Tågvärd/Tågvärdinna jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Tågvärd/Tågvärdinna i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

SJ söker Tågvärdar till Karlstad!

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Aug 18
Motiveras du av att ha en viktig roll på ett stort, spännande och hållbart företag? Vi på SJ i Karlstad letar just nu efter dig som är serviceinriktad och lösningsfokuserad och som vill ta dig an rollen som Tågvärd. Vi söker framför allt dig som drivs av möjligheten att få hjälpa människor och av att få ta eget ansvar. Stämmer det in på dig? Ansök redan idag, och följ med på vår resa!Att arbeta som Tågvärd på SJ

Arbetsuppgifterna i den här rollen är mycket varierande men du kommer huvudsakligen att ansvara för att ge gäster bästa möjliga service: du ser till att våra resenärer får en bra resa med oss och ansvarar för deras säkerhet och trygghet ombord.

Med utgångspunkt i Karlstad arbetar du på tåg som går till Stockholm, Göteborg och Oslo. Som tillsvidareanställd på heltid kommer du att arbeta oregelbundna tider, och varannan helg.

Anställningen inleds med en grundutbildning, som kommer att ges i Göteborg med start i v. 43, och för att vara aktuell för anställning behöver du kunna börja då. När du sedan börjar jobba på våra tåg kommer du snabbt att lära dig mycket om hur branschen fungerar i stort! Du kommer att rapportera till gruppchefen, som stöttar och vägleder dig i ditt arbete.

I den här rekryteringen söker vi att tillsätta flera tågvärdar för tillsvidareanställning på heltid, men vi är även intresserade av att komma i kontakt med dig som vill arbeta timmar, och då speciellt under helger och obekväma tider. Ange i din ansökan vilken anställningsform du är intresserad av.

På vår karriärsida hittar du mer information om rollen och hur det är att jobba som Tågvärd, och svaren på de vanligaste frågorna om tjänsten och rekryteringsprocessen hittar du här.

 

Den vi söker

På SJ tror vi att de flesta människor kan lära sig det mesta så länge de är nyfikna och har rätta viljan. Det vi kräver av dig är ett genuint intresse för service och säkerhet ombord och ett övergripande ansvarstänk. Du är utåtriktad och har en exceptionell förmåga att se lösningar i ett högt tempo. För våra resenärers säkerhet skull behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi är ett välkomnande arbetslag som tror på att ha kul tillsammans, och letar nu efter dig som uppskattar en arbetsplats och kollegor som kan utmana och stimulera dig!

För att vara aktuell för rollen som tågvärd behöver du därtill uppfylla Transportstyrelsen för personal som arbetar på tåg:


• Du behöver vara minst 20 år gammal.
• Du ska ha en fullständig gymnasieutbildning, eller motsvarande utbildningsbakgrund.
• Du behöver vara fri från betalningsanmärkningar och förekomster i belastningsregistret för att kunna bli anställd som Tågvärd. Vi genomför en bakgrundskontroll som en del av rekryteringsprocessen.
• Som Tågvärd behöver du uppfylla EU:s hälsokrav för järnväg, vilket bl.a. innefattar god syn med färgseende, god hörsel samt att du är drogfri.

Din hälsostatus kommer innan anställning att kontrolleras genom en hälsokontroll som vi bokar och vår företagshälsovård genomför. Enligt EU:s riktlinjer för järnväg gör vi slumpmässiga alkohol- och drogtester.

Tjänsten innebär skifttjänstgöring och helgarbete samt regelbunden övernattning på annan ort. Skiften kan sträcka sig från 03:00 på morgonen till 02:00 på natten. Då arbetstiderna går utanför kollektivtrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till den station du söker till.

 

Vad kan SJ erbjuda dig?

SJ är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom generösa personalförmåner och trygga villkor. Här präglas arbetsmiljön av bra laganda.

Du blir vårt ansikte utåt i en koncern med över 5000 medarbetare som bidrar till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Du ingår dessutom i en av Sveriges grönaste varumärken och blir en del av lösningen för att klimatmålen ska nås.

Läs om vårt erbjudande och hur det är att jobba hos oss på vår karriärsida.

 

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells, en del av Manpower Group.

Om du kvalificerar dig genom CV-urval kommer du att kallas till en digital intervju. Den följs efter vidare urval av bakgrundskontroll, referenstagning, intervju med ansvarig gruppchef på SJ samt av en hälsoundersökning.  

Ansökningar tas endast emot via denna sida. Ansökningar som skickas via mail kommer inte behandlas. I din ansökan ber vi dig inkludera ett CV och ett personligt brev på svenska. Ange om du är intresserad av tillsvidare- och/eller timanställning.

Skicka in din ansökan senast den 8 september. Kallelser till intervjuer kommer att skickas ut efter sista ansökningsdatum.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Amanda Tannerfalk per mail till amanda.tannerfalk@jeffersonwells.se. Vi vill dock tipsa om att första kolla vår FAQ, där vi svarar på de vanligaste frågorna om tjänsten och om rekryteringsprocessen: Rekrytering av Tågvärdar till SJ.

 

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Ansök nu

Tågvärd Karlstad

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Mar 23


Välkommen ombord! Just nu söker vi ett antal tågvärdar till vår enhet i Karlstad. Anställningarna är timanställningar/säsonganställning.

Som tågvärd hos Svenska Tågkompaniet ser du till att våra resenärer får en trevlig och bra resa. Du ger våra kunder service, information och tillser säkerheten ombord. Du kommer att hjälpa resenärer tillrätta och sköta högtalarutrop under färdens gång samt kontrollera att kunderna har biljetter. Du är serviceinriktad, har högt säkerhetstänk, är professionell och ser till att resenärerna trivs och känner sig sedda.

Arbetstiderna varierar och övernattningar på annan ort förekommer. Det ställs krav på flexibilitet under tidvis högt arbetstempo.

Tågkompaniets kärnvärden är enkelt, personligt, pålitligt och modigt. Att du agerar i enlighet med våra kärnvärden är självklart och att vi ser att du aktivt arbetar med att stärka vår uppdragsgivare Värmlandstrafiksvarumärke. Svenska Tågkompaniet AB är operatör för Värmlandstrafik.

Att du är serviceinriktad och gillar att hjälpa våra resenärer är en viktig del av jobbet.

För att få jobba som tågvärd hos oss måste du ha fyllt 20 år. Har du arbetat som tågvärd tidigare är det förstås meriterande.

Tågvärdsutbildning får du hos oss. Att du behärskar svenska språket, är serviceinriktad och även kan prata och förstå engelska, och gillar att jobba med människor tar vi för givet. Hos oss får du en introduktionsutbildning som bland annat omfattar hur vi vill att du ska möta våra kunder och vad som i övrigt gäller inom Tågkompaniet.

Tågkompaniet är ett litet bolag med stort hjärta. Vi bryr oss om våra kunder, trafikbeställare och våra medarbetare. Svenska Tågkompaniet AB – Tågkompaniet – bildades år 1999 för att vinna upphandlingen av Sveriges nattågstrafik till och från övre Norrland. Sedan dess har vi befäst vår plats på den svenska järnvägsmarknaden. Vi är specialiserade på den upphandlade trafiken och är uppskattade av våra trafikbeställare som upplever att vi levererar tågtrafik med hög kvalitet och aldrig är omöjliga. I dag är vi ett väletablerat företag med gott renommé samt en stabil och långsiktig ägare. Vi förfogar över resurser, kompetens och system som täcker alla typer av tågtrafik i Sverige. Sedan år 2007 ägs Tågkompaniet av NSB i Norge, vilket ger oss muskler att ta åt oss både små och stora trafikuppdrag, samtidigt har vi möjlighet att forma verksamheten utifrån kundens behov och önskemål. Vi har också tillgång till NSB:s samlade expertkompetens inom järnvägsområdet.

Ansök nu

SJ söker fler härliga Tågvärdar till xxx

Tågvärd/Tågvärdinna
Läs mer Apr 4
Det här är SJ SJ är Sveriges första och största tågoperatör- vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Vi söker därför dig som kan hjälpa oss att ge våra kunder bästa möjliga service. Vi erbjuder alla våra medarbetare tillgång till bra förmåner som till exempel friskvård och motion samt möjligheter till kompetensutveckling för att avancera inom företaget. Läs mer om SJ

Vi letar efter dig som är vänlig och utåtriktad och tycker om att arbeta i en rörlig miljö där ingen dag är den andra lik.

SJ för människor närmare varandra.
SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Precis som människors resande förändras vi. Resandet ska bli enklare, pålitligare och härligare och kunderna ska få uppleva vår vision "Ett SJ att lita på och längta till!". Detta ger oss på SJ en utmanande vardag och stora utvecklingsmöjligheter!

Om arbetet
Som Tågvärd på SJ blir du del av ett spännande team med mål att ge våra kunder en härlig reseupplevelse ombord på våra tåg. Du ser till att våra kunder känner sig sedda och väl omhändertagna. I din roll bär och förmedlar du alltid SJs värdeord som är en del av vårt varumärke: Härligt, Mänskligt, Enkelt och Pålitligt.

Arbetet kan variera beroende på vilken tågtyp du arbetar på, men exempel på arbetsuppgifter är att:                         

ansvara för säkerheten ombord
säkerställa punktligheten för tågets avgång
sköta servering i 1:a klass
aktiv försäljning i bistron och 1:a klass
hjälpa kunder tillrätta både ombord på tåget men även vidare till slutdestination
ge tydlig information löpande under resan
vara tillgänglig för kund
Våra tågvärdar har högt säkerhetstänk, är serviceinriktade, professionella, ser till att kunderna trivs samt känner sig sedda och trygga. Du ska trivas med att arbeta oregelbundna arbetstider, tidig morgon som sen kväll samt helger. Övernattningar på annan ort sker regelbundet och det ställer krav på flexibilitet under tidvis högt arbetstempo.

Punktlighet är SJs viktigaste hållbarhetsmål. Alla medarbetare bidrar till att tågen ska vara punktliga och att vi respekterar varandras tid. SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Kika gärna på filmen om Marcus och Naima, tågvärdar på SJ, https://www.facebook.com/sj/videos/10155571450936203/

Du erbjuds
Om du har vad som krävs erbjuder vi dig en timanställning på SJ. Hos oss får du engagerade kollegor och möjligheten att träffa hundratals människor varje dag. Din anställning omfattas av bra förmåner och gällande kollektivavtal. 

Innan din anställning måste du gå vår interna utbildning på ca 6-8 veckor. Utbildningen sker under dagtid och fullständig närvaro är obligatorisk.

Formella krav
För att arbeta som Tågvärd måste du ha fyllt 20 år. Vi tjänstgör i uniform. Du måste vara drogfri, ha god syn, hörsel och färgseende samt i övrigt uppfylla kraven enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökningar och hälsotillstånd (BV-FS 2000:4) som du kan läsa här: https://www.trafikverket.se/contentassets/c3f4c88a8d0b4865a34a2e4445a0ee65/bv_fs2000_4.pdf
Hälsoundersökning kommer att krävas om du går vidare i processen.

Bakgrund
Gymnasieutbildning eller motsvarande är ett krav, även att du talar och skriver bra svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Du har goda IT-kunskaper och erfarenheter av tekniska verktyg som smartphone.

Lön
SJ tillämpar befattningslön, vilket innebär att lönerna inte är individuellt förhandlingsbara. Kollektivavtal finns.

Övrigt
Innan vi kan erbjuda dig en anställning krävs ett godkänt utdrag ur belastningsregistret som du ansöker via följande blankett  https://polisen.se/siteassets/blanketter/polisens-blanketter-442-3.pdf . Blir du kallad till intervju ska du ta med utdraget från polisen i obrutet kuvert.

En kreditupplysning kommer även att krävas om du går vidare.

Ansökan
Rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt.

Aktuella kandidater kommer att kontaktas per telefon. Vi tar endast emot ansökningar via vårt webbformulär. Ansökningar via brev och mail kommer att lämnas obehandlade.

Ansök nu