Stift Värmlandsoperan jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb hos Stift Värmlandsoperan i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Karlstad.

Admintrativ chef

Administrativ chef
Läs mer Nov 20
Wermland Operas huvuduppdrag är att förse värmlänningar och tillresande med våra tre grundstenar; opera-, musikal- och orkesterproduktioner. Vi står som garanter för att våra sceniska och musikaliska framträdanden ska hålla högsta konstnärliga kvalitet.
Vi söker nu en administrativ chef med uppdrag att leda och vidareutveckla verksamhetens administrativa funktion.
Organisatoriskt ligger den administrativa chefen direkt under teaterchefen och har delegerat ansvar för kvalificerad ekonomistyrning, analys och resultatuppföljning samt drift, lokaler och IT. Vidare ingår personalansvar för administrativa avdelningen samt att leda samverkansgrupp och skyddskommitté. Rollen är utvecklingsorienterad och du är van vid att utveckla och vidareutveckla rutiner och processer. I din roll ingår också beredning av beslutsunderlag till vår teaterchef och styrelse, där du också är föredragande och sekreterare. Du ingår även i stiftelsens ledningsgrupp.
En viktig funktion är att fungera som stöd till avdelningscheferna, fram för allt inom administrativa processer och personalärenden.
BAKGRUND OCH ERFARENHETER
För att vara kvalificerad för anställningen ska du ha en för uppgiften relevant akademisk examen. Då anställningen innehåller övergripande ekonomistyrning, arbetsledning och personalansvar samt chefsstöd vill vi att du ska ha gedigen erfarenhet av detta. Dokumenterade kunskaper inom arbetsrätt är meriterande. Du har mycket god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.
PERSONLIGA EGENSKAPER:
I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Som person ser vi att du är analytisk och drivs av en vilja att utveckla rutiner och arbetssätt. Du är strategisk och har en god förmåga att se helheten samtidigt som du kan leda och engagera andra i din omgivning. Du värdesätter samverkan och dialog, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation.
Wermland Opera eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som det tillför verksamheten.


Kontaktpersoner
Kjell Englund, teaterchef:kjell.englund@wermlandopera.com.
Lena Nyberg, administrativ chef: lena.nyberg@wermlandopera.com
Ansökan i form av ett personligt brev samt meritförteckning skickar du till teaterchef Kjell Englund: kjell.englund@wermlandopera.com. Sista ansökningsdag är 17 december.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Producent Musik och Unga

Producent: kultur, media, film
Läs mer Jun 30
Wermland Opera söker en producent till Musik och Unga är du den vi söker?
Arbetet innebär många olika typer av samarbeten såväl externt som internt, är det oerhört viktigt att du är inkännande, flexibel, lätt att samarbeta med och är en god kommunikatör. Verksamhetens produktioner spelas både i Wermland Operas lokaler och på turné.
Som producent är du länken mellan artister och arrangörer, institutioner och kommuner inom Värmlands län. Du rapporterar till produktions och planeringschef och du ingår i den konstnärliga ledningsgruppen. Vi söker dig som har flerårig ledarerfarenhet från produktionsnära uppgifter inom musik och teaterområdet. Du har erfarenhet av administrativt arbete och planering samt sälj och förhandlingsvana. Du har ansvar för avdelnings ekonomi samt att du har budgetansvar. Du ska ha adekvat utbildning eller ha motsvarade kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Om du har erfarenhet av liknande verksamhet ses det som meriterande.
Tjänsten avser en heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning om 6 mån. Arbetstid är förlagd till dag. Kvällsarbete kan förekomma.
Kvalifikationer
Vi söker dig som kommer till din fulla rätt i en roll där du får koordinera verksamheten utifrån de behov som finns. För att lyckas i tjänsten krävs det att du arbetar väldigt strukturerat, självständigt och trivs i en aktiv och kreativ miljö. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Då arbetet innebär många olika typer av samarbeten och ibland kan innebära oregelbundna arbetstider är det oerhört viktigt att du är inkännande, flexibel, lätt att samarbeta med och en god kommunikatör. Du ska ha mycket goda datakunskaper i Microsoft Office. B-körkort krävs.
Wermland Opera eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten.

Ansök nu

Alternerande stämledare viola

Musiker, klassisk musik
Läs mer Apr 12
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal om 7-8 konserter/säsong, serien erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar upp en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde efter överenskommelse.
Vi vill att du förbereder följande verk:
Stamitz Violakonsert i D-dur, sats 1 med kadens av Klengel eller Meyer,
samt en av följande konserter: Hindemith, Bartok, eller Walton sats 1.
Ensembleprov kan förekomma.
Provspelningsdatum: den 15 juni 2023
Plats: Wermland Opera, Spinneriet, Älvgatan 49, Karlstad
Provspelning sker efter personlig kallelse.

Ansök nu

Alternerande stämledare fagott med plikt till kontrafagott.

Musiker, klassisk musik
Läs mer Jan 17
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal (om 7-8 konserter/säsong). Stora konsertserien 2022/2023 erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
FAGOTT
W.A. Mozart: Fagottkonsert i B-dur KV 191, sats 1 utan kadens
C. Saint-Saëns: Sonat för fagott och piano op.168, sats 1
KONTRAFAGOTT
W.A. Mozart: Fagottkonsert i B-dur KV 191, sats 2 utan kadens
Ensemblespel kan tillkomma.
Orkesterutdrag läggs ut på Wermland Operas hemsida i mars 2023.
Upplysningar om tjänsterna lämnas av
Orkesterchef Annika Bohlin, 070-649 06 46
Facklig representant Jesper Sejrup Clausen (SYMF) 073-149 54 97
Konsertmästare Richard Lazar, 076-174 55 46
Du är välkommen med din ansökan samt CV senast 1 maj 2023 till:
Wermland Opera, Älvgatan 49, 652 30 KARLSTAD
eller e-post: annika.bohlin@wermlandopera.com.
Skriv Provspelning fagott i ämnesrutan.

Ansök nu

Kostymmästare till Wermland Opera

Kostymmästare
Läs mer Feb 10
Vi erbjuder en anställning i en kreativ miljö där vi gemensamt arbetar för att skapa optimala förutsättningar för att vår publik ska få del av musikteater i hela dess bred.
Arbetet sker i våra egna lokaler i Karlstad både i ateljén och på stora scenen på Karlstad Teater. Arbetsuppgifterna består av tillskärning, tillverkning och sömnad, vara ansvarig för tilldelad produktion, inköp av material, kontakt med leverantörer, arbetsleda extrapersonal.
Vem är du?
Vi söker en kreativ och lösningsorienterad person som kan komma att komplettera vår kostymavdelning, där du kommer att vara en av två kostymmästare. Därför är det extra viktigt att du alltid strävar efter ett gott samarbete och har ett högt eget ansvarstagande för att ni tillsammans ska kunna hjälpas åt och arbeta som ett lag. Du trivs med att ha många kontakter då du kommer samarbeta även med de andra avdelningarna inom Wermland Opera.
Rent formellt ser vi att du har som lägst 3-årig gymnasieutbildning inom sömnad, skräddar/teaterskräddare utbildning (eftergymnasial utbildning) eller erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig, samt minst tre års erfarenhet inom kostymsömnad för teater, har du ett gesällbrev så är det ett stort plus. Ett krav är att du ska kunna skapa kostymer utifrån kostymskisser. Eftersom både engelska och svenska är arbetsspråk på Wermland Opera bör du behärska båda språken flytande i både tal och skrift. B-körkort är också ett krav för tjänsten.
Hos oss på Wermland Opera arbetar vi efter devisen ”vi är varandras arbetsmiljö” och hoppas att det är något du kan identifiera dig med och bidra till genom ditt arbete och den dagliga kontakten med dina kollegor.
Kort om oss
Wermland Opera förser värmlänningar och tillresande med ett brett urval av opera-, musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Med en handfull fast anställda sångare samt orkestern; Wermland Operas orkester, bestående av 35 heltidsmusiker, presenterar Wermland Operaproduktioner för karlstadsbor, värmlänningar och tillresta. Wermland Opera har rykte om sig att vara nyskapande och djärv, både i verk-val och utförande. Inom både opera och musikal presenterar Wermland Opera ofta Sverige och Norden-premiärer, men framför även ofta klassiska stycken i en något nyare kostym.Wermland Operas produktioner ses främst på Stora scenen på Wermland Opera som ligger mitt i Karlstad, i kvarteret Klara samt på Lilla scenen som ligger i Spinneriet på Älvgatan 49. Vi turnerar även i Värmland på bl.a. bygdegårdar och samlingssalar. Orkestern framför konsertserier på Karlstad CCC och Wermland Operas Stora scen.

Ansök nu

Alternerande stämledare viola

Musiker, klassisk musik
Läs mer Sep 19
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal om 7-8 konserter/säsong, serien erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar upp en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde efter överenskommelse.
Vi vill att du förbereder följande verk:
Stamitz Violakonsert i D-dur, sats 1 med kadens av Klengel eller Meyer,
samt en av följande konserter:
Hindemith, Bartok, eller Walton sats 1.
Orkesterutdrag:
Orkesterutdrag läggs ut på denna sida från 3 oktober 2022.
Ensembleprov kan förekomma.
Provspelningsdatum: den 29 november 2022
Plats: Wermland Opera, Spinneriet, Älvgatan 49, Karlstad
Provspelning sker efter personlig kallelse.
Upplysningar om tjänsterna lämnas av
Orkesterchef Annika Bohlin, 070-649 06 46
Facklig representant Jesper Sejrup Clausen (SYMF) 073-149 54 97
Konsertmästare Richard Lazar, 076-174 55 46
Du är välkommen med din ansökan samt CV senast 13 november 2022 till:
Wermland Opera, Älvgatan 49, 652 30 KARLSTAD
eller e-post:
annika.bohlin@wermlandopera.com
Skriv Provspelning viola i ämnesrutan.
Läs mer på vår hemsida www.wermlandopera.com

Ansök nu

Audition till Musicalen Hundraåringen

Sångare, klassisk musik
Läs mer Jun 28
Wermland Opera producerar musikalen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” med bera?knad premia?r den 28 september 2023. Vi so?ker sa?va?l manliga som kvinnliga yrkesutbildade musikalartister och sjungande skådespelare i åldern 20-65 år till roller och ensemble. Musikalen a?r en komedi som a?r skriven av Johan Hwatz, Pierre Oxenryd och Markus Virta och a?r baserad pa? boken med samma namn av Jonas Jonasson.
VAR OCH NA?R:

Audition kommer att a?ga rum pa? Spinneriet, A?lvgatan 49 i Karlstad den
10–11 september 2022
samt den 17 september. Callback är planerad till den 18 september.
HUR:
Sångprov. Det kommer inte vara na?got dansprov.
När vi väljer ut vilka som går vidare tar vi hänsyn till CV, utöver det intryck vi fått under proven.
ANMÄLAN:
Anma?l dig senast 14 augusti genom att mejla till
audition.hundraaringen@wermlandopera.com
Bifoga CV och foto. Kallelser till audition kommer skickas ut måndagen den 29 augusti.
TAG MED:
Till audition ska du ha med dig noter (till pianisten) OBS! Noterna måste vara i den tonart du vill sjunga om du vill ha ackompanjemang.
Sa?ngprovet fa?r vara max 3 minuter.
Skicka inte in noter eller något annat material till Wermland Opera. Vi tar emot allt på plats.
Alla sökande ska förbereda två sånger, varav en gärna får vara komisk. Vi reserverar oss dock för att alla inte kommer få sjunga båda sina låtar.
Du som söker ska vara tillgänglig för anställning preliminärt 1 juli – 31 december 2023.
Välkommen med din anmälan!

Ansök nu

Alternerande stämledare fagott med plikt till kontrafagott.

Musiker, klassisk musik
Läs mer Jan 3
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Please look below the Swedish text for an English version.
Provspelningsstycken:
FAGOTT
W.A. Mozart: Fagottkonsert i B-dur KV 191, sats 1 utan kadens
C. Saint-Saëns: Sonat för fagott och piano op.168, sats 1
KONTRAFAGOTT
W.A. Mozart: Fagottkonsert i B-dur KV 191, sats 2 utan kadens
Ensemblespel kan tillkomma.
Orkesterutdrag läggs ut på Wermland Operas hemsida i februari 2022.
Provspelningsdatum:
den 5 april 2022
Plats: Wermland Opera, Spinneriet, Älvgatan 49, Karlstad
Provspelning sker efter personlig kallelse.
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal (om 7-8 konserter/säsong). Stora konsertserien 2021/2022 erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
Läs mer på vår hemsida www.wermlandopera.com
Upplysningar om tjänsterna lämnas av
Orkesterproducent Annika Bohlin, 070-649 06 46
Facklig representant Jesper Sejrup Clausen (SYMF) 073-149 54 97
Konsertmästare Richard Lazar, 076-174 55 46
Du är välkommen med din ansökan samt CV senast 15 mars 2022 till:
Wermland Opera, Älvgatan 49, 652 30 KARLSTAD
eller e-post: annika.bohlin@wermlandopera.com.
Skriv Provspelning fagott i ämnesrutan.


Wermland Opera Orchestra seeks applications for:
Sub-principal bassoon with duty to play contrabassoon
Permanent employment based on a 6-month trial period


BASSOON
W.A. Mozart: Concerto in B-flat major for bassoon and orchestra KV 191, 1st movement without cadenza.
Saint-Saëns: Sonate pour Basson op. 168, 1st movement

CONTRABASSOON
W.A. Mozart: Concerto in B-flat major for bassoon and orchestra KV 191, 2nd movement without cadenza.
Ensemble playing may be included.
Orchestral excerpts will be available on the website from February 2022
Audition date: April 5th 2022
Venue: Wermland Opera, Spinneriet, Älvgatan 49, Karlstad


The audition will take place following personal invitation.
We offer varied work as a musician in Wermland Opera’s Orchestra, which, with its 34 full-time employed members offers both orchestral concerts and opera/musical productions. Every year the orchestra performs its own ’Stora konsertserien’ or main series of 7-8 concerts at the Karlstad CCC concert hall. The 2021/2022 season will feature a diverse program, with guest appearances by leading conductors and soloists. The musicians of Wermland Opera’s Orchestra also frequently have the opportunity to perform chamber music in a variety of constellations, displaying breadth in their ability to alternate between genres with ease.
Welcome to view our program at www.wermlandopera.com
Enquiries regarding the positions can be directed to
Orchestra producer Annika Bohlin, 070-649 06 46
Union representative Jesper Sejrup Clausen (SYMF) 073-149 54 97
Concertmaster Richard Lazar, 076-174 55 46
Please send your application together with CV by March 15th 2022 to: Wermland Opera, Älvgatan 49, 652 30 KARLSTAD or by email to: annika.bohlin@wermlandopera.com
Write Bassoon audition in the subject line.

Ansök nu

Wermland Opera söker teknisk producent

Gruppchef, teknik
Läs mer Jan 26
Om Wermland Opera
Wermland Opera grundades 1975 och har sitt säte i Karlstad. Idag har vi 65 fasta tjänster och ger även arbetstillfällen till många frilansartister. Årsomsättningen är ca 85 miljoner kr. Region Värmland är huvudman för verksamheten. Wermland Opera stöds också av Karlstads kommun och Statens kulturråd.


Wermland Operas huvuduppdrag är att förse värmlänningar och tillresande med våra tre grundstenar opera, musikal- och orkesterproduktioner. Vi står som garanter för att vår sceniska och musikaliska verksamhet ska hålla högsta konstnärliga kvalitet. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedriver vi turnéverksamhet. Turnéerna för barn och vuxna är i första hand ämnade för kommunerna i Värmlands län, men då och då sträcker sig turnéerna utanför både länets och landets gränser.
Om tjänsten – dina ansvarsområden
· Personalansvar för personal inom teknik-, verkstads och ateljépersonal.
· Att strategiskt planera och budgetera avdelningens arbete och personal utifrån Wermland Operas verksamhet och repertoar.
· Du ingår i ledningsgruppen med opera- och orkesterchef som närmaste chef.
· Tjänsten avser en heltid 100%. Arbetstid är dagtid, men kvälls- och helgarbete kan förekomma.
· B-körkort är ett krav. C-körkort är meriterande
Vem är du?
Vi letar efter en person som har väl dokumenterad teknisk kompetens inom teater och scenteknik samt erfarenhet och kompetens inom modernt ledarskap.
· Du har dokumenterad erfarenhet (minst 5 år) av arbetsledning, personalansvar och schemaläggning samt skydds- och säkerhetsarbete.
· Du är väl förtrogen med teaterns arbetsprocesser och i synnerhet den tekniska produktionsprocessen.
· Du är trygg i samarbetet mellan konstnärliga team, producenter och teknisk personal för att förverkliga verksamhetens konstnärliga visioner.
· Erfarenhet av budgetarbete, förhandling och avtalsskrivande.
· Har förmågan att förmedla tydliga ramar och förväntningar med lika tydlig uppföljning och utvärdering.
· Du har förmågan att vara rak och orädd samtidigt som du visar respekt och tillit till andra. Utifrån dessa förmågor har du ett coachande ledarskap som syftar till gruppens utveckling och bidrar till ett bra samarbetsklimat.
· Du har eftergymnasial examen vid högskola eller universitet med inriktning eller påbyggnadsutbildning med ledarkunskap eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Wermland Opera eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten. Urvalsarbetet sker löpande och därför önskar vi att få din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2022-02-13. Våra verkstäder finns i Karlstad, läs gärna mer på www.wermlandopera.com
Din ansökan skickar du till rekrytering@wermlandopera.com, märk mailet tekniskproducent.
Om du har frågor kontakta,
Lena Nyberg Administrativ chef 070–5688045, mail lena.nyberg@wermlandopera.com
Maja Wallstav Facklig representant, Scen och Film förbundet 072–7280198, maja.wallstav@wermlandopera.com

Ansök nu

Stämledare violin 2

Musiker, klassisk musik
Läs mer Maj 28
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal (om 7-8 konserter/säsong). Chefsdirigent är Johannes Gustavsson, som dirigerar de flesta konserterna under kommande säsong. Stora konsertserien 2021/2022 erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
Nästa säsong presenteras runt den 1 juni på hemsidan.
Läs mer om tjänsten och mer om ansökan på hemsidan.

Ansök nu

Alternerande stämledare violin 1 (stol 3)

Musiker, klassisk musik
Läs mer Maj 28
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal (om 7-8 konserter/säsong). Chefsdirigent är Johannes Gustavsson, som dirigerar de flesta konserterna under kommande säsong. Stora konsertserien 2021/2022 erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
Nästa säsong presenteras runt den 1 juni här på hemsidan.
För att läsa mer om tjänsten och hur du ansöker gå in på hemsidan.

Ansök nu

Tutti violin

Musiker, klassisk musik
Läs mer Maj 28
Vi erbjuder ett omväxlande arbete som musiker i Wermland Operas orkester, vilken med sina 34 heltidsanställda medlemmar ger både orkesterkonserter och opera- och musikalproduktioner. Orkestern ger en egen konsertserie i Karlstad CCC:s konsertsal (om 7-8 konserter/säsong). Chefsdirigent är Johannes Gustavsson, som dirigerar de flesta konserterna under kommande säsong. Stora konsertserien 2021/2022 erbjuder ett varierat program med framstående gästdirigenter och solister. Musikerna i Wermland Operas orkester spelar även ofta i olika kammarmusikkonstellationer och visar en stor bredd då de med lätthet rör sig mellan olika genrer.
Nästa säsong presenteras runt den 1 juni här på hemsidan.
Läs mer om tjänsten och om hur du ansöker på hemsidan

Ansök nu

AUDITION TITANIC – The Musical

Musikalartist
Läs mer Jun 11
• AUDITION TITANIC – The Musical •
Wermland Opera producerar musikalen TITANIC med beräknad premiär den 29 september 2022. Musikalen är en ensembleföreställning med musik av Maury Yeston och libretto av Peter Stone. Broadwayuppsättningen belönades med 5 Tony Awards, bl.a. för bästa musik 1997.
Vi söker manliga som kvinnliga yrkesutbildade musikalartister, operasångare och sjungande skådespelare med spelåldrar från 14-70.
TITANIC är en klassisk orkestermusikal med inslag av de musikgenrer som var populära när Titanic byggdes, exempelvis ragtime och operett.
VAR OCH NÄR: Audition kommer att äga rum på? Spinneriet, Älvgatan 49 i Karlstad den 13-15 augusti 2021. Den 29 augusti är call-back dag.
HUR: Audition 13-15 augusti kommer endast bestå av sångprov. Vid callback kommer vi även att titta på rörelse och eventuella scener.

ANMÄLAN: Du anmäler dig genom att maila till oss senast 1 juli.
audition.titanic@wermlandopera.com
Bifoga CV och foto. Efter en första gallring skickas kallelser till audition den 2 augusti.
TAG MED: Förbered två korta sånger i stil med musikalen. Sångprovet får vara max 3 minuter.
Vi reserverar oss dock för att alla inte kommer fa? sjunga båda sina sånger.
Till audition ska du ha med dig noter (till pianisten) OBS! Noterna måste vara i den tonart du vill sjunga om du vill ha ackompanjemang.
Skicka inte in noter eller något annat material till Wermland Opera. Vi tar emot allt på plats.
Du som söker ska vara tillgänglig för anställning preliminärt 8 augusti-31 december 2022.
Välkommen till audition!
Ole Wiggo Bang | operachef
Niklas Riesbeck | regissör
Adrienne Åbjörn | koreograf
Jonas Nydesjö | dirigent
Camilla Nordström Österlin | producent

Ansök nu

Opera- och orkesterchef, från 1 jan 2022

Operachef
Läs mer Mar 22
Vi söker en visionär konstnärlig ledare som brinner för opera, musikal och orkesterkonserter.
Wermland Opera, ett av sex operahus i Sverige, står redo att ta nästa steg mot framtiden. Som opera- och orkesterchef får du bland annat leda verksamheten och personalen i konstnärliga utmaningar och dessutom vara med att forma organisationen i nya lokaler med ytterligare en scen i Karlstad.
Om uppdraget
Som konstnärlig ledare för Wermland Opera ska du fastställa repertoaren inom budget, i enlighet med kultur- och utvecklingsplanen samt ha övergripande ansvar för verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår att strategiskt planera Wermland Operas organisation och personalens arbete utifrån uppdraget, under överinseende av styrelsen, i vilken du är föredragande. I uppdraget ingår ansvar för personalens arbetsmiljö samt att ansvara för kontakter med övriga intressenter. Tillträde efter överenskommelse. Tjänsten är ett förordnande med möjlighet till förlängning.
Om Wermland Opera
Wermland Opera grundades 1975. Idag har vi 65 fasta tjänster och ger även arbetstillfällen till många frilansare. Wermland Operas huvuduppdrag är att förse publiken med opera-, musikal- och orkesterproduktioner. Vi står som garanter för att våra sceniska och musikaliska framträdande ska hålla högsta konstnärliga kvalitet och strävar dels efter att vara bevarande, dels efter att vara nyskapande. Förutom de produktioner som ges på scenerna i Karlstad bedrivs turnéverksamhet samt produktioner för barn och ungdom. Huvuddelen av våra produktioner ges på Wermland Operas Stora scen. Wermland Operas orkester ger också abonnemangskonserter på Karlstad CCC. Repetitionslokaler, verkstäder och administration huserar idag på Spinneriet. Vi står inför projektering och utveckling av, samt eventuell flytt till nya lokaler i Bageriet, beläget i Karlstads nya attraktiva område, Inre hamn, där även en ny scen planeras.
Vem är du?
Vi söker en kommunikativ, orädd och trygg ledare som kan förmedla konstnärliga visioner och tydliga förväntningar på sina medarbetare inom givna ramar. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av ledarskap samt är van att arbeta i motsvarande verksamhet eller institution med både konstnärliga produktionsteam och egen personal. Du ska ha djupgående musikaliska kunskaper och relevant högskoleutbildning i opera och västerländsk konstmusik, samt ha erfarenhet av strategisk planering av konstnärlig verksamhet. Egenskaper som struktur och framförhållning värderas högt. Vi lägger vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering och det är ett plus att vara i besittning av ett stort kontaktnät inom branschen. Kunskaper i svenska, norska eller danska är meriterande.
Wermland Opera eftersträvar mångfald och jämlikhet och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten.

Ansök nu