
• Erfarenhet av säkerhetsarbete.
• Erfarenhet från branschen är meriterande.
• Du är pålitlig, ansvarsfull, säkerhetsmedveten och systematisk.
• Som person har du lätt för att skapa och upprätthålla nya kontakter samt att uttrycka dig i både tal och skrift.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Chef till enheten för Säkerhet i Karlstad

Säkerhetschef
Läs mer Jul 1
Avdelningen för verksamhetsstöd levererar kvalificerat stöd inom ekonomi, upphandling, HR, informationsförvaltning, juridik, kommunikation, säkerhet och lokalfrågor till Rekryteringsmyndighetens 200 medarbetare och chefer. Nu söker vi en chef till enheten för Säkerhet, tillika säkerhetschef.

Enheten för säkerhet är en av fyra nybildade enheter inom avdelningen för verksamhetsstöd. Enheten för säkerhet ansvarar för myndighetens säkerhet- och säkerhetsskydd vilket omfattar informationssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet. Enheten ansvarar även för myndighetens IT-säkerhet och brandskydd. Enheten består av en säkerhetsskyddschef, en IT-säkerhetschef och fyra säkerhetshandläggare. En av säkerhetshandläggarna sitter i Malmö och en i Stockholm. Övriga medarbetare är placerade i Karlstad.

Arbetsuppgifter
I rollen som enhetschef för säkerhet har du personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du rapporterar direkt till avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du samordnar, förvaltar, utvecklar och följer upp verksamheterna inom enheten. Arbetet är av både strategisk och operativ karaktär där du förväntas att delta i delar av det dagliga arbetet.

Dina meriter och kvalifikationer
Anställningen kräver att du har:


• Utbildning på högskolenivå eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
• Flerårig erfarenhet av kvalificerat säkerhets/säkerhetsskyddsarbete gärna från försvarsrelaterad verksamhet.
• Du har genomfört Försvarsmaktens säkerhetsofficerskurs (SOK) eller har utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Dokumenterad erfarenhet av ledarskap.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och det är viktigt att du kan bidra med driv, energi och nyfikenhet för att skapa engagemang och kontinuerligt utveckla verksamheten. Som person är du kommunikativ och tydlig. Det är viktigt att du är analytisk, strukturerad och noggrann och har förmåga att bidra till goda samarbeten. Du drivs av att åstadkomma resultat och du arbetar med helheten i fokus och ser till hela verksamheten i ditt agerande och när beslut fattas.

Om oss
Rekryteringsmyndigheten bidrar till att vårt land har fred och säkerhet. Vi kallar, mönstrar och skriver in totalförsvarspliktiga till grundutbildning med värnplikt med stöd av lagen (1994:1809) om totalförsvarsplikt. Vi prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmaktens övriga utbildningar, till polisutbildningen och officersprogrammet. Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerade.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Jämställdhet och mångfald är en tillgång för vår arbetsplats och vi välkomnar därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare men kan komma att inledas med provanställning.
Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 12 augusti
Vi svarar gärna på dina frågor
Har du frågor är du välkommen att ringa avdelningschef Annika Fahlvik eller HR-funktionen. Fackliga företrädare är Adimir Muhic för Saco-S och Jesper Nyberg för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Rekryteringsmyndigheten har redan valt informationskanaler för den här rekryteringen.

Ansök nu

Säkerhets - och beredskapschef , Region Värmland

Säkerhetschef
Läs mer Maj 13
Region Värmland ansvarar för hälso- och sjukvård inklusive tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik i Värmland.
Tillsammans är vi nästan 8 000 medarbetare som arbetar för att du som bor och verkar här ska må så bra som möjligt, ha goda möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kulturaktiviteter, kollektivtrafik och infrastruktur. Och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig.

Region Värmland bildades vid årsskiftet när Landstinget i Värmland, kommunalförbundet Region Värmland, Karlstadsbuss och Värmlandstrafik gick samman till en gemensam organisation. Här finns stora möjligheter att bidra i utvecklingsarbetet och att utvecklas.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en säkerhets- och beredskapschef för att leda det regionövergripande arbetet med säkerhet och krisberedskap. Säkerhets- och beredskapsuppdraget är organiserat inom kansliavdelningen, som är en av fem avdelningar i regionledningskontoret. I kansliavdelningens uppdrag ingår att vara strategiskt och operativt stöd till Region Värmlands politiska ledning samt tjänstemannaledning/-organisation. Avdelningen är organiserad i fem enheter som var och en leds av en enhetschef, varav säkerhets- och beredskapschefen är en. Enhetscheferna ingår i kansliavdelningens ledningsgrupp under kanslidirektörens ledning. Kansliavdelningen har ett regionövergripande uppdrag att leda, samordna och utveckla arbetet inom säkerhet och krisberedskap.

Säkerhetsarbetet inom Region Värmland innehåller två huvudsakliga områden; krisberedskap och allmänsäkerhet. Krisberedskap omfattar katastrofmedicin, kontinuitetsplanering, civilt försvar, risk- och sårbarhetsanalyser samt funktionsansvar för regionens Tjänsteman i Beredskap (TiB). Arbetet inom allmänsäkerhet omfattar brand-, skal- och tillträdesskydd samt personskydd. Säkerhets- och beredskapsenheten ansvarar även för Region Värmlands försäkringar. På enheten finns en Trygghetscentral som är under uppbyggnad och ansvarar för larm och övervakning vid Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). På Trygghetscentralen administreras även Region Värmlands e-tjänstekort samt passagebehörigheter. Arbetet på Trygghetscentralen leds av en biträdande enhetschef och på sikt ska fler platser än CSK omfattas i larm- och övervakningsuppdraget.

Säkerhets- och beredskapschefen biträder regionledning och verksamhet med såväl normerande underlag som rådgivning. I uppdraget ingår att företräda Region Värmland i kontakter med organisationer och myndigheter. I syfte att bredda och fördjupa kunskapen inom organisationen genomförs också utbildningsaktiviteter där säkerhets- och beredskapschefen har både en strategisk och operativ roll. Säkerhets- och beredskapschefen har personalansvar för medarbetarna på enheten utöver för de som arbetar på Trygghetscentralen där biträdande enhetschef har personalansvar. Dessutom har säkerhets- och beredskapschefen ett funktions- och samordningsansvar för beredskapssamordnare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen gärna inom risk- och krishantering, beredskaps- och säkerhetsarbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska därutöver ha flerårig erfarenhet på ledningsnivå av kvalificerat arbete inom krisberedskap och/eller säkerhetsområdet, där ett eller flera områden ingår som beskrivits ovan.

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du är prestigelös och agerar lika självklart på strategisk som på operativ nivå. Du ska ha erfarenhet av ledarskap och ha förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Du är bekväm i att både arbeta självständigt och tillsammans med andra och kan avgöra när de olika arbetssätten lämpar sig bäst.

Du delar uppfattningen att uppdraget ska genomföras professionellt och med integritet.

Du får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du är en trygg person, bra på att bygga relationer och skapa förtroenden i och utanför organisationen. Du delar med dig av dina kunskaper och stödjer andra för att uppnå gemensamma mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort krävs. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och förutsätter en godkänd säkerhetsprövning innan tillsättning kan ske.

Välkommen med ansökan!

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu