Miljö- och klimatstrateg jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Karlstad från den arbetsgivaren.

Miljöspecialist med bred kompetens

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jan 12
Nu söker vi dig som vill jobba med miljöfrågor i en verksamhet där du får använda din breda kompetens för att skapa förutsättningar för ett gott miljöarbete i våra underhållsprojekt inom väg och järnväg.
Vi söker nu flera medarbetare för att bygga ett nytt team bestående av specialister inom blanda annat Miljö, Säkerhet och Datasamordning. Du kommer att ha en nyckelroll som Miljöspecialist på mellersta regionen och bidra till framtidens infrastruktur! I regionens ansvar ingår omkring 10 000 mil statlig väg och 14 200 km järnväg.


Miljöspecialist med bred kompetens

Arbetsuppgifter

Som Miljöspecialist på verksamhetsområde Underhåll kommer du att arbeta med många och varierande miljöfrågor kopplat till vår väg- och järnvägsanläggning inom regionen. I arbetet stöttar du underhållsprojektledarna i deras kontrakt med exempelvis framtagning av underlag, granskning av dokument, stöd kring regelverk, miljömål och leverantörsronder i anläggningen. I rollen krävs samordning med andra organisationer inom underhåll, både nationellt och regionalt.
På regionen är du aktiv i utvecklingen av miljöstödet och med din kompetens ger du stöd till underhållsverksamheten. Tillsammans med din kollega hanterar ni behoven av konsultstöd avseende miljökompetens och har en spännande arbetsdag där du driver dina ärenden själv i en mycket bred verksamhet som omfattar både väg och järnvägsanläggningen. Du har därför stora möjligheter till att lära dig av andra och få en naturlig utveckling i din vardag, särskilt eftersom du jobbar med olika frågor mot olika delar av Trafikverket. Dessutom skapar du och tar hand om relationer med externa parter inom aktuell geografi såsom leverantörer, kommuner, länsstyrelser och medborgare. Det ingår även att hålla sig uppdaterad på ny lagstiftning och utveckling inom miljöområdet, svara på remisser och frågor från allmänheten, samt utbilda och informera distriktets medarbetare.
Fler exempel på arbetsuppgifter är att:
Ge stöd till underhållsverksamheten på regionen.
Delta vid upphandlingar av drift- och underhållskontrakt.
Uppföljning av drift- och underhållskontrakt i form av leverantörsronder.
Stöd vid mottagande av nybyggd anläggning.
Delaktig i utvecklingen av miljöarbetet på verksamhetsområdet Underhåll.
Samordna miljöfrågor inom distriktet kopplat till drift och underhåll av väg och järnväg.

Hos oss kommer alltid leveransen först, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. För att bana vägen för din framgång erbjuder vi en modern arbetsplats med möjlighet till placering i Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Karlstad, Västerås eller Örebro där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur.

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Digitala Intervuer via Skype är inplanerade 23 och 27 februari

Kvalifikationer

Vem är du?
Du är en målmedveten miljöspecialist-/samordnare och det visar sig i ditt driv, din ambition och din förmåga att planera och strukturera ditt arbete för att förbättra verksamhetens arbete med miljöfrågor. Du sätter ett stort värde vid god kommunikation i din samordning och främjar goda samarbeten samtidigt som du ser till att både skapa och bibehålla goda relationer. Dessutom har du en god analytisk förmåga.
Vi söker dig som har:
universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom miljöområdet, eller annan utbildning som vi tillsammans med den efterfrågade erfarenheten bedömer jämförbar.
flerårig aktuell och relevant erfarenhet av miljöarbete på bred nivå (allmän miljökunskap), t.ex. inom HMSQ-området, miljöbalksområdet eller som KMA.
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.
körkort för personbil

Det är meriterande om du har:
erfarenhet av att ha arbetat i en ledande roll, exempelvis som projektledare, uppdragsledare eller liknande.
erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad eller infrastruktur.
fördjupad kunskap eller erfarenhet inom ett eller flera miljöområden.
erfarenhet av att utveckla verksamheter eller arbetssätt.
erfarenhet av att arbeta med tillsyn, uppföljningsarbete, granskning eller revision.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Strateg inom hållbarhet till Hållbarhetsenheten

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Okt 6
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8600 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling, kollektivtrafik samt kultur och bildning.


Regionledningskontoret arbetar med övergripande och långsiktiga lednings- och utvecklingsfrågor inom alla Region Värmlands ansvarsområden. Här finns också funktioner för stöd och service. Vi samverkar också med andra samhällsaktörer, som nationella och regionala myndigheter, andra regioner, kommuner och olika intresseorganisationer.Om oss
Region Värmlands avdelning för Hållbar utveckling är en agil och etablerad aktör som verkar för att Värmland ska kunna möta framtida samhällsutmaningar med relevanta och värdeskapande tjänster som är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara, samtidigt som vi bidrar till de globala hållbarhetsmålen enligt Agenda 2030.

Hos oss arbetar medarbetare med kompetenser inom mänskliga rättigheter, hållbarhet, miljö, innovation och utveckling.

Hållbar utveckling är en verksamhet där olikheter i medarbetarnas bakgrund och erfarenheter ses som en styrka. Samtidigt delar vi ett engagemang för att bidra till arbetet med komplexa samhällsfrågor. Du har som medarbetare möjlighet till ständig utveckling av din kompetens både genom eget görande, genom fortbildning och genom teambaserat arbete. Inom avdelningen tillämpas väl utvecklade digitala arbetssätt vilket möjliggör del av arbete på distans.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som hållbarhetsstrateg är placerad på Hållbarhetsenheten och innebär att samordna det interna hållbarhetsarbetet i Region Värmland. Arbetet driver du tillsammans med strateger på enheten som arbetar med uppdrag inom miljö, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Detta genom att stötta och genomföra strategiska och politiskt beslutade mål och planer ur ett hållbarhetsperspektiv, i linje med Agenda 2030 och ett rättighetsbaserat arbetssätt. Som hållbarhetsstrateg driver du sakområdet inom regionen och i förhållande till externa aktörer, leder egna uppdrag samt utbildar verksamheter. I ansvaret ligger också att svara på motioner, utveckla och bidra till kunskapsspridning samt följa upp och rapportera inom sakområdet.

Som hållbarhetsstrateg kommer du att samarbeta med olika arbetsgrupper i organisationens verksamheter. Rollen innebär att du växlar mellan strategiska och mer operativa arbetsuppgifter, vilket betyder att många olika processer ofta pågår samtidigt och du ser möjligheter i komplexa förhållanden.

I rollen ligger också ansvaret för kommunikation kring hållbarhetsfrågor både internt och externt. Vid behov och förfrågningar är du föredragande i ledningsgrupper, politiska sammanträden eller andra liknande konstellationer och grupperingar.

Vem är du? 
Du som söker har relevant akademisk examen med inriktning mot hållbarhet eller utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. 

Du har erfarenhet av att driva, samordna och följa upp förändringsarbete eller kapacitetsutvecklande verksamhet, samt samverkan med olika typer av aktörer. Vidare besitter du kunskap om de globala hållbarhetsmålen och rättighetsperspektiv i ett brett perspektiv och har förmåga att kunna applicera dessa till den verksamhet som Region Värmland bedriver och vårt uppdrag.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande, likaså av att arbeta i en politiskt styrd organisation, men också att ha arbetat i olika roller under ditt arbetsliv och rört dig över olika sektorer. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. 

Som person är du initiativtagande och kan engagera och inspirera andra. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra och vana av att arbeta i team, samt har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du har ett lösningsfokuserat förhållningsätt och kan driva och planera ditt arbete självständigt. Du är noggrann, strukturerad och kan driva flera processer samtidigt. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Strateg inom miljö till Hållbar utveckling

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 10
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Kultur och bildningsverksamheten innefattar Värmlands fem folkhögskolor, kulturavdelningen och avdelningen Hållbar utveckling. Alla ska kunna ta del av ett rikt kulturliv, en mångfald av möjligheter till eget skapande och ett brett utbud av utbildningar och kurser. Det är utvecklande för individen och skapar också attraktionskraft och tillväxt i vår region.Om oss
Hållbar utveckling är en agil och etablerad aktör som verkar för att Värmland ska kunna möta framtida samhällsutmaningar med relevanta och värdeskapande tjänster som är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara.

Hos oss arbetar medarbetare med kompetenser inom mänskliga rättigheter, hållbarhet, miljö, folkhälsa, samhällsmedicin, innovation och utveckling. 

Hållbar utveckling är en verksamhet där olikheter i medarbetarnas bakgrund och erfarenheter ses som en styrka. Samtidigt delar vi ett engagemang för att bidra till arbetet med komplexa samhällsfrågor. Du har som medarbetare möjlighet till ständig utveckling av din kompetens både genom eget görande, genom fortbildning och genom teambaserat arbete. Inom enheten tillämpas väl utvecklade digitala arbetssätt vilket möjliggör arbete på distans. 

Arbetsbeskrivning
Tjänsten innebär regionövergripande strategiskt arbete kopplat till Region Värmlands miljöarbete.  Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar ansvar för planering, utveckling och samordning inom området samt kunskapshöjande insatser. 

Miljöstrategen har ett nära samarbete med andra verksamheter inom organisationen och ansvarar för genomförandet av regionens miljöplan. Rollen innebär också samverkan med andra regionala aktörer så som kommuner och länsstyrelse. Tjänsten innefattar även att skriva underlag, rapporter, remissvar till olika beslutsfattare i regionen samt delta vid föredragningar till chefer och politiker.  

Tjänsten är förlagd inom enhetens team för miljö. Du som miljöstrateg kommer därför jobba nära andra medarbetare som arbetar inom miljö och hållbarhetsområdet.  

Vem är du?
Du har utbildning inom miljövetenskap, samhällsvetenskap med inriktning miljö, ingenjör inom miljöteknik eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren anser likvärdig. Erfarenhet av strategiskt miljöarbete inom byggnation och biologisk mångfald är meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.  

Som person är du utåtriktad, ansvarstagande och kan engagera och entusiasmera andra. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra, har god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt förstår vikten av att lyssna in och hjälpa olika verksamheter med deras utvecklingsbehov. Du har ett genuint intresse för människor, samt förmåga att tillvarata andras kompetenser och idéer med god samarbetsförmåga och vana att arbeta i team. 

Du har ett lösningsfokuserat förhållningsätt och kan driva och planera ditt arbete självständigt. Du är noggrann, strukturerad och kan driva flera processer samtidigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-831 50 00. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök nu

Miljösamordnare

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 16
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Miljöförvaltningens cirka 40 medarbetare arbetar förebyggande för människors hälsa och livsmiljö. Genom myndighetsutövning ser vi till att lagar och regler följs som rör livsmedel och miljö. Vi driver flera miljö- och klimatprojekt, ger rådgivning i miljö- och klimatfrågor och arbetar strategiskt för att Karlstad ska utvecklas på ett hållbart sätt.Tjänsten är placerad på avdelningen för miljöstrategi där det i dagsläget är 13 medarbetare som arbetar med kommunens övergripande miljöstrategiska arbete.

Förutom det arbetar även avdelningen med miljökommunikation, utåtriktade projekt inom hållbar konsumtion, hållbart resande och vattenstrategiska frågor samt energi- och klimatrådgivning. Arbetsplatsen är i Samhällsbyggnadshuset i inre hamn där vi har ett modernt aktivitetsbaserat kontor.  

Nu söker vi en vikarie under ett år inom ramen för vårt utvecklingsarbete Klimatneutrala Karlstad 2030.  

Arbetsuppgifter
Arbetet består av olika arbetsuppgifter för att underlätta vägen mot ett klimatneutralt Karlstad 2030. Exempel på detta är uppdraget att ta fram klimatkontrakt med företag och medborgare, framtagande av visualiseringar, analyser och beräkningar som ger bra beslutsunderlag för kommunen men även för karlstadsbor och företag. Du kommer att jobba i ett team med miljöstrateger och miljösamordnare samt med andra kompetenser inom kommunen inom ramen för arbetet.

Hos oss finns möjligheten att tillämpa distansarbete upp till 2 dagar per vecka och vi har många fina personalförmåner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot samhällsvetenskap, miljö, ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du tidigare har jobbat inom offentlig sektor.

Du har ett intresse för miljö- och klimatfrågor och är driven samt bra på samordning men även enskilt arbete. Arbetsuppgifterna kräver en viss grad av analytisk förmåga och du kan jobba med komplexa frågor samt har en hög förmåga att leverera resultat. Vi ser att du har erfarenheter av och är bra på att samverka och ha dialog med olika aktörer då det är en stor del av tjänsten.  

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.

Ansök nu

Projektledare klimatanpassning

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Mar 11
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

På enheten för Samhällsbyggnad arbetar vi med frågor som rör boende och byggande, kulturmiljö, infrastruktur, miljömål, grön infrastruktur och klimatanpassning.

ARBETSUPPGIFTER
Som projektledare för klimatanpassning innebär arbetet att genomföra åtgärder enligt Länsstyrelsens handlingsplan för klimatanpassning. I arbetet ingår bland annat att upprätthålla kontakter internt och externt för att genomföra åtgärderna, analysera nya klimatdata och sammanställa detta till uppdaterat regionalt planeringsunderlag, bevaka klimatanpassningsfrågor i Länsstyrelsens övriga arbete och stötta arbetet internt på myndigheten inom övriga uppdrag samt bidra till omvärldsbevakning inom området.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha relevant akademisk utbildning för området, till exempel inom naturvetenskapligt eller tekniskt område med inriktning på biologi, kemi, hydrologi, meterologi, riskhantering eller liknande områden.

Meriterande är erfarenhet av :
• arbete med klimatanpassningsfrågor i en liknande roll
• arbete i en samordnande roll
• arbete i en projektledarroll och arbete i projektform

Erfarenheter och kunskap av att arbeta med GIS och digitala karttjänster är också meriterande.

Du är driven och resultatorienterad med god förmåga till självständigt arbete i projektform. Du är duktig på att prioritera och strukturera ditt arbete. Vidare leder och samordnar du grupper på ett sätt som skapar engagemang, trivsel och delaktighet. Du har en god förmåga att kommunicera och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

MSB söker handläggare inom klimatanpassning - visstidsanställning

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 3
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig.
Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.


Jämställdhet och likabehandling ska genomsyra MSB:s arbete internt och externt. Vi välkomnar alla sökande och ser en tillgång i att vi tillsammans kan spegla den variation som finns i samhället. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.
Arbetsuppgifter
Som handläggare inom klimatanpassning på MSB kommer du att ingå i en grupp som samordnar, stödjer och följer upp myndighetens arbete med klimatanpassning inom området samhällsskydd och beredskap.

Arbetsuppgifterna utgår bland annat från den förordningen om myndigheters klimatanpassningsarbete och omfattar samordning av arbetet med att utreda klimatförändringarnas påverkan samt ta fram och genomföra klimatanpassningsåtgärder inom myndighetens verksamhetsområde.

En viktig del i arbetet är att kommunicera kring MSB:s arbete kopplat till ett förändrat klimat och klimatanpassning, ta fram kunskapsunderlag och genomföra analyser, bidra med metodstöd, utföra omvärldsbevakning. Ditt arbete förutsätter bred samverkan inom MSB och att du kan företräda MSB i samverkan med andra organisationer.

Din kompetensprofil
För att söka anställning som handläggare med fokus klimatanpassning ska du ha erfarenhet av arbete med klimat och/eller hållbarhetsfrågor. Du har relevant akademisk utbildning och god kunskap inom området samhällsskydd och beredskap. Du har även kompetens och erfarenhet inom området kommunikation.  

Det är meriterande om du har:

- har utbildning och/eller erfarenhet som kommunikatör

Din goda analytiska förmåga kommer väl till pass här, och du kan hantera strategiska frågor såväl som mer handfasta arbetsuppgifter. Att hålla i föredrag eller tala inför grupp är något du känner dig bekväm med. Du har förmåga att se hur olika delar bidrar till helheten och hur de hänger ihop i ett sammanhang. Du har förmåga att skapa överblick och kan förmedla information på ett lättförståeligt sätt. Du tar eget ansvar och levererar på utsatt tid.

Som person är du initiativrik, drivande och du har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du är prestigelös, lyhörd och bidrar till en bra arbetsplats. Då arbetet innebär många kontakter är det viktigt att du har lätt för att skapa förtroende och goda relationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om MSB
MSB stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter.

Anställningen är placerad på avdelningen för krisberedskap och civilt försvar vid enheten för geodata och samhällets robusthet. Enhetens uppgift är att stödja aktörer i sitt arbete med och att samordna och utveckla arbetet inom CBRNE. Vidare ingår att initiera, stödja och utvärdera arbetet med klimatanpassning samt att samordna det arbete som följer av att myndigheten är nationell kontaktpunkt för Sveriges åtagande enligt FN:s ramverk för katastrofriskreducering (Sendai Framework for Disaster Risk Reduction 2015-2030) samt arbete som följer av FN:s ramverk kring hållbar utveckling Agenda 2030. I uppgiften ingår också myndighetens arbete med standardisering samt GIS, geodata, satellittjänster och fjärranalyssamverkan inom EU och Europiska rymdorganisationen.

https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/

Anställningsvillkor
Anställningen är en visstidsanställning på heltid i ett år med möjlighet till förlängning med placering i Karlstad. Resor i anställningen förekommer.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

https://www.msb.se/sv/om-msb/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-formaner-nar-du-jobbar-pa-msb/

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta enhetschef Åsa kyrk Gere. Fackliga företrädare är Mona Pütsep (Saco-S), Marie Jönsson (ST) och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga nås via växelnummer 0771-240 240.

Din ansökan ska vara inkommen till MSB senast den 28 november 2021, märkt med referensnummer 2021/186.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Miljöstrateg, utvecklingsavdelningen, regionledningskontoret

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 26
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Vi söker nu en miljöstrateg som tillsammans med regionens verksamheter och samverkande aktörer vill vara med och bidra till utvecklingen av Region Värmlands tjänster med sikte på att skapa livskvalitet i världsklass för Värmlands invånare.

Du kommer att arbeta i Hållbar utveckling som består av flera kompetensområden så som hållbarhets-, miljö- samt folkhälsostrategiskt arbete och analys, innovationsstöd, digitaliseringsstöd, tjänstedesign, projektstöd samt processtöd.  

Hållbar utveckling är en verksamhet där olikheter i medarbetarnas bakgrund och erfarenheter ses som en styrka. Samtidigt delar vi ett brinn för att bidra till arbetet med komplexa samhällsfrågor. Du har som medarbetare möjligheten till ständig utveckling av ditt kompetens både genom eget görande, genom fortbildning och genom teambaserat arbete.

  


Miljöstrateg, utvecklingsavdelningen, regionledningskontoret

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att strategiskt driva och utveckla Region Värmlands (interna) miljöarbete. Även en del operativt arbete ingår. Genom många kontakter, goda samarbeten och effektiva processer säkerställer du att vi följer lagstiftning, myndighetskrav och Region Värmlands egna mål, riktlinjer och rutiner inom miljöområdet. Du kommer att bedriva ett processorienterat arbete, delta i projekt i olika former, utvecklingsarbete samt uppföljning och stöd till verksamheterna. Det finns goda möjligheter att själv kunna utforma arbetet.

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med miljöinriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren anser relevant för tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som, tillsammans med dina erfarenheter, ska kunna vidimeras vid referenstagning. Du har tidigare erfarenheter av att arbeta med förändringsarbete samt kunskap om de globala hållbarhetsmålen i ett brett perspektiv och förmåga att kunna applicera dessa till den verksamhet som Region Värmland bedriver och vårt uppdrag. Vi ser även att du kan leda projekt och processer, har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer samt relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Körkort är ett krav eftersom arbetet kan innebära resor, främst inom länet. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande.?

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare nås via växeln 0108315000

Ansök nu

Projektkoordinator vid Internationella sekretariatet

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jun 12
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövdingen.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Tjänsten är placerad på enheten Regional utveckling. Enheten jobbar för regional tillväxt i länet. Det gör vi genom internationell- och regional projektverksamhet inom myndighetens ansvarsområden samt genom olika stödinsatser för landsbygdsutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen arbetar med internationella projekt, mer specifikt gränsöverskridande, transnationella och interregionala EU-projekt. Projekten knyter samman regionala parter i Värmland med parter i våra EU-länder och syftet är att samverka, öka kunskapen och skapa goda resultat inom utvalda områden. Pågående projekt är inriktade på internationalisering av småföretag, klimatanpassning, miljöåtgärder, bredbandslösningar i gränsbygder, digital delaktighet och att utveckla kultur och kulturmiljöer i glesbygdsområden. I vissa fall leder Länsstyrelsen hela projektet, i andra fall medverkar man som partner.

Nu söker vi en projektkoordinator för att framförallt arbeta inom våra miljö och klimatanpassningsprojekt. Arbetet innebär bland annat projektledning/koordinering, kommunikation, rapportering mot olika redovisningssystem samt att planera, genomföra och följa upp projektaktiviteter.

I tjänsten förekommer det resor, regionalt, nationellt och inom Europa. Även kvälls- och helgarbete kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha kandidatexamen med inriktning mot klimat och miljö eller motsvarande.

Som person är du positiv, självgående och flexibel. Du är positiv inför nya uppgifter och tycker om att arbeta mot uppsatta mål och kan leverera resultat inom givna och ibland även snäva tidsramar. Du har en god initiativförmåga och kan både arbeta självständigt och samarbeta bra i team, både internt och externt, samt regionalt och internationellt.

Du är flexibel gällande arbetstider samt arbetsplats då det förekommer arbete utanför kontorstid, speciellt i samband med resor inom Europa. Det är också viktigt att du kan skapa goda relationer och bibehålla dessa för att få till ett bra samarbete i olika partnerskap mot gemensamma mål. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. Du behöver också ha en god kommunikativ förmåga samt en god förmåga att knyta kontakter med nya människor. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Krav:

• Kunskap inom olika EU-program (Interreg Europe, Interreg Nordsjön, Interreg Sverige-Norge)
• Erfarenhet av projektledning/projektkoordinering och projektredovisning av internationella projekt i olika system tillhörande de olika programmen
• Erfarenhet av koordinerande roll i miljö- och klimattematiska projekt med många internationella samarbetspartners
• Erfarenhet av att jobba med ekosystemtjänster, grön infrastruktur, framtagande av klimatanpassningsplaner och åtgärder för klimatförändringar
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då arbetet ofta handlar om att skriva rapporter samt att hålla presentationer inför större grupper, oftast på engelska

Meriterande:

• Erfarenhet av offentlig upphandling
• Vana att kommunicera via olika digitala kanaler och plattformar


B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan kontakta någon av kontaktpersonerna för tjänsten.

Ansök nu

Handläggare inom energi - och klimatfrågor

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Nov 23
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering riksdag och centrala myndigheter å den andra. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd- och tillståndsgivning, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar cirka 230 personer och vår chef är landshövding Kenneth Johansson.

Om du är intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till utvecklingen av Värmlands län skulle du vara rätt person för oss.

Tjänsten är placerad på enheten Samhällsbyggnad, funktionen Miljö-Energi-Klimat. Funktionen arbetar huvudsakligen med frågor som energieffektivisering, miljömål, miljöledning, klimatanpassning, energistöd, energi- och klimatstrategier samt friluftsliv.

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen Värmland driver ett aktivt arbete inom energi- och klimatfrågor. Vi söker nu ytterligare en handläggare som kan bidra till utvecklingen inom området. Huvuduppgiften är att leda och medverka i projekt och processer inom energi- och klimatområdet. Arbetsområdets inriktning tar sin utgångspunkt i den regionala klimat- och energistrategin och miljökvalitetsmålet Begränsad klimatpåverkan.
Du kommer i huvudsak att, tillsammans med övriga handläggare, hantera ansökningar och redovisningar inom Klimatklivet, som är ett statligt stöd till investeringar som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser. I det uppdraget ingår även att arbeta med vägledning och stöttning till sökande aktörer och aktivt verka för att fler effektiva klimatinvesteringar kommer till stånd.
Du kommer även vara delaktig i två av de energieffektiviseringsprojekt Länsstyrelsen i Värmland driver, på uppdrag av Energimyndigheten. Incitament för energieffektivisering samt Energieffektiviseringsnätverk. Båda projekten syftar till att stödja små-och medelstora företag att energieffektivisera.

Inom funktionen Miljö-Energi-Klimat tillämpas ett tvärfunktionellt arbetssätt. Därför kan arbetsuppgifter inom hela funktionens ansvarsområden förekomma.

Resor i länet och inom landet ingår. Internationella resor kan förekomma.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har utbildning på högskole- eller universitetsnivå inom teknik, energi, miljö eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
Du har erfarenhet av att arbeta i projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och/eller av att leda nätverksarbete.
Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom energieffektivisering. Vidare är det meriterande om du har kunskap om små- och medelstora företags förutsättningar eller erfarenhet av tillsyn enligt miljöbalken. Kommunal erfarenhet inom samhälls-/miljöfrågor eller erfarenhet från myndighet är meriterande liksom av erfarenhet av handläggning inom området.
Du har god analytisk förmåga, är serviceinriktad och välformulerad i tal och skrift samt har lätt för att skapa och bevara goda relationer. Du har god organisationsförmåga och är självgående. Du har god förmåga att i ett utvecklingsarbete inspirera och motivera andra. Du har också god förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i grupp. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort för bil är ett krav.


ÖVRIGT
För att arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Dess sex principer anger inriktningen för hur myndigheter och statsanställda ska ta sig an sina uppdrag.
o Demokrati
o Legalitet
o Objektivitet, saklighet och likabehandling
o Fri åsiktsbildning
o Respekt för alla människors lika värde
o Effektivitet och service

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Så här behandlar vi dina personuppgifter: https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Ansök nu

Projektledare till projektet Miljödriven tillväxt i Värmland

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 11
Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Små och medelstora företag i Värmland har goda möjligheter att etablera sig med nya produkter på miljödrivna marknader och stärka sin konkurrenskraft genom effektivare energianvändning samtidigt som de bidrar till att uppnå mål för ökad energieffektivisering, övergång till förnybar energi och koldioxidsnål teknik. Projektet startades för att skapa bättre möjligheter för företag i Värmland att söka investeringsmedel som kan fås inom ramen för företagsstöd i samverkan med stöd från Regionalfonden. De regionala målsättningarna driver även på behovet av investeringar som kan bidra till mindre miljöpåverkan.

Syftet med projektet är att få företag att investera i nya marknader, nya tjänster, nya produkter eller nya affärsmodeller som innebär en lägre belastning på klimatet. För att stimulera till klimatsmarta investeringar kommer projektet kommer att erbjuda olika stöd till företag genom nätverk och samverkan för att göra det möjligt att lära av varandra.
Det kommer också att göras riktade stödinsatser för att hjälpa företagen med investeringskalkylering, rådgivning och kartläggning. Företagen kommer också bli erbjudna ett antal föreläsningar i miljödriven affärsverksamhet.

Som projektledare ansvarar du självständigt för projektet inklusive budget. Du leder aktivt arbetet med projektets medarbetare och representerar projektet inför dess styrgrupp. Du leder även processer som uppstår i arbetet nära kommuner, organisationer och företag. I arbetsuppgifterna ingår också att upprätthålla och skapa kontakter och nätverk i syfte att ta hand om och lyfta relevanta frågeställningar. Du kommer även att vara i nära kontakt med de företag som söker företagsstöd.
Som projektledare ska du aktivt bistå med informationsspridning och kunskapsöverföring genom att ordna möten, kurser, seminarier, workshops, skriva rapporter samt förmedla kontakter.

Du kommer att verka inom avdelningen för regional tillväxt som arbetar med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Du kommer att ingå i ett team av medarbetare som alla har fokus på en hållbar tillväxt i Värmland.

KVALIFIKATIONER
• Akademisk utbildning som arbetsgivaren anser relevant.


• Erfarenhet av att leda större projekt, gärna EU-projekt.


• Erfarenhet av processledning.


• Lätt för att samarbeta.


• God förmåga att leverera och hålla tidsplaner.


• Lösningsfokus och lätt för att se helhet och sammanhang.


• Förmågan att kommunicera väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.


• Erfarenhet av affärsutveckling.

Erfarenhet av arbete med regional utveckling, gärna inom energi, klimat och miljöområdet, är meriterande. Det är även meriterande att ha arbetat med företag och näringslivsutveckling.

Ansök nu

Projektledare energi / klimat

Miljö- och klimatstrateg
Läs mer Jul 11
Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.

ARBETSUPPGIFTER
Inom ramen för avdelningen för regional tillväxt arbetar Region Värmland med energi och klimatfrågor. Detta gör vi genom strategiska satsningar, genom olika projekt och samarbeten. Tillsammans med bland andra Energikontoren Sverige, Energimyndigheten arbetar vi med utgångspunkt från internationella och nationella energi- och miljömål. Som en integrerad del av avdelningen finns Energikontor Värmland, ett energikontor som samordnar uppdrag och projekt. Vi arbetar för en effektivare energianvändning och ökad andel förnybar energi. På Energimyndighetens uppdrag samordnar vi Sveriges kommunala energi- och klimatrådgivare. De regionala energikontoren täcker hela landet och har erfarenhet av att arbeta med energi- och klimatfrågor inom de flesta branscher och sektorer. Över hela landet har man framgångsrikt samarbete med exempelvis tillverkningsindustrin, fastighetsägare, villaägare, lantbruk, service och handel.
Som projektledare kommer du att stödja och leda deltagande nätverksföretag framåt i arbetet med energieffektiviseringar. Du kommer vara involverad i andra projekt som hjälper företag att minska sin energianvändning där du bland annat informerar om energikartläggningsstöd och du kommer vara stödjande i arbetet med att samordna de kommunala energi- och klimatrådgivarna i Värmland. Du ska kunna driva processer framåt och vara kommunikativ då du kommer att träffa många representanter från företag och myndigheter. Som projektledare ansvarar du självständigt för projektet inklusive budget.

Avdelningen för regional tillväxt arbetar med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Avdelningen jobbar också med beredning av projektansökningar.

KVALIFIKATIONER
• Akademisk utbildning som arbetsgivaren anser relevant.


• Energitekniska kunskaper, främst energi- och miljöingenjör eller liknande.


• Erfarenhet av att leda projekt.


• Erfarenhet av processledning.


• Lätt för att samarbeta.


• God förmåga att leverera och hålla tidsplaner.


• Lösningsfokus och lätt för att se helhet och sammanhang.


• Förmågan att kommunicera väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.


• Erfarenhet av arbete med regional utveckling, gärna inom energi, klimat och miljöområdet, är meriterande.

Ansök nu