Biträdande rektor jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Biträdande rektor i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

Biträdande skolledare till Mariebergsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Jun 9
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.Känner du dig redo för nya utmaningar i ett uppdrag som biträdande skolledare? Vill du vara med och bidra till att elever och medarbetare får utvecklas till att vara sitt allra bästa jag? Är du en lagspelare som är driven, orädd och engagerad som tillsammans med oss vill skapa en framgångsrik skola.

Är du dessutom en ledare med intresse för det pedagogiska ledarskapet, då ska du läsa vidare här!

Beskrivning
Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga. I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Mariebergsskolan söker nu en biträdande skolledare med stort driv och engagemang. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever! 


Mariebergsskolan är en högstadieskola med närmare 425 elever i årskurserna 7-9 fördelade på 15 klasser. Skolan är stolt över sin höga trivsel bland elever och personal. På skolan är det viktigt att arbeta främjande och förebyggande för att gynna elevernas hälsa och lärande.    

Arbetsuppgifter
Som biträdande skolledare kommer du tillsammans med rektor att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I uppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande skolledare ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du har nära samarbete med rektor som fördelar arbetsuppgifter som t.ex. elevärenden, rutiner, planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten, dokumentation mm.  

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Meriterande om du har jobbat i en arbetsledande befattning tidigare med erfarenhet av skolledning. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Du har förmågan att förmedla tydlig information till både medarbetare och vårdnadshavare samt en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. 
 
Som person är du en lagspelare som är lojal, trygg, tydlig i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så att gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du uppskattar samarbete och är relationsskapande då rollen innebär många kontaktytor och nätverkande. 
 
Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Thoren Business School Karlstad söker engagerad biträdande rektor

Biträdande rektor
Läs mer Jun 8
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School har fyra huvudprogram; Business Program, Management Program, Communication Program samt Commerce.Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla Thoren Business School i Karlstad till ett Affärsgymnasium där vi har elever som vill utvecklas inom entreprenörskap, ledarskap och kommunikation.

Tillsammans med övrig personal skapar du en gynnsam miljö för lärande där fokus ligger på att se varje elev. Att du har ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse för människor ser vi som en självklarhet. På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger på ömsesidig respekt.

Som bitr.rektor ingår du i skolledningen där vi arbetar med skolutveckling. Vi har ett nära samarbete med undervisande personal samt EHT kring skolutvecklingsfrågor samt frågor kring hur vi når en hög måluppfyllelse. Du arbetar direkt med skolfrågor som delegeras av rektor.

Du ingår även i ett team med lärare där du förväntas vara drivande i att leda ett långsiktigt utvecklingsarbete tillsammans med dem i syfte att öka måluppfyllelsen på skolan. Du förväntas att ta en handledande roll i detta arbete.

I dina arbetsuppgifter ingår det även att arbeta med dokumentation i olika form och du förväntas kunna uttrycka dig på ett professionellt sätt.

Vi strävar efter ett nära samarbete med mentorer och lärare där du förväntas vara en kvalificerad samtalspartner till dem i utvecklingsfrågor samt fungera som rådgivare till rektor, i olika pedagogiska frågor.

Kvalifikationer

Legitimerad gymnasielärare eller annan ledarskapsutbildning. Erfarenhet av undervisning på gymnasienivå är meriterande. Du har god kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har lätt för att bygga goda relationer med alla människor.

Arbetet kräver ödmjukhet, lyhördhet, analysförmåga och en förmåga att kunna samarbeta internt och externt. Du har verktyg för att kunna möta elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett kommunikativt och förtroendeingivande sätt.

Du är strukturerad, flexibel och har ett positivt och professionellt förhållningssätt i mötet med elever, vårdnadshavare och arbetskamrater. Du arbetar långsiktigt, sätter upp mål, provar och utvärderar tillsammans med kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Vi erbjuder dig

Du får en närvarande chef som tror på tillit till sina medarbetare.

En arbetsplats där kulturen och snabba beslutsvägar är framgångsfaktorer för elevernas måluppfyllelse

Du kommer att förväntas och ges förutsättningar att driva utveckling på riktigt. Du får ett nära samarbete med kollegor och rektor.

Som nyanställd erbjuder vi dig även en introduktionskurs till Thorengruppen AB via Check-in@TG.

Thorengruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande och vi får varje år delta i Thoren Tillsammans, en unik konferens fylld med föreläsningar och inspiration för ThorenGruppens alla anställda.

Är du personen vi söker, sök tjänsten idag!

Sista ansökningsdag: 2022-06-22, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna Rektor Lena Bjuresäter 072-1412564, lena.bjuresater@tbschool.se

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se

Ansök nu

Biträdande skolledare till Norrstrandsskolan

Biträdande rektor
Läs mer Maj 17
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för förskola och skola för cirka 13 200 barn och elever och är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi har förskolor, familjedaghem, öppna förskolor, förskoleklasser, grundskolor, grundsärskolor, fritidshem och kulturskola och arbetar även med barn- och elevhälsofrågor. Vi rustar barnen för framtiden.Beskrivning
Karlstads kommun växer som aldrig förr, våra ambitioner är höga.

I Karlstads kommun får du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som vill göra skillnad redan idag. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vårt ledarskap, pedagogiska kunnande och kvalitetsarbete. I Karlstads kommun är skolan viktig och det märks. Norrstrandsskolan 7-9 söker nu en biträdande skolledare med stort driv och engagemang. Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för Karlstads elever! 
 
Norrstrandsskolan är Karlstads största grundskola och har ca 690 elever i åk 4–9. På högstadiet går ca 520 elever. Skolan arbetar för elevernas trygghet, trivsel och måluppfyllelse är satt i fokus. Tillitsfulla relationer, ett professionellt samarbete mellan skolans aktörer och ett skolnära ledarskap är framgångsfaktorer i arbetet för att få trygga elever med god måluppfyllelse väl rustade för framtida utmaningarArbetsuppgifter
Som biträdande skolledare kommer du tillsammans med rektor på 7-9  att ansvara för att leda och utveckla verksamheten. I uppdraget ingår pedagogiskt ledarskap, administration och skolutveckling. Du förväntas aktivt och självständigt driva utveckling inom pedagogik och systematiskt kvalitetsarbete, som innefattar verksamhetsplanering, utvärdering och analysarbete. I nära samverkan med rektor kommer du som biträdande skolledare ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du har nära samarbete med rektor som fördelar arbetsuppgifter som t.ex. elevärenden, rutiner, planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten, dokumentation mm.  
 

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, vårdnadshavare, fackliga företrädare och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans med kollegor och medarbetare skapas en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare med god pedagogisk insikt och väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Meriterande om du har jobbat i en arbetsledande befattning tidigare med erfarenhet av skolledning. Vi ser att du har erfarenhet av utvecklingsarbete, kollegialt lärande och systematiskt kvalitetsarbete. Du har förmågan att förmedla tydlig information till både medarbetare och vårdnadshavare samt en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har alla elevers rätt till stöd och stimulans i fokus och du skapar förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. 
 
Som person är du lojal, trygg och tydlig i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så att gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du uppskattar samarbete och är relationsskapande då rollen innebär många kontaktytor och nätverkande. 
 
Känner du igen dig i denna beskrivning? Då kan du vara precis den vi söker. Varmt välkommen med din ansökan! 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Biträdande rektor till fristående förskola

Biträdande rektor
Läs mer Feb 9
Backa Friskola söker en biträdande rektor
Biträdande rektor på förskolan är ansvarig för den pedagogiska och operativa verksamheten på förskolan.
Arbetet som biträdande rektor sker i nära samarbete med huvudmannen (styrelsen) och rektor för grundskolan. Uppdraget som biträdande rektor innebär ansvar för verksamheternas kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Som ledare har du ansvaret för att förskolans utbildning i sin helhet utvecklas i enlighet med läroplanens och föreningens mål och intentioner. Tillsammans med övriga pedagoger ansvarar du för att den pedagogiska verksamheten håller god kvalitet.
Vi söker en professionell ledare som stöttar våra medarbetare och samarbetar med dem både som ledare och kollega. Du ser möjligheter före hinder och bidrar till att utveckla arbetet på förskolan. Du är väl förankrad i förskolans värdegrund och ser alltid till barnens bästa.
Tjänsten är på 80-100% och innefattar 40% administrativt arbete och ledningsarbete samt 40-60% arbete i barngrupp.
Viktiga kvalitéer som vi eftersöker hos vår blivande rektor:
Som person är du driven och vill utveckla både dig själv och organisationen.
Du har ett professionellt förhållningssätt, god förståelse för helheten och tar ansvar för ditt uppdrag.
Du har erfarenhet av att arbeta som ledare inom skola, förskola eller andra verksamheter.
Du har förmåga att leda och organisera verksamheter, samt driva utvecklingsarbete.
Erfarenhet och god kompetens som personalansvarig.
Du har erfarenhet av att leda systematiskt kvalitetsarbete och av utvecklingsarbete utifrån pedagogisk dokumentation och dialog.
Förståelse för ekonomi och god förmåga att arbeta efter budget och att försäkra förskolans ekonomiska stabilitet.
Du har ett starkt engagemang för Backa Friskolas vision och verksamhetsidé. Den som söker skall ha erfarenheter och utbildning som matchar Backa Friskolas profil som holistisk förskola och som kan bidra till att förskolan utvecklas i linje med föreningens vision och mål (se vision och måldokument på www.backafriskola.se).
Erfarenhet av och kunskaper inom NVC, mindfulness och yoga är meriterande.
Pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete som pedagog i förskola och/eller skola är starkt meriterande. Vi kommer dock också lägga stor vikt vid personlig lämplighet och andra kompetenser enligt ovan.
Se fullständig uppdragsbeskrivning på www.backafriskola.se under fliken lediga jobb.
Ansök genom att sända CV och personligt brev samt referenser från tidigare arbeten till styrelsen@backafriskola.se
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Biträdande rektor/samordnare och schemaläggare

Biträdande rektor
Läs mer Jun 29
Viktoria som är en av våra två biträdande rektorer lämnar sitt uppdrag i september och vi rekryterar nu hennes ersättare!

Skolledningen har tillsammans med övriga medarbetare uppdraget utveckla skolan till Karlstads mest populära gymnasieskola.

Skolan skall präglas av ambitiösa studier som kombineras med idrott, fysisk aktivitet och hälsa.

Fokus skall ligga på studiero och ordning & reda samt att skapa hög kunskapsutveckling och goda resultat för eleverna.

Att vara i skolledningen på Fria Läroverken innebär ett stort personligt ansvar för alla delar som ingår i uppdraget.  

Som biträdande rektor/samordnare och schemaläggare ansvarar du för:

- tjänsteplanering, bemanning och schemaläggning av skolans medarbetare främst lärare
- du har personalansvar för medarbetare inom administration och service
- du hanterar budgetering och ekonomisk rapportering 
- ansvarig för uppföljning av skolans elevråd 
- lönerapportering
- rekrytering av egen personal och stöd i övrig rekrytering och huvudansvar för hantering av anställningsavtal
- ansvarig för för det elevadministrativa systemet vi använder Schoolsoft
- hanterar en del frågor rörande skolans lokaler
- i övrigt behjälplig i frågor som hanteras av övriga i skolledningen

Kravprofil

- vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av schemaläggning och företrädesvis på gymnasiet
- du har några års erfarenhet av en skolledande befattning
- att du har kunskap om och erfarenhet av elevadministrativt system är ett krav och har du arbetat med Schoolsoft är det meriterande. 
- du har god erfarenhet av budgetering och ekonomisk rapportering
- du vill arbeta i en målstyrd organisation med höga kvalitetskrav
- det är meriterande om du har genomfört det statliga rektorsprogrammet 

Personliga egenskaper 

Du skall ha en hög nivå av prestationsorientering som visar sig genom en vilja att uppnå de mål som sätts. Du skall ha en mycket god förmåga att planera verksamheten samt att därefter arbeta långsiktigt och strukturerat. Vi arbetar med en gemensam fastställd verksamhetsplan.

Du skall ha förmåga att hantera olika åsikter. Du är en god lyssnare och har stor empatisk förmåga samtidigt som du kan fatta kloka beslut som gynnar elever och skolverksamheten.

Du skall ha egenskaper som främjar samarbete och gruppgemenskap. Tycker om att arbeta tillsammans med andra och tar initiativ till nya kontakter. 

Du skall ha en mycket utvecklad förmåga till helhetssyn. Du skall ha en god överblick över hela verksamheten. Du skall driva verksamheten som leder mot ständig utveckling och ha förmåga att kunna skapa förändring och därefter kunna omsätta detta praktiskt i verksamheten. 

Du har en utpräglad förmåga att se detaljer i helheten och hur dessa kommer påverka verksamheten på sikt

Villkor

Vi har kollektivavtal och tillämpar ferietjänst för pedagogiskt personal och semestertjänst för övriga medarbetare. Vi har individuell lönesättning. Uppvisande av utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt.

Tillträde efter överenskommelse men önskvärt är september 2020

Frågor och ansökan

Urval sker löpande och tillsättning kan ske inom ansökningstiden.

Vid frågor kontakta:

Johanna Nordkvist, rektor. mailto:johanna.nordkvist@laroverken.se 073-030 72 73

Anna Prochazka, biträdande rektor. mailto:Anna.Prochazka@laroverken.se 070-552 25 83

Viktoria Johannesson, biträdande rektor. mailto:Viktoria.Johannesson@laroverken.se 0704-625471

Eftersom det är semestertider så önskar vi företrädesvis kommunikation via e-post

Fria Läroverken har sju gymnasieskolor i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Våra gymnasier förenas av en gemensam vision att vara ”Sveriges bästa gymnasieskola för att kombinera ambitiösa studier med idrott” Vi brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.


Inom koncernen finns även grundskolorna Nordic International School i Karlstad, Norrköping, Trollhättan och Kalmar och i Växjö driver vi Kronoberg skola. Utöver det har vi även en resursskola, KF-utbildning i Norrköping.


För Kronoberg skola så är visionen att erbjuda ” En verksamhet som präglas av höga akademiska ambitioner och tydliga ordningsregler”.


Vi är idag totalt ca 2 800 elever och 380 medarbetare. Vi fokuserar alltid på kvalitet. Vi är nämligen övertygade om att det inte finns några genvägar för skolor som vill bli uppskattade och framgångsrika; det är kvaliteten på undervisningen som är nyckeln till ett framgångsrikt lärande för våra elever.


OBS: Vi har avtal med leverantörer av annonser och undanber oss ytterligare kontakter vänligen men bestämt.

Ansök nu