Biträdande rektor jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

Biträdande rektor för gymnasiet

Biträdande rektor
Läs mer Mar 22
Karlstads Globala Gymnasium är en icke vinstdrivande skola med 400 elever som erbjuder fyra nationella gymnasieprogram (EK, NA, SA, TE). Skolan ägs av Studieförbundet Medborgarskolan Mitt och fokuserar på resursfördelning utifrån elevernas behov, samt att erbjuda våra lärare en riktigt bra arbetsmiljö.
Vi ska nu förstärka vår ledningsgrupp och söker en biträdande rektor inför höstterminen 2024, som ett komplement till nuvarande skolledning som består av rektor och en biträdande rektor. Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid.
Arbetsuppgifterna är varierande och kan komma att förändras över tid.
Arbetsfördelningen inom ledningsgruppen är flexibel, därför söker vi någon som har kompetens och erfarenhet inom flera områden. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet och det är ett krav att du har gedigen erfarenhet av arbete inom gymnasieskola. Erfarenhet av arbete kopplat till elevhälsan och specialpedagogisk kompetens är meriterande för uppdraget.
Vi tar emot ansökningar kontinuerligt.
En första kontakt ser vi helst via mejl till skolans ledningsgrupp, där du bifogar CV och personligt brev. Mejla till:
info@karlstadsglobala.se
Vid frågor går det bra att kontakta rektor Andreas Wargclou på 0739-322896.
Telefonsamtal från rekryteringsfirmor undanbes vänligen men bestämt.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Mar 19
Karlstads Globala Gymnasium är en icke vinstdrivande gymnasieskola med 400 elever som erbjuder fyra nationella gymnasieprogram (EK, NA, SA, TE). Skolan ägs av Studieförbundet Medborgarskolan Mitt och fokuserar på resursfördelning utifrån elevernas behov, samt att erbjuda våra lärare en riktigt bra arbetsmiljö.

Vi ska nu förstärka vår ledningsgrupp och söker en biträdande rektor inför höstterminen 2024, som ett komplement till nuvarande skolledning som består av rektor och en biträdande rektor. Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid.

Arbetsuppgifterna är varierande och kan komma att förändras över tid. Arbetsfördelningen inom ledningsgruppen är flexibel, därför söker vi någon som har kompetens och erfarenhet inom flera områden. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet och det är ett krav att du har gedigen erfarenhet av arbete inom gymnasieskola. Erfarenhet av arbete kopplat till elevhälsan och specialpedagogisk kompetens är meriterande för uppdraget.

 

Vid frågor går det bra att kontakta rektor Andreas Wargclou på 0739-322896.

Vi tar emot ansökningar löpande till info@karlstadsglobala.se 

Telefonsamtal från rekryteringsfirmor undanbes vänligen men bestämt.

Ansök nu

Biträdande rektor till Thoren Framtid Karlstad

Biträdande rektor
Läs mer Dec 1
På Thoren Framtid förbereder vi eleverna inför nästa steg i livet oavsett om det är nästa årskurs, gymnasiet eller att ta klivet vidare i deras utveckling. Här är det personliga, verkliga och digitala lärandet i fokus tillsammans med forskningsbaserade undervisningsmetoder.På Thoren Framtid Karlstad arbetar vi aktivt för att skapa en gynnsam miljö för lärande och utveckling.

Vi söker nu efter en biträdande rektor som i samarbete med skolans rektor vill vara med och bidra till att stärka vår organisation och skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever och medarbetare. Rollen innebär huvudansvar för skolans administration till ca 50%, övriga ansvarsområden inom ramen för rollen görs i samråd med rektor. 

Vi söker dig som: 

- Är strukturerad och har lätt att lära och använda olika administrativa system
- Är utåtriktad och serviceorienterad inom ramen för skolans uppdrag 
- Är insatt i rådande lagar och styrdokument
- Planerar, strukturerar och prioriterar sin arbetsuppgifter 
- Skapar ett gott arbetsklimat genom delaktighet från medarbetare och har ett tydligt ledarskap som sätter elevernas lärande och personalens välmående i fokus
- Är en utmärkt kommunikatör och lagspelare

Kvalifikationer 

Du har lämplig högskoleutbildning antingen som lärare, lärare mot fritidshem, SYV och eller annan utbildning som anses likvärdig och ger behörighet att studera på rektorsutbildningen. Som biträdande rektor arbetar du nära rektor men kommer också att självständigt ansvara för skolans administration i Schoolsoft och andra administrativa system samt vara kontaktperson för skolan inom en rad områden.

Du är både spindeln i nätet internt och ansiktet utåt vilket gör att du behöver vara en person som är flexibel, stresstålig och självständigt kan prioritera vid arbetstoppar kopplat till skolans årshjul. Att du trivas med att samarbeta med lärare, övrig personal och rektor är en förutsättning för att arbetet ska fungera. 

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan. 

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Ansök nu

Biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Dec 14
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8600 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling, kollektivtrafik samt kultur och bildning.


Kultur och bildningsverksamheten innefattar Värmlands fem folkhögskolor, kulturavdelningen och folkhälsoavdelningen. Alla ska kunna ta del av ett rikt kulturliv, en mångfald av möjligheter till eget skapande och ett brett utbud av utbildningar och kurser. Det är utvecklande för individen och skapar också attraktionskraft och tillväxt i vår region.Om verksamheten
Molkoms folkhögskola är en av Region Värmlands fem folkhögskolor och har cirka 220 studerande varav ett 80-tal som bor på internat.

Skolan finns på tre orter i länet och har högkvalitativa utbildningar och är välmeriterad inom profilområdet film, skådespeleri, hälsa och animation.

Arbetsbeskrivning
Som biträdande rektor ingår du i skolans ledningsgrupp och har ett utökat ansvar för hela skolans utvecklings-, kvalitets- och marknadsföringsarbete. Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och stödja de olika verksamheterna så att de bibehåller och utvecklar sin attraktions- och konkurrenskraft. I tjänsten ingår även personal och arbetsmiljöansvar. Vi erbjuder dig ett mångfacetterat arbete som kräver ett stort engagemang och förmåga att entusiasmera andra för att få processer och förbättringar att fungera på ett optimalt sätt.

Som biträdande rektor består dina arbetsuppgifter bland annat av:

- Systematiserad omvärldsbevakning för att säkerställa att skolans yrkesutbildningar uppfyller bransch- och yrkeskrav, för att bibehålla certifieringar och anställningsbarheten hos de studerande.
- Driva, leda och utveckla skolans kvalitetsarbete?samt implementera metoder för att säkerställa kvaliteten i hela verksamheten.
- Ansvara för det operativa marknadsföringsarbetet på skolnivå.
- Driva digital utveckling av skolformen i nära samverkan med medarbetare.
- Samverkan med externa intressenter på såväl lokal, regional, nationell som internationell nivå.

Region Värmland använder sig av ledarskapsmodellen Utvecklande Ledarskap (UL) och som chef i regionen får du tillgång till såväl utbildningar som ska stödja dig i ditt chefsskap som individuellt stöd i din roll som chef/ledare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med relevant inriktning inom exempelvis ledarskap, pedagogik eller annan utbildning som anses likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av ledarskap samt av att processleda utveckling och bedriva kvalitetsarbete, gärna inom folkbildning. Det är meriterande om du har kompetens inom området för skolans yrkesutbildningar. Har du även kompetens inom digital utveckling samt marknadsföring är det ett plus. 

Rollen förutsätter att du är nyfiken, analytisk, ansvarstagande, lösningsfokuserad och självständig. Du behöver också ha en god kommunikativ förmåga och förutom svenska även behärska engelska i tal och skrift. Då du behöver köra bil eller minibuss i tjänsten är även körkort ett krav. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Assistant Principal

Biträdande rektor
Läs mer Maj 31
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 46 schools and around 32,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Assistant Principal

Internationella Engelska Skolan Karlstad is now looking for an Assistant Principal of Academics for years (7-9) to join our international team of educators. IES Karlstad is looking for someone who is passionate about the IES ethos and believes that every child can exceed their potential. The Assistant Principal for senior school needs to be focused on solutions, work effectively with others and is always student focused.

The ideal candidate has teaching experience, a passion for developing education and has experience in a school leadership position. It is important that you are fluent in Swedish and English and you need to have a thorough working knowledge of the Swedish educational system. The role is vital in establishing and implementing the high academic standards expected within IES. The position requires a strategic mindset and a hands on approach. It will involve daily contact with teachers, staff, students and parents.

Key areas of responsibility

The Assistant Principal of Academics is part of the school's leadership team and works closely with the Principal, Student Care Team, Heads of Department and teachers to develop top educational practices. How do we continue to improve the quality of teaching? How do we support students in fulfilling their potential? How do we monitor students’ progress? These are a few of the many questions that you will work with as part of our systematic quality work. 

You should believe in the central pillars of what we at IES offer to students:

- To command the English language - the key to the world.
- A safe and orderly environment, where teachers can teach and students can learn.
- High academic expectations.

Required competencies and desired qualifications/experiences

We are looking for individuals who are organised, focused and resilient to the day-to-day pressures that working in education can bring. The successful candidate is a highly committed team player with drive, energy and passion, who:

- Coaches and supports teachers to develop their practice
- Inspires a love of learning within students
- Has a collaborative relationship with parents  
- Has a deep understanding about the school law
- Has an in-depth knowledge of grading and LGR 22
- Has a high technical skill and utilisation of SchoolSoft and Skola24

Ansök genom att skicka CV och personligt brev märkt "Assistant principal" till: applications.karlstad@engelska.se

Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt. Lämnas in oöppnat till skolan.

Ansök nu

Biträdande rektor till Thoren Business School i Karlstad

Biträdande rektor
Läs mer Maj 23
Thoren Business School fokuserar på att ge våra elever en meningsfull och personlig utbildning som förbereder dem att bli framtidens entreprenörer och ledare. Vi strävar efter att ge våra elever de verktyg och den kunskap de behöver för att nå sin fulla potential och uppmuntra deras kreativitet och personliga utveckling – oavsett vilka drömmar och mål de har.På Thoren Bussiness School i Karlstad arbetar vi ständigt för att skapa en gynnsam miljö för lärande och utveckling.

Vi söker nu efter en biträdande rektor som i samarbete med skolans rektor vill vara med och bidra till att stärka vår organisation och skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever och medarbetare.  

Vi söker dig som: 

- Är engagerad i skolans utveckling.
- Är insatt i rådande lagar och styrdokument.
- Planerar, strukturerar och prioriterar arbetsuppgifter.
- Skapar ett gott arbetsklimat genom delaktighet från medarbetare och har ett tydligt ledarskap som sätter elevernas lärande och personalens välmående i fokus.
- Är en utmärkt kommunikatör och lagspelare som kan fungera som en brobyggare.
- Är både självständig och teamorienterad.

Kvalifikationer 

Du har lämplig högskoleutbildning och är intresserad av rektorsutbildning.  

Vill du vara med och göra skillnad och ha en betydelsefull roll i en organisation som ständigt utvecklas? Varmt välkommen in med din ansökan så att vi får tillfälle att berätta vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig. 

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.

Ansök nu

Biträdande skolledare till Frödingskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 21
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.Känner du dig redo för nya utmaningar i ett uppdrag som biträdande skolledare? Vill du vara med och bidra till att elever och medarbetare får utvecklas till att vara sitt allra bästa jag? Är du en lagspelare som är driven, orädd och engagerad som tillsammans med oss vill skapa en framgångsrik skola.

Är du dessutom en ledare med intresse för det pedagogiska ledarskapet, då ska du läsa vidare här!

Beskrivning
Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga. I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Vi söker en biträdande skolledare med stort driv och engagemang som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever! 


Frödingskolan är en mellan- och högstadieskola med ca 300 elever. Skolan ligger i Karlstads största stadsdel Kronoparken vilket också är ett mångkulturellt område. Eleverna på skolan kommer från en mängd olika kulturella bakgrunder vilket ger en dynamik i lärandet och en härlig atmosfär. På skolan är det viktigt att arbeta främjande och förebyggande för att gynna elevernas hälsa och lärande. 

Arbetsuppgifter
Som biträdande skolledare kommer du på rektors uppdrag och tillsammans med rektor att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I uppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande skolledare ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du har nära samarbete med rektor som fördelar arbetsuppgifter som t.ex. elevärenden, rutiner, planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten, dokumentation mm.  

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och väl förtrogen med LGR22 och andra styrdokument. Meriterande om du har jobbat i en arbetsledande befattning tidigare med erfarenhet av skolledning. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Du har förmågan att förmedla tydlig information till både medarbetare och vårdnadshavare samt en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. 
 
Som person är du en lagspelare som är lojal, trygg, tydlig i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så att gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du uppskattar samarbete och är relationsskapande då rollen innebär många kontaktytor och nätverkande. 
 
Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Ansök nu

Biträdande skolledare till Mariebergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Nov 1
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.Känner du dig redo för nya utmaningar i ett uppdrag som biträdande skolledare? Vill du vara med och bidra till att elever och medarbetare får utvecklas till att vara sitt allra bästa jag? Är du en lagspelare som är driven, orädd och engagerad som tillsammans med oss vill skapa en framgångsrik skola.

Är du dessutom en ledare med intresse för det pedagogiska ledarskapet, då ska du läsa vidare här!

Beskrivning
Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga. I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Trygghet, glädje och kunskap är tre nyckelord som framkommer när personalen sätter ord på Mariebergskolan år 2025. Nu har du chansen att tillsammans med personalen vara en del av detta! Vi söker en biträdande skolledare med stort driv och engagemang som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever! 


Mariebergsskolan är en högstadieskola med närmare 425 elever i årskurserna 7-9 fördelade på 15 klasser. Skolan är stolt över sin höga trivsel bland elever och personal. På skolan är det viktigt att arbeta främjande och förebyggande för att gynna elevernas hälsa och lärande. 

Arbetsuppgifter
Som biträdande skolledare kommer du på rektors uppdrag och tillsammans med rektor att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I uppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande skolledare ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du har nära samarbete med rektor som fördelar arbetsuppgifter som t.ex. elevärenden, rutiner, planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten, dokumentation mm.  

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och väl förtrogen med LGR22 och andra styrdokument. Meriterande om du har jobbat i en arbetsledande befattning tidigare med erfarenhet av skolledning. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Du har förmågan att förmedla tydlig information till både medarbetare och vårdnadshavare samt en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. 
 
Som person är du en lagspelare som är lojal, trygg, tydlig i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så att gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du uppskattar samarbete och är relationsskapande då rollen innebär många kontaktytor och nätverkande. 
 
Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Ansök nu

Biträdande Rektor 100% till Praktiska gymnasiet Karlstad

Biträdande rektor
Läs mer Sep 29
Vi erbjuder Sveriges mest relevanta yrkesutbildningar. Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola, sedan dess har vi vuxit och har idag 36 skolor över hela landet. De branscher vi utbildar inom skriker efter utbildad personal och vi bidrar genom att utbilda framtidens arbetskraft. Genom vårt nära samarbete med det lokala näringslivet ger vi våra elever rätt kompetens inför sitt kommande yrkesliv. Vill du också vara med och utbilda framtidens arbetskraft?

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiet är störst i Sverige inom gymnasial yrkesutbildning. Vi vet att en bra yrkesutbildning leder till jobb direkt efter gymnasiet, det ger våra ungdomar en chans att tidigt etablera sig i samhället. I vår undervisning blandar vi teori med praktik och arbetar för att ge våra elever sitt livs bästa skoltid. Våra ledord är ambition, kraft och glöd. Vår värdegrund genomsyrar hela organisationen, oavsett vilken roll du har.

AMBITION handlar om att vi har höga förväntningar på varandra och våra elever, men också att vi ska ge våra elever den bästa undervisningen och agera professionellt och tydligt.

Genom KRAFT samverkar vi tillsammans kring varje elev. Vårt mål är att ge den nya generationens arbetskraft, våra elever, möjlighet att vara med och förändra sina branscher i frågor om inkludering, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

GLÖD symboliserar det engagemang som vi har för varje elev men också för arbetsgivarens situation. Det symboliserar även vår stolthet över vår verksamhet och vårt viktiga uppdrag som del av yrkesutbildare i Sverige.

En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv, vilket utvecklar samhället som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har en plan klar för sig. Vår roll är att visa vägen genom att inspirera och utbilda framtidens arbetskraft. Det är något som både samhället och våra elever vinner på.

Praktiska Gymnasiet Karlstad

Vi är skolan som utbildar för framtiden. Vi erbjuder 7 yrkesutbildningar och jobbar nära branscherna, hos oss är målet att eleverna ska få jobb direkt efter gymnasiet.

Vi bedriver vår verksamhet centralt i Karlstad, i Helmia-huset nära Inre hamn. Vi ligger nära såväl tåg- som busstation. Vi har ca 330 elever hos oss.

Vi är inne en spännande utvecklingsfas med nya skollokaler och har ett bra söktryck, kom och bli en del av gemenskapen!

Ditt uppdrag

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start snarast, enligt överenskommelse.

Du kommer att arbeta med strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav. En stor del av arbetsuppgifterna är kopplade till skolans systematiska kvalitetsarbete och det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Tillsammans med rektor och övrig ledning har du ett pedagogiskt ledarskapsansvar. I ditt uppdrag ingår det elevansvar och personalansvar och ansvar för vissa av skolans program. Du kommer även jobba aktivt mot de olika branscherna och samverka på olika nivåer.

Du är med i det operativa elevhälsoarbetet och arbetar tätt ihop med skolans elevhälsoteam. Du kan även komma att ha SBA-ansvar för skolans lokaler.

Du kommer ha ett tätt samarbete med skolans rektor, förstelärare och administratör. Vi är ett gott gäng med högt i tak och tydligt fokus på utveckling.

Vi kommunicerar huvudsakligen genom SchoolSoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar.

Din profil

I första hand ser vi att du har erfarenhet av att arbeta som biträdande rektor. Vi söker dig som har gymnasielärarexamen eller motsvarande utbildning. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola eller grundskola samt erfarenhet av att arbeta inom skolledning tex som arbetslagsledare, förstelärare eller SYV. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrkesprogram.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras behov och ger dem framtidstro. Samarbete med skolledning och övriga medarbetare är en grundbult så det ställs höga krav på din samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontakter med elever, vårdnadshavare och externa samarbetspartners, vilket kräver god förmåga att kommunicera med olika individer och grupper. Du är fokuserad på mål, resultat och kvalité. Din AMBITION är att med höga förväntningar på dig själv och medarbetarna och med tydligt pedagogiskt ledarskap ta dig an dina arbetsuppgifter professionellt. Med hjälp av din KRAFT står du upp för värden som hållbarhet, mångfald och jämställdhet och du samverkar kring elevernas skolgång. Genom din GLÖD inspirerar du dina medarbetare och engagerar dig i företagens situation. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit!

Vi erbjuder

På Praktiska Gymnasiet jobbar vi som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätt förutsättningar för att utvecklas in i rollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag och pensionsrådgivning.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2022-10-13. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag., vi kommer ha intervjuer löpande.

Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Tobias Ejdeholm på tfn 054-691974 eller via mail tobias.ejdeholm@praktiska.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se

Ansök nu

Biträdande skolledare till Mariebergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 9
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.Känner du dig redo för nya utmaningar i ett uppdrag som biträdande skolledare? Vill du vara med och bidra till att elever och medarbetare får utvecklas till att vara sitt allra bästa jag? Är du en lagspelare som är driven, orädd och engagerad som tillsammans med oss vill skapa en framgångsrik skola.

Är du dessutom en ledare med intresse för det pedagogiska ledarskapet, då ska du läsa vidare här!

Beskrivning
Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga. I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Mariebergsskolan söker nu en biträdande skolledare med stort driv och engagemang. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever! 


Mariebergsskolan är en högstadieskola med närmare 425 elever i årskurserna 7-9 fördelade på 15 klasser. Skolan är stolt över sin höga trivsel bland elever och personal. På skolan är det viktigt att arbeta främjande och förebyggande för att gynna elevernas hälsa och lärande.    

Arbetsuppgifter
Som biträdande skolledare kommer du tillsammans med rektor att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I uppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande skolledare ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du har nära samarbete med rektor som fördelar arbetsuppgifter som t.ex. elevärenden, rutiner, planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten, dokumentation mm.  

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Meriterande om du har jobbat i en arbetsledande befattning tidigare med erfarenhet av skolledning. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Du har förmågan att förmedla tydlig information till både medarbetare och vårdnadshavare samt en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. 
 
Som person är du en lagspelare som är lojal, trygg, tydlig i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så att gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du uppskattar samarbete och är relationsskapande då rollen innebär många kontaktytor och nätverkande. 
 
Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Thoren Business School Karlstad söker engagerad biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School har fyra huvudprogram; Business Program, Management Program, Communication Program samt Commerce.Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Thoren Business School i Karlstad till ett Affärsgymnasium där vi har elever som vill utvecklas inom entreprenörskap, ledarskap och kommunikation.

Tillsammans med övrig personal skapar du en gynnsam miljö för lärande där fokus ligger på att se varje elev. Att du har ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse för människor ser vi som en självklarhet. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger på ömsesidig respekt.

Som bitr.rektor ingår du i skolledningen där vi arbetar med skolutveckling. Vi har ett nära samarbete med undervisande personal samt EHT kring skolutvecklingsfrågor samt frågor kring hur vi når en hög måluppfyllelse. Du arbetar direkt med skolfrågor som delegeras av rektor.

Du ingår även i ett team med lärare där du förväntas vara drivande i att leda ett långsiktigt utvecklingsarbete tillsammans med dem i syfte att öka måluppfyllelsen på skolan. Du förväntas att ta en handledande roll i detta arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår det även att arbeta med dokumentation i olika form och du förväntas kunna uttrycka dig på ett professionellt sätt.

Vi strävar efter ett nära samarbete med mentorer och lärare där du förväntas vara en kvalificerad samtalspartner till dem i utvecklingsfrågor samt fungera som rådgivare till rektor, i olika pedagogiska frågor.

Kvalifikationer

Legitimerad gymnasielärare eller annan ledarskapsutbildning. Erfarenhet av undervisning på gymnasienivå är meriterande. Du har god kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har lätt för att bygga goda relationer med alla människor.

Arbetet kräver ödmjukhet, lyhördhet, analysförmåga och en förmåga att kunna samarbeta internt och externt. Du har verktyg för att kunna möta elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett kommunikativt och förtroendeingivande sätt.

Du är strukturerad, flexibel och har ett positivt och professionellt förhållningssätt i mötet med elever, vårdnadshavare och arbetskamrater. Du arbetar långsiktigt, sätter upp mål, provar och utvärderar tillsammans med kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Vi erbjuder dig

Du får en närvarande chef som tror på tillit till sina medarbetare.

En arbetsplats där kulturen och snabba beslutsvägar är framgångsfaktorer för elevernas måluppfyllelse

Du kommer att förväntas och ges förutsättningar att driva utveckling på riktigt. Du får ett nära samarbete med kollegor och rektor.

Som nyanställd erbjuder vi dig även en introduktionskurs till Thorengruppen AB via Check-in@TG.

Thorengruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande och vi får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda.

Är du personen vi söker, sök tjänsten idag!

Sista ansökningsdag: 2022-06-22, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Rektor Lena Bjuresäter 072-1412564, lena.bjuresater@tbschool.se

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Biträdande skolledare till Norrstrandsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 17
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.Beskrivning
Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga.

I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Norrstrandsskolan 7-9 söker nu en biträdande skolledare med stort driv och engagemang. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever! 
 
Norrstrandsskolan är Karlstads största grundskola och har ca 690 elever i åk 4–9. På högstadiet går ca 520 elever. Skolan arbetar för elevernas trygghet, trivsel och måluppfyllelse är satt i fokus. Tillitsfulla relationer, ett professionellt samarbete mellan skolans aktörer och ett skolnära ledarskap är framgångsfaktorer i arbetet för att få trygga elever med god måluppfyllelse väl rustade för framtida utmaningarArbetsuppgifter
Som biträdande skolledare kommer du tillsammans med rektor på 7-9  att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I uppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande skolledare ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du har nära samarbete med rektor som fördelar arbetsuppgifter som t.ex. elevärenden, rutiner, planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten, dokumentation mm.  
 

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Meriterande om du har jobbat i en arbetsledande befattning tidigare med erfarenhet av skolledning. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Du har förmågan att förmedla tydlig information till både medarbetare och vårdnadshavare samt en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. 
 
Som person är du lojal, trygg och tydlig i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så att gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du uppskattar samarbete och är relationsskapande då rollen innebär många kontaktytor och nätverkande. 
 
Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till fristående förskola

Biträdande rektor
Läs mer Feb 9
Backa Friskola söker en biträdande rektor
Biträdande rektor på förskolan är ansvarig för den pedagogiska och operativa verksamheten på förskolan.
Arbetet som biträdande rektor sker i nära samarbete med huvudmannen (styrelsen) och rektor för grundskolan. Uppdraget som biträdande rektor innebär ansvar för verksamheternas kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Som ledare har du ansvaret för att förskolans utbildning i sin helhet utvecklas i enlighet med läroplanens och föreningens mål och intentioner. Tillsammans med övriga pedagoger ansvarar du för att den pedagogiska verksamheten håller god kvalitet.
Vi söker en professionell ledare som stöttar våra medarbetare och samarbetar med dem både som ledare och kollega. Du ser möjligheter före hinder och bidrar till att utveckla arbetet på förskolan. Du är väl förankrad i förskolans värdegrund och ser alltid till barnens bästa.
Tjänsten är på 80-100% och innefattar 40% administrativt arbete och ledningsarbete samt 40-60% arbete i barngrupp.
Viktiga kvalitéer som vi eftersöker hos vår blivande rektor:
Som person är du driven och vill utveckla både dig själv och organisationen.
Du har ett professionellt förhållningssätt, god förståelse för helheten och tar ansvar för ditt uppdrag.
Du har erfarenhet av att arbeta som ledare inom skola, förskola eller andra verksamheter.
Du har förmåga att leda och organisera verksamheter, samt driva utvecklingsarbete.
Erfarenhet och god kompetens som personalansvarig.
Du har erfarenhet av att leda systematiskt kvalitetsarbete och av utvecklingsarbete utifrån pedagogisk dokumentation och dialog.
Förståelse för ekonomi och god förmåga att arbeta efter budget och att försäkra förskolans ekonomiska stabilitet.
Du har ett starkt engagemang för Backa Friskolas vision och verksamhetsidé. Den som söker skall ha erfarenheter och utbildning som matchar Backa Friskolas profil som holistisk förskola och som kan bidra till att förskolan utvecklas i linje med föreningens vision och mål (se vision och måldokument på www.backafriskola.se).
Erfarenhet av och kunskaper inom NVC, mindfulness och yoga är meriterande.
Pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete som pedagog i förskola och/eller skola är starkt meriterande. Vi kommer dock också lägga stor vikt vid personlig lämplighet och andra kompetenser enligt ovan.
Se fullständig uppdragsbeskrivning på www.backafriskola.se under fliken lediga jobb.
Ansök genom att sända CV och personligt brev samt referenser från tidigare arbeten till styrelsen@backafriskola.se
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor/samordnare och schemaläggare

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Viktoria som är en av våra två biträdande rektorer lämnar sitt uppdrag i september och vi rekryterar nu hennes ersättare!

Skolledningen har tillsammans med övriga medarbetare uppdraget utveckla skolan till Karlstads mest populära gymnasieskola.

Skolan skall präglas av ambitiösa studier som kombineras med idrott, fysisk aktivitet och hälsa.

Fokus skall ligga på studiero och ordning & reda samt att skapa hög kunskapsutveckling och goda resultat för eleverna.

Att vara i skolledningen på Fria Läroverken innebär ett stort personligt ansvar för alla delar som ingår i uppdraget.  

Som biträdande rektor/samordnare och schemaläggare ansvarar du för:

- tjänsteplanering, bemanning och schemaläggning av skolans medarbetare främst lärare
- du har personalansvar för medarbetare inom administration och service
- du hanterar budgetering och ekonomisk rapportering 
- ansvarig för uppföljning av skolans elevråd 
- lönerapportering
- rekrytering av egen personal och stöd i övrig rekrytering och huvudansvar för hantering av anställningsavtal
- ansvarig för för det elevadministrativa systemet vi använder Schoolsoft
- hanterar en del frågor rörande skolans lokaler
- i övrigt behjälplig i frågor som hanteras av övriga i skolledningen

Kravprofil

- vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av schemaläggning och företrädesvis på gymnasiet
- du har några års erfarenhet av en skolledande befattning
- att du har kunskap om och erfarenhet av elevadministrativt system är ett krav och har du arbetat med Schoolsoft är det meriterande. 
- du har god erfarenhet av budgetering och ekonomisk rapportering
- du vill arbeta i en målstyrd organisation med höga kvalitetskrav
- det är meriterande om du har genomfört det statliga rektorsprogrammet 

Personliga egenskaper 

Du skall ha en hög nivå av prestationsorientering som visar sig genom en vilja att uppnå de mål som sätts. Du skall ha en mycket god förmåga att planera verksamheten samt att därefter arbeta långsiktigt och strukturerat. Vi arbetar med en gemensam fastställd verksamhetsplan.

Du skall ha förmåga att hantera olika åsikter. Du är en god lyssnare och har stor empatisk förmåga samtidigt som du kan fatta kloka beslut som gynnar elever och skolverksamheten.

Du skall ha egenskaper som främjar samarbete och gruppgemenskap. Tycker om att arbeta tillsammans med andra och tar initiativ till nya kontakter. 

Du skall ha en mycket utvecklad förmåga till helhetssyn. Du skall ha en god överblick över hela verksamheten. Du skall driva verksamheten som leder mot ständig utveckling och ha förmåga att kunna skapa förändring och därefter kunna omsätta detta praktiskt i verksamheten. 

Du har en utpräglad förmåga att se detaljer i helheten och hur dessa kommer påverka verksamheten på sikt

Villkor

Vi har kollektivavtal och tillämpar ferietjänst för pedagogiskt personal och semestertjänst för övriga medarbetare. Vi har individuell lönesättning. Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt.

Tillträde efter överenskommelse men önskvärt är september 2020

Frågor och ansökan

Urval sker löpande och tillsättning kan ske inom ansökningstiden.

Vid frågor kontakta:

Johanna Nordkvist, rektor. mailto:johanna.nordkvist@laroverken.se 073-030 72 73

Anna Prochazka, biträdande rektor. mailto:Anna.Prochazka@laroverken.se 070-552 25 83

Viktoria Johannesson, biträdande rektor. mailto:Viktoria.Johannesson@laroverken.se 0704-625471

Eftersom det är semestertider så önskar vi företrädesvis kommunikation via e-post

Fria Läroverken har sju gymnasieskolor i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Våra gymnasier förenas av en gemensam vision att vara ”Sveriges bästa gymnasieskola för att kombinera ambitiösa studier med idrott” Vi brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.


Inom koncernen finns även grundskolorna Nordic International School i Karlstad, Norrköping, Trollhättan och Kalmar och i Växjö driver vi Kronoberg skola. Utöver det har vi även en resursskola, KF-utbildning i Norrköping.


För Kronoberg skola så är visionen att erbjuda ” En verksamhet som präglas av höga akademiska ambitioner och tydliga ordningsregler”.


Vi är idag totalt ca 2 800 elever och 380 medarbetare. Vi fokuserar alltid på kvalitet. Vi är nämligen övertygade om att det inte finns några genvägar för skolor som vill bli uppskattade och framgångsrika; det är kvaliteten på undervisningen som är nyckeln till ett framgångsrikt lärande för våra elever.


OBS: Vi har avtal med leverantörer av annonser och undanber oss ytterligare kontakter vänligen men bestämt.

Ansök nu