Valmet AB jobb i Karlstad

Hitta lediga jobb hos Valmet AB i Karlstad. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Karlstad.

Fältservicechef för kokeri- och vitlutsanläggningar

Planeringschef
Läs mer Jul 11
Är du sugen på en möjlighet att ta nästa steg i din karriär?
Då kanske det är just dig som vi söker!
Valmet i Karlstad söker nu en Fältservicechef för kokeri- och vitlutsanläggningar.
Valmet arbetar i hela världen och är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder även Eftermarknad och Service inom affärsområdena Tissue och Paper. På Valmet arbetar vi aktivt för jämställdhet och mångfald, och sätter högt värde på de kvaliteter som detta medför.
Vi söker en trygg och engagerad ledare för att leda och utveckla fältserviceteamet för kokeri- och vitlutsanläggningar, främst inom marknadsområdet Europa, Mellanöstern och Afrika men även uppdrag globalt förekommer.
I denna roll kommer du att ansvara för fältserviceteamet i Karlstad, med uppgiften att leverera bästa möjliga service till våra kunder och säkerställa starka relationer med våra kunder och samarbetspartners. En stor del i ditt arbete innefattar resursplanering av intern såväl som extern personal och utöver det arbetar du aktivt med att skapa rätt förutsättningar för ett gott genomförande på fältet.
Ditt team arbetar i huvudsak med att underhålla industriutrustning så som tryckdiffusörer, utmatare, toppseparatorer, bottenskrapor, utloppsanordningar, sandseparatorer, vitlutsfilter och annan utrustning relaterad till kemisk massaframställning.
Vidare ingår du i EMEA Pulp Service Operations ledningsgrupp tillsammans andra fältservicechefer där du samarbetar kring resursplanering och kompetensutveckling samt uppsatta mål för verksamheten.
I tjänsten ingår även resor till kunder och leverantör, framförallt inom Sverige, men även Europa kan förekomma.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Agera ambassadör för hälsa och säkerhet.
Leda, motivera och utveckla ett självgående fältserviceteam med hög teknisk expertis mot överenskomna och budgeterade mål.
Leda ett team som arbetar jour och löser akuta problem, vilket kräver flexibilitet.
Säkerställa effektiv service mot befintliga kundkontrakt och ge råd till ditt team och kunder.
Ansvara för uppföljning av projektportfölj och budget för fältservice-projekt.
Tillsammans med försäljningschefer identifiera framtida möjligheter att utveckla kundrelationer och utöka kunderbjudandena.
Utveckla kompetens, resurser, fotavtryck och kostnadseffektivitet inom kokeri- och vitlutsanläggningar samt vara ytterst ansvarig för resursförsörjning av fältserviceprojekt och avtalstjänster inom teknikområdet.
Hantera partnernätverk och skapa starka relationer med leverantörer av servicetjänster inom teknikområdet.
Aktivt och operativt arbeta med resursplanering tillsammans med säljare och kunder.

För att lyckas i denna roll behöver du:
Formell utbildning/behörighet inom el- och maskinteknik eller motsvarande.
Flytande kunskaper i engelska och svenska samt giltigt körkort.
Tidigare erfarenhet av att leda ett team och flera års arbetslivserfarenhet i en industriell miljö som elektriker, mekaniker eller liknande roll.
Meriterande med certifikat i Säkerhet & Hälsa-föreskrifter samt erfarenhet av att sätta och styra budgetar.
Meriterande är också erfarenhet av att leda personal i matrisorganisationer.

För att vara en framgångsrik kandidat kommunicerar du öppet, effektivt och konsekvent med alla intressenter, både interna och externa parter. Vidare har du ett relationsskapande förhållningssätt och förstår vikten av att bygga långsiktiga band och starka relationer.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande och flexibelt arbete i en global miljö där din förmåga att bidra med innovativa lösningar kommer till stor nytta.
Som anställd på Valmet får du tillgång till flera av förmåner så som t ex:
Friskvårdstimme
Friskvårdsbidrag
Kompetensutveckling
Flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan
Hyra stugor/lägenheter runt om i Sverige, Norge och Spanien
Personalcykel

Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.
På Valmet får vi saker gjorda genom att arbeta tillsammans.
Valmet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.
Mer information
Känns den här tjänsten som rätt utmaning för dig? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!
Välkommen med din ansökan med CV via den tillhandahållna länken så snart som möjligt men senast den 9 augusti 2024. Observera att vi utvärderar ansökningar löpande.
För mer information om denna position, vänligen kontakta Richard Mårtensson, Director, Pulp Services Operations, richard.martensson@valmet.com, tel 060-165160.
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Beatrice Lampinen, Human Resources, beatrice.lampinen@valmet.com, tel. 060-165088.
Vänligen notera att p g a sommarperioden kan vår återkoppling till dig dröja.
Vänligen respektera att vi inte vill ha samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.
Fantastiska människor känner ofta fantastiska människor - dela gärna om du har en vän som skulle vara perfekt för detta jobb.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Senior Service Specialist

Servicetekniker, maskin
Läs mer Jul 7
Senior Service Specialist
Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Valmet söker nu en engagerad Senior Service Specialist med inriktning biomassakonvertering och mekanisk massa till team Fiber Field Service Sweden, med placering i Sundsvall, Stockholm eller Karlstad.
Om tjänsten
Som teknisk servicespecialist ansvarar du för att tillgodose våra och kundernas behov av en väl fungerande anläggning.
Du kommer framför allt att utföra kvalificerad mekanisk service av installerad utrustning. I arbetet kan även ingå arbetsledning och medverkan vid såväl installation som igångkörning av ny eller ombyggd utrustning, samt genomföra utbildning i underhåll och mekanik till operatörer och underhållstekniker på bruken.
Exempel på utrustning du kan komma att arbeta med är service av rafinörer, impegratorer, pluggskruvar, skruvurvattnare, flisbingar, förvärmare men också hela processystem. I arbetsuppgifterna ingår även att skapa servicerekomendationer och sammarbeta med design-teamet avseende produktutveckling för service och nyinstallationer.
Tjänsten innebär ca 100–150 resdagar per år, i huvudsak inom Europa men även resor i till andra länder kan förekomma.
Vi söker dig som har
Flera års praktiskt erfarenhet från arbete inom pappers- & massaindustrin eller liknande processindustri. Inriktning mot underhåll av mekaniks utrustning är starkt meriterande.
Vi ser gärna att du även har ett intresse för processystem och dess komponenter. Det är viktigt att du är praktiskt lagd och är serviceinriktad samt har förmåga att utveckla goda kundrelationer. Kommunikation muntligt och skriftligt på svenska och engelska förutsätts - kan du ytterligare språk ser vi det som en merit. Du kommer att behöva skriva rapporter på svenska och engelska så du måste vara bekväm med att använda Ms Office-paketet. Meriterande är om du även har kunskap i Autocad eller andra ritnings program men det är inget krav.
Valmet erbjuder
Vi erbjuder en roll i ett globalt företag där du har möjligheten att ge din karriär ett lyft och ingå i ett team av mycket skickliga servicetekniker där vårt gemensamma mål är att bli bäst på service. Andra förmåner:
Friskvårdstimme
Friskvårdsbidrag
Kompetensutveckling
Flexibla arbetstider
Stugor/lägenheter runt om i Sverige, Norge och Spanien
Personalcykel
Sjukvårdsförsäkring

Sista ansökningsdag är 31 juli 2024, sök tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval. Om du vill veta mer om tjänsten eller om du har några frågor är du välkommen att kontakta Max Karlsson, Manager FSE Pulp Service Operations på telefon 076-143 15 45.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Planner

Produktionskoordinator
Läs mer Jul 7
Söker du ett varierat arbete i teknikens framkant där du får jobba kundnära?
Välkommen till Valmet, där vi nu erbjuder en spännande roll som Planner till service ROL, valsservice verkstad i Karlstad.
Om rollen
I din roll kommer du att vara produktionsplanerare inom vår produktion till våra serviceverkstäder i Karlstad och planera tillverkningen genom att följa projektplaner och säkerställa att alla moment genomförs enligt schemalagd plan och deadlines.
Som produktionsplanerare kommer du att jobba tvärfunktionellt mellan produktion, försäljning, customer service och våra projekt ingenjörer. Du jobbar i nära dialog med montörer, maskinoperatörer och projekt ingenjörer vilket ger en god inblick för en problemfri övergång från planering till produktion.
Ansvar och arbetsuppgifter innefattar bland annat:
Masterplanering
Detaljplanering
Material styrning
Produktionsrapportering till ledning gällande status på produktionsplaner/utfall enligt fastställda nyckeltal.
Kapacitetsberäkningar och optimering av flöden
Utveckling av våra verkstadsprocesser
Visualisering på Digital whiteboard av produktionsstatus

Vi ser gärna att du har högskole/universitet utbildning som ingenjör eller har samlat på dig motsvarande kunskapsnivå genom yrkeserfarenhet.
Att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av liknande roll inom planering, logistik eller produktion. Tidigare har arbetat i LN eller liknande affärssystem, har jobbat i Delfoi eller liknande planeringssystem.
Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en verksamhet som prioriterar personlig utveckling och tekniska framsteg. Du får jobba med ett gäng härliga kollegor där lagandan är viktig och i ett företag där du erbjuds både friskvårdsersättning och träningstimme på arbetstid.
Intresserad?
Ansök gärna redan idag, men senast den 31:e Juli 2024.
Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att höra av dig till Anders Nilsson, Manager Work shop Operation Karlstad på 054-171457.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Global Technology Manager, Pulp drying & Baling services

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Jul 7
Global Technology Manager, Pulp drying & Baling Services
Location: Sundsvall, Karlstad, Tampere or Ulvila.
Are you the Global Technology Manager we are looking for? A driven, motivated and flexible person with an interest in developing the global business around Pulp drying and Baling services?
With a global team of engineers and experts, Valmet’s Pulp and Energy Solutions offer a full range of products and services for the Pulp and Energy segments. In this role, you will have the responsibility to develop and drive the technology strategy for our Pulp Drying and Baling services globally.
You will work in close collaboration with colleagues in direct and matrix organization to drive the long-term growth, profitability, and customer satisfaction.
Your main responsibility include:
Technology Strategy Ownership and Implementation: Drive the creation of technology strategy, including research and development, ensuring the competitiveness and sustainability of our product portfolio.
Lead the global technology team, including area product managers, providing global support regarding technology
Research and technology development of new ideas, concepts, products, and services
Development of cost competitive offering and product portfolio management globally
Act as a contact point towards other businesses in a field of Pulp Drying & Baling
Ensure technical support to our global sales network and to analyze and turn opportunities into customer offerings.
Monitor and report business progress, market share and competitor activities
Be a part in development of activities and equipment performances for new sales opportunities and thereby improve and expand our product portfolio for services

To succeed in this position, you should have gathered experience in operations and maintenance and have technical knowledge of pulp mill technologies or similar process solutions. As a person, you are systematic and have a strategic holistic perspective of the offering towards our customers. Good planning skills, commercial awareness and a customer-oriented mindset is an advantage in this position as well as experience from a multi-cultural working environment. With your good communication and interpersonal skills, you can build and keep up good relationships with both external and internal clients.
The position requires travels and internal / external support globally and you are expected to have such flexibility to succeed in this role.
Requirements:
Minimum bachelor's degree in related field
Understanding of the pulp & paper business
Business acumen and ability to achieve results under pressure
Ability to succeed in international matrix environment
Effective written and oral communication skills in English along with presentation and analytical skills.
Proven results in managing growth and profitability
Leadership experience with track record of achieving results both individually and for the team
Willingness and ability to travel on an international basis

Additional information:
We offer you a role within the technology unit management team and a great opportunity to influence the success of the service business. Our working environment is team-oriented, international and inspiring. You will be a key person in combining Valmet’s broad knowledge base with new technologies to create the state-of-the art service offering. This gives an opportunity to make a real difference to our business and to grow your career in a truly global environment.
For more information contact Jesse Mattila, Director Pulp Solutions, jesse.mattila@valmet.com.
Please apply by 31 July 2024, by filling out our electronic application form via the link provided. Please be sure to include your C.V. in English as well as references.
We will evaluate applications continuously as they come.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Montageledare

Platschef, anläggning
Läs mer Jun 3
Montageledare
Valmet AB arbetar i hela världen och är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom pappersindustrin - från idé till färdigt papper. Vi optimerar kundernas processer och erbjuder även Eftermarknad och Service inom affärsområdena Tissue och Paper.
Nu söker vi Montageledare för området mekanik. Som montageledare behöver du vara teknikintresserad, målmedveten samt ha förmågan att kunna leda och motivera våra team. I tjänsten ingår resor samt administrativa uppgifter.
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en teknisk bakgrund, en god administrativ förmåga och datorvana samt gedigen erfarenhet av montagearbete. Du har ett stort intresse och engagemang både för teknik och ledarskap. Erfarenhet inom pappersindustrin är meriterande. Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är noggrann, har ett serviceinriktat arbetssätt, är positiv och har lätt för att skapa goda relationer inom den egna arbetsgruppen såväl som mot kund. Kunskaper i engelska är ett krav men även ytterligare språk är meriterande då vi arbetar i en internationell miljö.
Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter så erbjuder vi ett bra paket med förmåner som träningsmöjligheter på arbetsplatsen, träning på arbetstid, friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, förmånliga stugor och lägenheter för uthyrning samt kompetensutveckling. Vi på Valmet investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet. Hållbarhet utgör en stor central del av Valmets affärsstrategi. Teknik för oss spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen .
Känns den här tjänsten som helt rätt utmaning för dig? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!
Då urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan redan idag, dock senast 30:e juni 2024.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Quality Engineer

Kontrollingenjör
Läs mer Jun 10
Söker du ett varierat arbete i teknikens framkant där du får jobba kundnära?
Välkommen till Valmet, där vi nu erbjuder en spännande roll som kvalitetsingenjör (QC) till service ROL fiber och valsservice verkstäder i Karlstad.
Om rollen
I din roll kommer du att ansvara för kvalitetsarbetet inom vår produktion i våra serviceverkstäder i Karlstad och bidrar till utveckling av kvalitetsstandarder, procedurer, dokumentation, förbättringar och kvalitetssäkring av våra leveransprocesser.
Ansvar och arbetsuppgifter innefattar bland annat:
Rapportering, utredning och uppföljning av kvalitetsavvikelser i vår dagliga produktion.
Att skapa och upprätta tydlig dokumentation och arbetssätt som ger förutsättningar för kvalitetssäkring inom verksamheten från kund till färdig leverans.
Kommunicera och lösa kvalitetsrelaterade problem med kunder och leverantörer.
Att leda samt delta i kvalitetsutredningar vid behov.
Framställande av kvalitetsrelaterad dokumentation i leveransprojekt.
Stödja utveckling av våra kvalitetsprocesser avseende effektivitet, förbättringar och kvalitetssäkring.
Utbilda och utveckla våra team i rapportering och uppföljning av avvikelser
Audit hos underleverantörer
Digitalisering av dokumentflöden
Säkerställa att utrustning för mätning som används inom verksamheten finns tillgänglig, kalibrerad och registrerad.

Vi ser gärna att du har högskole/universitet utbildning som ingenjör eller har samlat på dig motsvarande kunskapsnivå genom yrkeserfarenhet samt har ett genuint intresses och förståelse för mekanik.
Att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Vi erbjuder:
Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en verksamhet som prioriterar personlig utveckling och tekniska framsteg. Du får jobba med ett gäng härliga kollegor där lagandan är viktig och i ett företag där vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta hemifrån, globalt bonus system, eget gym på området, privat sjukvårdsförsäkring samt stugor och lägenheter att hyra i Sverige och Spanien.
Intresserad?
Ansök gärna redan idag, men senast den 30:e juni 2024.
Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att höra av dig till Anders Nilsson, Manager Work shop Operation Karlstad på 054-171457
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project/Lead Engineer

Civilingenjör, maskin
Läs mer Maj 29
Project/Lead Engineer, Mechanical Engineering
Letar du efter att delta i spännande projekt där din förmåga ständigt utmanas och en arbetsplats där din utveckling står i fokus?
Från vårt kontor i Karlstad är vi en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom pappers- och massaindustrin världen över.
Huvudfokus är engineering och projektarbete inom Project Execution avdelningen där du med din erfarenhet och kompetens kommer medverka till den kontinuerliga utvecklingen av våra produkter och arbetsprocesser. Vill du få möjligheten att arbeta inom en global koncern som är ledande leverantörer inom massa-, pappers- och energiindustrin?
Våra världsledande produkter är energioptimerade och bidrar till en miljövänlig och mer hållbar produktion. Vi arbetar tillsammans med våra kunder, förstår deras behov och problem samt erbjuder effektiva lösningar till dem. Våra framgångar är kopplat till vårt fokus på att skapa ett vinnande lag där samarbete och viljan att utvecklas tillsammans är av stor betydelse.
Arbetsuppgifter
Du kommer till exempel att:
Ingå som Lead i projekt for Machines där vi arbetar mot både ombyggnadsprojekt och kundprojekt
Ta fram tillverkningsunderlag utifrån designspecifikationer
Arbeta med konstruktion av projektanpassade komponenter, nya produkter och lösningar
Problemlösning, förbättringsarbete och utredningsarbete
Delta i kundmöten - både digitala och på plats hos kund.
Vara tekniskt stöd i tillverknings frågor från våra leverantörer både i Sverige och utomlands.
Resor i tjänsten kan förekomma, exempelvis för inspektioner hos tillverkare, olika kundbesök, m.m.

Vi söker dig som
Är högskole- eller civilingenjör med minst 4-10 års arbetslivserfarenhet av maskinkonstruktion, eller kunskaper som kan bedömas som likvärdig
Erfarenhet av projektledning inom tekniska projekt och leverans av maskinutrustning
Har mycket goda kunskaper inom konstruktion, ritningsframställande, normer och standarder samt i arbetsverktyg som SolidWorks, AutoCAD, PDM, Comos och MS Office-program. Kunskap inom tryckkärl är meriterande.
Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska, ytterligare språk är ett plus. Du kommer att behöva kommunicera med kunder, kollegor och myndigheter där dina språkkunskaper är avgörande för en effektiv och korrekt kommunikation.
Ser självständigt till att ditt arbete går framåt, är initiativtagande i ditt tillvägagångssätt samt är du en strukturerad problemlösare som arbetar metodiskt och delar med dig av kunskaper och erfarenheter.
Gillar att vara en i laget och samtidigt inte räds att kliva fram när vi ställs inför utmaningar
Erfarenhet av arbete inom cellulosa- och pappersindustrin eller tillverkningsindustrin är meriterande.
Körkort för bil

Vi erbjuder
Valmet erbjuder en givande position med en global branschledare där du kommer att ha möjlighet att arbeta i en miljö där du kan bidra till framgång för organisationen och hitta möjligheter till personlig utveckling. Våra lokaler är lokaliserade nära de centrala delarna av Karlstad endast 11 minuter med buss från centrum. Vi erbjuder bl.a. friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, flexibla arbetstider, möjlighet att arbeta hemifrån, globalt bonus system, eget gym på området, privat sjukvårdsförsäkring samt stugor och lägenheter att hyra i Sverige och Spanien.
Övrig information
Start: Omgående enligt överenskommelse, uppsägningstid beaktas.
Omfattning: Heltid
Placering: Karlstad, Lamberget

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Sjöström, Manager Machines, Mechanical Engineering, +46 73 824 30 60.
För information om rekryteringsprocessen kontakta Erika Berg, Rekryterare: erika.berg@valmet.com.
Har vi väckt ditt intresse?
Skicka i så fall in din ansökan så snart som möjligt, vi går igenom urvalet löpande. Sista ansökningsdag är 16 juni 2024
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Design Engineer

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Maj 15
Design Engineer för Pulp & Energy Solution, Business Unit
Vill du bli en del av vårt drivna konstruktionsgäng? Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu en innovativ maskinkonstruktör/produktutvecklare.
Om tjänsten
Vår konstruktionsgrupp är dels ansvarig för att utveckla och upprätthålla en portfölj av produkter som optimerar prestandan i våra kunders massabruk, dels globala ombyggnationsprojekt. Vårt jobb är väldigt brett med många produkter i vår portfolio och vi söker just nu en flexibel konstruktör till vårt maskindesignteam. I rollen som konstruktör kommer du att vara en del av både stora och små konstruktionsprojekt internt och externt till våra kunder runt om i världen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör eller har liknande erfarenhet. Du har med fördel jobbat något år inom området och har ett stort driv och teknikintresse. Du ser fram emot att utvecklas och växa i rollen som konstruktör/produktutvecklare. Så småningom ser vi dig bli en specialist för framtida produkter och att du driver egna projekt, både självständigt- och i ledande roll.
Vi arbetar i olika teamkonstellationer både inom och utanför gruppen. Då nätverkning är viktigt för att lyckas i rollen ser vi gärna att du trivs att arbeta med kollegor inom olika områden.
Vi förutsätter att du erfarenhet att arbeta med SolidWorks eller annat 3D CAD-system. Baskunskaper inom strömningslära, process, materialteknik & svetsteknik ser vi också som meriterande då våra produkter ofta är relaterade till att förbättra prestandan inom massaindustrin och att vi jobbar med tryckkärlsdirektiven.
Då vi har nära samarbete med kollegor och kunder på olika platser i världen är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift. Resor förekommer ibland i arbetet.
Vi erbjuder
Ett härligt gäng av arbetskamrater som är motiverade, innovativa och drivna, och som jobbar tillsammans för bästa resultat.
Hos oss på Valmet erbjuds du en roll med möjlighet till varierande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Vi ser personlig och professionell utveckling hos våra medarbetare som en investering.
Övrig information
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt då vi har löpande rekrytering, men sista ansökningsdag är den 31:e maj 2024.
För mer information gällande tjänsten, vänligen kontakta David Carlsson, Manager Pulp & Energy Solutions; Global Engineering Operations, på +46 (0)766398260 eller david.carlsson@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Engineer, R&0. Sundsvall eller Karlstad

Projekteringsingenjör, maskin
Läs mer Maj 28
Ready for a new challenge?
We are looking for a Project Engineer, R&O to our Pulp & Energy Business Line. The project engineer, R&O chosen for this position will participate:
Developing and implementing the organization´s risk and opportunity practices as a part of the capital and sales projects
Supporting projects to manage risks by facilitating risk reviews and cost uncertainty analysis
Identifying opportunities for improvement and promoting continuous improvement efforts across all departments
Providing risk and opportunities management expertise, training, facilitation and tools to organization

Expectations
We are looking for a person who has gained experience in quality by doing and has a strong “can do” attitude with no fear for hands-on working. To be successful in this position, you should also have:
Master´s or Bachelor´s degree in a relevant field of studies
Working experience of risk management processes
Good understanding of Pulp and Energy business processes
Ability to work independently, multi-task and stay organized in a dynamic work environment
Networking skills to harvest the know-how in our matrix organization
Systematic and result-oriented way of working
Capability to understand the big picture as well as willingness to dig into details
A team player with good collaboration skills and ability to create engagement in others
Good communication skills and fluent language skills, both written and verbal, in Swedish and EnglishWe offer

A rewarding position in a dynamic environment with the genuine possibility to make a difference. You will be interacting with people across the Valmet organization and a global quality community supporting your professional development.
Additional information
Did we catch your interest? If you need any more information about this position, please contact Juha Einola, Senior Manager, Project Management office, mob. +358400882594 on 6.6.2024 at 9.00-10.00 or at 14.00-15.00.
To apply, please submit your application with salary request and CV as soon as possible but no later than June 13th, 2024. We will start processing the applications as they come in.
This position is located either in Sundsvall or Karlstad, Sweden.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Site Manager

Arbetsledare, anläggning
Läs mer Maj 7
Söker du en roll där du får använda din tekniska kompetens, utveckla ditt ledarskap och möjligheten att arbeta med spännande projekt världen runt? - Då är detta rollen för dig.
Som Site Manager är du på plats hos våra kunder och leder service/installationsarbeten av nya/gamla kokerianläggningar och kausticeringsanläggningar. Du kommer också att leda arbetet vid ombyggnationer av redan befintliga anläggningar.
Arbetsuppgifterna består bland annat i att göra kostnadsberäkningar, tidsscheman samt uppskattningar av personalbehov. Du utför även inspektioner av kokeri anläggningar, blekerier och kausticeringsanläggningar samt underhållsplanering.
Vem söker vi?
Vi söker dig som brinner för utveckling, problemlösning, service och att leverera de bästa resultaten. Du har erfarenhet från ledning och administration av installationsarbete. Du bör ha en teknisk bakgrund och gärna erfarenhet inom pappers - och/eller massaindustrin. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med kollegor, kunder och samarbetspartners.
Du är lösningsorienterad och har god planeringsförmåga. Då vi lägger stort fokus på att skapa ”winning teams” så är samarbete och viljan att utvecklas tillsammans av stor vikt.
Det är en resande tjänst och Valmet är ett internationellt företag så det krävs att du har körkort och behärskar engelska i tal och skrift samt har möjligheten att vara ute på uppdrag under en längre tid.
Vi erbjuder:
Ett spännande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i en internationell bransch. Lärande och utveckling är viktigt för oss och tillsammans sätter vi årliga mål för kompetensutveckling.
Som anställd på Valmet får du tillgång till förmåner som bland annat privat sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag, träning på arbetstid och möjlighet att hyra Valmetstugor/lägenheter i Sverige och utomlands. Men viktigast av allt är att du får ett härligt gäng kollegor med stort hjärta och engagemang. Välkommen till Fältservice!
Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, sista ansökningsdag är den 28 maj. OBS! Ansökningar tas inte emot via e-post.
Har du frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Gertrud Turzik 076 639 84 94, gertrud.turzik@valmet.com


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Svetsare

Svetsare, manuell
Läs mer Maj 2
Om tjänsten:
Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service.
Vi söker nu fyra Svetsare med huvudfokus på tillverkning av komponenter till mjukpappersmaskiner på Valmets anläggning på Lamberget i Karlstad.
Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av verkstadsarbete och är tekniskt kunnig. För att passa för tjänsten ser vi att du är ansvarstagande och utför arbetsmoment på ett noggrant, effektivt och korrekt sätt. Då rollen innebär ett nära samarbete med kollegor och övriga avdelningar behöver du ha god samarbetsförmåga och vara kommunikativ.
För att lyckas i rollen behöver du ha god erfarenhet av att svetsa med Rörtråd, pinne och tig i rostfria, svarta och duplexa material (LDX 2101) från 1,5 mm till 60 mm tjocklek. Det förekommer även slipning/polering av många produkter. Du behöver ha god erfarenhet av ritningsläsning och att tillverka olika konstruktioner efter ritning. Du ska också kunna jobba skift (2-skift).
Traverskort, truckkort och erfarenhet av UP svetsning är önskvärt.
Vi erbjuder:
Ett arbete i ett globalt företag med kompetenta medarbetare och stora utvecklingsmöjligheter! Övriga förmåner: Global bonus plan, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, privat sjukvårdsförsäkring, förmånscykel, möjlighet att förmånligt hyra stugor i Sverige och lägenheter utomlands och eget gym på anläggningen.
Övrig information:
Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Örjan Gustavsson, orjan.gustavssonvalmet.com. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan senast 22:e maj.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Process Engineer

Processingenjör, maskin
Läs mer Maj 2
Process Engineer, Karlstad
Would you like to work as one of Valmet’s leading process engineers? This is your chance to become a part of our inspiring work environment! In our diverse and multinational process team, we work globally with process solutions and design of our White Liquor Plants.
About the Position
Valmet Corporation is the leading global developer and supplier of technology, automation, and services in the pulp, paper, and energy industries. We currently have about 19,000 employees worldwide, of which just over 1,700 are employed in Sweden. Valmet’s goal is to provide our customers with the world’s best service. We have several production and R&D units around the world, whereof the largest in Sweden is in Karlstad. At Valmet we work actively to deliver sustainable, climate-smart and environmentally friendly solutions.
We are now looking for a Lead Process Engineer to Valmet Karlstad who wants to develop together with us. You will work globally with White Liquor Plants , as well as work with our product specialists to develop new products and optimize existing ones. You will also participate in and lead troubleshooting and mill audits.
You Are Offered
• Excellent development opportunities within Valmet. Our goal is that you will develop into a leading White liquor plant specialist.
• An interesting and developing work environment where you work closely with your colleagues and will also have access to a mentor during your initial time with us.
• To be a part of a global and leading company in the pulp industry. The role includes exciting meetings with customers and colleagues around the world to create new and develop existing solutions together.
Job Duties
In the team, we work in projects together with colleagues from other departments within Valmet. Projects typically last about 1–2 years and you usually work on several projects in parallel. The work at Valmet is independent where, with the help and support of your colleagues, you plan your own work according to our internal schedule and customer deadlines.
For example, you will:
• Provide technical support in our sales projects.
• Participate in project work in our delivery projects globally.
• Perform process dimensioning of new plants and rebuilds.
• Work with mass, water and energy balances.
• Work hand in hand with other engineering disciplines like electrical and instrumentation, plant design, machine construction.
• Participate in customer meetings and plant troubleshooting globally. These are planned activities and include travelling.
• Support with reference management.
• Participate in our R&D projects to develop our products and processes and initiate improved ways of working. Research and development is a key part our portfolio and Valmet looks to provide sustainable and environmental solutions for clients.
We Are Looking for You Who:
• Has a Master of Science or Bachelor of Science in Chemical Engineering or has another equivalent relevant technical education or has acquired equivalent competence through several years of work experience.
• Is fluent in Swedish and English, both spoken and written. Other language skills are an advantage.
• Has a driver’s license (code B) as travelling is included in the job.
• Has experience from working in the pulp and paper industry or other chemical industries.
As a person, we hope that you are initiative-taking, communicative and flexible. We believe that you are structured and independent and like to take responsibility. Identifying and solving problems is something you should enjoy and are good at. You should have good communication skills as well as enjoy collaborating in a team.
Other Information
• Start: Immediately or according to agreement, notice period is considered.
• Scope: Full-time
• Location: Karlstad, Sweden
Last date for Applications: 17 May 2024.
We will review the selection continuously and the advertisement may be closed, before the announced end date, if we have moved on to the selection and interview phase.
For more information about the position, you are welcome to contact Michelle Nylander, Technology Manager, White Liquor Plant on michelle.nylander@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Manager, Automation

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Apr 22
Project Manager, Automation
Vi har nu en ledig position för dig inom vår affärslinje Automation.
Utvecklingen inom Automation sker i en snabb takt vilket gör att vi alltid har nya spännande utmaningar att se fram emot och nu söker vi dig som vill jobba tillsammans med oss i teknikens framkant.
I det här jobbet är du en viktig kontaktperson för våra kunder och du kommer hantera projekt från början tills uppdraget avslutas med en nöjd kund.
Som projektledare hos Automation kommer du att driva projekt som innehåller en eller flera av Valmets produkter för övervakning och optimering av processer. Du kommer att arbeta med kollegor och kunder för att leverera överenskomna resultat med fokus på kvalitet och nöjda kunder.
Dina uppgifter
Leda nya leveransprojekt, utbyggnader och uppgraderingsprojekt för DCS, QCS och analysatorer
Ansvara för att projektets tidsschema följs samt skapa/följa upp och godkänna projektens budget.
Dokumentera och rapportera projektets samtliga faser från kick-off till projektavslut.
Samarbeta internt med vår försäljningsorganisationen, vår lokala serviceorganisation och den globala projektorganisationen.
Finnas på plats hos våra kunder i Skandinavien vid behov.

Vem är du:
Att du är en person som inspireras av att tillsammans med dina kollegor leverera de bästa projekten är avgörande för att du ska lyckas och trivas i den här rollen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi ser gärna att du har jobbat med någon av våra produkter, motsvarande produkter eller projektledning. Erfarenhet från massa- och pappersindustrin är en merit.
Resande i Skandinavien är en del av tjänsten, därför krävs det att du har B-körkort. Att du kommunicerar väl både på svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.
Vi erbjuder:
I rollen kommer du att arbeta med den senaste automationstekniken och hjälpa våra kunder lyckas. Du är en del av ett professionellt team som värdesätter ditt arbete. Vi erbjuder även ett gediget personalförmånspaket, en internationell arbetsmiljö och goda utvecklingsmöjligheter.
Urval sker löpande så ansök redan idag eller hör av dig till oss för att få mer information om rollen. Sista ansökningsdatum: 12:e maj 2024. Kontaktperson: Henri Hell, Service Manager, telefon: 073 097 12 10.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Design Engineer

Industridesigner
Läs mer Apr 22
Design Engineer för Pulp & Energy Solution, Business Unit
Vill du bli en del av vårt drivna konstruktionsgäng? Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu en innovativ maskinkonstruktör/produktutvecklare.
Om tjänsten
Vår konstruktionsgrupp är dels ansvarig för att utveckla och upprätthålla en portfölj av produkter som optimerar prestandan i våra kunders massabruk, dels globala ombyggnationsprojekt. Vårt jobb är väldigt brett med många produkter i vår portfolio och vi söker just nu en flexibel konstruktör till vårt maskindesignteam. I rollen som konstruktör kommer du att vara en del av både stora och små konstruktionsprojekt internt och externt till våra kunder runt om i världen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör eller har liknande erfarenhet. Du har med fördel jobbat något år inom området och har ett stort driv och teknikintresse. Du ser fram emot att utvecklas och växa i rollen som konstruktör/produktutvecklare. Så småningom ser vi dig bli en specialist för framtida produkter och att du driver egna projekt, både självständigt- och i ledande roll.
Vi arbetar i olika teamkonstellationer både inom och utanför gruppen. Då nätverkning är viktigt för att lyckas i rollen ser vi gärna att du trivs att arbeta med kollegor inom olika områden.
Vi förutsätter att du erfarenhet att arbeta med SolidWorks eller annat 3D CAD-system. Baskunskaper inom strömningslära, process, materialteknik & svetsteknik ser vi också som meriterande då våra produkter ofta är relaterade till att förbättra prestandan inom massaindustrin och att vi jobbar med tryckkärlsdirektiven.
Då vi har nära samarbete med kollegor och kunder på olika platser i världen är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift. Resor förekommer ibland i arbetet.
Vi erbjuder
Ett härligt gäng av arbetskamrater som är motiverade, innovativa och drivna, och som jobbar tillsammans för bästa resultat.
Hos oss på Valmet erbjuds du en roll med möjlighet till varierande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Vi ser personlig och professionell utveckling hos våra medarbetare som en investering.
Övrig information
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt då vi har löpande rekrytering, men sista ansökningsdag är den 30 e april 2024.
För mer information gällande tjänsten, vänligen kontakta David Carlsson, Manager Pulp & Energy Solutions; Global Engineering Operations, på +46 (0)766398260 eller david.carlsson@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Processingenjör

Processingenjör, maskin
Läs mer Apr 8
Ledande Processingenjör till Mill Technology, Valmet Karlstad
Ditt uppdrag:
Är du en driven och initiativrik person med intresse för internationella projekt? Med hela världen som arbetsområde erbjuder vi dig möjligheten att ta steget in i rollen som Ledande processingenjör till vår avdelning Mill Technology på Valmet Karlstad.
Som processingenjör har du en nyckelroll i projekt där vi levererar nya mjukpappersfabriker runt om i världen. I rollen ansvarar du för att utforma och dimensionera processystem, ta fram P&ID; och övrig processdokumentation samt att tekniskt utvärdera offerter för inköp av processutrustning. Du ansvarar för samordning och uppföljning av ditt projektarbete, och har under projektet en löpande dialog med kunder, leverantörer samt kollegor.
I det dagliga arbetet är du i regel involverad i hela kedjan från försäljning till genomförande av leveransprojekt och det ingår även problemlösning samt förbättringsprojekt. Rollen innebär en självständig och stimulerande vardag där det finns goda möjligheter till personlig utveckling och arbete i en internationell miljö.
Om dig
Du har en högskole- eller universitetsutbildning med inriktning process-, energiteknik eller motsvarande, och har ett stort intresse för teknik och processystem.
Du är utåtriktad och trivs i en roll som innebär eget ansvar i en kundfokuserad miljö. Du är bra på att koordinera och kommunicera och har ett självständigt och drivande arbetssätt med god samarbetsförmåga.
Ett krav för tjänsten är att du behärskar i engelska väl i tal och skrift då Valmet är ett internationellt företag.
Vad erbjuder Valmet?
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med stimulerande projekt i en internationell miljö, med nya utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Vi har en rad förmåner hos oss: friskvårdstimme varje vecka, friskvårdbidrag, förmånscykel, eget gym på området, global bonus plan och möjlighet att förmånligt hyra fritidshus i Sverige och lägenheter utomlands.
Övrig information
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Anna Magnus, telefon: 0705-171166 eller email: anna.magnus@valmet.com.
Sista ansökningsdag är 30:e april 2024, men vi tillämpar löpande urval i rekryteringsprocessen vilket innbär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Sommarjobb på Valmet - Konstruktion

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jan 16
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.?
? Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet! Nu har du som är intresserad av att jobba chans att söka sommarjobb hos ett branschledande globalt teknikföretag. Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi omvandlar förnybara resurser till hållbara resultat, det gör att varje dag hos oss är betydelsefull. Bli en del av förändringen du också!?
Under sommarperioden söker vi sommarjobbare inom konstruktion och försäljning till Valmet. På vår konstruktionsavdelning i Karlstad kommer du att få arbeta med ritningar i 3D i olika verktyg och inom försäljning i Karlstad eller Hagfors med att hantera artiklar, hjälpa till med offerter och ha kontakt med våra kunder.
?Vem är du???
Framför allt är du ansvarstagande och engagerad som person. Du läser en ingenjörsutbildning på universitet eller YH. Eftersom mycket av vår kommunikation sker på engelska är det viktigt att du känner dig trygg i det.
??Vi erbjuder?
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat. ?Som sommarjobbare på Valmet får du en inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktisk erfarenhet.?Vi ser gärna att du kan börja arbeta redan i början av maj, exakt datum kommer bestämmas tillsammans.
Ansökan?
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren??
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på engelska senast den 28 februari men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med att söka!
För information om rekryteringsprocessen kontakta Maria Emanuelsson, HR, maria.emanuelsson@valmet.com.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Sommarjobb på Valmet - Reservdelsförsäljning

Logistikingenjör
Läs mer Jan 16
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.??
?Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet! Nu har du som är intresserad av att jobba chans att söka sommarjobb hos ett branschledande globalt teknikföretag. Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi bryr oss om att omvandla förnybara resurser till hållbara resultat, det gör att varje dag hos oss är betydelsefull. Bli en del av förändringen du också!??
Under sommarperioden söker vi en sommarjobbare till vår Supply Chain avdelning i Karlstad som arbetar med reservdelar till våra kunder inom papper- och massaindustrin. ??
Vem är du????
Framför allt är du ansvarstagande och engagerad som person. Vi ser gärna att du läser på högskola eller universitet och inom med fokus på inköp, supply chain, logistik, eller till ingenjör eller ekonom idag. ??
Vi erbjuder??
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat. ?Som sommarjobbare på Valmet får du en inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktisk erfarenhet.?Vi ser gärna att du kan börja arbeta redan i början av maj, exakt datum kommer vi bestämma tillsammans.??
Ansökan??
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren???
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på engelska senast den 28 februari. Men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med att söka!???
För information om rekryteringsprocessen kontakta Maria Emanuelsson, HR, maria.emanuelsson@valmet.com. ?
When everything works together?
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Field Service Specialist

Installationstekniker
Läs mer Jan 30
Nu finns möjligheten att söka en spännande tjänst hos oss på Fältservice!
Som Service Specialist kommer du att arbeta ute i fält hos våra kunder inom pappers-, kartong- och mjukpappersindustrin. Ditt uppdrag är att tillhandahålla specialist-kompetens och expertis för att hantera underhålls- och serviceaktiviteter enligt kundens behov. Vi söker dig som vill vara med och ge våra kunder världens bästa service!
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Utföra bl.a. konditionstester, analyser, optimeringar, service och ombyggnader.
· Arbetsledning av personal med fokus på säkerhet och kvalitet.
· Teknisk support till våra säljare och projektledare.
· Skapa slutrapporter till kunden.
· Löpande förbättringsarbete.
Vem söker vi?
Vi söker dig med bakgrund som mekaniker och som vill ta nästa steg i karriären! Du behöver ha erfarenhet och ett genuint intresse för teknik, samt en stark vilja att utvecklas. Då servicearbeten görs på våra kunders pappersbruk så ingår resor som en naturlig del i tjänsten. Har du tidigare arbetat inom pappersindustrin är detta meriterande. B-körkort och goda kunskaper i Engelska är ett krav.
Vad erbjuder vi?
I rollen kommer du att vara en del av vårt globala serviceteam och få arbeta med den senaste tekniken inom pappersindustrin. Vi erbjuder ett omväxlande jobb, goda personalförmåner, internationell arbetsmiljö, kompetenta och engagerade medarbetare samt goda utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Låter detta som något för dig?
För mer information om tjänsten, kontakta Jonas Arnesson, Manager Field Services, +46(0)54171543 eller jonas.arnesson@valmet.com.
För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta Elize Nilsson, HR, 0761089769
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 februari. Urval sker löpande.

Ansök nu

Sommarjobb på Valmet - Health, Safety & Environment

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Jan 16
Är du nyfiken på Valmet? Nu finns en fantastisk möjlighet för dig som vill få bra erfarenheter för framtiden och jobba för en mer hållbar framtid.??
?Ta chansen och få en inblick hur det är att arbeta hos oss på Valmet! Nu har du som är intresserad av att jobba chans att söka sommarjobb hos ett branschledande globalt teknikföretag. Valmet är en ledande global utvecklare och leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi bryr oss om att omvandla förnybara resurser till hållbara resultat, det gör att varje dag hos oss är betydelsefull. Bli en del av förändringen du också!??
Under sommarperioden söker vi en sommarjobbare till vår Health, Safety & Environment (HSE) avdelning i Karlstad. som arbetar med reservdelar till våra kunder inom papper- och massaindustrin. En av sommarjobbarna kommer att arbeta med att ta fram HSE material som tillexempel olika verktyg, utbildningsmaterial, artiklar och rutiner på engelska. Och en av sommarjobbarna kommer att arbeta med att ta fram förslag på miljöledningssystem, t.ex för vatten, avfall och kemikaler på engelska.
Vem är du????
Framför allt är du ansvarstagande och engagerad som person. Vi ser gärna att du läser på högskola eller universitet och inom med fokus på miljö eller arbetsmiljö idag.
Vi erbjuder??
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med ett positivt arbetsklimat. ?Som sommarjobbare på Valmet får du en inblick i hur det är att arbeta hos oss och samlar värdefull praktisk erfarenhet.?Vi ser gärna att du kan börja arbeta redan i början av juni, exakt datum kommer vi bestämma tillsammans.?? ?
Ansökan??
Vill du anta utmaningen och bli en del av vårt team under sommaren???
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på engelska senast den 28 februari. Men rekryteringsarbetet sker löpande så vänta inte med att söka!???
För information om rekryteringsprocessen kontakta Maria Emanuelsson, HR, maria.emanuelsson@valmet.com. ?
When everything works together?
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Project Engineer, Spare Parts Packages

Projekteringsingenjör, maskin
Läs mer Jan 17
Project Engineer, Spare Parts Packages
We are looking for our next Project Engineer to handle Spare Parts Packages related to tissue CAP projects in Valmet, Karlstad.
You will be responsible for preparing spare parts recommendations in new machinery sales and in delivery projects. This responsibility includes both technology and project financials.
Main responsibilities:
Global responsibility in spare parts packages for Tissue lines related to CAP and SER projects
Preparing spare parts quotations in CAP sales projects
Preparing spare parts quotations in CAP delivery projects
Supporting Valmet sales areas to prepare the additional spare parts quotations in the CAP delivery projects
Being responsible for spare parts packages project financials, including turnover and profitability
Being responsible for spare parts project schedule
Active cooperation with Valmet CAP sales and project organizations as well as project engineering
Close customer contacting related to the projects
Motivate and challenge the global network to reach the given targets

Who are you?
You have a Bsc. Or MSc. in engineering or equivalent 3+ years of experience in Pulp & Paper industry with demonstrated success in a multi-cultural, international environment.
You have a demonstrated understanding of tissue making technology and of Pulp & Paper industry manufacturing and business processes and experience from Spar Parts Business and Infor LN.
We believe that you have a strong customer orientation with ability to quickly build relationships and achieve results individually and in matrix organizational structure.
As a person we believe that you have strong motivation with an ability to achieve results under pressure, and that you see the pleasure in travel frequent on an international basis and at times on short notice.
Effective written and oral communication skills in English along with presentation and negotiation skills.

We offer:
The role provides interesting sales and technology challenges working closely together with a talented global workforce. Through your work you can bring the future to our customers, contribute to the success of the organization, and find opportunities for personal development.
Other benefits:
Wellness hour
Health care allowance
Local gym at the office
Benefit cycle
Bonus Plan
Cottages and apartments to hire in Sweden and abroad
Additional information about this position can be obtained from Kare Väisänen, Senior Manager, Spare Parts Packages, +358 40 705 2439 or kare.vaisanen@valmet.com.
Please fill out our electronic application form via the attached link by 4th Feb 2024. We have ongoing selection in this recruitment so the position may be filled before the application period has expired.


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Service Specialist, HBX Technology

Installationstekniker
Läs mer Dec 18
Do you want to join our industry leading Field Services team?
Our maintenance services are known as Field Services where our offering covers process, mechanical and automation services, and it is one of the key strategic growth areas in Valmet. Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Now we’re looking for Service Specialist to develop and execute services for to ensure best-in-class service experience to our customers in paper, board and tissue industries.
As a Service Specialist you’ll be working on our Headbox services at customers sites supervising the service and testing, optimizing and troubleshooting customers process related matters. The other part of your work will be to develop service concepts. Your expertise can also be used in supporting sales as a technical advisor.


What you’ll need to be successful in the role:
To be successful in this position you should have a suitable technical education, experience of paper, board and tissue machine mechanics, especially on Headboxes.
You are motivated to work in the customer interface. You are initiative and will actively develop our products and functions as a team member. You have ability and willingness to travel in short notice, both foreign and domestic. This job requires a customer-oriented team player personality with good communication and team working skills. You communicate fluently in English, other languages are an extra asset.


What we offer:
We are a global industry and sustainability leader and provide a dynamic work environment where you’ll have access to the latest in technology and tools. You’ll join a global team of Field Service professionals, and you’ll have the opportunity to grow with the job to service expert in growing Service business.
Additional information:
Interested but maybe have questions before you apply? We’re looking forward to talking with you. You can reach out to Jonas Arnesson, Field Service Manager, +46(0)54171543 or by email: jonas.arnesson@valmet.com
Apply already today but latest January 13th, 2024. Selection takes place continuously.


When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Projektledare

Civilingenjör, kemiteknik
Läs mer Dec 7
Är du sugen på en möjlighet att ta nästa steg i din karriär som projektledare?
Då kanske det är just dig som vi söker! Hos oss på Valmet får du möjlighet att bli projektledare i vårt EMEA-team i Karlstad. Du kommer tillhöra vårt team som är specialiserade på ombyggnad, service och underhåll av kausticering och kokeri inom pappers- och massaindustrin.
Som projektledare:
Leder, planerar och koordinerar du samtliga delar av dina leveransprojekt.
Med din goda kommunikationsförmåga är du Valmets huvudkontakt mot kunden och samarbetar med ditt projektteam från andra avdelningar såsom engineering, manufacturing, purchasing and logistics.
Säkerställer du, i dina projekt, att vi levererar enligt tidplan, att kunden är nöjd och att vi håller oss till budget.
Hanterar du projektrapportering, risker & möjligheter och ändringsordrar som en naturlig del av ditt dagliga arbete

Projekten varierar i värde från 50 kEUR till 10 MEUR och genomförs vanligen mellan 6-12 månader. Vi har kunder inom EMEA-området likväl som globalt.
Vi erbjuder
Valmet erbjuder dig ett stimulerande och öppet klimat, där vi uppmuntrar nya idéer som kan utveckla oss själva och varandra.
Vi erbjuder även:
Flexibla arbetstider
Friskvårdstimme
Friskvårdbidrag
Kompetensutveckling
Personalcykel mm

Vem söker vi?
Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning, företrädesvis från vår bransch. Vi ser gärna att du har en Masters- eller Kandidatexamen, samt ett gediget teknikintresse. Utmärkta kunskaper i både det svenska och engelska språket är av stor vikt.
Som Valmets ansikte utåt, värderar vi att du har god kommunikationsförmåga samt att du har lätt för att anpassa dig till olika människor och kulturer. Du är en driven, motiverad, orädd och framåtsträvande person som inger förtroende. Du trivs med att ha en central roll och leda, samt att arbeta parallellt med flera projekt samtidigt. I ditt arbetssätt är du strukturerad, självständig samt mål-och lösningsorienterad. Din förmåga att samarbeta är av största vikt.
Är du intresserad av att höra mer?
För mer information om rollen, vänligen kontakta Tobias Kjellberg, Manager Project Management, tobias.kjellberg@valmet.com, +46 722 20 55 37
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Maria Carlson, maria.carlson@valmet.com +46 766 39 6546
Vi välkomnar dig till att bli en del av vårt team! Ansök senast 2024-01-07


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With over 19,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Tissue Specialist, Performance Center

Produktionsingenjör, maskin
Läs mer Dec 11
Join a great team and be a part of developing Industrial internet solutions for Tissue
Do you want to work in a dedicated team, are eager to learn everything about tissue and are willing to take on the challenge to be part of the development of industrial internet solutions, for the benefit of our customers? Great! We are now looking for new members to the Valmet Tissue family.
Thanks to our launched Performance Centers we can work closely with customers, suppliers and colleagues all over the world utilizing big data to help our customers improve their performance and in the end their business. We are now looking for Senior Specialists and Specialists to serve our Tissue industry customers globally.
Valmet have a holistic view of our customer's business and some examples of what we do and what your main responsibility will be is;
on-demand online support, where we help our customers in their production line. You will be the first point of contact for our customers, and often it requires us to move fast and with high priority. You will also have support from the Valmet expert team.
Monitor and evaluate process data, to help our customers keep their productivity at an optimum level.
Constantly developing our capabilities and digital solutions.

A team player with good communication skills
As part of a winning team, you should be a great team player and find it easy to communicate and cooperate with people. You are also fluent in both written and oral English.
You have analytical skills and are comfortable making recommendations based on data and on-site observations. You set high standards for your work and even in hectic situations you maintain a systematic and organized way of working. You evaluate options critically to find the best solution, and have a positive outlook and a can-do spirit.
In Valmet you will also be able to develop your personal skills and will have many different possibilities to grow in the company. You have the opportunity to really impact the digital transformation of the tissue business.
Do you want this to be your everyday work and create true value for our customers? If so, join us, we are waiting for you!
Additional information
If you are eager to know more, please contact Joakim Aronsson, Manager Reference Management Tissue, joakim.aronson@valmet.com, +46 766396770
You are welcome to apply before 2023-12-22
Do you want dive deeper into Valmet's Industrial Internet offering? Please follow these links for Industrial Internet and Performance Centers.
?When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 19.000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers' performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Service Specialist, On-Site Roll Services Technology

Installationstekniker
Läs mer Nov 13
Do you want to join our industry leading Field Services team?
Our maintenance services are known as Field Services where our offering covers process, mechanical and automation services, and it is one of the key strategic growth areas in Valmet. Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Now we’re looking for Service Specialist to develop and execute services for to ensure best-in-class service experience to our customers in paper, board and tissue industries.
As a Service specialist you’ll be working on our Roll services at customers sites supervising the service and testing, optimizing and troubleshooting customers roll related matters. The other part of your work will be to develop service concepts. Your expertise can also be used in supporting sales as a technical advisor.
What you’ll need to be successful in the role:
To be successful in this position you should have a suitable technical education, experience of paper, board and tissue machine mechanics and hydraulics.
You are motivated to work in the customer interface. You are initiative and will actively develop our products and functions as a team member. You have ability and willingness to travel in short notice, both domestic and globally. This job requires a customer-oriented team player personality with good communication and team working skills. You communicate fluently in English, other languages are an extra asset.


What we offer:
We are a global industry and sustainability leader and provide a dynamic work environment where you’ll have access to the latest in technology and tools. You’ll join a global team of Field Service professionals, and you’ll have the opportunity to grow with the job to service expert in growing Service business.
Additional information:
Interested but maybe have questions before you apply? We’re looking forward to talking with you. You can reach out to Jonas Arnesson, Manager Field Services, +46(0)54171543 or by email: jonas.arnesson@valmet.com
Apply already today but latest December 2nd . Selection takes place continuously.


When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Service Specialist, HBX Technology

Installationstekniker
Läs mer Nov 13
Do you want to join our industry leading Field Services team?
Our maintenance services are known as Field Services where our offering covers process, mechanical and automation services, and it is one of the key strategic growth areas in Valmet. Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Now we’re looking for Service Specialist to develop and execute services for to ensure best-in-class service experience to our customers in paper, board and tissue industries.
As a Service Specialist you’ll be working on our Headbox services at customers sites supervising the service and testing, optimizing and troubleshooting customers process related matters. The other part of your work will be to develop service concepts. Your expertise can also be used in supporting sales as a technical advisor.


What you’ll need to be successful in the role:
To be successful in this position you should have a suitable technical education, experience of paper, board and tissue machine mechanics, especially on Headboxes.
You are motivated to work in the customer interface. You are initiative and will actively develop our products and functions as a team member. You have ability and willingness to travel in short notice, both foreign and domestic. This job requires a customer-oriented team player personality with good communication and team working skills. You communicate fluently in English, other languages are an extra asset.


What we offer:
We are a global industry and sustainability leader and provide a dynamic work environment where you’ll have access to the latest in technology and tools. You’ll join a global team of Field Service professionals, and you’ll have the opportunity to grow with the job to service expert in growing Service business.
Additional information:
Interested but maybe have questions before you apply? We’re looking forward to talking with you. You can reach out to Jonas Arnesson, Field Service Manager, +46(0)54171543 or by email: jonas.arnesson@valmet.com
Apply already today but latest at December 2nd . Selection takes place continuously.


When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Underhållsingenjör och produktionstekniker

Planeringsingenjör, textil, trä, glas, förpackn.
Läs mer Okt 18
Underhållsingenjör och produktionstekniker
Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service! Vi har 17 000 medarbetare runt om i världen, varav ca 1 700 ?nns i Sverige. Vi söker nu en produktionstekniker som kommer att ha en roll inom avdelningen Produktionssupport i produktion på Valmet i Karlstad. Välkommen att söka till oss!
I den här rollen kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att:
Projektleda interna produktionstekniska uppdrag
Arbeta med dokumentation, uppföljning och prioritering av investeringsprojekt
Arbetsleda och stödja underhållsavdelningen
Delta i planering av förebyggande underhåll
Vara kontakt till externa nätverk och underleverantörer till underhåll

Vem är du?
Vi ser att du som söker har stort tekniskt intresse och gärna bakgrund från praktiskt underhållsarbete eller produktionsteknik. Du är en bra projektledare, har viss erfarenhet av arbetsledande position och är van att ha flera bollar i luften och är inte rädd för att hjälpa till där det behövs. Det är ett krav att du kan använda svenska och engelska språket i tal och skrift. Det är meriterande om du arbetat med företagsekonomi, och gillar att följa upp siffror och hålla koll på ekonomin i projektform.
Som person önskar vi att du är van att driva projekt självständigt, är social och gillar att arbeta i ett större sammanhang med känsla för att det är en serviceroll. Du är resultatdriven och strukturerad.
Vårt erbjudande
I gengäld erbjuder vi dig en roll i en spännande arbetsmiljö med ett dagligt driv i verksamheten. Valmet är ett internationellt företag där det även erbjuds goda möjligheter till utveckling.
Friskvårdstimme
Friskvårdsbidrag
Gym på arbetsplatsen
Kompetensutveckling
Flexibla arbetstider
Stugor/lägenheter runt om i Sverige, Norge och Spanien
Personalcykel
Sjukvårdsförsäkring

Övrigt
Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden har löpt ut. Välkommen med din ansökan senast 30 november 2023. Har du frågor kring tjänsten kontakta Åsa Halldin, Manager Production Support, på +46 70 310 79 85 eller asa.halldin@valmet.com. Vid frågor angående rekryteringsprocessen kontakta Erika Berg, Rekrytetare, på +46 76 639 85 31 eller erika.berg@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,000 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Produktionsingenjör till Gjuteriet

Produktionsingenjör, textil, trä, glas, förpackn
Läs mer Okt 30
Produktionsingenjör till Gjuteriet
Har du ett stort teknikintresse och ett driv och engagemang att utvecklas och leverera bästa möjliga resultat? Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och stimulerande arbete inom en koncern som kännetecknas av framåtanda och expertis.
Valmet AB levererar anläggningar, utrustning, processlösningar samt service och experthjälp till pappersindustrin, kemiska och mekaniska massabruk samt energiindustrin över hela världen.
Vi söker
Till Gjuteriet söker vi nu en Produktionsingenjör till teknikavdelningen.
I arbetsuppgifterna ingår bland annat att konstruera, simulera och följa upp gjutgods med vald ingjuts teknik för att optimera detaljens kvalitet utifrån kundens tekniska specifikation, bistå produktionen med produktkalkyler samt att stötta vid formning och tillverkning. Viss kundkontakt ingår.
Vem är du?
Som Produktionsingenjör designar du morgondagens konceptval för segjärnsgjutna komponenter. Du ansvarar och leder arbetet för gjuteriets kraftfulla simuleringsutrustning. Att åtgärda fel och brister i samråd med beredning och avdelningsansvarig samt att god ordning hålls på arbetsplats och i fil-arkiv ingår också. Erfarenhet av förbättringsarbete är ett plus då det pågår ett kontinuerligt förbättringsarbete inom avdelningen.
För att lyckas i rollen har du i grunden en teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning eller likvärdig erfarenhet/utbildning inom gjuteri-branchen. Har du jobbat i IronCad eller Magmasoft är det en merit.För att trivas i rollen tillsammans med dina kollegor, så är du en engagerad, samarbetsvillig och kommunikativ lagspelare. Du förväntas vara noggrann och har lätt att fatta beslut.
Vi erbjuder
Du kommer att bli en del av en spännande internationell arbetsmiljö där du snabbt får feedback på det du skapar. Du får också jobba i ett team med engagerade och kompetenta kollegor med lång erfarenhet av arbetsuppgifterna och inom området.
Friskvårdstimme
Friskvårdsbidrag
Kompetensutveckling
Flexibla arbetstider
Stugor/lägenheter runt om i Sverige, Norge och Spanien
Personalcykel
Sjukvårdsförsäkring

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden har löpt ut. Välkommen med din ansökan senast 30 november 2023. Har du frågor kring tjänsten kontakta Andreas Jonzon, Production Manager, +46 76639781, andreas.jonzon@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Senior Process Engineer, Pulp Service

Civilingenjör, maskin
Läs mer Sep 29
Senior Process Engineer, Pulp Service Technology unit.
Valmet Pulp Service Technology unit is now looking for a Senior Process Engineer to our team. Valmet is active in the supply of pulping equipment together with various support systems to the Pulp and Paper industry.
Job description
Your main task will be to engineer and lead work for process optimization, rebuilds and upgrades of our customers pulping equipment in the pulp industry. Your responsibility also includes analyzing and troubleshooting, process optimization on customer sites and remote process support.
One of the tasks and responsibilities of the senior process engineer is also to be a part of the research and development of the technology together with the Global Technology Manager.
We work closely together with our market areas to support our customers, hence international contacts and travelling will be frequent. The ultimate target is to achieve a satisfied customer with high operational performance of their production lines.
Who are you?
To be successful in this position you will need:
An Engineering degree with a major in Chemical or Mechanical Engineering or similar.
5-8 years of experience from working as a process engineer in the pulp industry or similar.
Effective written and oral communication skills in English along with presentation and analytical skills.
Willingness and ability to travel on an international basis.

As a person you are innovative and skilled in technical calculations. You like to learn new things and like to present technical solutions to an audience. You are a Team player but also able to find your own paths, both at work and when out travelling.
We offer
A stimulating work in a great working team, and an international environment offering good possibilities for personal development. With us you can build up your expertise. We provide opportunities to support your development throughout your career.
At Valmet, we get things done by working together. We are proud of what we do.
Additional information
Did we catch your interest? Join our team and send your application with your CV via the link provided. We work with continuous selection so send you application as soon as possible but no later than October 27, 2023.
If you have any questions about the position, please contact Anders Öhrblad, Vice President, Pulp and Energy Solutions Business Unit, +46 705 32 85 22, anders.ohrblad@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Manager Quality & Safety, Foundry

Kvalitetsingenjör/-tekniker, maskin
Läs mer Okt 6
Manager Quality & Safety, Foundry
Valmet’s Foundry in Karlstad is now looking for a quality and safety manager.
The foundry provides casted yankee cylinders to Valmet paper machines, but the main production is for other external customers. Sizes of the goods varies from 4 ton up to 150 ton. Castings are made in ductile or gray cast iron of different qualities. Example of external production is components for wind turbines, motor blocks, tools, and different machines.
Are you the candidate we are looking for?
We are working as a team where you will be responsible for leading the quality and safety work in our foundry. You will have a quality team that consists of 5-8 persons, depending on the workload, to your help.
In the contact with customer and quality follow up you are the internal driver in the foundry.
You will be leading the safety work in the foundry where the foundry management is contributing. Some safety projects will need a project leader where the safety manager will have a natural role.
Your main tasks and focus areas are:?
Responsible for maintaining and development of foundry quality system.
Supporting foundry operation in quality related processes and investigations.
Taking the lead in foundry quality revisions, external and/or internal.
Responsible for the quality follow up and documentation according to customers’ requests.
Leading of safety related projects and improvement.

To be successful in this role, you should have:
Degree from a technical university, preferably with a focus on metallic materials.
Experience from NDT methods.
Leader experience.
Experience from quality work and quality systems.
Energy and the desire to develop systems, personnel, and methods.
Excellent skills in Swedish and English, verbally and in writing is essential, other languages could be a merit.

We offer
A stimulating work in a nice working team, and an international environment offering good possibilities for personal development. With us you can build up your expertise. We provide opportunities to support your development throughout your career.
At Valmet, we get things done by working together. We are proud of what we do.
Valmet offers an attractive workplace that is characterized by an aspiration to be free from discrimination and provide equal opportunities for everyone.
Great people often know great people – please share if you have a friend who would love this job.
Additional information
If you need more information, please contact Rolf I Jonsson, Production Manager, Foundry, phone +46703171468 or rolf.i.jonsson@valmet.com
?We work with continuous selection so send you application as soon as possible but no later than November 19, 2023.


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Service Specialist, HBX Technology

Installationstekniker
Läs mer Okt 9
Do you want to join our industry leading Field Services team?
Our maintenance services are known as Field Services where our offering covers process, mechanical and automation services, and it is one of the key strategic growth areas in Valmet. Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Now we’re looking for Service Specialist to develop and execute services for to ensure best-in-class service experience to our customers in paper, board and tissue industries.
As a Service Specialist you’ll be working on our Headbox services at customers sites supervising the service and testing, optimizing and troubleshooting customers process related matters. The other part of your work will be to develop service concepts. Your expertise can also be used in supporting sales as a technical advisor.


What you’ll need to be successful in the role:
To be successful in this position you should have a suitable technical education, experience of paper, board and tissue machine mechanics, especially on Headboxes.
You are motivated to work in the customer interface. You are initiative and will actively develop our products and functions as a team member. You have ability and willingness to travel in short notice, both foreign and domestic. This job requires a customer-oriented team player personality with good communication and team working skills. You communicate fluently in English, other languages are an extra asset.


What we offer:
We are a global industry and sustainability leader and provide a dynamic work environment where you’ll have access to the latest in technology and tools. You’ll join a global team of Field Service professionals, and you’ll have the opportunity to grow with the job to service expert in growing Service business.
Additional information:
Interested but maybe have questions before you apply? We’re looking forward to talking with you. You can reach out to Jonas Arnesson, Field Service Manager, +46(0)54171543 or by email: jonas.arnesson@valmet.com
Apply already today but latest at October 27th . Selection takes place continuously.


When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Service Specialist, On-Site Roll Services Technology

Installationstekniker
Läs mer Okt 2
Do you want to join our industry leading Field Services team?
Our maintenance services are known as Field Services where our offering covers process, mechanical and automation services, and it is one of the key strategic growth areas in Valmet. Valmet is the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Now we’re looking for Service Specialist to develop and execute services for to ensure best-in-class service experience to our customers in paper, board and tissue industries.
As a Service specialist you’ll be working on our Roll services at customers sites supervising the service and testing, optimizing and troubleshooting customers roll related matters. The other part of your work will be to develop service concepts. Your expertise can also be used in supporting sales as a technical advisor.
What you’ll need to be successful in the role:
To be successful in this position you should have a suitable technical education, experience of paper, board and tissue machine mechanics and hydraulics.
You are motivated to work in the customer interface. You are initiative and will actively develop our products and functions as a team member. You have ability and willingness to travel in short notice, both domestic and globally. This job requires a customer-oriented team player personality with good communication and team working skills. You communicate fluently in English, other languages are an extra asset.


What we offer:
We are a global industry and sustainability leader and provide a dynamic work environment where you’ll have access to the latest in technology and tools. You’ll join a global team of Field Service professionals, and you’ll have the opportunity to grow with the job to service expert in growing Service business.
Additional information:
Interested but maybe have questions before you apply? We’re looking forward to talking with you. You can reach out to Jonas Arnesson, Manager Field Services, +46(0)54171543 or by email: jonas.arnesson@valmet.com
Apply already today but latest Oct 21st . Selection takes place continuously.


When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Marketing and Administrative Coordinator

Chefssekreterare
Läs mer Aug 7
Vill du bli en i del av vårt framgångsrika säljteam?
Vi söker nu en säljadministratör med inriktning mot marknadsföring till vår säljavdelning i Karlstad. Vi ansvarar för all försäljning av service på den skandinaviska marknaden.
Tjänsten är ett vikariat till och med den 31 januari 2025.
Jobbet har två huvuduppgifter: Du kommer dels att förstärka vårt marknadsteam i arbetet med att flytta vår marknadsföring ett steg framåt på webben, i artiklar, web casts, events, seminarier mm. Din andra uppgift är att stödja säljarna i deras dagliga arbete med rese-och besöksplanering, arrangera seminarier och hantera fakturor samt administrera avdelningen. I ditt dagliga arbete kommunicerar du internt och externt på både svenska och engelska.
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från liknande arbete. Du som söker ska ha minst gymnasial kompetens. Utbildning i marknadsföring och kunskaper i Adobes programpaket, Sharepoint samt Episerver är meriterande. Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Du är en driven och målmedveten person som ser lösningar och möjligheter. Du har lätt att samarbeta samt är självgående och serviceinriktad. Du är duktig på att kommunicera i tal och skrift och du har förmågan att hantera flera olika uppgifter samtidigt. Goda kunskaper i engelska är ett krav men vi ser gärna att du även behärskar andra språk.
Vi erbjuder ett stimulerande arbete med möjlighet till utveckling i ett branschledande företag med goda framtidsutsikter. Vi ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt, senast den 26 augusti. Urval sker löpande så vänta inte.
Har du frågor om tjänsten så kontaktar du Per Holm, VP Scandinavia Sales +46 705 17 1388
Har du frågor runt rekryteringsprocessen så kontaktar du Elize Nilsson, +46 76 108 9769

Ansök nu

Automationsingenjör

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Jul 6
Vi söker nu nya Automationsingenjörer till Valmet i Karlstad
Affärsområdet Tissue är tillverkare och leverantör av kompletta mjukpappersmaskiner, utrustning och service till kunder inom Tissueindustrin i hela världen. I den här rollen, jobbar du bland annat med programmering, utveckling och idrifttagning av våra maskiner och du kommer att jobba i nära samarbete med andra konstruktörer inom företaget. Du kommer även att delta i utcheckning och start-up av våra maskiner på plats hos våra kunder, så arbetet innebär att du under perioder kommer att få resa och uppleva stora delar av världen.
Vi söker dig som har en relevant teknisk utbildning från gymnasium eller universitet. För att lyckas i tjänsten ser vi att du har goda kunskaper inom PLC- och/eller DCS-System. Meriterande är om du har systemkunskap inom Valmet DNA, ABB, Siemens eller andra system, samt erfarenhet inom projektering och programmering. Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
Som person är du strukturerad, kvalitetsmedveten och målinriktad. Du är en relationsbyggare som kan arbeta framgångsrikt, både självständigt och i grupp. Du är energisk, nyfiken och har ett driv som ger dig en god initiativförmåga.
I ditt ansvarsområde ingår bl a:
Programmering och framtagande av logik.
Konstruktion, programmering och validering av säkerhetssystem.
Utcheckning och startup.
Ansvar för att konstruerad design uppfyller säkerhetsklassning.
Utveckling av ny teknik och nya lösningar, R&D.
PLC (Product Life Cycle) management.
Ansvar för att budget och tidsplan inom projekt följs.
FAT (Factory Acceptance Test).
Elkonstruktion.
Deltagande i vårt ständiga förbättringsarbete med utveckling av t ex arbetsmetoder och processer.

Förutom ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter så erbjuder vi ett bra paket med förmåner som träningsmöjligheter på arbetsplatsen, friskvårdsbidrag, förmånliga stugor och lägenheter för uthyrning men även kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi på Valmet investerar i vår personal vad det gäller välbefinnande, ledarskap och hållbarhet. Hållbarhet utgör en stor central del av Valmets affärsstrategi och teknik för oss spelar en viktig roll när det gäller att bromsa och anpassa oss till klimatförändringen.
Känns den här tjänsten som helt rätt utmaning för dig? Då ser vi fram emot att läsa din ansökan!
Välkommen att söka senast 13 augusti 2023.
Frågor om tjänsten besvaras av chef, Manager Automation, David Setherberg som nås på 0766 39 68 08 eller david.setherberg@valmet.com.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Quality Engineer

Kvalitetsingenjör/-tekniker, maskin
Läs mer Jul 4
Ser du utmaningar som möjligheter till förbättring?
Är du även övertygad om att vi tillsammans kan skapa bättre produkter för våra kunder genom att jobba proaktivt med lärdomar från tidigare händelser? Är du strukturerad och tycker om att samarbeta inom ett brett nätverk av personer?
Då vill vi gärna ha med dig i vårt kvalitetsteam på Valmet!
Dina arbetsuppgifter som Quality Engineer kommer huvudsakligen bestå av att:
Stödja verksamheten i kvalitetsrelaterade processer, så som förbättringsarbete, revision och analyser av kvalitetshändelser
Vara Key-user för IT system som stödjer kvalitet genom leveransprocessen
Utvärdera och analysera kostnader för kvalitetsbrister
Leda och planera interna och externa revisioner i de standarder Valmet är certifierade för (t.ex. ISO9001, 14001 och 45001)

I tjänsten ligger även stor vikt på områden så som kommunikation, utbildning och att skapa lärande om processer och roller.
För att trivas och lyckas i rollen, söker vi dig som uppskattar möjligheterna med standardiserat arbetssätt, och strävar efter detta. Du är en god lyssnare och gillar att samarbeta, dela kunskap och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är noggrann och mån om god dokumentation, och i detta har du lätt för att hantera olika IT-system. Du kan jobba både självgående och är effektivt som en del av ett team då du i din roll kommer att ha ett brett samarbete med kollegor globalt inom Valmet.
Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med internationell prägel och ett positivt arbetsklimat där ditt bidrag kommer till stor nytta.
Är du intresserad? För mer information om rollen, kontakta Kristin Mossberg, Quality Manager, tel 070-517 00 80.
Välkommen med din ansökan senast 6 augusti 2023.
When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Quality Engineer Pressure Vessels

Kvalitetsingenjör/-tekniker, maskin
Läs mer Jul 4
Are you a customer-focused professional who excels at understanding and explaining the facts about technical requirements?
Here is an opportunity to apply your expertise as a quality engineer for pressure vessels within Valmet's Quality Department.
In Valmet, we design and manufacture Yankee drying cylinders for tissue machines according to PED, ASME, and China pressure vessel quality standards.
In this role, you will provide technical expertise/support regarding requirements for the Yankee dryer cylinder and other pressure vessels in our customer deliveries throughout the sales and delivery process. In addition, you will continually improve the quality systems process for pressure vessels. Your knowledge about our most important pressure vessel product, the Yankee dryer cylinder, as well as the requirements of the quality system will grow over time.
As a Pressure Vessel Engineer, your duties will include but are not limited to:
Support and train Tissue Mills functions to meet the requirements of pressure vessel quality systems
Develop the pressure vessel quality systems process according to requirements
Communicate requirements and provide guidance
Maintain the pressure vessel manuals
Follow up manufacturing of pressure vessels
Coordinate tasks for contracted NDE Level lll
Coordinate the design review of pressure vessels
Prepare application and be the contact for external certification bodies
Plan and manage audit visits
Different support tasks with Sales, Procurement, and Manufacturing related to pressure equipment in line delivery projects

Education and Experience
To be successful in this role, you should have a degree from a technical university and at least 3 years of experience in the manufacturing industry. Experience in welding standards, pressure equipment engineering, material technology, quality control, and pressure equipment quality systems are preferred. Previous experience in a similar role, where you showed leadership and completed assignments successfully, is ideal. Fluent written and spoken Swedish and English skills are vital for this position.
Essential Skills
The ideal candidate will be organized, show initiative, take responsibility, and enjoy collaborating. They will be technical, meticulous, and have the communication skills necessary to convey technical requirement specifications in both Swedish and English.
We offer
We offer a dynamic work environment that values innovation and suits development-minded people who enjoy working in a fast-paced and energetic setting. We're looking for team-oriented people with the willingness to learn and contribute to our customers’ success.
For more information regarding the position, please contact Kristin Mossberg, Quality Manager, +46 70 517 00 80.
You are welcome to apply latest at Aug 6, 2023.
When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Montör

Maskinmontör
Läs mer Maj 31
På Valmet söker vi nu en Montör till våra serviceverkstäder i Karlstad.
I den här rollen kommer du att utföra demontage, besiktning och montage samt skapa underlag för åtgärder till våra kunders maskiner.
För att lyckas i denna befattning bör du ha ett intresse för teknik, gärna gymnasieexamen med teknisk inriktning.
Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är noggrann, strukturerad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du har datavana och gillar att lösa problem när de uppstår. Du har kunskap i engelska. Meriterade är om du har truck- och traverskort.
Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en verksamhet som prioriterar personlig utveckling och tekniska framsteg. Du får jobba med ett gäng härliga kollegor där lagandan är viktig och i ett företag där du erbjuds både friskvårdsersättning och träningstimme på arbetstid.
Intresserad? För mer information om tjänsten var vänlig kontakta Lars Johansson, Manager Production RCM lars.johansson@valmet.com För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Elize Nilsson 0761089769
Du är välkommen att söka innan den 21 juni 2023. Urval sker löpande.

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Spare Parts Specialist

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Jun 1
Are you ready for the next step in your career? We are looking for a Spare Parts Specialist to join our Global Spares Center-team in the Services’ Spare Parts TU.
Are you a solution- and customer service-oriented person with ability to translate technical language to easily understandable form? We are looking for a Spare Parts Specialist, Global Spares Center to strengthen our tissue machinery technology knowledge in our Technology Support team. The Global Spares Center supports Valmet's spare part sales and operations globally. This position is located in Karlstad, Sweden.
As a Spare Parts Specialist you support our global sales in technical issues related to tissue machinery spare parts. Work includes determining and updating item codes for requested spare parts in cooperation with stakeholders. Solving spare part related problems and quality cases as well as finding new solutions to serve our customers better. You participate occasionally to customer meetings when our sales team needs technical support.
To succeed in this role
You need to be a customer-oriented and service-minded person with a positive “can-do” attitude, preferably technically experienced. You are a team player and good in building up your own contact network. Willingness to learn new things and ability to take responsibility are essential in this role.
In addition you should have
Technician, B.Sc or M.Sc. degree in Engineering or equivalent experience
Capability to read technical drawings
Previous work experience from service business or engineering is an advantage
Good written and oral communication skills in English and Swedish
General understanding in Mechanics, Hydraulics and Electronics
General IT skills to search databases and handle drawings and bill of materials
Capability to travel occasionally

We offer
We offer you an opportunity to develop your expertise in a demanding role and a possibility to work with a professional and committed team of ~20 persons in a global environment. You will be part of an organization characterized by its engagement and ambition for driving our business and customers’ performance forward.
Additional information
For further information about this role, please contact Anders Johannesson, Manager, Technology Support, Global Spares Center, +46 766396842 or anders.johannesson@valmet.com
If you want to know more about the recruitment process you are welcome to contact Isabelle Lindow, Recruiter, +46 54 17 16 32 or isabelle.lindow@valmet.com
Please send your application letter, CV and salary request via the link provided as soon as possible. We will fill this position when a suitable candidate is found. The deadline for applications is 18.6.2023. We look forward to hearing from you!
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Senior Project Manager

Arbetsledare, maskintillv.-verkstadsprodukter
Läs mer Jun 2
Senior Project Manager
Are you our new Project Manager to manage and lead projects related to our production units?
Valmet high quality spare parts and consumables help our customers optimizing their processes and performance. We manufacture and supply spare parts and consumables utilizing our own production units and also suppliers globally. We are committed to fulfill high customer expectations in terms of quality, on time and lead time of our products. This is a fixed term position (at least two years).
We are looking for experienced project leader to Performance Parts Global Production Units (GPU). Your main responsibility is to manage assigned projects related to our GPU’s. Sustainable HSE practices, high quality, cost efficiency and continuous improvement are prerequisites for all the project work. Your daily duties will consist of managing and leading the projects to successfully fulfill project expectations e.g., time- and cost-wise. You will work in close co-operation with Valmet internal organization and other stakeholders to ensure successful implementation of project.
This role includes a wide range of different responsibilities, you will
manage and lead assigned projects related to GPU’s


execute the project steps according to agreed timeline


implement projects according to budget


involve key people in organization for successful change management


communicate actively the project progress and relevant factors to Performance Parts Business Unit management


organize required training according to project plan


ensure HSE aspects are considered in all activities in project phase


be guiding, motivating and developing in project work as well as promote new ways of working and continuous improvement of the processes utilizing Lean thinking

You will work in close co-operation with many stakeholders to ensure successful project phase implementation and continuous production delivery capability and excellent performance. Your preferred location is Yrittäjänkatu, Tampere, Finland. Also other main Valmet locations in Finland or Sweden are possible, e.g. Järvenpää, Jyväskylä, Karlstad or Sundsvall.
Who is the professional we are looking for?
To be successful in this role you will have


strong track record on successful project implementations


excellent and proven leadership skills including experience in change management


previous experience in a manufacturing environment, including active role in improving HSE, quality, productivity, and delivery performance


the ability to achieve results in cooperation with multiple different stakeholders


systematic and analytical way of working


solid knowledge of quality and project management and continuous improvement as well as proven experience with quality tools and standards as well as Lean tools and practices


at least 5 years of experience in leading projects


bachelor’s or master’s degree in a related engineering field (example Production Engineering, Industrial Engineering)


willingness to travel, mainly in Europe. Depending on the project phase, might require periods of 1-2 weeks abroad

In addition, you have motivation and ability to achieve results under pressure with strong sense of responsibility and independence. You have effective written and oral communication skills in English along with presentation and negotiation skills.
We offer
We offer you a challenging project and leadership position in a global company and the opportunity to influence the success of our Business Unit. We are also offering great opportunities for personal and career development in longer term.
Additional information
For more information about this position, please contact Ville Seppälä, Production Director, Performance Parts, ville.seppala@valmet.com.
If you are interested in taking the next step on your career path, send your application and CV in English as soon as possible but no later than 12.6.2023. We will start screening the candidates during the application period.
Valmet is a non-smoking workplace in Finland.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Application Engineer

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Maj 12
Valmet fortsätter att växa och vi behöver nu förstärka vår avdelning för förprojekt inom BTS Tissue Service.
Vi för våra kunders verksamhet framåt, vi främjar nya idéer för att skapa framtiden, vi förbättrar oss varje dag för att leverera resultat, vi arbetar tillsammans för att göra skillnad!
– Är detta du? skicka in din ansökan och bli vår nya kollega!
I den här rollen kommer du arbeta med att ta fram förslagsritningar, tekniska lösningar och specifikationer för ombyggnader och andra Valmetprodukter samt förprojektering av dessa. Du kommer att vara i kontakt med vårt säljnätverk och kunder. Arbetsuppgifterna som applikationsingenjör kommer i största utsträckning utgöras av ombyggnadsprojekt men du kommer även att i viss mån projektleda sålda uppdrag. I rollen har du ett nära samarbete med andra funktioner inom företaget såsom produktion, projektledning, inköp och konstruktion. Du säkerställer att gällande avtal och senaste fungerande teknik utnyttjas vid förprojektarbetet.
Kompetensprofil
För att lyckas i den här rollen ska du ha en teknisk utbildningsbakgrund, gärna högskole- eller civilingenjör eller liknande kompetens. Tidigare erfarenhet från konstruktion, projektledning, förprojekt eller inköp är meriterande. Ritningsarbetet bedrivs i huvudsak i Catia men erfarenhet av andra system går också bra. Då vi arbetar i en internationell miljö är goda kunskaper i engelska ett krav.
Personliga egenskaper som vi värdesätter är att du är tekniskt intresserad och är noggrann. Du bör ha god organisationsförmåga för att kunna strukturera ditt arbete och effektivt kunna sköta många arbetsuppgifter samtidigt. Du har också ett självständigt och drivande arbetssätt, - samtidigt som du är lyhörd och har god samarbetsförmåga.
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett jobb i en trivsam arbetsgrupp med engagerade och trevliga kollegor samt stimulerande projekt. Det ena uppdraget är inte det andra likt så du kommer att få en stor dos av både utmaningar och personliga utvecklingsmöjligheter.
Som anställd på Valmet får du tillgång till ett stort paket av förmåner, bland annat privat sjukvårdsförsäkring, träning på arbetstid, kompetensutveckling och flexibla arbetstider. Vi investerar i att utveckla vår personal, speciellt vad gäller ledarskap, välbefinnande och hållbarhet.
Fångade vi ditt intresse?
För mer information om tjänsten kontaktar du Olle Kullgren, Global Technology Manager, 054-17 78 51. För frågor kring rekryteringsprocessen kontaktar du Elize Nilsson +46 761089769. Du är välkommen att söka senast den 2 juni 2023. Urval sker löpande.


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Product Sales Manager

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Maj 8
Vill du arbeta med hela världen som arbetsfält? - Då är detta något för dig!
I den här rollen har du ansvar för fältserviceförsäljning till våra tissuekunder globalt. I huvudsak gäller det fältserviceförsäljning till tissuemaskiner med Yankee som fokusområde. Fokusområdet innebär att sälja service och ombyggnader som exempelvis uppgradering av Yankeecylinderns invändiga utrustning. Samarbete med produktägare och teknologin för att följa utvecklingen inom området. RnD är också en del av tjänsten.
I rollen ingår framtagande av teknisk lösning, kostnadsunderlag/kalkyl, teknisk specifikation, offert, koordinering av resurser och att även i viss mån projektleda sålda uppdrag. Vår grupp består av 5 säljare som har ett nära samarbete såväl inom gruppen som med övriga delar av organisationen.
Arbetet sker i en internationell miljö i nära samarbete med våra lokala säljorganisationer och kunder så resor kan även förekomma.
Kompetensprofil
För att vara framgångsrik i detta jobb bör du ha en teknisk högskoleutbildning, gärna civilingenjör, eller motsvarande erfarenhet/utbildning kombinerat med minst 4–6 års erfarenhet gärna inom papper- eller processindustrin.
De personliga egenskaperna är av stor vikt. Du bör vara en engagerad,ansvarstagande och målmedveten person med god social kompetens och kommunikativ förmåga för att kunna verka i en global mångkulturell omgivning. Även förhandlingssituationer är en naturlig del av arbetet. Du som söker ska ha lätt för att samarbeta, både internt och externt, och du har goda ledaregenskaper. Att du blir stimulerad av utmaningar och arbetar resultatfokuserat ser vi som en förutsättning för att du ska lyckas i den här rollen.
Att du kan hantera programvaror och adminstrativa system samt behärskar engelska mycket bra i tal och skrift är ett krav.
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjlighet till en global karriär i ett multinationellt företag. Valmet har dessutom ett gediget förmånspaket med bland annat privat sjukvårdsförsäkring.
Övrig information
Ansök senast den 24 maj 2023, urval sker löpande.
För information om tjänsten ring Olle Kullgren +46 706007851
Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Elize Nilsson +46 761089769


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Construction Planner

Logistikingenjör
Läs mer Mar 20
Construction Planner
Do you have practical work experience of Construction planning and Site work? We are now offering an exciting position within this field!
As a Construction Planner you are involved both in sales phase and during project execution.


Every project is unique. It can vary from smaller process islands to a part of a green field pulp mill project. Valmet is a global company, and you will work with projects around the world.


Since we are looking for two Constructions Planners, your office and closest colleagues will be either in Karlstad or Sundsvall, Sweden.


As a Construction Planner, you are part of the project organization, working on both sales and ongoing projects, with colleagues from different disciplines. In your daily work you will have the opportunity for many different contacts to a various number of professionals, both internally and externally such as customers and sub-contractors.
The work includes planning and scheduling, cost estimating and cost forecasting in sales and delivery projects. Planning comprising the identification and specification of the type and scope of the erection work covered by the contract, defining the prerequisites and requirements for the execution of the erection work as well as the manpower, equipment, and auxiliary materials requirements.


Who are you?
First you have practical experience from piping or mechanical construction and site work. You are comfortable working in different computing systems such as the common MS Office solutions. You will also get the opportunity in this role to learn other special tools to manage estimation and planning activities. Most likely you have a technical education from colleges or similar. Good communication skills in English and Swedish are required.
As a person you are self-confident, structured and can prioritize even in pressured situations. You enjoy working in teams and have good communication skills. You are aware of the importance of sharing information, experience, and insights quickly within the team. As a Construction Planner it is important to be curious and eager to dig deep into problems to find the best solution.
We offer
Valmet offers you an international atmosphere with colleagues of different backgrounds and age, who gladly shares their knowledge and experience. We have an open environment with great possibility for development, both professionally and personally. Our winning team is built by continuous investment in skills development, leadership, and well-being. We also offer a variety of benefits and perks, such as “personalcykel”, health insurance and weekly wellness hour.


Did we catch your interest?
You’re more than welcome with your application as soon as possible, but no later than March 31.
And please don’t forget to mention which location you are interested in.
For information about the position, please contact Thomas Olofsson, Director Project Execution, +4676 639 77 37, thomas.olofsson@valmet.com.


Please note that applications via email will not be accepted due to GDPR.


When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17 500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! https://www.valmet.com/careers

Ansök nu

Manager Field Service

Produktionsplanerare, tillverkningsindustri
Läs mer Feb 27
Valmet´s services for board, pulp and paper mills help in the optimization of maintenance operations for maximum profitability and production efficiency. Our mission is to act as the preferred partner for our customers through Shared Journey Forward which is our way to serve our customers. Our service operations aim to develop production line performance throughout its life cycle.
We are looking for a manager to lead our Scandinavian Board and Tissue Field Service team as a part of Scandinavian Pulp and Paper Services Operations. As team manager, you lead team of ~20 professionals, driving the development of Scandinavia Board and Tissue Services Operations and Field Service growth
With your strong people management and communication skills, you’ll lead your team through a clear strategy to deliver business targets and goals. You have the foresight to plan for tomorrow, as well as the ability to focus the organization on executing today. A key deliverable of this role is to ensure that financial results and successful project execution will meet or exceed targeted levels.
In this role, you report to Director, EMEA Board and Tissue Services Operations and have a seat in EMEA Board and Tissue Services Operations leadership team. You’ll be based in Karlstad and have the willingness to travel within the EMEA area.
Requirements:
To be successful in this role, experience in managing service operations and project execution in pulp and paper business and/or process industry is a preference. You are a business and customer-oriented person with good leadership and negotiation skills. You know how to inspire others and you are not afraid to roll up your sleeves either.


Key requirements:
• Strong knowledge in managing service operations and project execution
• 5+ years’ experience in an international business environment
• 5+ years’ experience in working in matrix environment
• Great leadership and decision-making skills
• Commercial mindset and business acumen
• Applicable Bachelor´s or Master´s degree
• Availability and willingness to travel regularly
• Fluent Swedish and English language skills both written and verbal
We offer:
We offer you a challenging position in industry's leading board and paper technology supplier. This is your opportunity to go all in and put your expert knowledge and leadership skills on the line. At the same time, you will keep current about the latest technologies, industry trends and insights. You will also have a chance to work with international, major client projects and have a true business impact. We offer a challenging position in a global business environment with many opportunities for personal growth and development.
Additional information:
Interested in joining our winning team? Apply latest at 2023-03-23, selection takes place continuously.
For more information about the role, please contact Anssi Tuuri, EMEA Board and Tissue Services Operations, anssi.tuuri@valmet.com or +358 40 727 8046. For information about the recruitment process, please contact Elize Nilsson 076 108 97 69


When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Product Manager Forming, HBX and ReTurne

Produktutvecklare
Läs mer Feb 28
Vi för våra kunders verksamheter framåt. Vi främjar nya idéer för att skapa framtiden. Vi förbättrar oss varje dag för att leverera resultat.
Vi arbetar tillsammans för att göra skillnad – och nu behöver vi utöka vårt team och söker dig som känner igen dig i våra värderingar. Välkommen till Valmet!
Till teknologifunktionen söker vi en ny Product Manager för Former Sektion inom vårt affärsområde Tissue. Teknologifunktionen består av 120 medarbetare och vi arbetar med allt från utveckling och standardisering till verifiering av produkter och leveranser.
Här kan du läsa mer om vad vi gör inom Tissue: www.valmet.com/tissue
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
Vara produktansvarig för Former Sektion i Valmets Tissuemaskiner, vilket innebär att man har produktägaransvar för hela sektionen som omfattas av Former, Inloppslåda och ReTurne.
Ansvaret för Former Sektionen gäller för alla våra koncept, dvs DCT, TAD, eTAD/QRT och NTT.
Marknadsbevaka och säkerställa att produkten är konkurrenskraftig både vad gäller pris, kvalité och prestanda.
Driva och leda forskning och utveckling av produkten.
Bistå som teknisk rådgivare kring produkten.
Ta fram tekniska manualer och tekniska specifikationer för produkten, samt utbilda kunder och medarbetare kring produkten.
Bistå försäljning med tekniskt material och uppgifter.

Du arbetar i nära samarbete med kund, andra avdelningar, andra Valmetenheter och underleverantörer. I Karlstad är vi totalt ca 750 Valmetkollegor, så du får ett stort nätverk av expertis och engagerade kollegor.
Lämplig bakgrund för tjänsten är följande:
Du som söker bör ha ingenjörsexamen och gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom tillverkningsindustrin, gärna med fokus kring Tissueprocessen. Det är också viktigt att du har erfarenhet av att leda projekt.
Som person är du kreativ och nyfiken. Du är en strukturerad problemlösare och har en god förmågan att planera, leda, delegera och skapa förtroende. Då vi lägger stort fokus på att skapa ”winning teams” så är samarbete och viljan att utvecklas tillsammans av stor vikt.
Med världen som arbetsplats värdesätter vi sökande med goda språkkunskaper. Mycket goda engelskakunskaper krävs.
Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten, var vänlig kontakta Arvid Johansson, Chef Product Managment, tel: +46 54 17 17 49.
Välkommen med din ansökan senast 21 mars! Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Product specialist - Field Service

Produktutvecklare
Läs mer Feb 21
Har du ett intresse för teknik och ett driv och engagemang för att bygga framgångsrika kundrelationer? Välkommen till vårt säljteam där fokus för dig är att sälja fältservice tjänster. Vi söker dig med affärsmässighet och teknikintresse som vill vara med och utveckla våra fältserviceaffärer inom kokeri eller kausticering.
Tillsammans med vårt säljteam driver du försäljning av servicearbeten som ska utföras på plats hos våra kunder världen över. Detta innebär ibland även resor för kundbesök. Du arbetar lösningsorienterat och är ett tekniskt och kommersiellt stöd till vårt globala nätverk där du säkerställer konkurrenskraften i våra erbjudanden och produkter.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du ska tillsammans med vårt säljnätverk planera och genomföra besök hos våra kunder och ansvara för offerter och kalkyler samt överlämnande av fältservicearbeten till utföradegrupper. Det vill säga att det är du som räknar fram antalet dagar på site och antalet personer på plats för att utföra ett specifikt arbete på site hos kund. Du kommer att delta i utbildning av vårt säljnätverk och ha kontinuerlig produktvård för att säkerställa konkurrenskraften i vår teknologi.
Vem är du? Du bör ha en teknisk bakgrund och gärna erfarenhet inom pappers - och/eller massaindustrin. Erfarenhet inom kokning och kausticering är meriterande.
Som person brinner du för att leverera de bästa resultaten och du har lätt för att kommunicera med såväl kollegor som kunder och är bra på att bygga och underhålla affärsrelationer. Du är lösningsorienterad, har ett strategiskt perspektiv och god planeringsförmåga. Då vi lägger stort fokus på att skapa ”winning teams” så är samarbete och viljan att utvecklas tillsammans av stor vikt.
Resor inom Skandinavien och även internationellt är en förutsättning för att lyckas i den här tjänsten och körkort ett krav. Du har förutom i svenska språket även goda kunskaper i engelska, både muntligt och skriftligt.
Välkommen med din ansökan redan idag då urval sker löpande. Dock senast 2023-03-19. För mer information om rollen kontakta Malin Sandström, Manager PES Sales +46 706042355 malin.sandstrom@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Product Sales Manager, Fältservice i Scandinavien, Karlstad

Produktutvecklare
Läs mer Feb 21
Har du ett intresse för teknik och affärer samt ett driv och engagemang att utveckla och vårda befintliga kundrelationer men även skapa nya affärsmöjligheter? Då kan vi erbjuda dig ett utmanande och stimulerande arbete inom en försäljningsorganisation som kännetecknas av framåtanda och expertis. Valmet är en komplett leverantör av maskiner, utrustning och tjänster för kunder inom pappersindustrin - från idé till färdigt papper.
Vi söker nu en skicklig säljare till vår enhet i Karlstad.
I rollen som Product Sales Manager ligger ditt ansvarsområde inom papperstillverkningen i Skandinavien. Huvuduppgifterna i ditt arbete består av att skapa intresse, sälja och utveckla våra Fältservice tjänster, att etablera och utveckla goda kontakter med våra kunder är också en viktig del av arbetet. Du kommer att få ett antal ”egna kunder” där du ansvarar för resultat och även för att göra långsiktiga planer.
Vem är du? Som person brinner du för att leverera de bästa resultaten och är proaktiv i ditt agerande. Du har en hög social kompetens och trivs med att umgås med människor samt bygga långsiktiga relationer. En annan fördel är om kompetens/intresse för teknik/process finns. Då resor ingår i tjänsten, är körkort ett krav. Att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning för att du ska lyckas i rollen.
Intresserad? För mer information om tjänsten var vänlig att kontakta Mattias Alsing, Manager Paper Solutions, Scandinavia, +46 54 171086. För frågor om rekryteringsprocessen, var vänlig kontakta Elize Nilsson +46761089769
Annonsförsäljare och bemanningsföretag med anledning av denna annons undanbedes.
Välkommen med din ansökan senast den 6 mars 2023. Urval sker löpande.
When everything works together
?Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork. Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Senior Electrical & Instrument Engineer

Elingenjör
Läs mer Jan 18
Vill du arbeta som en av Valmets ledande el- och instrumentingenjörer med hela världen som arbetsfält? Då har du här ett fantastiskt tillfälle att ta steget in i en roll som erbjuder stimulerande utmaningar och goda utvecklingsmöjligheter. I vårt team arbetar vi med automationslösningar för kontinuerlig kokning och kausticering.
Om tjänsten
Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Vi har idag ca 17 500 medarbetare runt om i världen varav lite drygt 1 700 är anställda i Sverige. Valmets mål är att ge våra kunder världens bästa service. Vi har flera produktions- och R&D-enheter i världen, varav den största i Sverige finns i Karlstad. På Valmet arbetar vi aktivt med att leverera hållbara, klimatsmarta och miljövänliga lösningar.
Vi söker nu en senior el- och instrumentingenjör till Karlstad, som vill utvecklas tillsammans med oss. Du kommer arbeta globalt med anläggningar för massakokning och kausticering.
Vi erbjuder:
Goda utvecklingsmöjligheter inom Valmet, vår förhoppning är att du ska utvecklas till en av våra ledande el- och instrumentingenjörer.
En intressant och utvecklande arbetsmiljö där du arbetar i nära samarbete med dina kollegor och där du kommer ha tillgång till en mentor under din första tid hos oss.
Att vara en del av ett globalt och ledande företag inom pappersmassaindustrin, i rollen ingår spännande möten med kunder och kollegor runt om i världen för att tillsammans skapa nya och utvecklande lösningar.

Arbetsuppgifter:
Vi arbetar i projektform tillsammans med kollegor från andra avdelningar inom Valmet. Projekten sträcker sig mellan två veckor upp till några månader och du arbetar vanligtvis i flera projekt parallellt. Arbetet hos Valmet är självständigt, där du med hjälp och stöttning av dina kollegor planerar ditt eget arbete efter er interna tidsplan samt deadline mot kund.
I rollen ingår bland annat att skapa underlag i CAD, arbeta i vår databas och ta fram tekniska specifikationer och listor. Det kan även förekomma möjligheter att utföra programmering i styrsystem. Du ansvarar för val och dimensionering av instrument och material. Du kommer även att göra styrningsbeskrivningar och läsa kundstandarder samt kontrakt. I större projekt kommer du arbeta som delprojektledare och vara arbetsledare för anlitade konsulter. Utlandsresor av varierande längd/frekvens ingår i tjänsten.
Vi söker dig som:
Har minst fem års erfarenhet av liknande arbete.
Behärskar god svenska och engelska, i både tal och skrift, då detta används dagligen i arbetet.
Har B-körkort, då resor ingår i arbetet.
Vi ser gärna att du har en högskole- eller universitetsutbildning, alternativt gymnasial utbildning, med inriktning instrumentering, elkraft eller motsvarande.
Erfarenhet av arbete inom cellulosa- och pappersindustrin är fördelaktigt.
Kunskaper i CAD är även det meriterande.

Som person önskar vi att du är initiativtagande, kommunikativ och flexibel. Vi tror att du är strukturerad och självgående och gärna tar eget ansvar. Att identifiera och lösa problem är något du tycker om och är duktig på. Du bör ha god kommunikationsförmåga liksom att du gillar att samarbeta i team.
Övrig information
Start: Omgående enligt överenskommelse, uppsägningstid beaktas
Omfattning: Heltid
Placering: Karlstad, Lamberget
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Robin Ivarsson, Manager Process Support Services, på +46703174647.
Välkommen med din ansökan senast 15 februari. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till intervjufasen.
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Design Engineer

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Jan 24
Vill du bli en del av vårt drivna konstruktionsgäng? Vi befinner oss i en expansiv fas och söker nu en innovativ maskinkonstruktör/produktutvecklare.
Om tjänsten
Vår konstruktionsgrupp är ansvarig för att utveckla och upprätthålla en portfölj av produkter som våra kunder bland annat väljer för att optimera prestandan i sina massabruk. Vi har ett väldigt brett spektrum av produkter och vi söker just nu en flexibel konstruktör till vårt maskindesignteam. I rollen som konstruktör kommer du att vara en del av både stora och små konstruktionsprojekt internt och externt till våra kunder runt om i världen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är civil-/högskoleingenjör eller har liknande erfarenhet. Du har med fördel jobbat något år och har ett stort driv och teknikintresse, du vill utvecklas och växa i rollen som konstruktör/produktutvecklare. Så småningom ser vi dig bli en specialist för framtida produkter och att du driver egna projekt, både självständigt och i en ledande roll.
Vi arbetar i olika teamkonstellationer både inom och utanför gruppen. Då nätverkande är viktigt för att lyckas i rollen ser vi gärna att du trivs att arbeta med kollegor inom olika områden.
Vi förutsätter att du har erfarenhet av att arbeta med SolidWorks eller annat 3D CAD-system. Baskunskaper inom strömningslära och process ser vi som meriterande, då våra produkter ofta är relaterade till att förbättra prestandan hos apparater i massaindustrin. Det är också meriterande om du har jobbat med tryckkärl eller svets tidigare.
Då vi har nära samarbete med kollegor och kunder på olika platser i världen är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift. Resor förekommer ibland i arbetet.
Vi erbjuder
Ett härligt gäng av arbetskamrater som är motiverade, innovativa och drivna, och som jobbar tillsammans för bästa resultat. Vi har också flexibla arbetstider och möjlighet att till viss del arbeta på distans.
Hos oss på Valmet erbjuds du en roll med möjlighet till varierande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Vi ser personlig och professionell utveckling hos våra medarbetare som en investering.
Övrig information
Vi ser fram emot att ta emot din ansökan så snart som möjligt, men sista ansökningsdag är 12 februari.
För mer information gällande tjänsten, vänligen kontakta:
Jörgen Lundberg, Senior Manager, R&D and Engineering, 060165436, eller
David Carlsson, Design Engineer, 076-6398260.

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Procurement Engineer

Inköpare
Läs mer Dec 20
We are looking for a Procurement Engineer to work in our team.
If you would like to work in an international environment, in a leading engineering company with a large variety of tasks and with great development opportunities - then this could be something for you.
Valmet is the leading global developer and supplier of process technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. We aim to become the global champion in serving our customers.
Valmet Services business line provides services and solutions mainly for the pulp-, paper- and energy industries, including spare parts and components, maintenance and shutdown services, outsourcing services, production consumables, process support and optimization, and mill and plant improvements. Valmet also provides customers with learning options that give customers access to more than 150 courses and a variety of training services
Job description:
Valmet is looking for a Procurement Engineer who can lead, coordinate, and execute procurement work for Valmet EMEA Supply Chain, ensuring there is a competent, competitive, and timely supplier base. With location in Karlstad, you will serve Valmet Service Business line and work in close cooperation with suppliers and several functions such as Services Operations, Valmet global sourcing team, Sales, Engineering, Quality and Logistics among others.
Maintaining and developing existing and new supplier relationships is an important part of your daily work and you will be responsible for availability, supplier capacity, delivery follow-up, sourcing work and handling existing contract negotiations. The role also includes monitoring price developments and driving purchasing projects. As Valmet is an international organization with global partners and suppliers, there are trips in the service.
Other responsibilities include:
Execute procurement assignments for named categories/suppliers
Follow-up purchase orders for cost, quality and delivery time
Responsible for price agreement and item maintenance in our ERP system and related systems
Plan and execute annual price negotiations with defined suppliers
Define supply strategies and plan, priorities, time schedules as well as action plans together with procurement team members such as supplier quality and logistics
Define and ensure implementation of long-term cost savings
Develop the existing supplier base in cooperation with Category Managment function based on general supplier relationship management
Support sales and cost-estimation functions in sales projects with cost-data and sourcing activities
Ensure implementation of defined strategies with the selected vendors
Be updated in terms of technological development in the industry
Responsibility to actively seek and evaluate new suppliers
Review purchase order claims and contracts for confromance to Valmet policy
Drive sourcing activities in Cost Competitve Countries (CCC)

To succeed in this role you will need:
Master's or Bachelor's degree. Preferred fields of study: engineering or commercial
3 years of working experience in a similar role
Excellent analytical skills and ability to run with swift and fact-based decisions
Strong influencing and negotiations skills with demonstrated ability to achieve results in a global matrix organization
Strong knowledge of Windows environment (Microsoft Word, Excel, PowerPoint)
and ERP Systems
Fluent in English. Other languages are an asset
High level of commitment and proactive approach
Ability to work and perform well under pressure with tight deadlines
Driving license. B

Beyond this, you are result oriented and business driven. Maybe you have previously worked with procurement and possesses technical know-how. We also value experience from the industry where you worked in technology, sales, projects or operations. Your personal characteristics include strong communication and intercultural negotiation skills. You have an open and cooperative attitude as well as genuine driving force and desire to make good results for and success within Valmet. System knowledge such as MS office and ERP (Infor LN in Valmet) comes from daily analysis and usage of the same.
If you are confident that you will be successful in this position, even if you do not meet all of these requirements, please do not hesitate to apply. We are always looking for diversity and talent.
We offer:
Valmet offers you a fast-paced workplace with an international touch and good personal development opportunities. You will have an important role in the local procurement department but will also be a member of Valmet global procurement community with colleagues around the world. The team closest to you is a bunch of wonderful colleagues where everyone works together to create the best conditions for doing a good job.
Additional information:
Did we catch your interest? You’re more than welcome with your application as soon as possible, but no later than January 31st, 2023 (selection takes place continuously). Please note that we will not accept applications by e-mail.
To apply for the position, please complete our on-line application form in English, with salary expectation.
For further information about the position, please contact Patrik Strömberg, Senior Procurement Manager EMEA Supply Chain, Parts Procurement, +46 70 2538902, patrik.stromberg@valmet.com
For further information regarding the recruitment process, please contact Elize Nilsson, Recruiter,
+46 761089769, elize.nilsson@valmet.com
When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17.500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.
Join the team! www.valmet.com/careers

Ansök nu

Quality Manager

Kvalitetschef
Läs mer Jan 2
Do you want to be part of our dynamic quality team in the European market area?
EMEA is Valmet's biggest market area when measured by our business volume. Today we operate close to our customers in 59 locations and in 18 countries in order to ensure that it is always easy for our customers to work with us in their local language and according to local policies. Our vision is to become a global champion in serving our customers and we are committed to helping our customers to have safe and more reliable operations. Quality has a significant role in reaching that target. Would you like to join the journey?

We are looking for an experienced and innovative quality professional to join EMEA quality team as Quality Manager. The Person we are looking for enjoys working with people, providing trainings, and developing quality skills in our organization. We expect you to have broad experience from quality management and ability to coach our teams towards a higher quality maturity. The work will be to support our production workshops and our sales and project teams in quality related matters.
Another part of the work is to develop processes and lead different initiatives and improvement projects as needed. You will be an advocate for continuous improvement and for that great communication and networking skills are necessary.
Valmet EMEA business includes wide range of technologies covering the whole Valmet service offering. As part of EMEA quality team, the scope of your responsibilities is EMEA wide, and you have good possibility to positively impact Valmet quality performance towards our customers. You will be working closely with business supporting them in quality management and process development with your operational excellence, lean or six sigma experience.

Main responsibilities:
• Provide quality support, coaching and trainings to our EMEA organization
• Lead process improvement and implementation
• Participate or lead assigned quality development projects and development activities
• Facilitate root cause analysis and continuous improvement
• Contribute to quality communication
• Participate in EMEA quality reporting

Expectations:
To be successful in this position we expect you to have:
· At least 5 years of experience of quality management, business or operations development roles
· Excellent written and verbal communication skills in English
· Experience from process development and preferably also IT solution development
· Practical experience from problems solving and use of quality tools (VSM, Lean, six sigma, SPC, RCA)
· Good understanding of quality management and ISO standards and experience from auditing
· Degree (BSc or MSc) on engineering or manufacturing
· Excellent project management and co-operation skills
· Availability and willingness to travel occasionally

We offer:
We offer you an interesting and independent position in a global business environment with many opportunities for personal growth and development. Together with Valmet professionals, you will have an important role in bringing Valmet’ and our customers’ business forward. The position can be based in Karlstad or Tampere, Jyväskylä. Other Valmet main location in EMEA can also be considered. Valmet is a smoke free workplace.

Additional information
If you are interested in becoming part of EMEA quality team, send your application by January 22th, 2023. We are already eagerly waiting for your application.
If you want to know more, please contact Aino-Ilona Uusinoka, Director, EMEA quality +358504876704 on 9.1. 14-16:00 or 16.1. 12-14:00

When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu

Maskinoperatör

Maskinoperatör, mekanisk verkstad
Läs mer Dec 5
Maskinoperatör till Valmet service i Karlstad
Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets mål är att ge sina kunder världens bästa service. Valmet har 17,500 medarbetare runt om i världen, varav ca 1 500 ?nns i Sverige. I Sverige kommer tekniken i tre av fyra pappersbruk från Valmet som har ?era produktions- och R&D-enheter varav de största ?nns i Sundsvall, Karlstad och Göteborg. Företaget har en industrihistoria som sträcker sig över 200 år och nyskapades då verksamheten för massa, papper och energi blev ett eget företag vid delningen av Metsokoncernen i december 2013.
Valmet är ett globalt teknikföretag som erbjuder en inspirerande arbetsmiljö och en bra plattform för att utvecklas. Om det låter som något för dig är du varmt välkommen att söka till oss!


Om tjänsten
Vi söker nu en maskinoperatör. Maskinen är ett Vertikalt Maskincentra Dörries VC3800 fyraxlig CNC-styrd. Utrustad med drivenheter med roterande verktyg och vinkelhuvud. Programmeringsstöd med hjälp av Edge Cam och styrsystem Siemens 840D.
Som maskinoperatör kommer du att ingå i ett 3-skiftlag om ca. tre personer. Du kommer att hantera stora och komplexa arbetsstycken med höga toleranskrav som ska disponeras, mätas in, bearbetas samt kontrollmätas. Arbetsstyckena ?yttas med hjälp av traverser.
Samarbete, kommunikation och förståelse för material och produkternas ?öde är viktiga parametrar i rollen som maskinoperatör. Du blir en del av ett team som har nära samarbete med övriga avdelningar i verkstaden samt produktionsteknik och även underhållsavdelningen. Tjänsten innebär ett stort eget ansvar för arbetet och att samtliga arbetsmoment utförs på ett noggrant och korrekt sätt.


Dina arbetsuppgifter kommer vara att:
· Disponera material och mäta in arbetsstycken i maskinen.
· Utföra självständiga mätningar av detaljer för att säkerställa att rätt kvalitet hålls.
· Upprätta mätprotokoll.
· Utföra enklare operatörsunderhåll.
Vi söker dig som har:
· Teknikutbildning riktad mot skärande bearbetning eller motsvarande utbildning (grönt kort).
· Kunskap om CNC-teknik (Siemens 840D).
· Arbetat med CNC, gärna svarvning, i minst 5 år.
· 3 års erfarenhet av svarvning av tunga detaljer >50 000Kg.
· Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
· Körkort B.
Det är meriterande om du även har:
· Erfarenhet av Edge Cam.
· Ritningsläsning.
· Hantering av mätverktyg.
· Kunskaper i engelska.
Tjänsten passar dig som är en kommunikativ person med teknikintresse och en stark vilja att utvecklas.
Vi kommer att läsa ansökningarna och intervjua löpande så tveka inte att söka redan idag. Sista ansökningsdag 2022-12-31. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Jonas Larsson, Production Line Manager jonas.larsson@valmet.com, 0768483011.
?When everything works together
Valmet is where the best talent from a wide variety of backgrounds comes together. With 17,500 professionals around the world, we are the leading global developer and supplier of technologies, automation and services for the pulp, paper and energy industries, and serve an even wider base of process industries with our automation systems and flow control solutions. Our commitment to moving our customers’ performance forward requires creativity, technological innovations, service know-how – and above all, teamwork.

Ansök nu