SAAB AB jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb hos SAAB AB i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Karlstad.

Mjukvaruutvecklare

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 13
Vill du arbeta med UX-design på Saab?

Saab Dynamics i Karlstad växer och vi behöver stärkas med medarbetare som vill göra skillnad i en orolig värld.
Just nu söker vi en mjukvaruutvecklare inom UX/GUI!Din roll

I din framtida roll som mjukvaruutvecklare med fokus på UX-design hos oss, kommer du tillsammans med dina kompetenta kollegor i vår affärsenhet Missile Systems, vara delaktig i ett föränderligt och spännande arbete. Ditt fokus kommer att vara på den grafiska interfacen som slutanvändare av våra system använder sig av.

Eftersom att våra produkter är tekniskt komplexa och ska kunna användas tryggt och säkert under pressade situationer, är din insats oerhört viktig hos oss. Kraven som du kommer ta ställning till i projekten, kan därför vara abstrakta. Du kommer att arbeta tillsammans i ett nära samarbete med dina kollegor och projektledare, för att definiera projektens kravställningar.

I rollen kan du även komma i kontakt med representativa användare för att testa och utvärdera användarvänligheten.

Verktyg och miljöer som du kommer att sitta med i denna rollen, är primärt ramverket Qt och C/C++, samt C# för Windows/Linux.

Din profil

För att trivas i rollen som UX-designer tror vi att du vill arbeta strukturerat och besitter en god analytisk förmåga. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta med användarstudier för att analysera och definiera användarbehov och krav.

Du besitter någon form av bakgrund inom mjukvaruutveckling, antingen från studier eller arbetserfarenhet.

Vi vill att du ska kunna växa och trivas hos oss, därför anpassas arbetsuppgifter och ansvar efter din erfarenhet, kunskap och intresse.

Vi tror att du har kunskap och erfarenhet inom UX/GUI design, där erfarenhet i Qt är starkt meriterande. Vi värdesätter även andra kunskaper och kompetenser inom bland annat testmetodik och databashantering.

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att arbeta agilt och förstår continuous integration.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor. Vi sätter därför stort värde i dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Tjänsten är placerad i Karlstad.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemsäkerhetsingenjör - bli en del av Saab i Karlstad!

Provningsingenjör, maskin
Läs mer Nov 15
Saab fortsätter att växa, just nu behöver vi stärka upp vår utvecklingssida med en systemsäkerhetsingenjör i Karlstad.

Din roll

Som systemsäkerhetsingenjör hos oss kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att ett tekniskt system ska bli godkänt för användning. Du kommer att ingå i projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla vår breda portfölj av spännande produkter. I rollen ligger också ett ansvar för att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. De analyser som genomförs omfattar hela systemens livscykel med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken, har en positiv grundsyn och intresserad av att lära dig nya saker. För att lyckas i rollen behöver du vara driven, ha god samarbetsförmåga och vara ansvarstagande. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Du besitter en ingenjörsexamen, antingen nyutexaminerad eller med några års erfarenhet.

Tidigare erfarenhet av arbete med systemsäkerhetsanalyser (H SYST SÄK eller motsvarande) eller analyser inför CE-märkning är starkt meriterande.

Det är meriterande om du har ett stort intresse för metodikutveckling eller har en militär bakgrund

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.
Placeringsort för denna tjänsten är i Karlstad men resor mellan de olika orterna kan komma att förekomma i tjänsten.

Låter detta intressant?

Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag. Vi välkomnar din ansökan på både engelska och svenska.
Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor kopplat till rollen eller rekryteringsprocessen, kan du kontakta:

Frans Eriksson (Platschef Karlstad)
Mail frans.eriksson@saabgroup.com

Robin Heimonen (Rekryteringsansvarig Karlstad)
Mail: robin.heimonen@saabgroup.com

Alla former av kontakter som inte rör frågor om tjänsten, t ex från rekryteringsföretag/bemanningsföretag/annonssäljare, undanbedes.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Sektionschefer till utvecklingssektioner, Saab Karlstad

Utvecklingschef
Läs mer Okt 23
Vi fortsätter att växa i Karlstad och nu söker vi er som vill vara med och bygga upp nya utvecklingssektioner hos oss. Vi söker två sektionschefer. En inom systems engineering and verification och inom Software and Electronics Engineering.

Din roll

Som sektionschef på Saab får du chansen att lära känna och jobba tillsammans med våra programvaruutvecklare skickliga ingenjörer. Beroende på vilken sektion du blir en del av, kommer bakgrunderna och kompetensnivåerna att variera i dina medarbetare. Men din roll, blir att se att samtliga i din sektion har rätt kunskaper och goda förutsättningar för att utföra sina jobb i en trivsam och stimulerande miljö, både nu och i framtiden.

Du kommer att leda grupper om cirka 5-10 medarbetare och ingår i ett team med flera sektionschefer som rapporterar till en områdeschef. Du ingår i ledningsgruppen för området där du tar aktiv del i det strategiska arbetet så som långsiktig planering och processutveckling. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för arbetsmiljö, leverans och personalplanering. Du leder och coachar såväl erfarna specialister som unga talanger. Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför att vi står inför stora utmaningar med mycket spännande projekt och arbetsuppgifter framför oss.

Båda utvecklingssektionerna tillhör affärsenheten Missile Systems, där utvecklingssektionerna leder och säkerställer utvecklingen för systemen, tekniken och metoderna för samtliga produkter inom affärsenheten.

Placeringsorten för tjänsten är i Karlstad, men kontakt och resor till annan ort förekommer. Primärt mot Karlskoga och Linköping.

Systems Engineering and Verification

Sektionen kommer att ha ansvar för att driva systemarbetet i våra utvecklingsprojekt, och detta innebär arbete i hela utvecklingskedjan, från konceptanalyser och kravställning, in i designfasen för att sen säkra att kraven uppfylls genom verifiering av den slutliga produkten. I ansvaret för systemarbete ingår till exempel också att säkerställa att våra produkter är säkra att använda, och att dom konstrueras med ett användarperspektiv när det gäller både handhavande och underhåll.

En naturlig del av vårt arbete är också att löpande förbättra våra processer och metoder.

Missile Software
Sektionen kommer att ha ansvar för att driva programutveckling och elektronikkonstruktionen för våra utvecklingsprojekt. Våra utvecklare och ingenjörer arbetar på flera olika nivåer och inom flera discipliner. Vi arbetar med allt från inbyggda system till stora grafiska planeringssystem. Däremellan finns utveckling av simulatorer, underhåll av äldre system samt design av nya.

Din profil

Vi söker dig som värdesätter och förstår behovet av att ta ansvar, styra och prioritera din verksamhet. Utveckling av medarbetare ligger dig varmt om hjärtat och det är naturligt för dig att lyssna och förstå människors motiv och behov, vilket gör dig till en god kommunikatör med förmåga att samordna och skapa förutsättningar för samarbete. Du har enkelt för att kommunicera på både engelska och svenska, i tal samt skrift.

Vi tror att du har en teknisk utbildning i botten och att du har en erfarenhet av att ha arbetat praktiskt inom något av teknikområde som faller in under din blivande sektion.

Du uppskattar att ha arbetsuppgifter och mål som löper parallellt och är duktig på att prioritera utifrån detta. Du har intresse och förmåga att se och förstå din omgivning och du tar dig an nya projekt med god energi.

Din tekniska bakgrund har du kompletterat med erfarenhet från ledarskap, gärna i någon form av chefsroll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Låter detta intressant?

Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag. Vi välkomnar din ansökan på både engelska och svenska.

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Förtydiga vilket av teknikområdena som du är intresserad av i din ansökning. Om du har frågor kopplat till rollerna, kan du kontakta:

Anna Toftling (Missile Software)

Mail anna.toftling@saabgroup.com

Telefon +46 73 4184839

Pär Palmvkist (Systems Engineering and Verification)

Mail: par.palmkvist@saabgroup.com

Telefon: +46 73 4375764

Alla former av kontakter som inte rör frågor om tjänsten, t ex från rekryteringsföretag/bemanningsföretag/annonssäljare, undanbedes.

Vad du blir en del av.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Är du duktig på att förmedla tekniskt komplex information?

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Okt 2
Saab Dynamics i Karlstad växer!

Just nu behöver vi stärka vårt team med en teknikinformatör.
Vill du arbeta med teknik som ligger i framkant? Är du skicklig på att förmedla komplex information? Då kanske vi kan vara din nästa arbetsplats!

Din framtida utmaning.

Som teknikinformatör inom området Integrated Logistic Support (ILS) får du jobba med avancerade produkter som ligger i teknikens framkant, där din framtida fokusområde blir att förklara tekniskt komplexa lösningar, på ett tydligt och enkelt sätt.

I rollen som teknikinformatör kommer du att analysera, strukturera och utveckla teknisk information för våra kunders produkter. Informationen kommer att rikta sig till olika målgrupper i den militära verksamheten.

En viktig del av rollen handlar därför om att förstå såväl tekniken som den som ska ta till sig informationen och anpassa leveranser därefter. Vi värdesätter om du har ett stort intresse för att skapa tydlig information för slutanvändaren och motiveras av att motiveras av att skapa effektiva och lättförståeliga instruktioner och dokument.

Tjänstgöringsort är i Karlstad

Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.Din profil.

Vi söker dig som är nyfiken och har ett teknikintresse samt en positiv grundsyn.

Du är analytisk och har en god förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv, samt en vilja att förstå kundens behov och perspektiv. Du vill kontinuerligt utvecklas och fördjupa dig inom området och produkterna som du kommer i kontakt med.

Du har en ingenjörsexamen eller annan likvärdig utbildning/arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Låter rollen intressant? Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag. Vi välkomnar din ansökan på både engelska och svenska. Vi har flera lediga tjänster och tillämpar löpande rekrytering. Sista ansökningsdag är 2023-11-05.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Elektronikingenjör- bli en del av Saab i Karlstad!

Civilingenjör, konstruktion, elektronik
Läs mer Sep 21
Är du en elektronikingenjör som vill vara med på en spännande resa, där vi tillsammans skapar en tryggare omvärld? Vill du göra detta genom att hjälpa till i framtagningen av kreativa lösningar inom avancerad elektronikkonstruktion?

Då vill vi träffa dig!

Din roll

Som elektronikingenjör hos oss kommer du att tillhöra elektronikavdelningen som är en del av Saab Dynamics utvecklingsavdelning.

Tillsammans med dina blivande kollegor, kommer du att bidra med innovativa elektronikkonstruktioner till alla projekt med avancerat elektronikinnehåll. Detta innebär att ett stort fokus kommer att ligga på säkerhet och tillförlitlighet kring de komponenter som du är med och konstruerar.

Arbetet inkluderar bl.a:

*

Elektronikkonstruktion - analog och digital
*

FPGA konstruktion
*

Analys och problemlösning
*

Tolkning och nedbrytning av krav
*

Stöttning vid test och verifiering
*

Specifikationer, designbeskrivningar och rapporter

Du kommer att arbeta i projektform och ha daglig kontakt med entusiastiska kollegor från andra teknikområden, som mjukvara, system och mekanik. Detta innebär att du har goda möjligheter att vidareutveckla dina kunskaper och kunna vara med och forma din egna inriktning efter dina intresseområden.

Vem är du idag?

Vi söker dig vill arbeta med teknik i framkant och vidareutvecklas inom elektronikkonstruktion. Vi tror att du är nyfiken av dig och att du gillar att ta fram lösningar på komplexa problem.

Då vi uppmuntrar personligutveckling på Saab tror vi även att du som söker tjänsten stimuleras av att möjligheten att utvecklas och att du alltid vill lära dig något nytt.
Du ser dig som strukturerad, kvalitetsmedveten och tycker möjligheten av att arbeta med varierande arbetsuppgifter.

För att trivas i gruppen, ser vi ser gärna att du gillar att ta initiativ och har en positiv inställning, som du gärna sprider till din omgivning.

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tycker om att jobba med omväxlande arbetsuppgifter.

Vi ser att du har:

*

Examen som Högskole- eller Civilingenjör med inriktning mot elektronik eller motsvarande.
*

Några års erfarenhet av hårdvarukonstruktion - analog och digital
*

Förståelse inom systemteknik, elektronik och mätteknik.Meriterande:

*

Erfarenhet av Mentor Graphics verktyg för elektronikkonstruktion och simulering
*

Erfarenhet av språk för konstruktion av programmerbara kretsar (VHDL)
*

Erfarenhet av hårdvarunära programering (C/C++)

Tjänsten kan medföra resor både nationellt och internationellt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad kan vi erbjuda dig?

På utvecklingsavdelningen på vårt helt nyöppnade kontor i Karlstad, har du en unik möjlighet att komma in på den otroligt spännande tillväxtresan som vi har framför oss, när vi ska växa från 30st medarbetare till 300st på 5 år!

Du kommer du att få vara med att utveckla produkter i som ligger i teknikens absoluta framkant. För att du ska ha rätt förutsättningar att lyckas med detta, värdesätter vi att dina kunskaper är på topp. Därför erbjuder vi våra anställda stöd och kurser för att hjälpa er att utvecklas till framtida specialister och ledare.

Du kommer även att arbeta tillsammans med duktiga och entusiastiska medarbetare inom flera teknikområden, detta ger dig möjligheten att vidareutvecklas inom andra teknikområden som intresserar dig, så som mjukvara, mekanik mm.

Vi vill att du ska trivas hos oss och ser gärna att du vill vara med och påverka din egna karriärs väg.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Låter rollen intressant? Urval och intervjuer görs löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson:

Frans Eriksson, frans.eriksson@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Beräkningsingenjör inom kompositmaterial till Saab Dynamics

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Sep 11
Vill du bli en del i utvecklingen av vårt breda spann av högteknologiska produkter inom Saab Dynamics produktportfölj? Ta chansen och sök dig till vårtnya utvecklingsenhet i Karlstad!

Din framtida utmaning

Som beräkningsingenjör på Saab Dynamics kommer du att arbetamed ett stort antal avancerade produkter som ligger i framkant inom många tekniska områden.

Din roll blir att medverka i det arbete som krävs för att säkerställa att de förväntningar och krav som ställs på våra kompositprodukter uppfylls ur ett hållfasthetsperspektiv.

Detta gör du genom att modellera, analysera och dokumentera de laster som uppträder under olika händelseförlopp som sker under en produkts livscykel t.ex:

* Utskjutningslaster
* Transport (vibrations- & stötlaster)
* Hanteringslaster

Du kommer att delta aktivt under hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via designval till verifiering av den slutliga produkten.

Du kommer samarbeta i projekt tillsammans med många andra ingenjörer på utvecklingsenheten i Karlstad, men även övriga nätverket inom SAAB Dynamics.

Den du är idag

Vi söker dig som är lösningsorienterad och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Vi tror att du är civilingenjör inom maskinteknik med erfarenhet av FEM-beräkningar. Meriterande, men inget krav, är tidigare erfarenhet av kompositkonstruktioner, Ansys, MATLAB eller LS-Dyna.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Sista ansökningdatum: 2023-09-27

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor kopplat till tjänsten, kontakta rekryterande chef:

hans.bergman@saabgroup.comObservera att alla former av kontakter som inte rör frågor kopplat till tjänsten, t ex från rekryteringsföretag/bemanningsföretag/annonssäljare, undanbedes.Vad du blir en del av

Du kommer att bli en del av analysteamet och samverka med andra specialister och flertalet ingenjörer från olika discipliner. Du blir delaktig i arbetet att lyfta nya teknologier till nya nivåer och implementera dem i våra framtida produkter. Du får möjlighet till personlig utveckling både på djupet och på bredden.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

En del av Sverige - Kod som gör skillnad

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Jul 4
På Software Engineering, Saab Dynamics, får du arbeta i en del av Saab som erbjuder en bredd i teknik och kontaktytor som är utöver det vanliga.

Din roll

Saab Dynamics i Karlstad söker dig som är mjukvaruutvecklare. Arbete hos oss ger en unik variation av uppgifter vilket innebär att det finns stora möjligheter att forma din roll efter eget intresse. Det ger även stora utvecklingsmöjligheter i din fortsatta karriär. Det här erbjuder vi:

* En bred produktportfölj vilket innebär varierande arbetsområden

Du kommer som mjukvaruutvecklare hos oss arbeta med utveckling av produkter inom våra affärsområden Missile Systems och/eller Underwater.

* Innovation och flera världsledande produkter

Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av våra framtida produkter samt för underhåll av befintlig produktportfölj. Vi har även möjlighet till 24h-teknikspaningar och längre teknikstudier. Eller varför inte prova på vårt innovationslab?

* Stor bredd inom mjukvaruutveckling

Du kommer vara del av ett agilt team som stöttar dig och din personliga utveckling hos oss. Tillsammans är ni ansvariga för mjukvara på flera nivåer; från hårdvarunära till applikation och user interface.

* Delaktighet genom hela utvecklingscykeln

Du kommer vara delaktig i flera delar av utvecklingsprocessen t.ex. systemarbete, kravhantering, design, test/verifiering, felsökning och leverans. Detta ger möjligheter att testa olika roller i anslutning till vår agila metodik och utvecklingsprocess. Vi förstärker också vårt arbete med att förbättra våra processer, metodik och verktyg.

* Produktnära utveckling

Det är viktigt att ha en förståelse för hur våra produkter används. Många av våra utvecklare är därför med under testverksamhet t.ex. provskjutning eller sjöprov. Vi stöttar även vid driftsättning och supportuppdrag ute hos kund.

* Möjligheter till alternativa karriärvägar

Vi har många gränsytor mot andra avdelningar och vi uppmuntrar arbetsrotation. Det kan vara projektledning, systemingenjör, elektronikutveckling, systemtest eller något annat som väcker din nyfikenhet.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller bakgrund inom mjukvaruutveckling med fokus på C/C++. Du får gärna ha intresse/erfarenhet från applikationsutveckling, inbyggda system eller liknande arbetsuppgifter. Du behöver även kunna läsa och skriva svenska och engelska obehindrat då det är ett vanligt krav från våra kunder.

Andra områden som är av intresse för oss:

* Programmeringskunskaper inom Ada, Python, Qt
* Utveckling av HAL, RTOS och drivrutiner
* Erfarenhet/intresse av SW-integration
* Utveckling inom Devops/utvecklingsmiljöer, SW Configuration Management och SW Quality Assurance
* Testmetodik SW - CI, unit tests etc
* Systemdesign/arkitektur/kravhantering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Saab Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Oavsett om du är i början av din karriär eller om du har några års erfarenhet, skicka in din ansökan redan idag om detta känns som din kommande utmaning!

Vänligen observera att vi kommer att ta emot ansökningar under semesterperidoen, men vi kommer att påbörja urvalsprocessen i slutet på augusti. Återkopplingen kan därför dröja längre än önskat. Tack för er förståelse!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Sektionschef Systems Engineering, Karlstad

Gruppchef, teknik
Läs mer Jul 3
Vi fortsätter att växa i Karlstad och nu söker vi dig som vill vara med och bygga upp en ny sektion inom Systems Engineering.

Din framtida utmaning

Vårt uppdrag är att på ett affärsmässigt sätt säkerställa att utformningen i våra system inomunderstöd-, missil- och undervattenprodukter uppfyller användarens krav och behov.

Som sektionschef hos oss kommer du att, som en del av avdelningen Systems Engineering Management, leda vår nya sektion i Karlstad. Verksamheten är under uppbyggnad och en viktig del av jobbet kommer att vara att hitta nya duktiga medarbetare till den nya sektionen.

Som systemavdelning arbetar vi i hela utvecklingskedjan, från konceptanalyser och kravställning, in i designfasen för att sen säkra att kraven uppfylls genom verifiering av den slutliga produkten. En naturlig del av vårt arbete är också att löpande förbättra våra processer och metoder.

Som sektionschef kommer du att ingå avdelningens ledningsgrupp och till att börja med ha ca 5 direktrapporterande medarbetare.

Den du är idag

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt vid att i din ledarroll agera som ett föredöme i organisationen vad gäller affärsmässighet, leveranssäkerhet och kommunikation. Ditt arbete kännetecknas av samarbete och tro på att teamet är starkare än individen.

Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning i botten och att du har en erfarenhet av att ha arbetat praktiskt med Systems Engineering. Din tekniska bakgrund har du kompletterat med erfarenhet från ledarskap, gärna i någon form av chefsroll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vänligen observera att vi kommer att ta emot ansökningar under semesterperioden, men vi kommer att påbörja urvalsprocessen i augusti.
Återkopplingar kan därför dröja längre än önskat.

Tack för förståelse!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Du kommer att tillhöra avdelningen Systems Engineering Management inom utvecklingsenheten. Avdelningens ansvarsområde innefattar ett övergripande ansvar för systemarbete i produktutvecklingen.
för samtliga understöd-, missil- och undervattensprodukter.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Bli en del av Saabs ingenjörer i Karlstad!

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jun 1
Det går bra för oss på Saab och vi växer. Nu öppnar vi ett kontor i Karlstad för att expandera vår utvecklingsenhet. Vi söker vi dig som har ett brinnande intresse för teknik och som vill vara med på en spännande resa när Saab blir en del av Karlstad.

Vad du blir en del av

Vi tror att du tycker om att göra skillnad. På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi är 1000 ingenjörer som jobbar i nära samarbeten med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Din roll

Hos oss deltar du i det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen - från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten. Du får möjligheten att jobba i en del av Saab som har karaktären av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kan vara lite utöver det vanliga. Vi är också stolta över vår innovationskultur som ger dig möjlighet att påverka både teknik, metoder och arbetssätt.

Din profil

Vi tror att du som söker är civilingenjör eller motsvarande, antingen nyutexaminerad eller med flera år i yrket. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom ett eller flera av områdena elektronik, mekanik, projektledning, programvara eller systems engineering. Vi letar efter både bredd och djup - tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera. Du är en nyfiken person som gillar att arbeta i team och som ständigt rör dig framåt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare lite bättre?

Sök idag
Låter rollen intressant? Intervjuer görs löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Produktionstekniker

Civilingenjör, produktion, maskin
Läs mer Jun 2
Saab växer. Nu öppnar vi ett kontor i Karlstad för att expandera vår utvecklingsenhet. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för produktionsteknik och som vill spela en viktig roll i uppbyggnaden av en produktionsteknisk förmåga när Saab blir en del av Karlstad.

Bland arbetsuppgifterna ingår att:

*

Vara en länk mellan utvecklingsenheten i Karlstad och vår produktionsenhet i Karlskoga.
*

Medverka i utvecklingsprojekt som representant för produktion
*

Industrialisera nya produkter
*

Utveckla metoder och flöden
*

Leda teknikprojekt

Den du är idag

Du drivs av ett brinnande intresse för produktionsteknik och av att förändra och förbättra ihop med andra. Du har god social kompetens, gillar lagarbete och har förmågan att engagera människor med varierande bakgrund i förändringsarbete. Du är strukturerad och uthållig, både när det gäller att sälja in en idé och i genomförandet där du alltid fullföljer till dess att samtliga mål är uppfyllda.

Du har:

*

Goda kunskaper inom produktionsteknik och moderna produktionsfilosofier och förmåga att omsätta teori i praktik.
*

Ingenjörsutbildning, företrädelsevis från högskola eller universitet, eller motsvarande djup erfarenhet inom produktionsteknik.
*

Du ska vara flytande i svenska, i både tal och skrift, samt ha god kommunikationsförmåga i engelska.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vad du blir en del av

Tjänsten är förlagd till vårt nyinrättade kontor i Karlstad men du kommer ingå i den produktionstekniska avdelningen hos Dynamics produktionsenhet i Karlskoga. Inom avdelningen får du ett 100-tal kollegor som tillsammans ansvarar för och jobbar med produktionsteknik, beredning, prototyp- och maskinverkstad, verktygskonstruktion, underhåll och teknikprojekt.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Sektionschef mekaniksektion i Karlstad

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Maj 3
Saab växer. Nu öppnar vi ett kontor i Karlstad för att expandera vår utvecklingsenhet. Vi söker vi dig som har ett brinnande intresse för teknik och som vill vara med på en spännande resa när Saab blir en del av Karlstad.

Din framtida utmaning

Vi söker nu en sektionschef till våran nybildade mekaniksektion i Karlstad. Den består idag av ca 10 medarbetare som arbetar med design och analys i våra utvecklingsprojekt av nya spännande produkter. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Mechnical Design Ground Combat
och en viktig del i SAABs tillväxt i Karlstad genom rekrytering av nya medarbetare till din sektion.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer inkludera att:

*

Vara en god förebild för SAABs värderingar
*

Vara delaktig och ha god insyn i sektionens leveranser
*

Coacha sektionens medarbetare
*

Bryta ner och följa upp områdets verksamhetsplan
*

Ansvara för kalkylunderlag inom ansvarsområdet
*

Medverka i ständiga förbättringar inom områdets processer, metoder & verktyg

Den du är idag

Du delar SAABs vision It´s a human right to feel safe. Du engagerar och inspirerar dina kollegor med tydliga mål, främjar innovation och ett motiverande arbetsklimat. För att trivas i denna roll är du en nyfiken, strukturerad person med god kommunikationsförmåga.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

*

Ingenjörsexamen inom något mekanikområde
*

Flera års erfarenhet av produktutveckling
*

Goda kommunikationsfärdigheter

SAAB kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för både ledare som är i början på sin karriär och erfarna med erfarenhet.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Sista ansökningsdag är 2022-05-22

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Frågor om tjänsten kan besvaras av:

Henrik Söderqvist - 013 18 56 48

henrik.soderqvist@saabgroup.com

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Systemsäkerhetsingenjör - bli en del av Saab i Karlstad!

Civilingenjör, maskin
Läs mer Mar 24
Saab växer. Nu öppnar vi ett kontor i Karlstad för att expandera vår utvecklingsenhet. Vi söker vi dig som har ett brinnande intresse för teknik och som vill vara med på en spännande resa när Saab blir en del av Karlstad.


Vad du blir en del av
Vi tror att du tycker om att göra skillnad. På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi är 1 000 ingenjörer som jobbar i nära samarbeten med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.Din roll

Som systemsäkerhetsingenjör hos oss kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att ett tekniskt system ska bli godkänt för användning. Du kommer att ingå i projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla vår breda portfölj av spännande produkter. I rollen ligger också ett ansvar för att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. De analyser som genomförs omfattar hela systemens livscykel med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken, har en positiv grundsyn och intresserad av att lära dig nya saker. För att lyckas i rollen behöver du vara driven, ha god samarbetsförmåga och vara ansvarstagande. Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig både skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Det är meriterande om du har ett stort intresse för metodikutveckling.

Du är ingenjör eller motsvarande, antingen nyutexaminerad eller med några års erfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbete med systemsäkerhetsanalyser (H SYST SÄK eller motsvarande) eller analyser inför CE-märkning är ett krav.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare lite bättre? Här hittar du berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av våra förmåner på Saab i Sverige så kan du läsa om dem här.

Sök idag
Låter rollen intressant? Intervjuer görs löpande så skicka in din ansökan redan idag.Kontaktperson: Frans Eriksson, +46 734378685Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Ansök nu

Platschef till vår nya utvecklingsenhet i Karlstad

Personalchef/HR-chef
Läs mer Jul 8
Har du passion för teknik? Gillar du att se människor och verksamhet utvecklas? Det går bra för oss på Saab och vi växer. Vi behöver dig som vill vara med på vår spännande och roliga resa. Vi är redo att expandera vår verksamhet inom utvecklingsenheten med ytterligare ett kontor och söker dig som vill vara med från början av vår etablering i Karlstad.

Vad du blir en del av

Vi tror att du tycker om att göra skillnad. På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag, att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbeten med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Din roll

Du kommer att samordna arbetet med att starta upp kontoret och ansvara för det när det är igång. Arbetet omfattar allt från att rekrytera ingenjörer och ha personalansvar, till att ansvara för lokalfrågor.

Eftersom både rollen och kontoret är nytt har du möjlighet att identifiera behov och utforma arbetet tillsammans med oss. Inledningsvis rapporterar du till Dynamics utvecklingsenhetschef.

Placeringsorten är Karlstad och arbetet inkluderar en del resor.

Den du är idag

Vi söker dig som är engagerande, kommunikativ och som har vana att samarbeta med andra. Du har ett professionellt arbetssätt och en god förmåga att skapa förtroende. Du kan fokusera på att arbeta operativt och få saker att hända, samtidigt som du har en god förmåga att agera strategiskt och lyfta blicken. Du har också följande egenskaper:

*

en god affärsmässig förståelse
*

ett ansvarstagande, energifullt och positivt sätt
*

en god förmåga att lyssna på och engagera andra
*

en förmåga att hantera flera uppgifter parallellt och kunna prioritera mellan dem

Vi tror att du har ett djupt teknikintresse och akademisk bakgrund. Kanske har du arbetat på en utvecklingsenhet med större projekt? Goda kunskaper i engelska förutsätts och internationell erfarenhet värdesätts.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare lite bättre? Här hittar du berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av våra förmåner på Saab så kan du läsa om dem här.

Sök idag
I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Varmt välkommen med din ansökan som kan vara antingen på svenska eller engelska. Sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Kontaktperson: Åsa Borg
Telefon: 073-418 62 55
Mejl: asa.borg@saabgroup.com

Ansök nu

Utveckla dig själv som svetsare på Saab

Svetsare, manuell
Läs mer Apr 4
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning.Din framtida utmaning
Är det dags att vidareutveckla dig inom svetsning? Saab Kockums har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv. Vi behöver dig! Du kommer få använda dina befintliga svetskunskaper igenom nybyggnationer, ombyggnationer, reparationer och tillbyggnationer av fartyg. Utöver det kommer du byggas på med kunskap som få personer i Sverige besitter! Du kommer vara med och bygga ubåt. Vi använder oss av en bred mängd svetsmetoder med allt ifrån MIG/MAG till TIG och robotsvetsning vilket gör att din kompetens och yrkesskicklighet ställs på prov. I ditt yrke kommer du komma i kontakt med en mängd olika specialstål för ubåtstillverkning.

Den du är idag
Vi ser att du som söker jobbet som svetsare hos oss har sedan tidigare erfarenhet av svetsning. Som svetsare hos oss är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Innan anställning kommer du att genomgång en säkerhetsprövning, ett hälsotest samt ett sitetest inom svetsning. Säkerhetsprövning innefattar bakgrundskontroll och drogtest. Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den hårda konkurrensen om utrymme, gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamrater arbete. Krav• Erfarenhet av MIG 136 svetsning (Rörtråd)• Erfarenhet av Tig 141 Svetsning• Utbildning eller relevant jobb erfarenhet av svetsning• Heta Arbeten• Tidigare erfarenhet av ritningsläsning• Tjocka material, 10mm och uppåt• Flexibilitet, Samarbetsförmåga, Initiativförmåga• DatorkunskapMeriterande• Svetslicenser• Förvärmning av material• Erfarenhet av kolbågning/kolbågsmejsling• Svetsning med pinne 111• Tidigare arbete i materielgrupp 3• Tidigare arbete inom varvsindustrin

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Ansök nu