Skatteverket jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb hos Skatteverket i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Karlstad.

Sommarjobb - Skattehandläggare

Skattehandläggare
Läs mer Dec 27
Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Eller har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du jobbar med inkomstdeklarationer för löntagare och näringsidkare.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteavdelningen och arbetar på skattenhet 22. Din placering är i Karlstad. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
- arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
- kunna tala och skriva enkelt och tydligt på både svenska och engelska
- kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

- en pågående (minst 60 godkända hp) eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet på Skatteverket.

Det är även önskvärt om du har aktuell och relevant administrativ arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik som exempelvis ekonomiassistent, försäkringshandläggare eller sommarnotarie/domstolshandläggare etc.

Det är även önskvärt om du har aktuell och relevant administrativ arbetslivserfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Det är även önskvärt om du har godkända högskolepoäng i beskattnings- och/eller skatterätt.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad med start 15 april till och med 16 augusti. Under april och maj är omfattningen 50 % och därefter är anställningen på heltid 100 %. Det finns under april och maj därför möjlighet att kombinera eventuella studier med arbetet som skattehandläggare. Det kommer att förekomma gemensamma genomgångar och utbildningar med obligatorisk närvaro under april och maj månad

I det här jobbet finns det på grund av anställningsformen inte möjlighet att arbeta hemifrån.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Skattebrottsutredare Karlstad

Skattehandläggare
Läs mer Sep 18
Vill du delta i bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten? Den ekonomiska brottsligheten ökar och den kriminella ekonomin får allt större fokus.

Hos oss får du möjlighet att jobba i åklagarledda förundersökningar för att skapa samhällsnytta och förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. Var med och gör samhället möjligt tillsammans med oss!

Om jobbet
Du arbetar på uppdrag av åklagare och genomför åtgärder i förundersökningar om ekonomisk brottslighet främst avseende skattebrott, penningtvätt och bokföringsbrott. Du inhämtar och analyserar information och utredningsmaterial, genomför förhör med misstänkta och vittnen samt sammanställer förundersökningsprotokoll. Som skattebrottsutredare deltar du även i husrannsakningar och tar beslag tillsammans med Polisen. Även vissa brottsförebyggande uppgifter ingår i arbetet som bedrivs i nära samarbete med åklagare, polis och andra brottsbekämpande myndigheter.

Skattebrottsenheten samverkar internationellt, bland annat inom Europol, varför det är önskvärt att du är bekväm med att uttrycka dig i tal och skrift även på engelska. Det förekommer resor i tjänsten, främst i Sverige men även internationellt. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du genomgår en gedigen utbildning för att kunna utföra uppdraget rättssäkert och effektivt. En viss anpassning av utbildningen sker med hänsyn till tidigare erfarenhet och kompetens.

Du tillhör en sektion på skattebrottsenheten inom storföretagsavdelningen, med placering i Karlstad. På en sektion är vi 17 kollegor med fördelningen 8 i Örebro och 9 i Karlstad..

Skattebrottsenheten genomför brottsutredningar, bedriver spanings- och underrättelseverksamhet samt ansvarar för Skatteverkets it-forensiska verksamhet. Enheten har sin verksamhet på tio orter i Sverige och har totalt ca 250 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- självständigt planera och metodiskt driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara stabil och trygg i dig själv samt ha ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- kunna analysera informationsflöden, se samband och presentera beslutsunderlag.

Du ska även ha:

- en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt flerårig aktuell erfarenhet av arbetsuppgifter som är relevanta för tjänsten
- några års aktuell utredningserfarenhet, exempelvis fördjupad utrednings- eller revisionserfarenhet på Skatteverket eller som utredare exempelvis inom Polismyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Kronofogdemyndigheten eller Tullverket
- B-körkort.

Det är önskvärt att du har goda kunskaper inom beskattningsområdet och/eller att du har erfarenhet av bokföring, ekonomiska utredningar och/eller har arbetat med brottsutredningar hos annan brottsutredande myndighet. Det är även önskvärt att du har hög IT-kompetens och erfarenhet av att inhämta, bearbeta och analysera information. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

I det här jobbet finns det på grund av arbetsuppgifternas karaktär begränsad möjlighet att arbeta hemifrån.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom internationellt skatteundandragande

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Aug 10
Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för Skatteverkets kunder.

Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för sektion 9 på enhet 44, som är en del av område 4 på skatteavdelningen. Du har personalansvar för sektionens medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Din placeringsort är Karlstad. 

På enheten arbetar vi med att motverka skattefusk och minska det nationella och internationella skatteundandragandet. Stor del av arbetet baseras på det internationella automatiska informationsutbytet, även tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal är vanligt förekommande. Vi arbetar även med utredningar som har sin grund i stora internationella läckor exempelvis Pandora Papers och Panama Papers. 

Som sektionschef arbetar du nära verksamhetsfrågorna, är en av deltagarna i verksamhetsgruppen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten. Dina medarbetare arbetar som kvalificerade utredare och revisorer och du ska ha ett stort verksamhetsintresse. 

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
- ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
- ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
- kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
- ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) eller flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete på Skatteverket
- aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning. 

Det är önskvärt att du har erfarenhet som chef med personalansvar från en utredande verksamhet på Skatteverket eller annan statlig myndighet. Det är även meriterande att du har flera års aktuell erfarenhet av fördjupade utredningar.  

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare för skattefrågor inom vår Skatteupplysning

Skattehandläggare
Läs mer Apr 6
Vill du jobba på myndigheten med högst förtroende? För dig som brinner för kundkontakt och är duktig på att förmedla kunskap och information finns ett utvecklande jobb hos oss på Skatteverket.

Med lyhördhet och ett gott bemötande hjälper och vägleder du våra kunder i telefon på Skatteupplysningen. Här skapar du samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
På Skatteupplysningen är du Skatteverkets ansikte utåt. Du svarar på frågor om skatt från privatpersoner eller företag och vägleder dem i hur de bäst använder våra e-tjänster. Du skapar förtroende genom att vara lyhörd och ha ett gott bemötande. Du tar själv ansvar för att uppdatera dig om nyheter och förändringar inom ditt arbetsområde. Med hjälp av olika digitala informationskanaler söker du också svar under samtalet med kunden. Vissa frågor går snabbt att besvara medan andra är mer komplexa vilket gör att du ständigt utvecklas inom skatteområdet. Frågorna kommer främst via telefon men också via andra kanaler.

 

I det här jobbet har du kontakt med kunder hela dagarna och du möter en stor mångfald av människor. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. På Skatteupplysningen har du schemalagd arbetstid, som du till stor del kan påverka själv inom ramen för våra öppettider. Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

På https://skatteverket.se/skatteupplysningen berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör en av två sektioner på upplysningsenhet 2 på kundmötesavdelningen i Karlstad. På en sektion är vi cirka 20 kollegor.



Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du: - ha ett kundanpassat förhållningssätt och bra bemötande
- ha förmåga att förmedla kunskap och information sakligt och tydligt
- ha god samarbetsförmåga
- arbeta professionellt och resultatinriktat mot uppställda mål.

Du ska även ha: - högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng före 1/7 2007) eller avsluta en högskoleutbildning inom en nära framtid, alternativt flerårig erfarenhet från Skatteverket
- aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom service och kommunikation
- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.


Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare beskattning av företag och privatpersoner

Skattehandläggare
Läs mer Feb 20
Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Du arbetar även med service mot kund där du i telefon besvarar allmänna skattefrågor. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du jobbar antingen med moms, arbetsgivaravgifter, inkomstskatt eller med flera områden samtidigt.

Vi arbetar teambaserat vilket innebär både individuellt ansvar och samarbete inom teamet. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet avgörs av verksamhetens behov och din kompetens. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Som en del av våra team får du möjlighet att utvecklas och arbeta med fantastiska kollegor.

Du tillhör skatteenhet 22 på Skatteavdelningen, med placering i Karlstad. På vår enhet är vi ca 160 kollegor .

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- vara produktiv och stimuleras av att arbeta i ett högt tempo mot uppställda mål
- ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
- ha ett gott bemötande både internt och externt och en god samarbetsförmåga
- vara nytänkande, flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng gamla systemet) inom ekonomi eller juridik eller flerårig erfarenhet från Skatteverket

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från arbete inom moms, arbetsgivaravgifter, inkomstskatt och internationell beskattning. Det är även önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av juridiskt arbete.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sommarjobb - Handläggare folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Feb 6
Studerar du juridik eller samhällsvetenskap och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Eller har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som folkbokföringshandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I arbetet som folkbokföringshandläggare registrerar, utreder och fattar du beslut i olika folkbokföringsärenden. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av svenska och utländska underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor, vilket medför många kontakter med kunder. I arbetet ingår det också administrative uppgifter, till exempel posthantering och diarieföring. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du ingår också i ett team där du tillsammans med teamet planerar arbetet utifrån uppsatta mål och stöttar varandra. Du behöver ha förmågan att självständigt driva arbetet framåt, men också samarbeta med ditt team för att nå resultat. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folk- och fastighetsavdelningen och arbetar på folk- och fastighetsenhet 3. Din placering är i Karlstad. Vi är två sektioner, och på varje sektion är vi ca 22 personer. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- både självständigt och i team planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
- arbeta effektivt, noggrant och beslutsamt.
- kunna tala och skriva enkelt och tydligt på både svenska och engelska
- kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

- en pågående (minst 60 godkända hp) eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom juridik, samhällsvetenskap eller beteendevetenskap.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet på Skatteverket eller annan myndighet. Det är även önskvärt om du har aktuell arbetslivserfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl, t.ex. från offentlig verksamhet, juridisk byrå eller bank.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från maj till september, med viss flexibilitet kring start- och slutdatum. Anställningen är på heltid. Det finns under maj och september möjlighet att kombinera eventuella studier med arbetet, då ledighet kan beviljas för obligatoriska moment så som tentamen och seminarium, efter avstämning med ansvarig chef. 

I det här jobbet finns det på grund av arbetsuppgifternas karaktär inte möjlighet att arbeta hemifrån.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare för skattefrågor inom vår Skatteupplysning

Skattehandläggare
Läs mer Jan 13
För dig som brinner för kundkontakt och är duktig på att förmedla kunskap och information finns ett utvecklande jobb på vår kundsupport Skatteupplysningen.

Med lyhördhet och ett gott bemötande hjälper och vägleder du våra kunder. Här skapar du samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
På Skatteupplysningen är du Skatteverkets ansikte utåt. Du svarar på frågor om skatt från privatpersoner eller företag och vägleder dem i hur de bäst använder våra e-tjänster. Du skapar förtroende genom att vara lyhörd och ha ett gott bemötande. Frågorna kommer främst via telefon, men också via mejl. Du tar själv ansvar för att uppdatera dig om nyheter och förändringar inom ditt arbetsområde. Med hjälp av olika digitala informationskanaler söker du också svar under samtalet med kunden. Vissa frågor är enkla och går snabbt att besvara medan andra är mer komplexa.

I det här jobbet har du kontakt med kunder hela dagarna och du möter en stor mångfald av människor. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du utvecklas inom kundservice och får bred kunskap inom skatteområdet. På Skatteupplysningen har du schemalagd arbetstid, som du till viss del kan påverka själv. Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

På https://skatteverket.se/skatteupplysningen berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör en av två sektioner på upplysningsenhet 2 på kundmötesavdelningen i Karlstad. På en sektion är vi cirka 20 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du: - ha ett kundanpassat förhållningssätt och bra bemötande
- ha förmåga att förmedla kunskap och information sakligt och tydligt
- ha god samarbetsförmåga
- arbeta professionellt och resultatinriktat mot uppställda mål.

Du ska även ha: - högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom för tjänsten relevant område, alternativt avsluta utbildningen inom en nära framtid
- aktuell arbetslivserfarenhet inom service med personliga möten
- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är önskvärt att du har något års aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomi.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Utredare inom internationellt skatteundandragande

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Okt 27
Vill du arbeta med spännande utredningar där du utreder medvetet skatteundandragande genom exempelvis internationella transaktioner och skatteplanering? Vi erbjuder dig ett intressant och omväxlande arbete där du bidrar till att skatter och avgifter betalas och redovisas på rätt sätt i rätt land.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som utredare/revisor hos oss arbetar du med att motverka skattefusk och minska det nationella och internationella skatteundandragandet. Variationen är stor både när det gäller de beskattningsfrågor du ställs inför och gällande utredningarnas omfattning och komplexitet. Stor del av arbetet baseras på det internationella automatiska informationsutbytet, även tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal är vanligt förekommande. Vi arbetar även med utredningar som har sin grund i stora internationella läckor exempelvis Pandora Papers och Panama Papers. 

Hos oss jobbar du med utredningar som kräver god analytisk förmåga, kreativitet och noggrannhet. Du ska ha goda kunskaper inom skatterätt, helst inom internationell beskattning. Eftersom du kan behöva kommunicera med andra länder är det en fördel om du behärskar och känner dig trygg med att använda engelska i jobbsammanhang. Arbetet förutsätter också att du har en god IT-vana och erfarenhet av digital informationssökning. 

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du bidrar till ett utvecklande samarbetsklimat och goda relationer. Vi eftersträvar ständigt lärande och utveckling både som organisation och för dig som medarbetare. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid med möjlighet till hemarbete i dialog med din chef och det är en självklarhet för oss att du ska ha en god balans mellan arbete och fritid. 

Du tillhör en skattesektion på skatteenhet 44 på Skatteavdelningen, med placering i Karlstad. På vår enhet är vi cirka 100 kollegor. Enheten arbetar inom programmet Skattedrivna företeelser med verksamhet i Linköping, Karlstad, Sundbyberg och Uppsala.  

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html?q=medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara kreativ, lösningsinriktad samt resultatorienterad
- kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut
- tala och skriva sakligt och på ett sätt som är lätt att förstå
- ha god samarbetsförmåga, vara stabil som person och ha ett kundanpassat förhållningssätt.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
- minst fyra års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis revision, redovisning, internationell beskattning, analysarbete inom ekonomi/juridikområdet alternativt aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket eller annan utredande myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman

Kontorsvaktmästare
Läs mer Sep 26
Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Att ta ansvar och ge det där lilla extra? Vi söker nu en medarbetare till Skatteverkets kontorsservice i Karlstad.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


Du erbjuder service i kontorsmiljö i form av arbetsuppgifter såsom arbetsplatsservice, lokalt teknikstöd, hantera felanmälningar, beställningar, hantering av behörigheteskort, tjänstebilshantering och godshantering med lyft. Med ditt serviceinriktade sätt och din önskan att leverera med kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår även viss posthantering, REK och paket.

Sektionen har verksamhet på flera orter men din placeringsort är Karlstad. 
I Karlstad arbetar ca 400 personer på Skatteverket/ Kronofogdens gemensamma kontor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara teamorienterad, men också kunna arbeta självständigt
- vara serviceinriktad med ett gott bemötande
- kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetsdagen framåt
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska
- kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa. 

Du ska även ha:

- en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning
- aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av service i kontorsmiljö
- B-körkort

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på Skatteverket eller offentlig sektor. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av att ge teknikstöd lokalt.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Maj 13
Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Inom folkbokföringen arbetar vi även aktivt med digitaliseringsprocesser och du kan i framtiden bli delaktig i olika förbättringsarbeten. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 10 eller 11 på folkbokföringsenhet 3 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Karlstad. På våra sektioner har vi idag ca 40 medarbetare.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- kunna fatta beslut
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- Högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap som är eller kommer slutföras vårterminen 2022, eller annan för handläggarrollen relevant eftergymnasial utbildning och aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
- tidigare erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter som handläggare eller liknande

Det är önskvärt att ha aktuell arbetslivserfarenhet av arbetsuppgifter av handläggande karaktär ifrån statlig myndighet 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare för skattefrågor inom vår Skatteupplysning

Skattehandläggare
Läs mer Apr 19
För dig som brinner för kundkontakt och är duktig på att förmedla kunskap och information finns ett utvecklande jobb på vår kundsupport Skatteupplysningen.

Med lyhördhet och ett gott bemötande hjälper och vägleder du våra kunder. Här skapar du samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
På Skatteupplysningen är du Skatteverkets ansikte utåt. Du svarar på frågor om skatt från privatpersoner eller företag och vägleder dem i hur de bäst använder våra e-tjänster. Du skapar förtroende genom att vara lyhörd och ha ett gott bemötande. Frågorna kommer främst via telefon, men också via mejl. Du tar själv ansvar för att uppdatera dig om nyheter och förändringar inom ditt arbetsområde. Med hjälp av olika digitala informationskanaler söker du också svar under samtalet med kunden. Vissa frågor är enkla och går snabbt att besvara medan andra är mer komplexa.

I det här jobbet har du kontakt med kunder hela dagarna och du möter en stor mångfald av människor. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du utvecklas inom kundservice och får bred kunskap inom skatteområdet. På Skatteupplysningen har du schemalagd arbetstid, som du till viss del kan påverka själv. Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

.

På https://skatteverket.se/skatteupplysningen berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör en av två sektioner på upplysningsenhet västra på kundmötesavdelningen i Karlstad. På en sektion är vi cirka 20 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du: - ha ett kundanpassat förhållningssätt och bra bemötande
- ha förmåga att förmedla kunskap och information sakligt och tydligt
- ha god samarbetsförmåga
- arbeta professionellt och resultatinriktat mot uppställda mål.

Du ska även ha: - högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom för tjänsten relevant område, alternativt avsluta utbildningen inom en nära framtid
- aktuell arbetslivserfarenhet inom kundsupport där du besvarat inkommande frågor via telefon eller personliga möten
- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- erfarenhet av informationssökning i databaser och på internet.

Det är önskvärt att du har något års aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomi.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Mar 7
Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med löpande ärendehantering och utredningar samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftlig kommunikation. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 10 eller 11 på folkbokföringsenhet 3, med placering i Karlstad. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål 
- trivas och ta ansvar i en snabb, utvecklingsinriktad och föränderlig miljö.

Du ska även ha:

- en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom samhällsvetenskap eller juridik.

Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet från handläggning där du är van att fatta beslut efter lagar och regler. Det är även önskvärt att du har aktuell erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl, gärna från offentlig förvaltning. Aktuell arbetslivserfarenhet från Skatteverket är också meriterande.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2022.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Feb 14
Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med löpande ärendehantering och utredningar samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftlig kommunikation. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 10 eller 11 på folkbokföringsenhet 3, med placering i Karlstad. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål 
- trivas och ta ansvar i en snabb, utvecklingsinriktad och föränderlig miljö.

Du ska även ha:

- nyligen avslutad högskoleexamen om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller ekonomi.



Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från handläggning, gärna inom offentlig förvaltning. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2022.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare för skattefrågor inom vår Skatteupplysning

Skattehandläggare
Läs mer Feb 7
För dig som brinner för kundkontakt och är duktig på att förmedla kunskap och information finns ett utvecklande jobb på vår kundsupport Skatteupplysningen.

Med lyhördhet och ett gott bemötande hjälper och vägleder du våra kunder. Här skapar du samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
På Skatteupplysningen är du Skatteverkets ansikte utåt. Du svarar på frågor om skatt från privatpersoner eller företag och vägleder dem i hur de bäst använder våra e-tjänster. Du skapar förtroende genom att vara lyhörd och ha ett gott bemötande. Frågorna kommer främst via telefon, men också via mejl. Du tar själv ansvar för att uppdatera dig om nyheter och förändringar inom ditt arbetsområde. Med hjälp av olika digitala informationskanaler söker du också svar under samtalet med kunden. Vissa frågor är enkla och går snabbt att besvara medan andra är mer komplexa.

I det här jobbet har du kontakt med kunder hela dagarna och du möter en stor mångfald av människor. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du utvecklas inom kundservice och får bred kunskap inom skatteområdet. På Skatteupplysningen har du schemalagd arbetstid, som du till viss del kan påverka själv. Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

.

På https://skatteverket.se/skatteupplysningen berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör en av två sektioner på upplysningsenhet västra på kundmötesavdelningen i Karlstad. På en sektion är vi cirka 20 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du: - ha ett kundanpassat förhållningssätt och bra bemötande
- ha förmåga att förmedla kunskap och information sakligt och tydligt
- ha god samarbetsförmåga
- arbeta professionellt och resultatinriktat mot uppställda mål.

Du ska även ha: - högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom för tjänsten relevant område 
- aktuell arbetslivserfarenhet inom kundsupport där du besvarat inkommande frågor via telefon eller personliga möten
- goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- erfarenhet av informationssökning i databaser och på internet.

Det är önskvärt att du har något års aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomi.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sommarjobb som skattehandläggare inom inkomstbeskattning

Skattehandläggare
Läs mer Feb 3
Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning inom antingen inkomstbeskattning eller mervärdeskatt med utredning av varierande omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, e-post och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. De som arbetar med handläggning inom inkomstbeskattning eller mervärdeskatt har flexibel arbetstid. Det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteavdelningen och arbetar på Skatteenhet 22, sektion 1. Din placering är i Karlstad. På vår sektion är vi 13 personer.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
- arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
- kunna tala och skriva enkelt och tydligt på både svenska och engelska
- kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från arbete på Skatteverket eller har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik som exempelvis ekonomiassistent eller försäkringshandläggare.

Det är även önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av kundservice och att bemöta människor med olika bakgrund.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 19 april till och med 31 augusti eller från och med 2 maj till och med 31 augusti. Anställningen är på heltid. Det finns möjlighet att kombinera dina studier med arbetet som skattehandläggare då ledighet kan beviljas för tentamen och seminarium efter avstämning med ansvarig chef. Dock förekommer det gemensamma genomgångar och utbildningar med obligatorisk närvaro under april respektive maj månad.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring, vikariat

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Jan 17
Är du samhällsvetare eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Inom folkbokföringen arbetar vi även aktivt med digitaliseringsprocesser och du kan i framtiden bli delaktig i olika förbättringsarbeten. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 10 på folkbokföringsenhet 3 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Karlstad. På vår sektion är vi ca 20 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- och skriva enkelt och tydligt
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik eller samhällsvetenskap
- aktuell erfarenhet av handläggande och utredande arbete från en myndighet

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet inom folkbokföringsområdet på Skatteverket och att du i huvudsak arbetat med ärenden inom området flytt till Sverige.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2022. Tillträde 1 mars 2022.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Utredare/revisor inom skattedrivna företeelser

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Dec 29
Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med utredningar som förebygger och motverkar både nationellt och internationellt skatteundandragande? Vi erbjuder dig ett intressant och omväxlande arbete som innebär utredning av komplexa skattefrågor inom skattedrivna företeelser.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som utredare/revisor arbetar du med att motverka och minska utrymmet för skattedrivna företeelser. Med skattedrivna företeelser avses skattefusk, skatteupplägg och viss skatteplanering som syftar till att minska eller undvika skatt. Det kan ske genom utnyttjande av oklara rättslägen, asymmetrier i lagstiftningen internationellt och/eller bristande transparens. I utredningarna förekommer både bolagsstrukturer och fysiska personer. Det är vanligt förekommande med internationella beskattningsfrågor och tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal.

Hos oss får du arbeta med kvalificerade utredningar som kräver en god analytisk förmåga, kreativitet och noggrannhet. Du ska ha god kunskap om bevisvärdering och förfaranderegler samt bidra till utvecklande samarbetsklimat och goda relationer. Eftersom du i ditt arbete kan behöva kommunicera med andra länder är du bekväm med att uttrycka dig på engelska.

Utredningsformen växlar mellan omfattande utredningar och revision. Som utredare driver du dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra.

Arbetet förutsätter även en god IT-vana och erfarenhet av digital informationssökning.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar ständigt lärande och utveckling både som organisation och för våra medarbetare.

Du tillhör skatteenhet 44 på Skatteavdelningen och på enheten är vi ca 110 medarbetare. Enheten arbetar inom programmen Skattedrivna företeelser med verksamhet i Linköping, Karlstad, Solna och Uppsala. Placeringsort är Karlstad och sektion 9 har 12 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara kreativ samt resultat- och lösningsinriktad
- vara analytisk, noggrann och kunna avgränsa dina utredningar och fatta beslut
- tala och skriva sakligt och på ett sätt som är lätt att förstå
- ta ansvar för att driva ditt eget och gruppens arbete framåt med uthållighet
- ha god samarbetsförmåga och ett kundanpassat förhållningssätt
- ha gott bemötande och omdöme samt vara stabil som person.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller
flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
- minst tre års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis revision, redovisning, analysarbete inom ekonomi/juridikområdet alternativt aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete från brottsutredande myndighet eller domstol.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Jurist inom beskattning

Skattejurist
Läs mer Aug 16
Som jurist inom beskattningsområdet arbetar du med utredningar och processer som i hög grad är kopplade till organiserad ekonomisk brottslighet och gränsöverskridande handel.

Vi söker dig som vill anta denna utmaning tillsammans med kunniga och erfarna kollegor. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar inom beskattningsområdet med utredningar och processer som i hög grad är kopplade till organiserad verksamhet som syftar till skatteundandragande. Processerna kan ha en komplex och omfattande karaktär och kan ske i samverkan med andra brottsbekämpande myndigheter. Processerna kan även omfatta internationell beskattning och tillämpning av skatteavtal. I nära samarbete med utredare/revisor ansvarar du för den rättsliga kvaliteten i Skatteverkets utredningar. Du kommer att föra Skatteverkets talan i domstolsprocesser, du analyserar, prövar bevisfrågor och bygger upp rättslig argumentation.  I din roll arbetar du för ett starkt förtroende för Skatteverket.

Som jurist inom beskattningsområdet planerar du din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du utvecklas i din yrkesroll och fördjupar din kunskap. Vi strävar efter att du skall ha en balans mellan arbete och fritid. 

På Skatteenhet 53 är vi 140 medarbetare fördelade på sju sektioner. Enheten arbetar med processverksamhet och rättsligt utredningsstöd samt borgenärsverksamhet.

Du kommer att tillhöra en skattesektion som består av jurister inom beskattningsområdet. Skatteenhet 53 har medarbetare i Göteborg, Uddevalla, Skövde, Borås, Halmstad, Mariestad, Örebro och Karlstad. Placeringsort är Karlstad. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha en god analys- och beslutsförmåga
- visa på stabilitet i ditt agerande och har förmågan att skapa förtroende
- ha god förmåga att samarbeta och dela med dig av din kunskap
- ha mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Du ska även ha:

- en juristexamen om 270hp/180p alternativt en kandidatexamen med juridik som huvudområde om minst 180hp/120p 

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet av arbete med kvalificerade skatterättsliga frågor inom beskattningsområdet. Det är även önskvärt om du har en fullgjord notarietjänstgöring alternativt ska avsluta denna inom 3 månader eller har annan relevant och aktuell erfarenhet av process i domstol gällande skatterättsliga frågor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom beskattning

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 15
Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder.

Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för sektion 1 på enhet 22 på skatteavdelningen. Enhet 22 har uppdrag avseende beskattning av privatpersoner och företag och omfattar många olika verktyg. Du har personalansvar för ca 17 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Sektionens medarbetare ingår i de olika team som nyligen startats på enheten. Din placeringsort är Karlstad. 

Som sektionschef har du två team att leda och coacha i arbetet. Alla team har uppdrag som är en mix av uppgifter. Flera av teamen har medarbetare både i Karlstad och i Örebro. Som coachande teamchef ska du leda teamen på ett tillitsbaserat sätt, ge förutsättningar och arbeta för att teamet utvecklas mot att självständigt kunna samverka om sina gemensamma uppgifter.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
- ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
- ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
- kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
- ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
- vara nytänkande, flexibel och öppen för förändring

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik
- aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning från Skatteverket

Det är önskvärt att du har aktuell bred erfarenhet inom olika beskattningsområden på Skatteverket.


Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom beskattning

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 28
Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder.

Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för sektion 5 på enhet 22 på skatteavdelningen. Du har personalansvar för 16 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Sektionens medarbetare ingår i de olika team som nyligen startats på enheten. Din placeringsort är Karlstad. 

Som sektionschef har du två team att leda och coacha i arbetet. Det ena teamet har främst olika uppgifter inom området moms. Det andra teamet  har uppgifter inom integrerad kontroll, inkomstbeskattning och ett urval mot oredovisade inkomster. Teamen har medarbetare både i Karlstad och i Örebro. Som coachande teamchef ska du leda teamen på ett tillitsbaserat sätt, ge förutsättningar och arbeta för att teamet utvecklas mot att självständigt kunna samverka om sina gemensamma uppgifter.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
- ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
- ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
- kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
- ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.
- vara nytänkande, flexibel och öppen för förändring

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete från Skatteverket
- aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning från myndighet  

Det är önskvärt att du har erfarenhet av ledarskap med personalansvar.
Det är även önskvärt att du har aktuell erfarenhet inom beskattningsområdet på Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom folkbokföringsområdet

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 22
Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder.

Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt. 

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för sektion 11 på enhet 3 på folkbokföringsavdelningen. Du har personalansvar för 18 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. På sektionen arbetar vi i huvudsak med handläggning och kontroll av folkbokföringsärenden inom områdena Att flytta till Sverige, Bosättning och Motverka välfärdsbrott och vi tillämpar ett teambaserat arbetssätt. På enheten finns flera sektioner som handlägger och utför kontroll vilket innebär ett nära samarbete med de andra sektionerna och sektionscheferna. Vidare har du som sektionschef ett särskilt ansvar för myndighetssamverkan. Din placeringsort är Karlstad. 

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
- ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
- ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
- kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
- ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ett för tjänsten relevant område, så som ekonomi, juridik, statsvetenskap, alternativt flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom offentlig förvaltning
- aktuell erfarenhet av uppdrag som chef, ledare eller samordnare.  

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av statstjänstemannarollen från myndighet och att du har aktuell erfarenhet av att leda grupper med ett teambaserat arbetssätt. Då du har ett särskilt ansvar för myndighetssamverkan är det önskvärt att du har en bred kännedom om Skatteverkets verksamhet.

Bra att vetaAnställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman

Kontorsvaktmästare
Läs mer Apr 14
Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Att ta ansvar och ge det där lilla extra? Vi söker nu en medarbetare till Skatteverkets kontorsservice i Karlstad.

Om jobbet
Du erbjuder service i kontorsmiljö främst i form av arbetsuppgifter inom vaktmästeri såsom arbetsplatsservice, hantera felanmälningar, beställningar, tjänstekortshantering, hantering av behörigheter, tjänstebilshantering och godshantering med tunga lyft. Med ditt serviceinriktade sätt och din önskan att leverera med kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår även viss dokumenthantering i form av posthantering och skanning.

Sektionen har verksamhet på flera orter. I Karlstad arbetar ca 420 personer på Skatteverket/Kronofogden. Din placeringsort är Karlstad.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara teamorienterad, men också kunna arbeta självständigt
- vara serviceinriktad med ett gott bemötande
- kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetsdagen framåt
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska.

Du ska även ha:

- en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning alternativt motsvarande erfarenhet
- god kunskap om och aktuell erfarenhet av vaktmästeri och service i kontorsmiljö
- B-körkort.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på Skatteverket eller annan myndighet. Det är också önskvärt att du har god datavana.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 30 september 2022.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av Covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sommarjobb som skattehandläggare inom kundserviceområdet

Skattehandläggare
Läs mer Apr 13
Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Brinner du för att ge bra service och trivs i mötet med kund så kommer du trivas bra hos oss.

Som skattehandläggare inom kundserviceområdet får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet

Du arbetar med att ge information till allmänheten genom att svara på frågor om personbeskattning via telefon. Du är ansiktet utåt för Skatteverket och ger god service till våra medborgare. Du har telefonen som främsta verktyg och de ärenden du hanterar ställer krav på snabbhet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du besvarar sedan självständigt dina ärenden per telefon och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet.

Skatteupplysningen har öppet mellan klockan 08:00 - 18:00 måndag till torsdag. På fredagar stänger vi klockan 16:00. Dina arbetstider är schemalagda i förhållande till verksamhetens behov. Under sommaren kommer skatteupplysningen ha något kortare öppettider under vecka 26-33.

Du tillhör kundmötesavdelningen och arbetar på skatteupplysningen. Din placering är i Karlstad. På vår sektion är vi ca 20 personer.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
- arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
- kunna tala och skriva enkelt och tydligt på både svenska och engelska

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik. 

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket. Det är även önskvärt om du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom kundsupport där du besvarat frågor via telefon eller i personliga möten t ex som kundtjänstmedarbetare eller försäkringshandläggare.

Det är också önskvärt om du har godkända högskolepoäng i beskattningsrätt.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 17 maj till och med 27 augusti, med eventuell möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

 

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Utredare/revisor inom skattedrivna företeelser

Skattehandläggare
Läs mer Mar 1
Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med utredningar som förebygger och motverkar både nationellt och internationellt skatteundandragande? Vi erbjuder dig ett intressant och omväxlande arbete som innebär utredning av komplexa skattefrågor inom skattedrivna företeelser.

Om jobbet

Som utredare/revisor arbetar du med att motverka och minska utrymmet för skattedrivna företeelser. Med skattedrivna företeelser avses skattefusk, skatteupplägg och viss skatteplanering som syftar till att minska eller undvika skatt. Det kan ske genom utnyttjande av oklara rättslägen, asymmetrier i lagstiftningen internationellt och/eller bristande transparens. I utredningarna förekommer både bolagsstrukturer och fysiska personer. Det är vanligt förekommande med internationella beskattningsfrågor och tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal.

Hos oss får du arbeta med kvalificerade utredningar som kräver en god analytisk förmåga, kreativitet och noggrannhet. Du ska ha god kunskap om bevisvärdering och förfaranderegler samt bidra till utvecklande samarbetsklimat och goda relationer. Eftersom du i ditt arbete kan behöva kommunicera med andra länder ska du vara bekväm med att uttrycka dig på engelska.

Utredningsformen växlar mellan omfattande utredningar och revision. Som utredare driver du dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra.

Arbetet förutsätter även en god IT-vana och erfarenhet av digital informationssökning.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Vi eftersträvar ständigt lärande och utveckling både som organisation och för våra medarbetare.

Du tillhör skatteenhet 44 på Skatteavdelningen och på enheten är vi ca 110 medarbetare. Enheten arbetar inom programmen Skattedrivna företeelser med verksamhet i Linköping, Karlstad, Solna och Uppsala. Placeringsort kommer vara Karlstad.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du skall också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy

I det här jobbet ska du:

- vara kreativ samt resultat- och lösningsinriktad
- vara analytisk, noggrann och kunna avgränsa dina utredningar och fatta beslut
- tala och skriva sakligt och på ett sätt som är lätt att förstå
- ta ansvar för att driva ditt eget och gruppens arbete framåt med uthållighet
- ha god samarbetsförmåga och ett kundanpassat förhållningssätt
- ha gott bemötande och omdöme samt vara stabil som person.

Du ska även ha:

- en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller inom en för tjänsten relevant inriktning eller flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
- minst två års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis revision, redovisning, analysarbete inom ekonomi/juridikområdet alternativt aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete från brottsutredande myndighet eller domstol.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa  om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Jan 29
Vill du vara med på folkbokföringens förändringsresa? Vill du arbeta i en handläggande roll med många kundkontakter? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera en hög servicenivå med en analytisk förmåga och nytänkande.

Om jobbet

Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med utredningar och ärendehantering samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Främst kommer du att arbeta med invandringsärenden men vid behov kan du även komma att behöva stötta upp våra övriga sektioner på enheten. I arbetet ingår att granska olika utländska handlingar. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftväxling. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du kommer självständigt driva dina ärenden, men kommer även samverka med andra då vi arbetar teambaserat. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen och med att välja effektiva lösningar ser vi gärna att du har ett intresse och en drivkraft att bidra till att utveckla vårt arbete och våra rutiner. Inom folkbokföringen arbetar vi även aktivt med digitaliseringsprocesser och du kan i framtiden bli delaktig i olika förbättringsarbeten. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 10 eller 11 på folkbokföringsenhet 3, med placering i Karlstad.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- trivas och ta ansvar i en snabb, utvecklingsinriktad och föränderlig miljö.

Du ska även ha:

- nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom samhällsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller ekonomi

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från utredningsarbete inom offentlig förvaltning. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon och mejl.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2021.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. 

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom beskattning, moms och arbetsgivaravgifter

Skattehandläggare
Läs mer Jan 15
Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med utredning av företag och privatpersoner inom olika skatteslag. Utredningarna kan variera i omfattning och komplexitet. Då Skatteverket är en stor arbetsgivare kan det även bli aktuellt med andra typer av arbetsuppgifter. Enheten arbetar teambaserat vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet.


Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Som en del av vårt team får du möjlighet att ta ett stort ansvar och samtidigt arbeta med fantastiska kollegor.

Du tillhör skatteenhet 22 som arbetar i programmen driva företag, starta och utveckla företag samt privata händelser. Enheten har verksamhet i Karlstad och Örebro fördelat på tio sektioner. Du kommer vara placerad i Karlstad.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha en god beslutsförmåga
- ha förmåga att organisera och hantera många ärenden parallellt
- bemöta andra med vänlighet och respekt
- ha en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara analytisk.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik
- minst sex månaders aktuell erfarenhet från ekonomiområdet, gärna inom skatteområdet eller redovisning.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet från Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Aug 25
Är du samhällsvetare, ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion 11 på folkbokföringsenhet 3 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Karlstad. På vår sektion är vi 20 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara noggrann
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap alternativt aktuell flerårig erfarenhet från utredningsarbete.

Det är önskvärt att du har några års aktuell erfarenhet från kvalificerat utredningsarbete.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sommarjobba som skattehandläggare

Skattehandläggare
Läs mer Feb 3
Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, e-post och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. De ärenden som du hanterar ställer krav på snabbhet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör enhet 22 på Skatteavdelningen och din placering är i Karlstad.



Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.



I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
- arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
- ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik.



Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller har relevant administrativ arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik. Det är även önskvärt om du har godkända högskolepoäng i beskattningsrätt.



Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad från och med 2020-04-20 till och med 2020-08-30.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare för skattefrågor inom vår skatteupplysning

Skattehandläggare
Läs mer Feb 5
För dig som brinner för kundkontakt och är duktig på att förmedla kunskap och information finns ett utvecklande jobb på Skatteupplysningen.

Med ett gott bemötande hjälper och vägleder du våra kunder. Här skapar du samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor.

Om jobbet
På Skatteupplysningen är du Skatteverkets ansikte utåt. Du svarar på frågor om skatt från privatpersoner eller företag. Du skapar förtroende genom att vara lyhörd och ha ett gott bemötande. Frågorna kommer främst via telefon, men också via mejl. Du tar själv ansvar för att uppdatera dig om nyheter och förändringar inom ditt arbetsområde. Med hjälp av olika digitala informationskanaler söker du också svar under samtalet med kunden. Vissa frågor är enkla och går snabbt att besvara medan andra är mer komplexa.I det här jobbet har du kontakt med kunder hela dagarna och du möter en stor mångfald av människor. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du utvecklas inom kundservice och får bred kunskap inom skatteområdet.

Skatteupplysningen har öppet mellan klockan 08:00 - 18:00 måndag till torsdag. På fredagar stänger vi klockan 16:00. Dina arbetstider är schemalagda i förhållande till verksamhetens behov.

Du tillhör Skatteupplysningsenhet Västra och din placering är i Karlstad. Skatteupplysningen i Karlstad har två sektioner med ca 20 personer i varje.

På https://skatteverket.se/4.309a41aa1672ad0c8377802.html#skatteupplysningen berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Om dig För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html. I det här jobbet ska du: - ha ett kundanpassat förhållningssätt och ett bra bemötande både internt och externt
- ha förmåga att förmedla kunskap och information sakligt, tydligt och lättformulerat
- ha förmåga att stödja och samverka och bidra till en god arbetsmiljö
- arbeta professionellt och resultatinriktat mot uppställda mål
- stimuleras av och kunna arbeta i ett högt tempo 

Du ska även ha: - en högskoleutbildning inom för tjänsten relevant område, alternativt ha flerårig arbetslivserfarenhet av beskattningsfrågor på Skatteverket
- god kommunikationsförmåga på svenska och engelska i tal och skrift
- goda kunskaper om informationssökning och digitala medier

Det är önskvärt om du har studerat ekonomi på högskolenivå samt har läst beskattningsrätt/skatterätt. Det är också önskvärt att du har erfarenhet från arbete inom service, kommunikation och information.

 
Bra att veta Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. På https://skatteverket.mynetworkglobal.com/center/tool/position/new/edit/skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom inkomstbeskattning, moms och revision, Karlstad/Örebro

Skattehandläggare
Läs mer Okt 23
Har du högskoleutbildning inom ekonomi och vill ha ett omväxlande och lärorikt arbete? Som handläggare inom beskattning får du möjlighet att arbeta med utredningar, beslutsfattande och utvecklas i rollen.

Om jobbet
Du arbetar med utredning av företag och privatpersoner inom olika skatteslag. Utredningarna kan variera i omfattning och komplexitet. Du genomför informations- och kontrollbesök, skrivbordsutredningar och revisioner. Då Skatteverket är en stor arbetsgivare kan det även bli aktuellt med andra typer av arbetsuppgifter. I arbetet kan det förekomma resor inom Sverige. Enheten arbetar teambaserat vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Som en del av vårt team får du möjlighet att ta ett stort ansvar och samtidigt arbeta med fantastiska kollegor.

Skatteenhet 22 har verksamhet i Karlstad och Örebro fördelat på tio sektioner med ca 165 medarbetare. Arbetsuppgifterna på de båda orterna är likartade. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- ha en god beslutsförmåga
- ha förmåga att organisera och hantera många ärenden parallellt
- bemöta andra med vänlighet och respekt
- ha en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara analytisk.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av liknande arbete, gärna inom skatteområdet, redovisning eller revision.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Placeringsort är Karlstad eller Örebro, enligt överenskommelse.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Registrator till Dokumentenheten (vikariat)

Registrator
Läs mer Okt 9
Är du registrator och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor, och tycker om att arbeta med administration och kontorsservice? Då har vi ett jobb för dig!

Om jobbet
Som registrator arbetar du med posthantering, diarieföring, arkivering och skanning av olika dokument.

Då vi samarbetar med andra sektioner inom enheten kan även enklare vaktmästeriarbeten förekomma.

Du planerar din arbetsdag i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör Dokumentsektion 3 på Dokumentenheten, med placering i Karlstad.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- tillsammans med arbetsgruppen planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara noggrann och strukturerad
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- vara serviceinriktad
- ha god kommunikation i tal och skrift på svenska
- samarbeta väl med andra

Du ska även ha:

- gymnasieutbildning
- B-körkort
- god datorvana
- aktuell erfarenhet av att jobba med diarieföring och registrering

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av att arbeta med dokumenthantering.

Bra att veta

Vikariat t.o.m. april 2020.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Utredare/Revisor inom skattedrivna företeelser, Karlstad

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Okt 15
Har du erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete som innebär utredning av komplexa skattefrågor.

Om jobbet
Som utredare/revisor inom programmet skattedrivna företeelser arbetar du med att utreda olika upplägg som görs för att minska eller undvika skatt. Det kan exempelvis vara att använda sig av oklara rättslägen, asymmetrier mellan olika länders lagstiftning och/eller bristande transparens. I utredningarna förekommer både bolagsstrukturer och fysiska personer. Det är vanligt förekommande med internationella beskattningsfrågor och tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal. I programmet använder du dig av uppgifter från internet och tredje man. I arbetet behöver du ha såväl nytänkande som goda kunskaper om myndighetsutövning och förfaranderegler. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer.

Utredningsformen avgörs i varje enskild utredning, både revision och skrivbordskontroll kan bli aktuellt. Du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Vi arbetar till viss del teambaserat, du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

På https://skatteverket.se/4.309a41aa1672ad0c8377802.html#utredare berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör skatteenhet 43 på Skatteavdelningen och på enheten är vi ca 90 kollegor. Enheten arbetar inom programmen Allvarligt skatteundandragande, Särskild myndighetssamverkan och Skattedrivna företeelser. Enheten har verksamhet i Karlstad, Solna och Örebro/Eskilstuna. Placeringsort är Karlstad

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt ta ansvar och driva ditt arbete framåt samt ha god samarbetsförmåga och där det behövs ta ansvar för att driva gruppens arbete framåt
- vara analytisk, noggrann och kunna avgränsa och fatta beslut
- vara resultat- och lösningsinriktad
- ha gott bemötande och omdöme
- ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:

- en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt KY/YH-utbildning som redovisningsekonom omfattande 80 KY-poäng/400 YH-poäng eller flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
- några års aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete exempelvis från revisionsbyrå, domstol eller av beskattning inom Skatteverket.

Det är önskvärt att du har goda kunskaper eller erfarenhet av internationell beskattning och/eller bolagsfrågor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Utredare/revisor inom skattedrivna företeelser, Karlstad

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Okt 3
Har du erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete som innebär utredning av komplexa skattefrågor.

Om jobbet
Som utredare/revisor inom programmet skattedrivna företeelser arbetar du med att utreda olika upplägg som görs för att minska eller undvika skatt. Det kan exempelvis vara att använda sig av oklara rättslägen, asymmetrier mellan olika länders lagstiftning och/eller bristande transparens. I utredningarna förekommer både bolagsstrukturer och fysiska personer. Det är vanligt förekommande med internationella beskattningsfrågor och tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal. I programmet använder du dig av uppgifter från internet och tredje man. I arbetet behöver du ha såväl nytänkande som goda kunskaper om myndighetsutövning och förfaranderegler. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer.

Utredningsformen avgörs i varje enskild utredning, både revision och skrivbordskontroll kan bli aktuellt. Du driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Vi arbetar till viss del teambaserat, du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

På https://skatteverket.se/4.309a41aa1672ad0c8377802.html#utredare berättar en av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Du tillhör skatteenhet 43 på Skatteavdelningen och på enheten är vi ca 90 kollegor. Enheten arbetar inom programmen Allvarligt skatteundandragande, Särskild myndighetssamverkan och Skattedrivna företeelser. Enheten har verksamhet i Karlstad, Solna och Örebro/Eskilstuna. Placeringsort är Karlstad

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- självständigt ta ansvar och driva ditt arbete framåt samt ha god samarbetsförmåga och där det behövs ta ansvar för att driva gruppens arbete framåt
- vara analytisk, noggrann och kunna avgränsa och fatta beslut
- vara resultat- och lösningsinriktad
- ha gott bemötande och omdöme
- ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:

- en avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt KY/YH-utbildning som redovisningsekonom omfattande 80 KY-poäng/400 YH-poäng eller flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
- några års aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete exempelvis från revisionsbyrå, domstol eller av beskattning inom Skatteverket.

Det är önskvärt att du har goda kunskaper eller erfarenhet av internationell beskattning och/eller bolagsfrågor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Enhetschefer till folkbokföringsområdet

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Aug 30
Drivs du av ett utmanande ledaruppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef hos oss har du en viktig roll i folkbokföringens förändringsresa.

Vi söker dig som är en kommunikativ och resultatinriktad ledare. Du ser digitaliseringens möjligheter, är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor.

Om jobbet
Som enhetschef leder, planerar, utvecklar och följer du upp enhetens arbete så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert mot verksamhetens mål.

Du är personalansvarig för 8-12 sektionschefer i en verksamhet med omkring 200 medarbetare fördelade på 3-5 orter. Det innebär att du leder på distans i en virtuell organisation. Du rapporterar till chefen för folk- och fastighetsavdelningen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Tillsammans med övriga chefer har du ett helhetsansvar för verksamheten. En viktig uppgift för dig som chef är att driva strategisk utveckling i linje med Skatteverkets inriktning, både i din egen ledningsgrupp, och i ledningsgruppen för avdelningen. Du använder digitaliseringens möjligheter och har tydligt kundfokus. I din roll företräder du Skatteverket både internt och externt och arbetar ständigt för ett fortsatt högt förtroende för myndigheten.

 Som enhetschef hos oss utvecklas du som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter. Du leder och utvecklar chefer, medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Som enhetschef har du mandat, ansvar och förtroende att skapa förutsättningar för resultat, utveckling och god arbetsmiljö.

Placeringsort enligt överenskommelse.

Vi söker fyra enhetschefer till:

Folkbokföringsenhet 1 med verksamhet i Luleå, Sollefteå, Gävle, Falun och Uppsala. Sammanlagt 8 sektioner.

Folkbokföringsenhet 2 med verksamhet i Solna, Västerås och Eskilstuna. Sammanlagt 11 sektioner.

Folkbokföringsenhet 3 med verksamhet i Karlstad, Jönköping, Göteborg, Uddevalla och Skövde. Sammanlagt 11 sektioner.

Folkbokföringsenhet 4 med verksamhet i Norrköping, Linköping, Malmö, Helsingborg och Växjö. Sammanlagt 10 sektioner.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet skapar du förutsättningar för verksamheten genom att:

- ha strategisk förmåga och helhetssyn
- visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
- ha en god kommunikationsförmåga
- vara stabil och trygg som person och i din roll som chef
- visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
- kunna leda och fatta beslut

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) eller flera års erfarenhet av kvalificerat arbete som vi anser är likvärdigt
- flerårig aktuell chefserfarenhet med personal- och budgetansvar
- erfarenhet av att leda i förändring

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att leda genom chefer. Det är också önskvärt att du har arbetat med verksamhetsutveckling, t.ex. processutveckling/IT- utvecklingsarbete.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som enhetschef är tidsbegränsat i fem år.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

För att söka tjänsten vänligen klicka på länken nedan för att komma vidare till ansökningsformuläret:

https://skatteverket.varbi.com/se/apply/positionquick/285753/?where=4

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföringsenhet mitt

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Aug 14
Är du jurist, statsvetare, ekonom eller samhällsvetare som trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett omväxlande och lärorikt arbete med många kontakter och handläggning av händelser i livets olika skeden.

Om jobbet
Arbetet innebär att du som folkbokföringshandläggare utreder och fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftväxling.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Vi är ca 120 medarbetare på Folkbokföringsenhet mitt, varav ca 30 medarbetare på sektionen i Karlstad.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- ha en hög serviceförmåga samt ett gott bemötande över telefon och mail
- vara analytisk och fatta beslut utifrån befintliga regelverk
- ha en god samarbetsförmåga
- vara strukturerad och ha förmåga att organisera ditt arbete
- vara utvecklingsorienterad och trivas i en föränderlig miljö
- ha ett stort driv och slutföra arbetsuppgifter inom givna ramar

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning om minst 120/180 poäng inom juridik, statsvetenskap, ekonomi eller samhällsvetenskaplig inriktning alternativt aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete.

Behärskar du fler språk utöver svenska och engelska är det meriterande. Tidigare arbetserfarenhet som folkbokföringshandläggare är också önskvärt.

 Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Intervjuer planeras att genomföras under vecka 37-38. 

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

På https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.html kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och vår inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Tidsbegränsad handläggare inom folkbokföring

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Maj 29
Är du en noggrann person som vill vara med och bidra i handläggningen av invandringsärenden? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor?Som handläggare inom folkbokföring har du ett lärorikt arbete med många kontakter.

Vi söker handläggare till tidsbegränsade anställningar.

Om jobbet
Du kommer arbeta i huvudsak med handläggning av inflyttningar från tredjeland, EU/EES och norden. Vissa av de ärenden du handlägger går snabbt att handlägga medan andra kräver mer utredning.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringssektion två, folkbokföringsenhet mitt på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Karlstad.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- vara noggrann
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- självständigt kunna hantera och driva dina ärenden framåt
- vara bra på att samarbeta för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha

- ha en pågående eller avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom samhällsvetenskap, ekonomi eller juridik och/eller ha aktuell erfarenhet av handläggande arbetsuppgifter.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsade till och med 31 december 2019 och på heltid.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom folkbokföring , flera placeringsorter möjliga

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 6
Har du en högskoleutbildning inom juridik, rättsvetenskap eller annan samhällsvetenskaplig inriktning och vill ha ett omväxlande och lärorikt arbete som handläggare?

Som folkbokföringshandläggare på Skatteverket får du möjligheten att arbeta med utredningar och beslutfattande i kombination med kundbemötande över telefon och mail. Detta är rollen för dig som har förmågan att kombinera en hög servicenivå med analytisk förmåga och beslutsfattande.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och andra myndigheter. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Folkbokföringsenhet mitt arbetar med bosättningskontroll, flyttning inom och till Sverige samt till utlandet. Enheten har riksansvar för alla it-baserade utvandringar till Norge och Finland. Enheten har verksamhet i Karlstad, Falun, Gävle, Uppsala och Västerås fördelat på sex sektioner. Uppge gärna i din ansökan på vilken ort du önskar arbeta.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:


• ha en hög serviceförmåga och ett gott bemötande
• vara strukturerad och självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
• vara analytisk och fatta beslut utifrån befintliga regelverk
• ha en god samarbetsförmåga
• vara noggrann.

 

Du ska även ha:


• högskoleutbildning om minst 180högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, rättsvetenskap eller samhällsvetenskap eller flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete på Skatteverket
• minst 6-månaders aktuell erfarenhet av utredningsarbete
• goda språkkunskaper i svenska.

 

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av en yrkesroll där du kommunicerar och skapar förtroende i kundmöten. Tidigare erfarenhet från folkbokföringsområdet, Skatteverket eller annan myndighet är önskvärt.

 

Bra att veta
Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Utöver dessa kan det eventuellt också bli aktuellt med tidsbegränsade anställningar.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Skatteverket söker Jurister , flera placeringsorter möjliga

Skattejurist
Läs mer Feb 22
Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med positiva och engagerade kollegor? Som Jurist på Skatteenhet 53 får du arbeta med omväxlande arbetsuppgifter och ta ställning till många komplexa frågeställningar. Samtidigt får du jobba på en enhet med kompetenta kollegor där trivseln är hög!

Om jobbet
Som jurist på Skatteenhet 53 har du möjlighet att arbeta med de flesta områden och skatteslag inom skatterätten. Juristarbetet innebär att du inom beskattningsområdet arbetar med utredningar och processer i nära samarbete med utredare/revisorer.
Du ansvarar för den rättsliga kvaliteten i Skatteverkets utredningar och skriver Skatteverkets beslut. Du kommer att föra Skatteverkets talan i domstolsprocesser, du analyserar, prövar bevisfrågor och bygger upp rättslig argumentation. Skatteprocesserna kan ha en komplex och omfattande karaktär och riktar sig mot såväl privatpersoner som små och medelstora företag. På sikt finns även möjlighet att fördjupa sig inom exempelvis näringsverksamhet, mervärdesskatt och förfarande i rollen som rättslig representant och kontaktperson mot Skatteverkets rättsavdelning.

Skatteenhet 53 arbetar med processföring inom beskattning och borgenär, borgenärsverksamhet samt rättsligt utredningsstöd. På enheten finns också rikskoncentration för hantering av bokförings- och ersättningsfondsdispenser.

Vi finns i Göteborg, Uddevalla, Skövde, Borås, Halmstad, Örebro och Karlstad.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:


• ha en god analys och beslutsförmåga
• ha integritet i ditt agerande
• ha en god förmåga att samarbeta och dela med dig av din kunskap
• på ett pedagogiskt sätt kunna förmedla kunskaper och erfarenheter i tal och skrift.

Du ska även ha:


• har en juristexamen alternativt en kandidatexamen med juridik som huvudområde om minst 120p/180hp.


Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete med kvalificerade skatterättsliga frågor inom beskattningsområdet. Det är även önskvärt om du har en fullgjord notarietjänstgöring alternativt skall avsluta denna inom 6 månader eller har annan relevant och aktuell erfarenhet av process i domstol gällande skatterättsliga frågor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb som skattehandläggare inom inkomstbeskattningen

Skattehandläggare
Läs mer Jan 28
Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig en insyn i hur det är att arbeta på Skatteverket.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexititet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, e-post och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Ärenden som du kommer hantera ställer krav på snabbhet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du kommer sedan självständigt få driva dina ärenden och samverka med andra. Du kommer stöta på olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 22 som har verksamhet i Karlstad och Örebro. Din placeringsort är i Karlstad.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:


• självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat men samtidigt vara en bra lagspelare
• ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor.
• arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
• ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:


• en pågående eller nyligen avslutad akademisk utbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket och/eller har relevant administrativ arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik. Det är även önskvärt om du har godkända högskolepoäng i beskattnings- eller skatterätt.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad från och med 2019-04-23 till och med 2019-09-08.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

  


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman , Karlstad

Kontorsvaktmästare
Läs mer Jan 17
Tycker du om att ge service? Vill du tillhöra en arbetsplats som skapar samhällsnytta? Då har du nu möjlighet att bli vår nya kollega på kontorsservice.

Om jobbet
Som servicetjänsteman arbetar du i huvudsak med arbetsplatsservice, hantering av bilar, felanmälningar och beställningar. Vidare ingår tjänstekorthantering samt godshantering där tunga lyft ibland förekommer. Rollen kan även komma att innebära att vara ansvarig för hela kontorsservicen på orten och driva och leda lämpliga forum för information och dialog. Sektionen har verksamhet på fem orter Karlstad, Örebro, Eskilstuna, Skövde och Mariestad vilket innebär att du behöver vara beredd på att åka till de andra orterna vid behov för att utföra dina arbetsuppgifter. Vi utför även servicetjänster till Kronofogdemyndigheten.

Som medarbetare inom kontorsservice bidrar du aktivt till hög kvalitet och service i våra leveranser. Du tillhör kontorsservice på orten Karlstad och där arbetar ca 280 medarbetare

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:


• ha god servicekänsla
• vara flexibel
• ha god samarbetsförmåga
• ha god initiativförmåga och vara driven
• ha god kommunikationsförmåga.

Du ska även ha:


• en avslutad gymnasieutbildning
• aktuell arbetslivserfarenhet från ett relevant serviceyrke
• B-körkort och körvana
• god datorvana.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att hålla och driva möten och forum.

Bra att veta 

Anställningen är tidsbegränsad med start så snart som möjligt och till och med 2020-01-31.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom processverksamhet och utredningsstöd , Karlstad / Örebro

Sektionschef, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 14
Vill du leda medarbetare och utveckla verksamheten i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Som chef i första linjen för en nybildad sektion har du en viktig roll i vår förändringsresa. Du är en utvecklingsorienterad och kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor.

Om jobbet
Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion som arbetar med rättsligt utredningsstöd och processföring inom beskattningsområdet till alla områden inom skatteavdelningen. Sektionen bildades i samband med Skatteavdelningens omorganisation den 1 januari 2019 och består av medarbetare på två orter, i Karlstad och Örebro.

Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. En viktig del i ditt uppdrag är inledningsvis att skapa gemenskap och delaktighet och att utveckla ett gemensamt arbetssätt och samarbetsformer mellan orterna. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter.

Du är chef för sektion 6 på enhet 53 på Skatteavdelningen. Sektionen har 15 medarbetare. Du kommer att vara placerad i Karlstad eller Örebro. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:


• kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
• visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
• vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
• kunna leda och fatta beslut
• driva arbetet mot uppställda mål
• visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
• leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang
• ha helhetssyn.

Du ska även ha: 


• en högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik eller ekonomi alternativt flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter inom Skatteverket
• aktuell erfarenhet av ledarskap, samordningsuppdrag eller projektledning.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare men uppdraget och förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat. Anställningen kan inledas med provanställning i sex månader. Tester kan komma att användas som ett led i urvalsprocessen.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Skattehandläggare , Skatteupplysningen , Karlstad

Skattehandläggare
Läs mer Aug 23
Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Att arbeta på Skatteupplysningen innebär att ge information till allmänheten genom att svara på frågor om beskattning via telefon. Du kommer att vara Skatteverkets ansikte utåt och som person måste du vara serviceinriktad och ha ett vänligt bemötande även under stressiga förhållanden. Det är viktigt att du har förmåga att lyssna av och förstå behoven hos dem som kontaktar Skatteupplysningen. Du ger effektiv och professionell service och information i olika skattefrågor.

Skatteupplysningen har öppet mellan klockan 08:00 - 18:00 måndag till torsdag. På fredagar stänger vi klockan 16:00. Dina arbetstider är schemalagda i förhållande till verksamhetens behov. På Skatteupplysningen i Karlstad är vi ca 40 medarbetare, uppdelade på två sektioner.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga och intressanta arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid.

 

Vi söker dig som


• har en högskoleutbildning om minst 120 poäng/180 högskolepoäng
• arbetar professionellt och resultatinriktat mot verksamhetens mål
• stimuleras av och kan arbeta i ett högt tempo
• har ett kundanpassat förhållningssätt och ett bra bemötande både internt och externt
• har förmåga att förmedla kunskap och information sakligt, tydligt och lättformulerat
• har förmåga att stödja och samverka och bidrar till en god arbetsmiljö
• har goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• har goda kunskaper inom informationssökning och digitala medier.

 

Det är meriterande om du har högskolepoäng i skatterätt alternativt aktuell arbetslivserfarenhet inom kommunikation och service exempelvis från kundsupport eller som utbildare eller försäkringshandläggare med erfarenhet av att informera, vägleda och skapa förtroende via telefon eller personliga möten.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningen är tills vidare. Provanställning om sex månader kan tillämpas.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

- Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Ansök nu

Skattehandläggare , Karlstad

Skattehandläggare
Läs mer Aug 1
Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Dina arbetsuppgifter som skattehandläggare innebär att du kommer att arbeta med både privatpersoner och företag. I arbetet ingår att söka och ge information samt utreda, analysera och besluta i olika skatteärenden. Du kommer att möta människor med olika behov, via telefon, skriftväxling och personliga besök. Som skattehandläggare besöker du företagare både i förebyggande arbete såväl som i kontrollarbete. Du kan komma att jobba inom olika områden, t.ex. inkomstbeskattning, revision och moms.

På skatteenhet Karlstad är vi ca 150 medarbetare. Enheten har en bred verksamhet som även innehåller en inriktning inom internationell beskattning.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid

Vi söker dig som


• har en avslutad högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik om minst 120p/180hp alternativt har erfarenhet av handläggande arbetsuppgifter från Skatteverket eller annan myndighet
• har B-körkort
• har god samarbetsförmåga och är öppen för teambaserat arbetssätt
• har en god servicekänsla och intresse av bemötande via telefon och vid personliga möten
• har förmåga att självständigt fatta beslut
• har en god kommunikativ förmåga, både verbalt och skriftligt
• är flexibel för verksamhetens behov

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik, t ex från redovisningsbyrå eller myndighet.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Ansök nu

Folkbokföringshandläggare , Karlstad

Folkbokföringshandläggare
Läs mer Mar 5
Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som folkbokföringshandläggare innebär att du utreder samt analyserar och fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Du granskar även olika utländska handlingar samt handlägger ärenden gällande namn och relationer. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftväxling. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

På folkbokföringssektionen i Karlstad är vi ca 37 medarbetare.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som  



har en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom juridik eller samhällsvetenskap



har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift



är ansvarstagande och har ett strukturerat arbetssätt



har mycket god förmåga att samarbeta men som även kan arbeta självständigt



har ett gott bemötande



är flexibel



Det är meriterande om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete eller praktik på Skatteverket. Det är även meriterande om du har annan relevant och aktuell administrativ erfarenhet samt erfarenhet av att bemöta människor med olika bakgrund via telefon eller mail

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. 

Anställningen är tidsbegränsad fr.o.m. 2018-05-14 t.o.m. 2018-09-14

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan till oss! 

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Ansök nu

Skattehandläggare , Karlstad

Skattehandläggare
Läs mer Feb 2
Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som skattehandläggare innebär att du kommer att arbeta med både privatpersoner och företag. I arbetet ingår att söka och ge information samt utreda, analysera och besluta i olika skatteärenden. Du kommer att möta människor via telefon, skriftväxling och personliga besök. Dina arbetsuppgifter kommer finnas inom områdena inkomstbeskattning, arbetsgivaravgifter och moms. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet avgörs av verksamhetens behov och din kompetens.

På skatteenhet Karlstad är vi ca 150 medarbetare. Enheten har en bred beskattningsverksamhet.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid



Vi söker dig som


• har högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik om minst 120p/180hp alternativt har några års erfarenhet av handläggande arbetsuppgifter från Skatteverket
• har god samarbetsförmåga och är öppen för teambaserat arbetssätt
• är självgående, initiativtagande och tar ansvar för både eget och gruppens arbete
• har en god servicekänsla och ett bra bemötande
• har förmåga att självständigt fatta beslut
• har en god kommunikativ förmåga
• är flexibel utifrån verksamhetens krav

Det är meriterande om du har aktuell arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik, t ex från redovisningsbyrå eller från myndighet.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Välkommen med din ansökan till oss!

Ansök nu

Skattehandläggare , tidsbegränsad anställning , Karlstad

Skattehandläggare
Läs mer Jan 29
Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som skattehandläggare innebär att du kommer att arbeta med beskattningsärenden av olika slag. I arbetet ingår att söka och ge information samt registrera, utreda och besluta i olika skatteärenden. Du kommer att möta människor med olika behov, främst via skrift och telefon.

Vi söker handläggare för tidsbegränsad anställning till skatteenheten Karlstad.

På skatteenheten Karlstad är vi ca 160 medarbetare.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid

Vi söker dig som


• har en pågående eller nyligen avslutad akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik om minst 180 hp.
• har minst 15 godkända högskolepoäng i beskattnings- eller skatterätt
• har en mycket god förmåga att samarbeta men som även kan arbeta självständigt
• har ett gott bemötande och inger förtroende
• har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• har hög arbetskapacitet och förmåga att jobba mot deadlines.

Det är meriterande om du har aktuell och relevant erfarenhet från Skatteverket. Det är även meriterande om du gör eller har gjort praktik på Skatteverket, har erfarenhet från handläggning eller annat administrativt arbete.

När vi anställer lägger vi mycket stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

Anställningen är tidsbegränsad på heltid mellan den 16 april och 7 september.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess

Ansök nu